anty_teresa napisał(a):@causowicz Czasem zdarza mi się wypowiadać w tematach, co do których mam średnie pojęcie, ale akurat nie w tym przypadku... Odesłałeś mnie do strony spółki, ale zupełnie niepotrzebnie, bo ja doskonale zdaje sobie sprawę, że oni zajmują się IZOLATORAMI. Rozumiem, że chciałeś moją wiedzę rozszerzyć o korpusy i osłony... Ale wiesz co? To też są tak naprawdę IZOLATORY. Spełniają dokładnie tę samą funkcję elektroizolacyjną. Pisanie o rynku energetycznym naprawdę nie ma wiele sensu, bo spółka z tym rynkiem ma tylko pośredni związek. Część podwykonawców, czyli sektor budowlany będzie się być może zaopatrywał w Electroceramics, ale tylko być może... Tak się składa, że niektóre nasze spółki dystrybucyjne z Energą na czele potrafią mieć niskie straty sieciowe i niskie współczynniki awaryjności i to bez produktów EC. Wiesz dlaczego? Ano dlatego, że obecne izolatory bardzo dobrze spełniają swoje funkcje.
Według założeń EC ma mieć roczne przychody na poziomie 50 mln zł, przy założeniu rentowności netto 10 proc. daje to 5 mln zysku rocznie. A więc obecna kapitalizacja spółki przy cenie 3 groszy już dyskontuje te przychody. Pytaniem pozostaje czy założenia Zarządu są możliwe do spełnienia. Odpowiedź na to pytanie daje nam inna spółka z grupy Indygo, czyli LZMO. Tam także były cudowne wizje wzrostu biznesu. Wedle wypowiedzi przedstawicieli spółki jedyne czego brakowało to kapitał obrotowy. Jak go spółka pozyskała, to wiesz co się stało? Nic... Przychody LZMO spadają w ujęciu r/r. Nie ma zapowiadanej eksplozji na rynkach zagranicznych.
Sporo o samej spółce mówi także sposób jej upublicznienia. Obecnie trwa emisja obligacji Veno, które dokładnie tak samo przejmowało parchy z parkietu, aby pozyskać nową kasę z parkietu. Dlaczego nie było normalnego wejścia z prospektem takiej Arrinery? Bo nie zgodziłby się na to KNF. Przypomnij mi jak zadebiutowała EC?
nawet zakładając, że te 5 mln jest realne do uzyskania rocznie chociaż wg założeń spółki rentowność ma być większa a ECR ma mieć produkt lepszy jakościowo od konkurencji obecnej naa polskim rynku. Jak się będzie sprzedawał się przekonamy. Czy uważasz, że spółka która ma mieć przychody rocznej 50 mln zł i zysk 5 mln ma mieć kapitalziację przy 3 groszach i zakładając emisje serii J 200 mln akcji - 55 mln zł ? To wskaźnikowo będzie to chyba jedna z najniżej wycenianych spółek na naszym cały rynku ;) Moje zdanie jest takie, ze niedługo będzie można zapomnieć nie tylko o 3 ale i o 4 groszach. Pozdrawiam
|
|
poczytaj proszę na jakim rynku ma działać Electroceramics, jakie ma mieć produkty (bo nie będą to tyle izolatory) i z kim ma współpracować a wtedy odpowiesz sama sobie na zadawane przez siebie pytania. Pozdrawiam
a dla innych polecam stronę: http://electroceramics.pl/pl/ oraz do przeczytania raport roczny wraz z informacjami o rynku elektroenergetycznym i potencjalnych klientach ECR
|
|
Mam jakieś dziwne przeczucie, że takiego problemu być nie powinna na spółce Electroceramics. Na razie widać zbieranie każdych ilości akcji po 3 grosze których poszło łącznie ok. 16mln szt. i coś niewiele mniej niż 1 mln nawet po 4. Jest to groszówka, jest ryzyko ale z drugiej strony jako groszówka daje szanse na nieporównywalną do innych spółek stopę zwrotu. Widać, że grupa INDYGO ma kapitały by zrobić co ze chcą. Przypomnę, że jak zaczynali zabawę na Balticu (d. Inpoint) chodził on po 0,16 zł a podpompowali go do 6,89 zł czyli...43 razy od 9 sierpnia do 13 listopada. Tylko dla nielicznych było to...cudowne 3 miesiące :) Oczywiście nie mówią, że tu będzie analogicznie bo przy 40 groszach licząc od 1 gr spółka będzie miała kapitalizację 700 mln zł haha i to mało prawdopodobne choć różne cuda na naszej giełdzie się działy i to bardziej spektakularne i nierealne wyceny. ECR ma mieć przychody 50 mln plus dywidenda i 4 grosze to będzie 74 mln kapitalizacja, czy to dużo jak na spółkę która ma działać na rynku energetycznym który w na następne lata w Polsce ma mieć 100 mld zł na nowe inwestycje i modernizację. Ma ciekawy i opatentowany produkt Uważam, że nie. Najważniejsze, że po poprzednich właścicielach tj. CAUSIE nie ma już śladu wiec i ja chyba muszę zmienić nick
|
|
Może teraz jak mamy ładny wzrost w końcu będzie ten już dawno zaplanowany czat ? I chciałbym zapytać tych prześmiewców co sądzą o akcjach ECR ? Pozdrawiam
|
|
Temat:
ECERAMICS
mojeinwestycje.interia.pl/news...ECERAMICS (ECR): Informacja o wynikach częściowych badań ceramicznych osłon elektroizolacyjnych wytworzonych przez Industry Technologies S.A. (raport nr 32/2014) Zarząd Electroceramics spółka akcyjna z siedzibą we Wrocławiu (?Emitent?, ?Spółka?) w nawiązaniu do Strategii Spółki na lata 2014 ? 2017, opublikowanej w raporcie bieżącym nr 20/2014 z dnia 17 czerwca 2014 r. informuję, iż w dniu 22 października 2014 r. Industry Technologies S.A. z siedzibą w Lubsku, spółka zależna od Emitenta otrzymała informację o wynikach pierwszego etapu badań próbnej partii produktów własnych, tj. ceramicznych osłon elektroizolacyjnych. PS. i kiedy ma być ten czat ze spółkę Electroceramics ?
|
|
po ostatnim walnym wiele pytań staje się nieaktualnych. Skoro nowy Zarząd udzielił absolutorium staremu przejął tym samym na siebie wszystkie zobowiązania w tym i wyku obligacji serii A i B pewnie za łączną kwotę z 500 tys. zł. O innych zobowiązaniach ciężko mówić. Nowy Zarząd dał też pewnie lub w innej formie to rozliczył zaliczki pobrane przez członków byłego zarządu do kótrych odniósł się audytor. Niemniej skoro Electroceramics inwestuje i zainwestował w wykup udziałów w tym i serii G i H która w przeszłości była w posiadaniu prof. Sokołowskiego to znaczy, że ma jasno określony cel.
W przeciągu 2 miesięcy ma być emisja serii J na pozyskanie środków cześciowych na fakrykę elementów elektroenergetycznych.
|
|
Pewnie przeczytali pytania na forum i ...przełozyli na niewiadomo jaki okres czat. Kiedyś akcjonariuszy Adam Sokołowski też miał odpowiadać na pytania Stockwatchu, najpierw przełozył a jak sie okazało w miedzyczasie sypał akcjami ile wlezie
|
|
Akcjonariusza zamianę na akcje przechodzili ale proponowało im się wtedy jakieś śmieci tzn. Mazurie Sport.
Uważam, że obecny akcjonariusz jest świadom zobowiązań jakie spólka ma a po zmianie nazwy i po ostatnich zmianach w zarzadzie i radzie nadzorczej spółka z byłym zarządem nie bedzie miała nic wspólnego.
Ja bym zadał podstawowe pytania dotyczące nieodległej przeszłości:
1. w raporcie za 2013 r. tzn. w opini biegłego rewidenta znów mowa jest o zaliczkach pobranych przez członków zarząd spółki w kwocie 346,6 tys. zł, które wg niegdysiejszych komunikatów zobowiązali się systematycznie oddać. Są to przecież pieniądze akcjonariuszy spółki. Jak bedzie rozwiązany ten problem?
2. co z należnościami jakie spólka posiada na drodze sądowej, jest to kwota dokładnie 622 tys. zł?
3. spółka Primero Asset Sp. zo.o. kiedy i czy w ogóle spólka rozpocznie ściaganie wierzytelności które objeła i czy będzie ona zlikwidowana czy bedzie podjęa działalność?
4. Obligacje serii A - jaki sposób rozwiązania problemu?
5. Spółka GPF CAUSA wg raportów posiada akcje Mazurii Sport oraz MediSword SA. Czy to jest aktualne i w jakiej wielkości sa to aktywa i jaki jest plan z nimi związany?
6. Jakie prognozy przychodów i zysków spółka prognozuje w 2015 r 2016 czy latach następnych?
Jakby ktoś mógł to proszę zadać te pytania. Dziękuje
|
|
widze ze ktoś znów wycina moje posty które odnosiły sie do zadanych pytan i dyskusji wyżej więc ok. Szkoda mojego czasu na paplanie, będzie co będzie. Narazie jest ogłoszona nowa strategia spółki: mojeinwestycje.interia.pl/news...GPFCAUSA (GPF): GPF CAUSA SA ogłasza zupełnie nową strategię na lata 2014-2016 17.06.2014 11:51 Grupa Prawno-Finansowa CAUSA SA (NewConnect: GPF) przyjęła nową strategię na lata 2014-2016. Spółka rozpoczyna działalność na wzrostowym rynku ceramiki elektroenergetycznej, na którym zamierza zdobyć pozycję lidera. Decyzjami Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia z dnia 10 czerwca br. spółka zmieni nazwę na Electroceramics SA i podwyższy kapitał zakładowy poprzez emisję akcji serii I oraz akcji serii J. ... Spółka szacuje nakłady inwestycyjne projektu na ok. 32 mln zł. Większość z tej kwoty, bo 22,3 mln zł, pokrywa dotacja udzielona w ramach działania "Nowe inwestycje o wysokim potencjale innowacyjnym" z Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka. Pozostała część inwestycji zostanie sfinansowana ze środków własnych spółki pozyskanych w drodze emisji publicznej akcji serii J oraz kredytu inwestycyjnego. Kod:w poście nie było żadnych konkretów, odnosiłeś się do innych użytkowników, a nie spółki, a co najważniejsze pisałeś o własnych transakcjach, co jest niedozwolone na wątkach spółek. Od tego są kroniki.
|
|
BBZ popłynął na OZE, Orzeł bardzo podobnie na recyklingu opon. Mówiąc o dotacjach miałem na myśli to, że 23 mln zł dotacji wykorzystują na rozpoczętą już budowę zakładu który po wybudowaniu będzie stanowił realną wartość i przynosił realne przychody i w domyśle dochody. Gbyby zakładać czarne scenariusze to trzeba by było kase oddać na lokatę 3% i nie martwić sie czy coś wyjdzie czy coś nie wyjdzie. Również dobrze przyjdzie krach i KGHM będzie chodził po 20 zł jak za nie tak dawnych czasów.
|
|
samo dofinansowanie jakie z UE otrzymał Industry Technologies na budowię zakładu to 23 mln zł. Więc przy 2 groszach kapitalizacja 40 mln to patrząc na skaźniki chyba nie jest dużo ?
|
|
moje przypuszczenia i informacje jakie uzyskałem w 100% się potwierdziły.
Spółka GPF CAUSA za niedługo nowa nazwa Electroceramics SA będzie włascicielem akcji Industry Technoligies SA której prezesem jest Maciej Marchwicki który dzisiaj został prezesem spółki GPF CAUSA:
Zarząd Grupa Prawno Finansowa CAUSA S.A. z siedzibą we Wrocławiu (?Emitent?, ?Spółka?) informuje, iż w dniu 12 czerwca 2014 roku Pan Janusz Piejko, Prezes Zarządu złożył na ręce Przewodniczącego Rady Nadzorczej rezygnację z pełnienia funkcji Prezesa Zarządu oraz ze składu Zarządu. Rezygnacja Pana Janusza Piejko następuje z dniem jej złożenia. Powodem rezygnacji są względy osobiste.
Jednocześnie Rada Nadzorcza Emitenta powołała z dniem 13 czerwca 2014 roku na stanowisko Prezesa Zarządu Pana Macieja Marchwickiego, który będzie odpowiedzialny za przyjęcie i wdrożenie nowej strategii inwestycyjnej Emitenta.
|
|
z racji, że na tym forum edytować teks mozna tylko po jego napisaniu to pisze nowy wiersz czy ktoś przeczytał projekty uchwał na NWZ INPOINT gdy Baltic Ceramics go przejmował i porównał to z projektami uchwał na NWZ GPF CAUSY ? dla mnie jakoś dziwnie podobne raczej propocjonalnie jak tam ( z 0,16 zł na 6,89 zł w 3 miesiące chyba nie pójdzie ?  )
|
|
suwak123 napisał(a):Aż mi się nie chce wierzyć że poprzez GPFCAUSA będzie wprowadzony na giełdę Industry Technology. Ale na giełdzie wszystko jest możliwe ( tylko czemu poprzez taką "śmieciową" spółkę  ) a dlaczego baltic wprowadzali przez inpoint ?  bo jest najtaniej, najprościej i najszybciej. bez problemów z GPW, prospektami emisyjnymi, kosztami AD, kosztami notariuszy, raportami itp. itd. Poza tym jeden z punktów na NWZ 10 czerwca to m.in. zmiana nazwy
|
|
I od razu większy ruch na wątku. Stawiam, że skoro Callysto Holdings LLC przejmuje CAUSE, i 10 czerwca emisja akcji serii I będzie dla nich będzie wszystko jasne w jakim celu i pod kogo będą to robić. To, że obejmują akcje po 1 gr. jest oczywiste bo po co płacić więcej (spólka ma też zobowiązania) i nikt by za więcej nie kupił. Wyczyszczenie spółki z problemów nie stanowić będzie problemu. CAUSA tym sposobem a głównie zarząd obecny i były pozbył się problemów i może spokojnie zająć się swoimi biznesami prawniczymi. To że wiele prawdopodobne jest ze chodzić będzie o IT bo CAUSA za czasów swojej świetności (jeśli takie były ;) ) znała się z Indygo (dawny LST Capital, LZMO, Baltic ( dawny inpoint) itd. itp. osoby związane z tymi biznesami). Nawet nie wiem czy CAUSA nie publikowała jakiegoś komunikatu związanego z tymi spólkami (emisja akcji/obligacji ??). Gadanie, że skoro kupują akcje po 1 grosz to być może opłaca się kupować po 2 jest trochę dziwne. Wystarczy zobaczyć wykres Balticinv gdzie z 16 groszy kurs poszedł na ponad 6 zł. Ja absolutnie nie mówię, że tak będzie bo wróżką nie jestem, gdybym był rozmawiał bym z Providentem a następnie kupował PKC do 5 groszy :). Ale 3 grosze pęknie jeszcze do walnego :D. Później komunikaty potwierdzające obecne przypuszczenia i …się zobaczy jak się to skończy i gdzie będę realizował zyski
|
|
miałem już nie pisać na tak poważnym forum i dla szanownego grona profesjonalnych inwestorów ale z satysfakcja jako leszcz poinfomuje, ze CALLYSTO HOLDINGS LLC bedzie na plecach CAUSY wprowadzać podmiot zależny, tak wiec nastepnym razem przypomnę sie przy kursie zdecydowanie wyższym niż obecnie. Pozdrawiam
GPFCAUSA (GPF): Zawiadomienie o osiągnięciu progu powyżej 20 % w ogólnej licznie głosów na walnym zgromadzeniu (raport nr 7/2014) 28.05.2014 11:48 Raport bieżący nr 7/2014 Podstawa Prawna: Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji Zarząd Grupy Prawno ? Finansowej CAUSA S.A. informuje, iż w dniu wczorajszym tj. 27.05.2014 r. otrzymał od spółki CALLYSTO HOLDINGS LLC zawiadomienie o przekroczeniu progu 20 % w ogólnej liczbie głosów w spółce Grupa Prawno ? Finansowa CAUSA S.A. w związku z transakcjami nabycia akcji spółki Emitenta.
