Temat:
MNI
To tylko kontrpozew....złożony na zasadzie "łap złodzieja"...MNI juz wczesniej złożyło pozew o odszkodowanie od TPSA...Niezaleznie od wyniku tego sądowego sporu(a wydaje się,ze to MNI ma słusznosc),zarówno MNI jak i MIT są skrajnie niedowartosciowane i jakies wątpliwe roszczenia tego nie zmienią...Mam nadzieję,ze konflikt TPSA-MNI wyrwie obie spółki grupy(tj.MNI i MIT)z wielomiesięcznej(czy nawet wieloletniej) stagnacji i-wbrew pozorom-pozwoli osiągnąć obu spółkom godziwy i adekwatny poziom kursu(nie mniej niz 10zł dla MNI i 6zł za MIT)
|
|
Temat:
LARK
Realna wartość spółki MIT(biorąc pod uwagę współczynnik c/wk z całego przyszłosciowego sektora)wynossi 8,93zł...taka wycena jest dodatkowo poparta świetnymi wynikami za 2010 rok,i jeszcze lepszymi perspektywami na rok bieżący...Ciekawe tylko,dlaczego ktos trzyma kurs na skandalicznie niskim poziomie i dlaczego...Oraz,czy i kiedy pusci...
|
|
Temat:
LARK
Jednoznacznie pozytywne info...dziwic się nalezy,ze-mimo kolejnych dobrych wiadomosci-kurs nie rosnie...a nawet spada.Komus rzeczywiscie musi zalezec na sztucznie niskim kursie..Ale to prawdopodobnie w jakims momencie się odwróci...i to dosyc gwałtownie...Spółka ma b.duzy potencjał wzrostu...
|
|
Temat:
LARK
Juz jest wyjasnienie zarządu MIT...godna uznania szybka riposta...wygląda to wszystko na manipulację kursem...
|
|
Temat:
LARK
Ale te strzępy są praktycznie równowazne pełnemu raportowi(w ogólnych zarysach)...juz wiadomo,ze wyniki swietne...
|
|
Temat:
LARK
Pokazały się wyniki MNI za 3 kwartał...(spółka ściśle związana kapitałowo z MIT)...są rewelacyjne...to tez moze byc (następny)powód do szybkiego wzrostu kursu MIT...
|
|
Temat:
PRIMETECH
Najwyzszy czas na zmianę trendu...Kopex spadał juz ponad 9 miesięcy...moim zdaniem-bez powodu...teraz powinien średnioterminowo wzrastac...to wynika tez z w/w analizy fundamentalnej dotyczącej zaplecza górnictwa węgla(Watchdog)...Ale oczywiscie,wszystko będzie zalezało od tzw."grubasów"...mam nadzieję,ze juz nazbierali dosyc akcji Kopeksu...
|
|
Ja kupiłem po sredniej 17,65...i dziwię się panice dookoła...spółka jest solidna,kurs spadł z 28,50 na 16,64...czyli ponad 40%...Czekam spokojnie....na 90% zarobi się na Kopeksie i to dobrze...
|
|
Widzę,ze wsadziłem kij w mrowisko...to dobrze...ale pozostaję przy swoim...
|
|
"Sztucznie"...znaczy zanizanie kursu,bez podstaw ekonomiczno-fundamentalnych w celu taniego odkupienia papieru...tzw.spekulacja,działająca oczywiscie i w drugą stronę...Chyba Ci nie muszę tego tłumaczyc,taki ruchy są scisle związane z grą na kazdej giełdzie...
|
|
Ja zostaję przy swoim...zobaczymy,kto ma rację...ja uważam,ze cena Kopeksu będzie wynosic w koncu roku minimum 25zł...(oczywiscie w założeniu,ze nie będzie ogólnej zwałki)
|
|
Nie wprowadzajcie inwestorow w błąd...spółka od wielu kwartałów na dodatnie wyniki,w drugim półroczu mają byc jeszcze lepsze,a c/wk=0,53...to współczynnik dla bankruta,a Kopex jest jedną z najsolidniejszych spółek na GPW...sztucznie zwalono kurs z 28,50 na 17zł...prędzej czy póżniej mocno odbije w górę...w porównaniu do innych spółek sektora,Kopex jest wart ok.45 zł...
|
|
Często spada bez powodu...to czysta spekulacja...wtedy jest okazja do kupienia...
|
|
Bawicie się w jakies skomplikowane techniczne rozwazania...ale wg.mnie najwazniejsze są fondamenty...c/wk=0,57,spadek z 28,50 na 18...wyniki kwartalne cały czas dodatnie,firma rozwija się znakomicie...O ile spadki na szerokim nie przeszkodzą to przewiduję minimum 25 zł na koniec roku...
|
|
Temat:
LOTOS
Dlaczego taka cisza na forum Lotosu?Czy mozecie mi wytłumaczyc,dlaczego kurs firmy z c/wk=0,60 i super perspektywami stoi w miejscu...?Kupowac,kupowac...wszyscy czekamy na zyski...
|
|
Temat:
ERNE
Nawet,gdybys miał czekac rok(co jest b.mało prawdopodobne...inwestorzy muszą zarabiec,kurs nie moze stac w miejscu)to i tak się opłaca...W banku masz rocznie ok.5%,tutaj wzrost wyniesie minimum 100-200%...tj.do 6-9gr.
|
|
Temat:
ERNE
A kurs Veno i tak wczesniej,albo póżniej "wystrzeli"....spadł z 18 groszy na 3...teraz pora na wzrosty...radzę kupic i czekac do skutku...
|
|
Temat:
LOTOS
Dlaczego nikt od dawna nie wpisuje się na tym forum?Tyle ciekawych rzeczy się dzieje...Mam nadzieję,ze to początek dłuższych wzrostów kursu Lotosu...Przyczynami tych wzrostow powinno byc:podwyzszenie rekomendacji,zblizajaca się prywatyzacja(inwestor strategiczny) i i w/k=0,57...bardzo nisko...
|
|
Temat:
LOTOS
Verion napisał(a):Spółka jak widać dźwignęła się ze strat poprawiły się przychody i większość wyników finansowych rdr , tylko że nie spełniła analitycznych oczekiwań. Czasem mam wrażenie , że analitycy są jak matka , która karci dziecko , za to , że dostało w szkole 4 , a nie 5 nie zważając na to , że kiedyś ciągle dostawało bomby. Tez tak uwazam...teraz czworkowicz powinien dociągnąć do 60zł...to jest jego właściwa cena...
|
|
Temat:
POLAQUA
To co się dzieje,nie ma żadnego związku z sytuacją ekonomiczną Polaquy...To świadoma gra na zniżkę...a z punktu widzenia posiadaczy akcji-po prostu sabotaz...
|
|
Temat:
POLAQUA
Na pewno...moja wypowiedz była trochę prowokacją...a trochę odbiciem moich rzeczywistych przekonan...
|
|
Temat:
POLAQUA
Dla mnie analiza techniczna to bzdura...liczą się fundamenty...
|
|
Temat:
POLAQUA
Próbują wystraszyc inwestorów i odebrac im tanio akcje...chyba,ze mają jakąś ukrytą niemiłą niespodziankę...co o tym myslicie?
|
|
Temat:
POLAQUA
andrzej72 napisał(a):semperparatus napisał(a):Kurs zwalony z 27 zł na 17...c/wk dla Poli=0,72,w sektorze 1,60,zyski w kolejnych kwartałach...a co najwazniejsze:renomowany inwestor,jedna z największych firm budowlanych w Europie,a wraz z nią...super perspektywy...Odpowiedzcie sobie sami,czy jest sens sprzedawania teraz tego papieru... Jakieś powody tak sporej korekty są. Wg mnie wezwanie na akcje PAQ drobni odebrali jako zagrożenie. I nieważne kto oddawał, ważne, że oddawali i to dość chętnie. Zyski w kolejnych kwartałach - ok tylko w których? Pierwszy napewno nie. Nawet jeśli pojawi się tu jakiś zysk to będzie on niewielki. Pierwszych poważniejszych zysków moim zdaniem można się spodziewać dopiero w Q3 nie wcześniej. Kolejne infa o jakiś tam umowach na wykonanie czegoś tam nic jak widać nie zmieniają. Powtórzę to co napisałem wyżej - papier jest słaby i bardzo podatny na ściąganie kursu w dół. Wiele osób traci powoli cierpliwość i oddaje papiery ze stratą, bo boją się stracić więcej. Tak więc będzie moim zdaniem spadać dalej... Papier ściągają w doł takie posty jak Twoj...straszysz inwestorow,robisz złą robotę...
|
|
Temat:
POLAQUA
Kurs zwalony z 27 zł na 17...c/wk dla Poli=0,72,w sektorze 1,60,zyski w kolejnych kwartałach...a co najwazniejsze:renomowany inwestor,jedna z największych firm budowlanych w Europie,a wraz z nią...super perspektywy...Odpowiedzcie sobie sami,czy jest sens sprzedawania teraz tego papieru...
|
|