Temat:
FARM51
Scarry napisał(a):
Każdy, dosłownie każdy, z moich znajomych ma konto Steam bo wszyscy korzystają z promocji Humble Bundle. Płacąc co jakiś czas 1 dolara ma się dziesiątki całkiem fajnych gier sprzed roku-dwóch-trzech. Nie ma to jednak wiele wspólnego z monetyzacją biznesu i zarobkiem. Nikt z nich tam nic nie kupił.
Tekst że Steam ma dużo userów, a gra jest na Steam to MUSI się sprzedawać jest tak naiwny że nadaje się już chyba tylko dla fanów Nicolas Games. Oni też są na Steam. Wow. 65 mln userów. To musi się sprzedawać.
nie do końca tak jest ja np. wole grać na PC niż na konsolach dlatego kupuje np na stemie gry które chcę mieć a nie tylko dlatego mam konto zeby polować na jakieś promocje. Co nie zmienia faktu ze F51 może mieć spore problemy z finansowaniem swojej działalności bo DF okazał sie raczej kiepskim produktem który pewnie kasy nie przyniesie spółce.
|
|
Temat:
VIVID
Pytacie się dlaczego tak urosło. na chwile obecną dlatego ze maja mocny wzrost przychodów i będzie on jeszcze większy po 4 qw. Poza tym spółka pokrywa wydatki związane z nowymi projektami z obecnej działalności operacyjnej dlatego zadłużenie jest niewielkie. Ale tak naprawdę potencjał do wzrostów przyniesie im nowa produkcja. o tym przekonamy się pewnie już niebawem bo osobiście wątpię że rynek będzie czekał z obecną kapitalizacją aż wyjdzie na rynek GF. Ja osobiście sądzę że premiera GF będzie się odbywała gdy kapitalizacja VVD będzie sporo wyższa. GF powinna być unikalnym produktem na komórki i tablety a sama konwencja gry jest taka ze jest to gra dla mas. Wiec sądzę że znajdzie się mnóstwo klientów do zakupu gdy za np 20 PLN. teraz tylko pytanie jest takie o jakie masy chodzi.liczbowo ile ludzi na świecie będzie kupowało ten produkt za parę dolców.
|
|
Temat:
VIVID
emisja to i tak i tak moze byc bo jesli nawet to objecie bylo czescia umowy to GIZa moze te udzialy wniesc do VVD przez wlasnie ta emisje 1.5 mln akcji.
Chodzi tylko mi o to czy ta umowa inwestycyjna juz zostala w pewnej czesci zrealizowana w postaci objecia pzrez GIZE udzialow w spolce celowej do GF, czy chodzi dodatkowe zupelnie inna mozliwosc finansowania.
|
|
Temat:
VIVID
mam pytanie czy ta umowa inwestycyjna to aby juz nie zostala zrealizowana poprzez objecie przez GIZE udzialow w spolce celowej??Czy to nie o te udzialy w spolce celowej chodzilo , ktora reguluje aneks do umowy inwestycyjnej z dnia 23.05.2013 roku.
|
|