PARTNER SERWISU
wirmckln
erem

erem

Ostatnie 10 wpisów
obligacje.pl/pl/a/east-picture...

otrzymałem też pismo ze spółki z prośbą o przedstawienie stanu wierzytelności. czy ktoś się orientował?

W BM ALior pieniądze wpłynęły w terminie.

Ja takiego maila dostałem
Cytat:

Szanowni Państwo,

na wstępie pragnę bardzo serdecznie przeprosić za brak kontaktu w ostatnim czasie. Przerwa ta spowodowana była moim wyjazdem do Stanów Zjednoczonych związanym z produkcją „The Right Combination” oraz licznymi spotkaniami w zakresie pozyskania inwestorów skłonnych sfinansować plany rozwojowe Spółki.
Wprowadzona restrukturyzacja kosztowa dotknęła w pierwszej kolejności pracowników, dlatego też, w celu zapewnienia stałego kontaktu z wierzycielami Spółki, podjęto działania w celu pozyskania partnera, który przejąłby te obowiązki, a także wdrożył dalsze kroki zmierzające do restrukturyzacji Spółki. Podmiot taki został wyłoniony i podpisano nawet Umowę, o czym byli Państwo poinformowani stosownym komunikatem, jednakże obecne problemy płynnościowe nie pozwoliły na wypłatę pierwszej części wynagrodzenia, w wyniku czego partner nie podjął zakładanych działań. W związku z powyższym ponownie przejmuję obowiązek informowania Państwa o bieżącej sytuacji w Spółce.
Wysiłki podjęte w ostatnim czasie przynoszą w końcu efekty. Aktualnie jestem w trakcie prowadzenia rozmów z potencjalnym inwestorem strategicznym i na obecnym etapie mogę jedynie przekazać informację, iż poza zainteresowaniem przejęciem pakietu kontrolnego Spółki, inwestor deklaruje zapewnienie masy kontraktowej, której realizacja, poza środkami uzyskanymi bezpośrednio od inwestora, pozwoli na wywiązanie się ze zobowiązań wobec Państwa.
Ponieważ negocjacje związane z wypracowaniem umowy inwestycyjnej satysfakcjonującej obie strony są często procesem skomplikowanym i czasochłonnym, nie jestem obecnie w stanie podać wiążących terminów oraz warunków spłaty zobowiązań. Dlatego też będę Państwa informował na bieżąco w miarę postępów prac oraz zaistnienia istotnych wydarzeń mających wpływ na wzajemne relacje.

Tomasz Tokarski
Prezes Zarządu

Dzisiaj chyba dotknie 50.

66 - co o tym myśleć? stało się coś z tą spółką?

Czy ta śmieszna spółka jeszcze żyje? Brak komuninkatu, ich strona nie działa od tygodnia.

2 mln leżą do wzięcia PKCem jakbyś chciał ;)

wasilewski napisał(a):

Wykup zależy od tego, czy uda im się zorganizować rolkę. Na wypracowanie 5 mln zł (wartość nominalna obligacji) w ciągu tego 1,25 roku chyba nie ma co liczyć... Czy ktoś wie, czy spółka może skupić obligacje własne (na wzór skupu akcji z giełdy)? Gdyby Werth miał szanse na jakieś refinansowanie, to okazja wydaje się idealna Think

OSHEE tak robiła, więc chyba tak.

Czy te wszystkie spółki mają obligatoriuszy za idiotów, czy naprawdę nie wiedzą jak działa ELIXIR?

Czy wykupili 0713?

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 20 stycznia 2019 21:40:29
Liczba wpisów: 10
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,264 sek.

jtrkyjwa
ndqoewpp
zhspbytl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 429,91 zł +382,15% 96 429,91 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bniilnrn
nbkxqejb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat