PARTNER SERWISU
yanhxewy
scalak12

scalak12

Ostatnie 10 wpisów
Nie wiem czy mogę pisać o swoich odczuciach ale nie inwestuję w spółki które zarabiają na skubaniu jeleni grających i nie mających pojęcia o forex. Tak samo jak nie inwestuję w spółki które obracają długiem i inne które z etyką mają niewiele wspólnego.
Jak to mówią, żadna kasa nie śmierdzi ale preferuję firmy, które tworzą jakąś wartość dodaną i prowadzą w miarę etyczny biznes.
Dlatego się nie zapisałem i nie zainwestuję.

Czy w tym roku jest szansa na dywidendę ?
Deklarowali, że będę wypłacać ?

Czy ta spółka ma w planach płacić dywidendę ? Były jakieś informacje na ten temat ?

Nie sądzę, żeby to były patenty takiego kalibru nad którymi zaduma się Google lub Oracle.
Są to pewnie jakieś innowacyjne rozwiązania ale być może zogniskowane na jakiś konkretny typ danych lub przeszukiwanie jakiś konkretnych struktur.
Co nie zmienia faktu, że firma może na tym zarabiać i mieć określoną powiększającą się grupę klientów.

Prezentacja bardzo ciekawa. Niestety nic nie było na temat tego jakie firma ma innowacyjne rozwiązania i czego dotyczą cztery patenty.

Generalnie jest pytanie czy oni potrafią sprzedać rozwiązania które posiadają. Przychody 0,65 mln na 20 duży klientów to kiepski wynik. Ale trzeba pamiętać, że takie wdrożenia czasami powodują efekt kuli śniegowej.

Na pewno są to rozwiązania przyszłościowe i dużo zależy od zarządzania, czy firma znajdzie dla siebie niszę na rynku i będzie zarabiać.

Czy ktoś jeszcze ma te papiery ? Co oznacza ujemy free float ? Czy jest szansa na dywidendę ? Spółka zarabia, inwestuje a kurs stoi w miejscu.

Wczoraj byłem w sfinksie w Poznaniu.
Zmienili menu śniadaniowe. Nie ma już normalnych śniadań tylko jakieś dziwne rzeczy 2 razy drożej.
Mimo tego, że mam akcje sfinksa poszliśmy do konkurencji.
Regularnie chadzaliśmy tam na śniadania w weekend całą rodziną. Teraz niestety nie będziemy chodzić.
Dla mnie to strzelili sobie w stopę tą zmianą menu śniadaniowego.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 16 lipca 2021 19:14:40
Liczba wpisów: 8
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,120 sek.

ltacvhuz
cuvvwzoq
vghgfqwe
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cpekpwgk
qrdniury
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat