niestety nie jest to takie proste ponieważ minęło już kilka miesięcy (w warunkach był nawet termin 45 dni na odstapienie, ale i ten jest przekroczony).
U mnie problem jest o tyle skomplikowany, że do tej pory nie dostałam warunkow, ktore sa przywołane w deklaracji przystapienia - bazuje na warunkach, ktore rzekomo sa przypisane do mojej "polisy" w systemie". To jest jakas absurdalna sytuacja.
|
Witam,
mam podobny problem - wpakowałam się za pośrednictwem IdeaBanku w tzw. Plan Inwestycyjny Multi Prestiż Axy - czyli również ubezpieczenie na życie połączone z funduszami kapitałowymi.
Jestem po opłaceniu pierwszej składki, jednak podczas przedstawiania oferty przekazano mi "milimetrowy" odcinek prawdy, natomiast teraz okazuje się, że (podobnie jak w Twoim przypadku), że w przypadku rezygnacji w ciągu 2 pierwszych lat przepada mi całość opłaconych składek. Część zainwestowanej kasy mogę wyciągnąć ale tylko częściowo dopiero po 5 latach, a następne wypłaty (również częściowe, ale regularne, np. co rok) mogę rozpocząć dopiero po 10 latach, natomiast całość środków mogę wyciągnąć dopiero po latach 20. Wrąbałam się w niezły pasztet i jest to częściowo moja wina (nie pytacjcie jak to możliwe), ale nie zamierzam tego tak zostawić i postaram się walczyć o te wpłacone środki, ponieważ moim zdaniem zostałam wprowadzona w błąd (szanse oceniam na minimalne, ale trudno, za błędy się płaci).
Jestem dopiero na poczatku ścieżki wojennej, czy mogłabym prosić Cię o informację w jaki sposób udało Ci się wykręcić z twojego IKE i jak odzyskałeś środki? Czy w gre wchodziła tez interwencja np. Rzecznika Ubezpieczonych czy UOKiK?
|