PARTNER SERWISU
imbntusi
semperparatus

semperparatus

Ostatnie 10 wpisów
To tylko kontrpozew....złożony na zasadzie "łap złodzieja"...MNI juz wczesniej złożyło pozew o odszkodowanie od TPSA...Niezaleznie od wyniku tego sądowego sporu(a wydaje się,ze to MNI ma słusznosc),zarówno MNI jak i MIT są skrajnie niedowartosciowane i jakies wątpliwe roszczenia tego nie zmienią...Mam nadzieję,ze konflikt TPSA-MNI wyrwie obie spółki grupy(tj.MNI i MIT)z wielomiesięcznej(czy nawet wieloletniej) stagnacji i-wbrew pozorom-pozwoli osiągnąć obu spółkom godziwy i adekwatny poziom kursu(nie mniej niz 10zł dla MNI i 6zł za MIT)

Realna wartość spółki MIT(biorąc pod uwagę współczynnik c/wk z całego przyszłosciowego sektora)wynossi 8,93zł...taka wycena jest dodatkowo poparta świetnymi wynikami za 2010 rok,i jeszcze lepszymi perspektywami na rok bieżący...Ciekawe tylko,dlaczego ktos trzyma kurs na skandalicznie niskim poziomie i dlaczego...Oraz,czy i kiedy pusci...

Jednoznacznie pozytywne info...dziwic się nalezy,ze-mimo kolejnych dobrych wiadomosci-kurs nie rosnie...a nawet spada.Komus rzeczywiscie musi zalezec na sztucznie niskim kursie..Ale to prawdopodobnie w jakims momencie się odwróci...i to dosyc gwałtownie...Spółka ma b.duzy potencjał wzrostu...Anxious

Juz jest wyjasnienie zarządu MIT...godna uznania szybka riposta...wygląda to wszystko na manipulację kursem...Speak to the hand

Ale te strzępy są praktycznie równowazne pełnemu raportowi(w ogólnych zarysach)...juz wiadomo,ze wyniki swietne...

Pokazały się wyniki MNI za 3 kwartał...(spółka ściśle związana kapitałowo z MIT)...są rewelacyjne...to tez moze byc (następny)powód do szybkiego wzrostu kursu MIT...

Najwyzszy czas na zmianę trendu...Kopex spadał juz ponad 9 miesięcy...moim zdaniem-bez powodu...teraz powinien średnioterminowo wzrastac...to wynika tez z w/w analizy fundamentalnej dotyczącej zaplecza górnictwa węgla(Watchdog)...Ale oczywiscie,wszystko będzie zalezało od tzw."grubasów"...mam nadzieję,ze juz nazbierali dosyc akcji Kopeksu...Whistle

Ja kupiłem po sredniej 17,65...i dziwię się panice dookoła...spółka jest solidna,kurs spadł z 28,50 na 16,64...czyli ponad 40%...Czekam spokojnie....na 90% zarobi się na Kopeksie i to dobrze...Whistle

Widzę,ze wsadziłem kij w mrowisko...to dobrze...ale pozostaję przy swoim...Whistle

"Sztucznie"...znaczy zanizanie kursu,bez podstaw ekonomiczno-fundamentalnych w celu taniego odkupienia papieru...tzw.spekulacja,działająca oczywiscie i w drugą stronę...Chyba Ci nie muszę tego tłumaczyc,taki ruchy są scisle związane z grą na kazdej giełdzie...

Ja zostaję przy swoim...zobaczymy,kto ma rację...ja uważam,ze cena Kopeksu będzie wynosic w koncu roku minimum 25zł...(oczywiscie w założeniu,ze nie będzie ogólnej zwałki)Shame on you

Nie wprowadzajcie inwestorow w błąd...spółka od wielu kwartałów na dodatnie wyniki,w drugim półroczu mają byc jeszcze lepsze,a c/wk=0,53...to współczynnik dla bankruta,a Kopex jest jedną z najsolidniejszych spółek na GPW...sztucznie zwalono kurs z 28,50 na 17zł...prędzej czy póżniej mocno odbije w górę...w porównaniu do innych spółek sektora,Kopex jest wart ok.45 zł...thumbright

Często spada bez powodu...to czysta spekulacja...wtedy jest okazja do kupienia...

Bawicie się w jakies skomplikowane techniczne rozwazania...ale wg.mnie najwazniejsze są fondamenty...c/wk=0,57,spadek z 28,50 na 18...wyniki kwartalne cały czas dodatnie,firma rozwija się znakomicie...O ile spadki na szerokim nie przeszkodzą to przewiduję minimum 25 zł na koniec roku...

Dlaczego taka cisza na forum Lotosu?Czy mozecie mi wytłumaczyc,dlaczego kurs firmy z c/wk=0,60 i super perspektywami stoi w miejscu...?Kupowac,kupowac...wszyscy czekamy na zyski...d'oh!

Nawet,gdybys miał czekac rok(co jest b.mało prawdopodobne...inwestorzy muszą zarabiec,kurs nie moze stac w miejscu)to i tak się opłaca...W banku masz rocznie ok.5%,tutaj wzrost wyniesie minimum 100-200%...tj.do 6-9gr.

A kurs Veno i tak wczesniej,albo póżniej "wystrzeli"....spadł z 18 groszy na 3...teraz pora na wzrosty...radzę kupic i czekac do skutku...

Dlaczego nikt od dawna nie wpisuje się na tym forum?Tyle ciekawych rzeczy się dzieje...Mam nadzieję,ze to początek dłuższych wzrostów kursu Lotosu...Przyczynami tych wzrostow powinno byc:podwyzszenie rekomendacji,zblizajaca się prywatyzacja(inwestor strategiczny) i i w/k=0,57...bardzo nisko...

Verion napisał(a):
Spółka jak widać dźwignęła się ze strat poprawiły się przychody i większość wyników finansowych rdr , tylko że nie spełniła analitycznych oczekiwań. Czasem mam wrażenie , że analitycy są jak matka , która karci dziecko , za to , że dostało w szkole 4 , a nie 5 nie zważając na to , że kiedyś ciągle dostawało bomby.
Tez tak uwazam...teraz czworkowicz powinien dociągnąć do 60zł...to jest jego właściwa cena...

To co się dzieje,nie ma żadnego związku z sytuacją ekonomiczną Polaquy...To świadoma gra na zniżkę...a z punktu widzenia posiadaczy akcji-po prostu sabotaz...

Na pewno...moja wypowiedz była trochę prowokacją...a trochę odbiciem moich rzeczywistych przekonan...

Dla mnie analiza techniczna to bzdura...liczą się fundamenty...

Próbują wystraszyc inwestorów i odebrac im tanio akcje...chyba,ze mają jakąś ukrytą niemiłą niespodziankę...co o tym myslicie?

andrzej72 napisał(a):
semperparatus napisał(a):
Kurs zwalony z 27 zł na 17...c/wk dla Poli=0,72,w sektorze 1,60,zyski w kolejnych kwartałach...a co najwazniejsze:renomowany inwestor,jedna z największych firm budowlanych w Europie,a wraz z nią...super perspektywy...Odpowiedzcie sobie sami,czy jest sens sprzedawania teraz tego papieru...

Jakieś powody tak sporej korekty są. Wg mnie wezwanie na akcje PAQ drobni odebrali jako zagrożenie. I nieważne kto oddawał, ważne, że oddawali i to dość chętnie. Zyski w kolejnych kwartałach - ok tylko w których? Pierwszy napewno nie. Nawet jeśli pojawi się tu jakiś zysk to będzie on niewielki. Pierwszych poważniejszych zysków moim zdaniem można się spodziewać dopiero w Q3 nie wcześniej. Kolejne infa o jakiś tam umowach na wykonanie czegoś tam nic jak widać nie zmieniają. Powtórzę to co napisałem wyżej - papier jest słaby i bardzo podatny na ściąganie kursu w dół. Wiele osób traci powoli cierpliwość i oddaje papiery ze stratą, bo boją się stracić więcej. Tak więc będzie moim zdaniem spadać dalej...
Papier ściągają w doł takie posty jak Twoj...straszysz inwestorow,robisz złą robotę...

Kurs zwalony z 27 zł na 17...c/wk dla Poli=0,72,w sektorze 1,60,zyski w kolejnych kwartałach...a co najwazniejsze:renomowany inwestor,jedna z największych firm budowlanych w Europie,a wraz z nią...super perspektywy...Odpowiedzcie sobie sami,czy jest sens sprzedawania teraz tego papieru...

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 12 października 2013 11:04:38
Liczba wpisów: 27
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,317 sek.

olnrhria
avxhneih
hazslxix
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
scxhybxx
ocwoumar
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat