PARTNER SERWISU
giakedvd
chris

chris

Ostatnie 10 wpisów
Link
Cytat:
Nigeria's state-oil company NNPC said that two local firms had completed the purchase of 45 percent stakes in two onshore oil blocks, previously owned by Shell, Total and Eni.

First Hydrocarbon Nigeria, owned by Afren, bought a 45 pct stake in OML 26, NNPC said in a statement. A consortium led by local firm Nestoil is buying the 45 pct stake in OML 42, the state-run firm said.

Drugi Link
Cytat:
NNPC has said that two local firms had completed the purchase of 45 per cent stakes in two onshore oil blocks, previously owned by Shell, Total and Eni .

First Hydrocarbon Nigeria (FHN), owned by Afren, bought a 45 pct stake in OML 26 owned jointly by Shell, Total and Eni, NNPC said. The block has target production of 50,000 barrels of oil per day by 2015. No details on the purchase value of the oil block were provided in the statement by NNPC.

NNPC said the foreign oil majors sold 45 per cent of OML 42 to Neconde Energy. Neconde at the bidding stages was a consortium including Nigerian firms Nestoil, Aries and VP Global and Poland’s Kulczk Oil Ventures.

W oczekiwaniu na oficjalne info.

Jakieś nowe przecieki z OML-42?
Cytat:
while A consortium of Nigeria’s Nestoil, Aries, VP Global and Kulczk Oil Ventures, which is owned by Polish billionaire Jan Kulczyk, had reached a deal on OML 42

Nie jestem biegły w angielskim, ale jeśli dobrze rozumiem to napisali, że dogadali się.

chris napisał(a):
xp32 napisał
Cytat:
Nawet jeśli pojawią się zyski - raport będzie na plus czy to za trzeci kwartał czy też roczny - to obawiam się że większość rynku nie doceni tego bo to nie Petrol i pewnie to wszystko ściema.

Trzymając się faktów.

Na chwilę obecną wszystkie dobre infa nie mają faktycznego przełożenia na gotówkę. Takie przełożenie, jak dla mnie, będzie miała informacja o podłączeniu M-19, ten fakt będzie generował to co najważniejsze - pieniądz. A pieniądz powinien się uwidocznić w kursie. Jeśli nie będzie w tym momencie żadnego odzewu na rynku to wtedy naprawdę coś nie tak.

Pomijam fakty, że:
- rynek powinien dyskontować informacje i kurs na chwilę obecną nie odzwierciedla wartości spółki;
- w przypadku Petrola to nie wiem w jakich górnych granicach, przy takich informacjach, znajdowałby się kurs.

Cytując samego siebie mogę tylko stwierdzić jedno : nie wiem o co chodzi. Odwiert podłączony kasa płynie, a na kursie ?

Czy ktoś mi może wytłumaczyć co jest nie tak?

Może ludzie mylą kupno ze sprzedażą d'oh!

xp32 napisał
Cytat:
Nawet jeśli pojawią się zyski - raport będzie na plus czy to za trzeci kwartał czy też roczny - to obawiam się że większość rynku nie doceni tego bo to nie Petrol i pewnie to wszystko ściema.

Trzymając się faktów.

Na chwilę obecną wszystkie dobre infa nie mają faktycznego przełożenia na gotówkę. Takie przełożenie, jak dla mnie, będzie miała informacja o podłączeniu M-19, ten fakt będzie generował to co najważniejsze - pieniądz. A pieniądz powinien się uwidocznić w kursie. Jeśli nie będzie w tym momencie żadnego odzewu na rynku to wtedy naprawdę coś nie tak.

Pomijam fakty, że:
- rynek powinien dyskontować informacje i kurs na chwilę obecną nie odzwierciedla wartości spółki;
- w przypadku Petrola to nie wiem w jakich górnych granicach, przy takich informacjach, znajdowałby się kurs.

chris - KPX 7 MIT 3
Obie wg mnie niedowartościowane.

www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

Czy ktoś może wie coś więcej, na ten temat. Nie wygląda to zbyt różowoangry3

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 18 listopada 2011 07:23:47
Liczba wpisów: 7
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,648 sek.

yosamlas
ivuclqyb
hnzcrdqt
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rbublmqa
dtvujysw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat