Witam, Czy może mi ktoś wyjaśnić jak obecnie wygląda sytuacja spółki? Jest komunikat KNF o dematerializacji akcji 2 maja 2017. Co to oznacza dla posiadaczy akcji?
|
|
Temat:
SYNTHOS
Dzisiaj dopiero mamy prawdziwą reakcję rynku na kolejny pomysł pana Michała. P.S. Największym wygranym będzie właśnie pan Michał. No i skąd ten wniosek o dobroczynnym wpływie niskiego free flotu dla drobnych?!
|
|
Temat:
SYNTHOS
Duzi akcjonariusze skorzystają. Zgoda, ale co z tego będą mieć "mali" z akcjami za kilka - kilkanaście tysięcy?
|
|
Dzisiejsza wiadomość PAP: "EBC SOLICITORS SA (18/2017) Zawiązanie spółki tworzącej gry komputerowe". Bardzo mi to przypomina ostatnią fazę bańki internetowej
|
|
Wypowiedzenie umowy o wielocelowy limit kredytowy przez Bank PEKAO S.A. oraz wstrzymanie przez mBank S.A. możliwości korzystania z produktów kredytowych www.stockwatch.pl/komunikaty-s...
|
|
Temat:
GRAAL
Witam, gorące info z PB: Rosja: od środy zakaz importu polskiej produkcji rybnej, w tym konserw
|
|
Temat:
JSW
Witam. Z długoterminowym magazynowaniem węgla związane są pewne problemy: - potrzeba dużo miejsca, ale to da się zrobić (choć kosztem dodatkowego przeładunku i transportu) - sporym ograniczeniem może się okazać groźba samozapłonu (aby temu zapobiec trzeba ponieść dodatkowe koszty) - no i po trzecie to zamrożony kapitał Wniosek: trzeba to dobrze policzyć tym bardziej, że duzi odbiorcy kontraktują węgiel ze sporym (minimum rocznym)wyprzedzeniem. P.S. utrata kaloryczności w okresie 1-2 lat jest na tyle mała, że nie stanowi dużej przeszkody.
|
|
Temat:
RAFAKO
Dzisiejsza informacja z EDF Polska 2012-10-24 14:28 "W wyniku rozpoczętego w dniu 20.07.2011 postępowania „Zaprojektowanie, wykonanie i uruchomienie instalacji odsiarczania spalin metodą mokrą według technologii wapienno – gipsowej w Spółkach Grupy EDF Polska” - EDF Polska CUW Sp. z o.o. jako Pełnomocnik Zamawiających dokonał wyboru oferty najkorzystniejszej złożonej przez - Konsorcjum RAFAKO S.A. oraz PBG S.A. w dniu 24.09.2012 r. Na wybór Konsorcjum wpłynęło odwołanie od jednego z wykonawców biorących udział w postępowaniu, które w dniu 18.09.2012 r. nie zostało uwzględnione przez Krajową Izbę Odwoławczą. W związku z powyższym umowa z wybranym Konsorcjum zostanie podpisana po uzyskaniu akceptacji Rad Nadzorczych EDF Kraków S.A., EDF Wybrzeże S.A. oraz Zespołu Elektrociepłowni Wrocławskich KOGENERACJA S.A."
|
|
Temat:
EMPERIA
Witam, czy ktoś może w paru słowach wytłumaczyc o co chodzi z tą "optymalizacją podatkową" członków zarządu tuż przed odcięciem ogromnej dywidendy? Pamiętam podobną historię na Hardexie. Prezes podgrzewał kurs wielką dywidendą i sprzedał swoje akcje dzień przed odcięciem. Następnego dnia kurs sięgną dna.
|
|
Temat:
IPOPEMA
Witam. Rzeczywiście, spółka nie należy do liderów w ilości komentarzy. Ma to złe i dobre strony, ale dobry buisnes lubi ciszę. Nabyłem akcje na debiucie i ciągle dobieram. Uważam, że to firma z dużą przyszłością. Jeśli chodzi o perspektywy rozwoju, to IPOPEMA działa nie tylko jako broker. Od jakiegoś czasu mocno rozwija inne obszary. Bardzo silna grupa rozwija działalność w doradztwie informatycznym. Miałem z nimi do czynienia i wiem, że mają duży potencjał.
|
|
Chcę otworzyć nowy wątek dotyczący ciekawej firmy. Strona internetowa niczego sobie, na NC zupełnie świeża, no i branża bardzo przyszłościwa. To nie jest kolejna wersja sklepu internetowego (spora część NC). Widać, że założyciele dobrze pomyśleli i przede wszystkim chodzą po ziemii. Z zawodu jestem energetykiem i mam podstawy wątpić w bajki o biomasie nie mówiąc już o bujdach o wiatrakach (DOTYCZY WARUNKÓW POLSKICH). Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to NC i wszystko może się zdarzyć, ale kupiłem skromny pakiet poniżej ceny debiutu i potrzymam na "longa". Wydaje mi się, że warto się zainteresować.
|
|
Ja też uważam, że to spółka z przyszłością, ale tak jak inne poważne firmy z Connect jest to inwestycja długoterminowa. petrzebna jest cierpliwość i opanowanie. A można jeszcze znaleć ciekawe spółki, np BGS- Energy. Co do płynności to niestety, ale od tego jest gł. parkiet. Tu płynność pojawi się w przyszłości.
|
|
Temat:
IMPEL
Ostatnio próbuję przyswoić sobie wiedzę z zakresu AT, i właśnie jestem na etapie czytania formacji na wykresach. No i właśnie spojrzałem na 3-letni wykres Impela. Wydaje mi się, że utworzyła się na nim piękna formacja "spodka". Obecnie jesteśmy w fazie zakończenia "platformy". W podręczniku stoi, że jest to ostatni moment przed dużym wybiciem na północ. Dodając do tego fundamenty i ostatnią rekomendację (nie wierzę analitykom za grosz, ale.....). Koniec końców z samego rana trochę zakupiłem.
|
|
Temat:
NOVITUS
Witam wszystkich forumowiczów. Wygląda na to, że będę autorem nowego wątku. Jestem dumny, że mogę wnieść coś nowego do moim zdaniem najlepszego, a już na pewno najbardziej merytorycznego i profesjonalnego forum dyskusyjnego w temacie GPW. Spółkę NOVITUS obserwuję od bardzo dawna, przez jakiś czas miałem niewielką pozycję. Nie zrobiłem na niej kokosów, ale wychodziłem z niej ze względu na bessę. Na dziśj wydaje mi się, że spółka ma solidne fundamenty, świetnie radzi sobie z kryzysem i warta jest uwagi. Mam prośbę do WatchDog-a (i nie tylko) o kilka fachowych słów na temat NOVITUSA szczególnie o Analizę Techniczną. Pozdrawiam wszystkich pit
|
|
Temat:
ULMA
pawul0n napisał(a):co się stało, że tak poleciało? Obserwuję Ulmę od trzech lat. Sporo teżna niej zarobiłem. To bardzo solidna spółka z jeszcze solidniejszym akcjonariatem. Niestety branża (wynajem i produkcja rusztowań i szalunków) zależy całkowicie od sytuacji w budownictwie. Dlatego też wydaje mi się, że ostatnie wzrosty były czysto techniczne. Spółka rosła bo rosło wszystko, ale nie miało to uzasadnienia w wynikach. Ja nie załapałem się na te wzrosty bo siedziałem na czymś pewniejszym. Z ulmą czekam właśnie na to co się stało w piątek. Podejrzewam, że podliczono rezultaty III kw. i nastąpił przeciek. Wyniki są prawdopodobnie kiepskie bo nie ma podstaw na jakieś miłe niespodzianki. Liczę na to, że po oficjalnym ogłoszeniu wyników nastąpi mocne "odleszczenie" i wtedy kupię na dłuższy termin. Jestem cienki w AT. Byłbym wdzięczny gdyby któryś z fanów Ulmy zrobił analizę aktualnego wykresu.
|
|
Temat:
GANT
Joker napisał(a):pit napisał(a):Przepraszm za uwagę, ale czy nie mylimy przypadkiem PP z PDA. Te ostatnie rzeczywiście często można było kupować za grosze. Z PP bywało różnie, ale zwykle cena kompensowała różnicę między kursem "starych"akcji a NA Ty właśnie mylisz PDA są notowane w cenie zbliżonej do akcji PP w zależności od ceny akcji Właśnie to mam na myśli w moim wpisie.
|
|
Temat:
GANT
Przepraszm za uwagę, ale czy nie mylimy przypadkiem PP z PDA. Te ostatnie rzeczywiście często można było kupować za grosze. Z PP bywało różnie, ale zwykle cena kompensowała różnicę między kursem "starych"akcji a NA
|
|