|
|
tak się składa, że "to forum" publikowało kilka informacji o spółce GPF CUASA S.A. w tym jedną podając nieprawdziwą informację którą sprostowało i m.in. stąd moja tu obecność. Jako leszcz i na nie wysokim poziomie jak wy niestety w dyskusję wdawać sie nie mogę i nie chcę bo co ja maluczki moge znać sie na "poważnej" analizie fundamentalnej na poważnym forum o wysokim poziomie z niepoczątkującymi ale średniozaawansowanymi leszczami  . pozdrawiam
|
|
a masz z tym jakiś problem ? po to jest to forum chyba.
|
|
spólka i zarząd nic nie robi źle, jak coś stara sie robić również źle Ciężko dogodzić niektórym. No ale obserwujcie dalej kurs i sytuacje w spółce.
|
|
yhy rozumiem
Ostatnie informacje ze spółki; potwierdzenie, że Adam Sokołowski znaczący akcjonariusz spółki zbył w 3 pakietach akcje serii G i H i nie posiada bezpośrednio żadnych akcji GPF CAUSA S.A., natomiast ile posiada pośrednio (znajomi, rodzina, pies, kot) nie wiadomo.
Natomiast spółka ogłosiła na dzień 10 czerwca 2014 r. ZWZ spółki ! Najważniejsze informacje mające wpływ na przyszłość spółki:
- powołanie nowej rady nadzorczej - pewnie nowa rada związana z nowym inwestorem - zmiana statutu spółi - zmiana nazwy - emisja akcje serii I i J bez pp po 0,01 zł i podniesienie kapitału zakładowego z 1,72 ml do ok. 17 mln zł
Wg raportu za I kw. w którym spólka prowadziła ograniczoną działalność operacyjna (zysk ponad 5 tys. zł) jest to:
Zarząd Emitenta podjął rozmowy z inwestorem branżowym, w przedmiocie znacznej inwestycji w spółkę Emitenta. W wyniku tych rozmów doszło do porozumienia, czego wyrazem jest przekazany do publicznej wiadomości raport bieżący ESPI Nr 2/2014 oraz raport bieżący EBI Nr 10/2014 informujący o zwołaniu Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia spółki na dzień 10 czerwca 2014 r. przedmiotem którego będą między innymi uchwały o podwyższeniu kapitału zakładowego spółki i zmianie statutu spółki
|
|
Widze ze ktos usuwa watki dotyczace wiadomosci ze spolki gpf causa. Spolka wychodzi na prosta, inwestor, nowa rada nadzorcza, emisja akcji i wzrost kapitalu zakladowego do 16 mln zl. Forum to chyba ekskluzywne jest bo slabe zainteresowanie wpisami i pewnie dlatego je usuwaja.
|
|
czy ktoś poczynił jakieś ustalnia i kroki w sprawie obligacji ?
|
|
GPFCAUSA (GPF): Podpisanie umowy z autoryzowanym doradcą (raport nr 6/2014) 07.03.2014 20:30
Zarząd GPF CAUSA S.A., niniejszym informuję, iż w dniu dzisiejszym tj. 07.03.2014 r. podpisał umowę z Eficom S.A. z siedziba w Warszawie, dotyczącą pełnienia funkcji Autoryzowanego Doradcy dla Emitenta.
Podstawa prawna
§3 ust.2 pkt 18 załącznika nr 3 do Regulaminu ASO "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect"
Osoby reprezentujące spółkę: Janusz Piejko - Prezes Zarządu
|
|
Kupie obligacje spolki gpf causa. Wiadomosc na priv.
|
|
ja myślę, że oni nie doczekają raportu rocznego. Sprawa skończy się tam gdzie skończyć powinna już dawno.
|
|
wiadomo co z wykupem obligacji ? Sprawy poszły dalej czy Zarząd przedstawił jakąś propozycje rozwiązania ?
|
|
GPFCAUSA (GPF): Podpisanie listu intencyjnego (raport nr 24/2013) 16.09.2013 14:30
Zarząd Emitenta informuje, iż w dniu dzisiejszym podpisał list intencyjny ze spółką Medisword Plus S.A.
Przedmiotem listu jest ustalenie warunków niezbędnych do nabycia przez GPF CAUSA S.A. przedsiębiorstwa spółki Medisword Plus S.A. Przejęcie przedsiębiorstwa w/w spółki spowoduje rozszerzenie w przedmiocie działalności Emitenta poprzez dodanie działalności w zakresie usług sportowo-hotelarskich opartych na bazie majątkowej spółki Medisword Plus S.A. Nabycie przez Emitera przedsiębiorstwa spółki Medisword Plus S.A. skutkować będzie zwołaniem Walnego Zgromadzenia GPF CAUSA S.A. i emisją akcji dla Medisword Plus S.A., który stanie się wówczas dominującym akcjonariuszem spółki GPF CAUSA S.A.
Nabycie przedsiębiorstwa Medisword Plus S.A. pozwoli na uruchomienie finansowania zewnętrznego w postaci wejścia funduszu kapitałowego w kwocie kilku milionów złotych.
Osoby reprezentujące spółkę: Janusz Piejko - Prezes Zarządu
|
|
czy ktoś cokolwiek wie na temat obligacji, czy spółka kontaktowała się z obligatoriuszami ? a może wypłaciła już te 16 tys. zł, a może ktoś złożył pismo z rzadaniem wykupu obligacji ?
|
|
dokładnie zgadzam się z powyższym i jeśli spółka odpukać ogłosi upadłość to Zarząd były i obecny jak i Rade Nadzorczą która powinna sprawować nad Zarządem kontrole będzie mozna podać do odpowiedzialnosci że narazili akcjonariuszy spółki na szkodę. Spółka najpierw inwestowała pieniądze akcjonariuszy a dopiero 14 grudnia 2012 r. zmieniała statut który jej na to pozwalał. Tak więc obecny prezes Zarządu Janusz Piejko jak i ten który sam sie odwołał cyt. uciekł czyli Piotr Szalbierz z przewodniczącą Rady Nadzorczej Dorota Mikołajczyk sami sobie zrobili problem i niech go teraz rozwiążą skoro podpisywali niekorzystne dla akcjonariuszy umowy a teraz jak piszą "nie ma jakich środków nacisku" oraz wydawali pieniądze inwestując w akcje spółek nad którymi nie mieli możliwości wyegzekwowania zobowiązań czy zwrotu kosztów i wynagrodzenia jakie spółka a po częsci akcjonariusze ponieśli!
|
|
czy ktoś dzwonił do spółki i powiedzieli kiedy wpłacą pieniądze za obligacje i co to za rozmowy ?
bo to musiały by być poważne rozmowy by spółka miała w 2014 r. na wykup obligacji i ciekawe kto dofinansuje firmę która ma zobowiązania chociazby te obligacje za 420 tys. zł
|
|
mojeinwestycje.interia.pl/news...GPFCAUSA (GPF): Istotna informacja (raport nr 22/2013) 26.08.2013 13:35 Zarząd Emitenta informuję z przykrością iż nie zapłacił w terminie przypadającym kuponu odsetkowego będącego do zapłaty. Powyższe jest spowodowana przejściowymi trudnościami na które Zarząd Emitenta nie ma wpływu . 1.Mimo prowadzenia ponad pół roku pracami oraz rozmowami za pośrednictwem Autoryzowanego Doradcy IPO S.A. z Zarządem Giełdy podjął on jednak uchwałę o niedopuszczeniu akcji spółki MediSword S.A. z siedzibą w Kiełczówku do obrotu. 2. Wbrew wielokrotnym zapewnieniom Zarządu spółki Chemwik S.A. z siedzibą we Wrocławiu i ciągłym jego monitowaniu mającym na celu doprowadzenie do finalizacji prac nad dokumentem informacyjnym, Zarząd spółki Chemwik S.A. z siedzibą we Wrocławiu nie podjął do dnia dzisiejszego, jakichkolwiek prac zmierzających do upublicznienia spółki. Zarząd Emitenta podkreśla, że nie ma jakich środków nacisku, aby Prezes Zarządu Chemwik S.A. respektował swoje wielokrotne zapewnienia dotyczące wprowadzenia jego spółki do publicznego obrotu. Zarząd prowadzi w tej chwili rozmowy, które w bliskiej perspektywie mają poprawić sytuacje w spółce o czym niebawem poinformuje w stosownym komunikacie. ********* ciekawe co to za bliska perspektywa, na miejscu posiadaczy obligacji pojechał bym do Piejko i Szalbierza i porozmawiał na co przeznaczyli te 420 tys. zł i czy zgodnie z dokumentem informacyjnym i kiedy spółka wywiąrze się z obetnic jakie publikowała.
|
|
To się IPO S.A. spisało, przeszło rok czasu "pracowali" nad debiutem tak "potężnej" firmy jak MediSword i ta zła GIEłDA nie dopuściła akcji do obrotu podważając to co IPO nasmarowało w raporcie we współpracy z zarządem MediSwordu i GPF CAUSĄ  . Nawet nie potrafili przypilnować swojego klienta by w terminie złozył raport finansowy a MediSword już na starcie złamał regulacje a powinien przynajmniej tak podstawowej czynnosci jak dotrzymanie terminów okazać sie profesjonalizmem. Za samo to IPO S.A. powinno dostać po łapkach, ale tak to jest jak amatorzy biorą się za coś czego nie powinni robić. Myśleli, że będzie jak za Sobolewskiego vel faraona, ze wpuszczali śmieć za śmieciem i teraz na NC jest z 400 śmieci i za te śmieci powinna się GPW zabrać już dawno IPO S.A. to również kombinatorzy m.in. z OneRay Investment SA gdzie do tej pory nie mogą sobie poradzić iposa.pl/205-szczegoly-aktualn...GPF CAUSA o ile mi wiadomo akcje MediSwordu ma ale inną serie niż miała zdebiutować więc i tak tych akcji by nie mogli sprzedać na NC obecnie, chyba ze poza rynkiem co moga uczynić również teraz jeśli znajdą kupca. MediSword pewnie z pomoca innego AD będzie jeszcze raz podchodził tylko nie wiem czy może i czy Zarząd MediSwordu będzie chciał. Kwestia też jakie umowy były podpisane pomiedzy stronami i czy były jakieś warunki stawiane i kary itp. mini.wp.pl/biznes/wiadomosci/a...Uchwała Nr 840/2013 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 26 lipca 2013 r. w sprawie skreślenia z listy Autoryzowanych Doradców w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect spółki IPO S.A. § 1 Na podstawie pkt 33d oraz w zw. z pkt 4 Załącznika Nr 5 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu, Zarząd Giełdy postanawia skreślić z listy Autoryzowanych Doradców w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect spółkę IPO S.A. § 2 Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia, z zastrzeżeniem pkt 35b Załącznika Nr 5 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu. Uzasadnienie Na podstawie pkt 33d Załącznika Nr 5 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu, w przypadku podjęcia decyzji o odmowie wprowadzenia do obrotu instrumentów finansowych emitenta, dla którego dany podmiot wykonuje obowiązki Autoryzowanego Doradcy, Organizator Alternatywnego Systemu może podjąć decyzję o zawieszeniu prawa do działania Autoryzowanego Doradcy w alternatywnym systemie albo o skreśleniu danego podmiotu z listy Autoryzowanych Doradców. Uchwałą Nr ........./2013 z dnia ...... lipca 2013 r. Zarząd Giełdy podjął decyzję o odmowie wprowadzenia akcji serii B spółki MEDISWORD PLUS S.A. (Emitent, Spółka) do obrotu w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect m.in. z uwagi na uzasadnione obawy, że ich wprowadzenie do obrotu na tym rynku zagrażałoby bezpieczeństwu tego obrotu i interesowi jego uczestników. Szczegółowe informacje dotyczące przesłanek podjęcia tej decyzji zamieszczone zostały w uzasadnieniu do wyżej wskazanej uchwały Zarządu Giełdy. Zgodnie z pkt 12 ppkt 2) Załącznika Nr 5 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu, Autoryzowany Doradca zobowiązany jest do złożenia oświadczenia, że dokument informacyjny został sporządzony zgodnie z wymogami określonymi w Regulaminie Alternatywnego Systemu Obrotu, oraz że według jego najlepszej wiedzy i zgodnie z dokumentami i informacjami przekazanymi mu przez emitenta, informacje zawarte w dokumencie informacyjnym są prawdziwe, rzetelne i zgodne ze stanem faktycznym, oraz że nie pominięto w nim żadnych faktów, które mogłyby wpływać na jego znaczenie i wycenę instrumentów finansowych wprowadzanych do obrotu, a także że opisuje on rzetelnie czynniki ryzyka związane z udziałem w obrocie danymi instrumentami. Pomimo złożenia przez IPO S.A. powyższego oświadczenia, podstawowe informacje dotyczące modelu działalności Emitenta zamieszczone w dokumencie informacyjnym spółki MEDISWORD PLUS S.A. są w wielu aspektach niespójne. Ponadto, w ocenie Giełdy, zamieszczenie w dokumencie informacyjnym niespójnych i nierzetelnych informacji dotyczących podstawowej działalności Emitenta oraz fakt naruszenia przez Emitenta obowiązków informacyjnych już na etapie ubiegania się o wprowadzenie jego akcji do obrotu w alternatywnym systemie, może budzić uzasadnione obawy czy Autoryzowany Doradca należycie przygotował Spółkę do funkcjonowania zgodnie z zasadami obowiązującymi spółki publiczne, w tym do prawidłowego wykonywania obowiązków informacyjnych. Powyższe budzi uzasadnioną obawę, że sposób funkcjonowania Autoryzowanego Doradcy w alternatywnym systemie nie daje rękojmi dalszego prawidłowego wykonywania przez IPO S.A. obowiązków ciążących na Autoryzowanych Doradcach, określonych w regulaminie tego systemu i że dalsze wykonywanie tych obowiązków przez ten podmiot może zagrażać bezpieczeństwu obrotu i interesowi jego uczestników. Mając powyższe na uwadze Zarząd Giełdy, działając na podstawie przepisu pkt 33d Załącznika Nr 5 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu, postanowił jak w uchwale.
|
|
będzie coś z tego czy nie będzie:
GPFCAUSA (GPF): Informacja istona (raport nr 18/2013) 02.07.2013 14:30 Zarząd Spółki Grupa Prawno-Finansowa CAUSA S.A. niniejszym informuje, iż w dniu dzisiejszym tj. 02 lipca 2013 r. spółka podpisała porozumienie za znaczącym akcjonariuszem Panem Adamem Sokołowskim. Przedmiotem niniejszego porozumienia jest wprowadzenia do Alternatywnego Systemu Obrotu na rynku NewConnect 17.000.000 sztuk akcji zwykłych serii G i 8.333.000 sztuk akcji zwykłych serii H Spółki Grupa Prawno-Finansowa CAUSA S.A., których właścicielem jest Pan Adam Sokołowski. Wyżej wymienione akcje w terminie 12 miesięcy od wyznaczenia pierwszego dnia notowania objęte są zakazem zbywania tzw. lock-up. Powyższe porozumienie jest powrotem do współpracy między głównymi akcjonariuszami, co pozytywnie wpłynie na działalność inwestycyjną Emitenta.
|
|
Zarząd Spółki Grupa Prawno-Finansowa CAUSA S.A. informuje, że Zwyczajne Walne Zgromadzenie Grupa Prawno-Finansowa CAUSA S.A. zwołane na dzień 01.07.2013r. podjęło jednogłośnie decyzję o ogłoszeniu przerwy w obradach Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia do dnia 31 lipca 2013 roku do godziny 9:00
|
|
kolejne odsetki jak sie domyślam spółka płaci już w terminie bo nie widze krzyków na forum a i notowania obigacji dobrze stoją
|
|
GPFCAUSA (GPF): Zwołanie Zwyczajnego walnego Zgromadzenia na dzień 1.07.2013 r. (raport nr 1/2013) mojeinwestycje.interia.pl/news...do 14 czerwca tj. w piątek jest czas by zarejestrować sie na ZWZ w dniu 1 lipca. im wiecej głosów i obecnych na walnym tym cokolwiek można zdziałać. bez głosów akcjonariuszy i pytań to wiadomo jak jest. a są ciekawe punkty w porządku obrad m.in wyrażenia zgodny na zbycie przedsiębiorstwa.
|
|
MediSword Plus SA złożenie wniosku o wprowadzenie akcji do obrotu na rynku NewConnect Raport Bieżący nr 2/2013 Zarząd MediSword Plus Spółka Akcyjna informuje, że w dniu 20 marca 2013 roku został złożony do Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S. A. wniosek o wprowadzenie do obrotu na rynku NewConnect prowadzonym jako alternatywny system obrotu przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S. A. 6.300.000 (sześć milionów trzysta tysięcy) sztuk akcji zwykłych na okaziciela serii B o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda. Podstawa prawna: §3 ust. 1 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu". Więcej na: http://biznes.pap.pl i http://biznes.pap.pl/espi Zarząd MediSword Plus Spółka Akcyjna informuje, że w dniu 21 marca 2013 r. Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie S. A. przydzieliła Spółce dostęp do Elektronicznej Bazy Informacji (EBI) i od dnia dzisiejszego tj. 22 marca 2013 r. Spółka rozpoczyna przekazywanie informacji bieżących i okresowych za pośrednictwem systemu EBI. Podstawa prawna: §10 Załącznika do Uchwały Nr 646/2011 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S. A. z dnia 20 maja 2011 r. "Zasady przekazywania informacji bieżących i okresowych na rynku NewConnect i na Catalyst". Osoby reprezentujące spółkę: Jacek Łopatniuk - Prezes Zarządu gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/ind...
|
|
ech co za ludzie...jakby nie mogli wcześniej tego przelewu puscić
|
|
to zapłacili te odsetki czy nie zapłacili ?
|
|
prosze linkt do odpowiedzi na 16 pytań: d.iplsc.com/ebi/42565/Odpowied... może te odpowiedzi nie są wyjasniające wszystko w 100% ale najwazniejsze, ze są i, że jest podstawa by później sie do tych odpowiedzi odnieść. No i widać w końcu jakąś pozytywna reakcję ze strony Zarządu.
|
|
na obligacjach juz 97 zł +6,58%. akcje po 0,02 zł dzisiaj rozebrane, uciapali jeszcze trochę i po 0,03 zł. w styczniu powinna sie GPW wyrobić z dopuszczeniem MedisWord, na Mazurie stawiam luty, niewiadoma co do CHEMWIKA, zadebiutuje to pewne tylko kwestia kiedy Zarząd przedstawi brakujace dokumenty i ciekawe co to za dokumenty są. Po dwóch debiutach już powinno sie wiele wyjasnić, GPF CAUSA akcje te obejmowała albo w rozliczeniach wzajemnych albo po cenie sprzed IPO a więc niższej niż cena jaka będzie ustalono w dniu debiuty. obecna kapitalizacja GPF CAUSA to 3,25 mln zł wg korekty raportu za III kwartał: d.iplsc.com/ebi/40735/Raport-K...kapitalizacja spółki liczona po 0,02/akcja to 3,44 mln zł a gdzie dyskonto jak na spółke rozwijającą się na rynku NC, gdzie wycena posiadanch udziałów w MedisWord, Mazurii i 45% udziału w CHEMWIKu?
|
|
Pytania odnoście IPO m.in. CHEMWIKA jest wśród 16 pytań zadanych przez SII do Zarządu GPF CAUSA. Prezes zapowiedział, że odpowie na nie w ciągu 14 dni. Nie było podstaw ani sensu zadawania kolejnych pytań bo nie było ma takich punktów w porzadku obrad mimo, że wolnych wnioskach (zresztą jak SII zapowiadało)próbowana te pytania zadać. Poraz kolejny mówię, że wazny jest udział w NWZ akcjonariuszy. Mając np. wiekszość co przy założeniu,ze GPFCAUSA Sp. z o.o. ma tylko (i aż) 29% uzyskanie większość skoro akcji w wolnym obrocie jest 53% nie powinno stanowić problemu. Wtedy wybrać można swojego przewodniczącego WZA, swoich członków do rady nadzorczej (to rada powołuje i odwołuje prezesa spółki). Obecnie o ile mi wiadomo jest grupa osób która lącznie dysponują wielkością ponad 5% udziale w kapitale. Można wtedy wprowadzić swoje punkty do porzadku obrad, można zagłosować grupami i wprowadzić (ale tylko jednego) członka rady nadzorczej (dobrze by był chociaz sam jedem ale i tak bedzie przegłosowany przez pozostała czwórkę) można również zobowiązać Zarząd do zwołania walnego zgromadzenia i wtedy próbować podziałać. Bez większości ale mając tylko 5% udział tyle możemy. Bez zorganizowania sie pozostałych więcej się nie zdziała. Narazie czekamy na odpowiedzi Zarządu i informacje na temat tych planowanych 3 debiutów. Wtedy sytuacja powinna sie wyjaśnić. Myślę, że nastapi to w nowym roku. Okaże sie wtedy czy spólka jest cacy czy be ;) Wesołych i Spokojnych Świąt oraz wysokich lotów na GPF CAUSA S.A. w 2013 r. :)
|
|
ZWZ nie dotyczyło IPO spółek które GPF CAUSA ma wprowadzić na NC tylko wyborów nowych członków rady nadzorczej. Tak naprawdę najwięcej informacji odnoście MedisWord (CHEMWIKA i MAZURIABRAWO) można uzyskać: Autoryzowany Doradca: Bogusław Bartoń Wiceprezes Zarządu IPO SA email: b.barton@iposa.pltel: +48 71 78 02 993 kom: +48 693 725 925
|
|
oj tam studia nie zając, nie uciekną  a jak causa pójdzie na 1 zł nie będziesz musiał sie uczyć  mam nadzieję, że na nastepnym walnym będzie nas więcej  jeśli nie zbierzemy się w kupę to nas Zarząd  ps. hehe fajne te obrazki pzdr. 
|
|
Spin napisał(a):Tak, zamieram się wybrać osobiście. i jak tam po walnym ? byłeś ?
|
|
w drodze po milion napisał(a):GPFCAUSA: Informacja Zarządu Zarząd Emitenta Grupy Prawno-Finansowej CAUSA S.A. z siedzibą we Wrocławiu, w związku ze zbliżającym się terminem Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki wyznaczonym na dzień 14.12.2012 r., zauważył i po odbytym Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniu z dnia 02.07.2012 r., nie dopełnił obowiązku wynikającego z § 4 ust. 2 pkt 12) Załącznika nr 3 do Uchwały Nr 733/2009 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 18 grudnia 2009 r. \"Informacje Bieżące i Okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect. W związku z powyższym w załączeniu do niniejszego raportu Zarząd Emitenta przekłada pismo z odpowiedziami na pytania postawione przez obecnego na ZWZ akcjonariusza (art. 428 § 1 w zw. z art. 428 § 5). Za niedopełnienie obowiązku najmocniej przepraszamy. Podstawa prawna: Podstawa prawna: § 4 ust. 2 okt 12) Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu \"Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect\". newconnect.pl/?page=1045&p... szkoda, że GPF CAUSA nie odpowiedział jak się sam osobiście o to pytałem z kilka miesięcy temu. dopiero jak SII się oficjalnie z tym zgłosiło do nich. Tak samo nie odpowiadają jak narazie na inne pytanie. Prędzej czy później odpowiedza na wszystkie pytania sami lub poprzez niezależnego biegłego audytora.
|
|
www.sii.org.pl/6435/ochrona-pr... Stowarzyszenie wysyła pytania do Zarządu GPF Causa Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych, mając na względzie otrzymane liczne niepokojące sygnały od akcjonariuszy Grupy Prawno-Finansowej CAUSA S.A., zwróciło się do Zarządu Spółki z wnioskiem o wyjaśnienie podnoszonych przez inwestorów kwestii. Wątpliwości dotyczą bieżącej działalności Spółki, w tym stopnia realizacji opublikowanych prognoz finansowych, niejasnych transakcji realizowanych w ramach Grupy, sposobu wykorzystania pozyskanych z emisji akcji i obligacji środków pieniężnych, a także rozbieżności w opublikowanych raportach okresowych oraz stanu poszczególnych pozycji bilansowych. Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych wystąpiło do Zarządu Spółki GPF Causa z prośbą o udzielenie odpowiedzi na poniższe pytania: 1. Dlaczego Spółka Grupa Prawno-Finansowa CAUSA S.A., stosownie do § 4 ust. 2 pkt 12 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu, nie opublikowała raportu bieżącego zawierającego informacje udzielone akcjonariuszowi w dniu 13 lipca 2012 roku poza walnym zgromadzeniem? 2. Czy realizacja prognoz finansowych na lata 2012-2014 opublikowanych w dniu 2 lutego 2012 roku raportem EBI nr 4/2012 jest w ocenie Zarządu możliwa? Jeśli tak, to jakie zdarzenia wobec rezultatów finansowych Spółki po trzech kwartałach 2012 roku pozwolą w ocenie Zarządu wypracować zakładane wyniki? 3. W jaki sposób i w jakich proporcjach wykorzystane zostały środki pieniężne pozyskane z emisji akcji serii F, G, H oraz obligacji serii A i B? 4. Jak wyglądała struktura należności według wieku na dzień 31 grudnia 2011 roku oraz jak wyglądała ta struktura na koniec trzeciego kwartału 2012 roku (wraz z podziałem na jednostki powiązane i jednostki pozostałe z dodatkowym podziałem na należności przeterminowane i nieprzeterminowane)? 5. Czy Spółka odzyskała należności w kwocie 208,17 tys. zł dochodzone na drodze sądowej, o których mowa była w uwagach biegłego rewidenta w opinii z badania sprawozdania finansowego Spółki za rok obrotowy kończący się 31 grudnia 2011 roku? 6. Jak wygląda obecnie stan należności Spółki dochodzonych na drodze sądowej? Jakie jest w ocenie Zarządu prawdopodobieństwo odzyskania tych środków? Przeciwko jakim podmiotom Spółka dochodzi roszczeń na drodze sądowej? 7. Jak przedstawia się obecnie poziom należności od poszczególnych jednostek powiązanych? Czy wśród nich znajdują się jakieś należności przeterminowane? 8. Czy realizacja w dniu 31 grudnia 2012 roku weksli objętych przez GPF Causa S.A. w ramach uregulowania należności w kwocie 373,95 tys. zł przez CAUSA Consulting Sp. z o.o., GPF Causa Sp. z o. o. oraz Kancelaria Causa Sp. z o.o. nie jest zagrożona? Jakie były przyczyny braku spłaty zobowiązań w wymaganym terminie przez wyżej wymienione podmioty? Jakie kroki Zarząd podejmował w celu odzyskania należności? 9. Z czego wynikał tak istotny wzrost kosztów usług obcych w 2011 roku (wzrost z kwoty 394.910,67 zł w 2010 roku do kwoty 699.534,99 zł w 2011 roku)? 10. Czy Zarząd podtrzymuje wycenę z pierwszego półrocza 2011 roku akcji spółki Chemwik S.A. oraz udziałów Mazuria Bravo Sp. z o.o. w wysokości łącznej 1.375,00 tys. zł? Jeśli tak, to na czym Zarząd opiera tę wycenę? 11. Jaka była wycena spółki Primero Assest sp. z o.o. w księgach GPF Causa S.A. na koniec trzeciego kwartału 2012 roku? 12. Kiedy można spodziewać się debiutu spółki Chemwik S.A. na rynku NewConnect wobec deklaracji Zarządu GPF Causa, zgodnie z którą spółka ta powinna zadebiutować na rynku NewConnect na przełomie listopada i grudnia 2012 roku? 13. Jakie czynniki spowodowały, że Spółka MediSword Plus S.A. nie zadebiutowała na rynku NewConnect zgodnie z zakładanym przez Zarząd planem, a więc w listopadzie 2012 roku? 14. Z jakiego tytułu Zarząd Spółki pobrał zaliczki w kwocie 61.442,06 zł w 2011 roku oraz 173.255,64 zł w 2010 roku? Dlaczego zaliczki pobrane w 2010 roku nie zostały rozliczone do końca 2010 roku? Czy Zarząd podtrzymuje deklarację uregulowania pobranych zaliczek do końca 2012 roku? 15. Czy obligacje serii B, zgodnie z uchwałą Zarządu z dnia 6 marca 2012 roku, zostaną wprowadzone do alternatywnego systemu obrotu prowadzonego przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. w systemie Catalyst? 16. Dlaczego sumy trzech poszczególnych kolejnych kwartalnych wyników w roku 2012 pozycji „zysk (strata) na działalności operacyjnej”, „zysk (strata) brutto” oraz „zysk (strata) netto”, różnią się od podanych w raportach okresowych wynikach łącznych (narastających) za wszystkie trzy kwartały 2012 roku? Jednocześnie, Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych poinformowało, iż próbę wyjaśnienia powyższych wątpliwości podejmie również podczas najbliższego Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki zwołanego na dzień 14 grudnia 2012 roku.
|
|
wapkil napisał(a):Wciąż nie napisałeś, z czego wyciągasz takie wnioski na temat obowiązków informacyjnych, ale obawiam się, że jednak pamięć może Cię mylić. Dla spółek publicznych masz chociażby Rozporządzenie Ministra Finansów w sprawie informacji bieżących i okresowych: Cytat:§ 38 ust. 1. W przypadku emitenta będącego spółką publiczną przekazaniu, w formie raportu bieżącego, podlegają dodatkowo: (...) 12) informacje udzielone akcjonariuszowi poza walnym zgromadzeniem na podstawie art. 428 § 5 lub 6 Kodeksu spółek handlowych Masz proszę cały artukuł 428, nie mam pojęcia dlaczego nie przekazano odpowiedzi do publicznej wiadomości, jak chcesz możesz skontktować się z GPF CAUSA i zapytać dlaczego tak sie stało. Art.428 żądanie informacji o spółce akcyjnej jako prawo akcjonariusza § 1. Podczas obrad walnego zgromadzenia zarząd jest obowiązany do udzielenia akcjonariuszowi na jego żądanie informacji dotyczących spółki, jeżeli jest to uzasadnione dla oceny sprawy objętej porządkiem obrad. § 2. Zarząd odmawia udzielenia informacji, jeżeli mogłoby to wyrządzić szkodę spółce, spółce z nią powiązanej albo spółce lub spółdzielni zależnej, w szczególności przez ujawnienie tajemnic technicznych, handlowych lub organizacyjnych przedsiębiorstwa. § 3. Członek zarządu może odmówić udzielenia informacji, jeżeli udzielenie informacji mogłoby stanowić podstawę jego odpowiedzialności karnej, cywilnoprawnej bądź administracyjnej. § 4. Odpowiedź uznaje się za udzieloną, jeżeli odpowiednie informacje są dostępne na stronie internetowej spółki w miejscu wydzielonym na zadawanie pytań przez akcjonariuszy i udzielanie im odpowiedzi.§ 5. W przypadku, o którym mowa w § 1, zarząd może udzielić informacji na piśmie poza walnym zgromadzeniem, jeżeli przemawiają za tym ważne powody. Zarząd jest obowiązany udzielić informacji nie później niż w terminie dwóch tygodni od dnia zgłoszenia żądania podczas walnego zgromadzenia. § 6. W przypadku zgłoszenia przez akcjonariusza poza walnym zgromadzeniem wniosku o udzielenie informacji dotyczących spółki, zarząd może udzielić akcjonariuszowi informacji na piśmie przy uwzględnieniu ograniczeń wynikających z przepisu § 2. § 7. W dokumentacji przedkładanej najbliższemu walnemu zgromadzeniu, zarząd ujawnia na piśmie informacje udzielone akcjonariuszowi poza walnym zgromadzeniem wraz z podaniem daty ich przekazania i osoby, której udzielono informacji. Informacje przedkładane najbliższemu walnemu zgromadzeniu mogą nie obejmować informacji podanych do wiadomości publicznej oraz udzielonych podczas walnego zgromadzenia.
|
|
wakpil i własnie o to chodzi, że jestem akcjonariuszem spółki GPF CAUSA i jeszcze jest nadzieja... ;) a co do kodeksu, o ile mnie pamiec nie mysli spólka musi udzielić odpowiedzi temu kto zadał pytania na ZWZ spółki jeśli treść pytania dotyczy uchwał w porzadku obrad. Nie musi ich natomiast upubliczniac. Może to zrobić ale nie ma takiego obowiązku.
|
|
wapkil napisał(a):causowicz napisał(a):na pytanie zadane na ZWZ mają obowiązek odpowiedzieć. Nie mają obowiązku podać tych odpowiedzi do publicznej wiadomości jak czynią to niektóre spółki zgodnie z art. 428 &5 KSH.
Ja znam te odpowiedzi chociaż spółka sama mi ich nie chciała udzielić Chcesz powiedzieć, że spółka publiczna może w ten sposób udostępniać informacje jedynie wybranemu akcjonariuszowi? Jak to się ma do zasady równego dostępu do informacji? Czy mógłbyś podać źródło tej interpretacji? poczytaj Kodeks Spólek Handlowych  i znajdź ten paragraf. ja znów powtórzę, ze uczestnictwo na walnych zgrowadzeniach spółek to podstawa jeśli chce się mieć jakikolwiek wpływ na to co sie w spółkach dzieje a juz napewno chce się mieć informacje i odpowiedzi na pytania których nie podają publicznie bo delikatnie mówiąc...odpowiedzi są ciekawe ;) a co do "równego dostępu do informacji" wyśmieje coś takiego bo czegoś takie od wieków nie było, nie ma i nie będzie. zawsze są równi i równiejsi.
|
|
mindek napisał(a):a kto zadal pytania na poprzednim walnym? ewentualnie ile osób spoza spółki(małych) było na wza. no i widzisz, tak trudno poczytać i poszykać ? idziecie wszyscy na łatwizne i oczekujecie gotowych odpowiedzi! www.newconnect.pl/index.php?pa...poczytaj sobie od uchwały numer 10, bedziesz wiedział kto się zjawił i zadał pytania. tyle chyba dasz rady zrobić czy imie i nazwosko tej osoby również mam Ci napisać ? wrrr....
|
|
wapkil napisał(a):causowicz napisał(a):mindek mam nadzieję, że pojawisz sie na ZWZ 14 grudnia a wtedy zobaczysz reakcję i odpowiedzi zarządu spółki GPF CAUSA S.A. Panów Piejko & Szalbierz  na pytania które chcą zadać mniejszosciowi i SII. wtedy wiele Ci sie wyjaśni Ciekawe, co mu wyjaśni informacja, że na zadane pytania zarząd odpowie w terminie 14 dni :) Swoją drogą, chyba po ostatnim ZWZ też mieli odpowiedzieć na takie pytania. Udzielili jakiejś odpowiedzi, czy uznali, że wystarczyło odpowiedź obiecać? na pytanie zadane na ZWZ mają obowiązek odpowiedzieć. Nie mają obowiązku podać tych odpowiedzi do publicznej wiadomości jak czynią to niektóre spółki zgodnie z art. 428 &5 KSH. Ja znam te odpowiedzi chociaż spółka sama mi ich nie chciała udzielić ale dla chcącego nic trudnego. Nie każdy liczy tylko na to co na forum, trzeba się interesować i dociekać samemu informacji i odpowiedzi. Niektórzy nie tylko nie pojawiają sie na ZWZ danych spółek ale nawet trdno im wykrecić numer telefonu by poszukać odpowiedzi. na takich własnie "akcjonariuszy i inwestorów" liczą Zarządy spółek. Pokrzyczą i popiszą anonimowo na forum i tyle. Szalbierz w wywiadzieodpowie co sądzi o komunikowaniu się z akcjonariuszami i po sprawie: www.newconnector.pl/wywiad-z-p...odpowie: A.G.: Relacje inwestorskie są obecnie niezwykle istotnym czynnikiem wpływającym na wycenę rynkową spółek. Którymi kanałami emitenci powinni się komunikować z rynkiem? P.S.: Technicznie drogi komunikowania są na wystarczającym poziomie. Problemem jest jednak budowanie zmian nastawienia większości Zarządów spółek do dzielenia się życiem firmy z akcjonariuszami. To trudny proces niestymulowany obecnie przez odpowiednio nastawionych dziennikarzy. Nie ma „mody na sukces”, lepiej się sprzedaje druga strona naszej natury. Tak jest po „WASZEJ” stronie, a za tym idzie niby słuszna oschła komunikacja ze spółek: - lepiej milczeć, bo wtedy jest mniej kłopotów, a to że kurs firmy nie rośnie nawet po rynkowych sukcesach to „nie moja sprawa”. Tu potrzebna jest praca nad zmianami po trzech stronach, bo trzecią stroną są bezpośredni inwestorzy na giełdzie. Ci chcieliby więcej informacji, ale jak już ją dostają to na forach społecznościowych i innych - na zasadzie głuchego telefonu - „nie zostawią suchej nitki”. **************** szkoda, że Pan Szalbierz nie odpowie, że w komunikatach które podawali w 2010, 2011 r. z tych wszystkich umów z których spółka miała pozyskać miliony zł przychodów pozyskała...całe wielkie g.... Teraz przepisy się zmieniły bo nie tylko o podpisanych umowach można komunikować sie z rynkiem ale gdy ta umowa nie dojdzie do skutku to trzeba również.
|
|
a swoją drogą StocWatch jakoś nie doczekał się ciekawych odpowiedzi od Sokołowskiego które miał udzielić na przełomie listopada/grudnia i ciekawe czy doczeka się w ogóle. a na powaznie takie jak StockWatch i inne portale związane z giełdą powinny własnie takich spraw dociekać i docierać do Zarządów spółek próbując wyjasnić niewygodne pytania, pojawiać sie na Walnych takich spółek jak np. GPFCAUSA, być moze wtedy spółki powazniej traktowały by inwestorów mniejszościowych a nie liczyły na nich wtedy gdy...skończy się kasa i trzeba kolejną emisję z pp uplasować na rynku
|
|
mindek mam nadzieję, że pojawisz sie na ZWZ 14 grudnia a wtedy zobaczysz reakcję i odpowiedzi zarządu spółki GPF CAUSA S.A. Panów Piejko & Szalbierz  na pytania które chcą zadać mniejszosciowi i SII. wtedy wiele Ci sie wyjaśni
|
|
|
|
Stowarzyszenie weźmie udział w NWZ GPF Causa
Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych w związku z uwagami zgłaszanymi przez akcjonariuszy mniejszościowych Spółki Grupa Prawno-Finansowa Causa S.A. wobec działalności Spółki weźmie udział w najbliższym Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Spółki zwołanym na dzień 14.12.2012 r. Uwagi akcjonariuszy dotyczą m.in. opublikowanej prognozy finansowej na rok 2012 i stopnia jej realizacji po 3 kwartałach 2012 r., sposobu wykorzystania środków pozyskanych z emisji akcji oraz obligacji, czy też wątpliwości dotyczących należności Spółki. W ramach porządku obrad przewidziane są punkty dotyczące zmian w Radzie Nadzorczej Spółki, a także punkt dotyczący wolnych wniosków, w którym to punkcie Stowarzyszenie podejmie próbę wyjaśnienia zgłaszanych przez akcjonariuszy uwag. Inwestorzy, którzy skontaktowali się ze Stowarzyszeniem wyrażają także chęć podjęcia próby wprowadzenia swojego przedstawiciela do Rady Nadzorczej. Stowarzyszenie popiera taką inicjatywę, uznając, że zrealizowanie tego zamiaru wpłynie na korzyść transparentności Spółki.
Można przekazać Stowarzyszeniu pełnomocnictwo
W związku z udziałem w ww. Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Spółki informujemy, że osoby chcące przekazać Stowarzyszeniu pełnomocnictwa do udziału w Walnym Zgromadzeniu Spółki mogą to zrobić przesyłając je na adres pocztowy:
Biuro Zarządu Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych ul. Długopolska 22 50-560 Wrocław Pełnomocnictwa dla Stowarzyszenia można udzielić również w formie elektronicznej, przesyłając jednocześnie do naszej wiadomości (interwencje@sii.org.pl) kopię maila wysyłanego Spółce. Również na ww. adres mailowy prosimy kierować wszelką korespondencję związaną z najbliższym zgromadzaniem. UWAGA: Udzielone pełnomocnictwo w formie oryginału (lub w przypadku umocowania elektronicznego w formie elektronicznej) należy dostarczyć Stowarzyszeniu najpóźniej do dnia 7 grudnia 2012 r. Wraz z pełnomocnictwem proszę dostarczyć kopię imiennego zaświadczenia o prawie uczestnictwa w Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Grupy Prawno-Finansowej Causa. Prosimy również o przesłanie instrukcji do głosowania.
Wzór pełnomocnictwa znajduje się tutaj.
|
|
Info z innego forum i oficjalny link do interwencji SII www.sii.org.pl/6400/ochrona-pr... potwierdzenie udzialu SII w walnym. prosba do wszystkich o rejestrakcje swoich akcji. jutro czy dzisiaj tj. 28 listopad ostatni termin. kazdy glos sie liczy i moze w koncu zarzad nie bedzie akcjonariuszy traktowal jak dostarczycieli kapitalu tylko jak partnerow w interesach bo akcjonariusze maja cel -->wzrost wartosci spolki, jej przejrzystosc, wiarygodnosc co ma przelozyc sie na wzrost kursu akcji. Pora by teraz Zarzad w osobie Szalbierz,Piejko rowniez szedl w tym samym kierunku:) w samej spolce zle sie nie dzieje tylko pora by Zarzad rozliczyl sie z obietnic, prognoz i naleznosci ktore sam sobie udzielij tj. Kancelarii Piejko Szalbierz Sp.K.
|
|
mindek napisał(a):zdaj szeroką relację, akcji nie posiadam, wziąłem z rynku kilka obligacji. Dzisiaj kupon wypłacili. Podpytaj o te emisje i kiedy debiuty. co za kupon ? nie orientuje sie na rynku obligacji  czyli jak płaca to jest ok chyba ;)
|
|
Spin napisał(a):Możliwe, że zagoszczę na walnym (pierwszy raz w życiu). Ktoś chętny udzielenia pełnomocnictwa  ? bedziesz osobiście czy przez pełnomocnictwo ? Jeśli przez pełnomoctnictwo to spokojnie możesz do SII uderzyć - http://www.sii.org.pl
|
|
wiesz o debiuty to najlepiej nie tyle causy co zapytać tych z IPO SA. telefony obierają i można sie spokojnie dowiedzieć. Z tego co ja wiem MEDISWORD jeszcze szukają dodatkowych chętnych, niestety albo moze stety czasy gdzie każdy rzucał się kupując akcje kazdego "wypierdka" nawet nie sprawdzając z czym ma doczynienia się skonczyły. teraz każdy dwa razy zastanowi się nad zlotówką zanim ją wyda. MedisWord i tak z tego co czytałem o spółce i jak byłem w siedzibie firmy wygląda nie najgorzej, ma fajną siedzibę, hotel, korty, więc jakiś majątek ma itp. itd. :). CHEMWIK musi ogarnąć temat z patentami i też ten bisfenol jesli zaszaleją na tych rynkach azjatyckich powinien w perspektywie czasu przynieś ładne zyski, przypuszczam, że debiut raczej będzie w styczniu 2013 r bo nawet nie wypuscili dokumentu informacyjnego. Wydaje się mnie, ze najpierw w grudniu powinien zadebiutoac MEDISWORD, być może MAZURIA a na końcu CHEMWIK. Można popytać w IPOSA a jak ktos ma większa kase to i pewnie moga sprzedać jakiś pakiet w dobrej cenie przed debiutem ;) Autoryzowany Doradca: Bogusław Bartoń Wiceprezes Zarządu IPO SA email: b.barton@iposa.pltel: +48 71 78 02 993 kom: +48 693 725 925
|
|
i ktoś sie wybiera na to walne ?
|
|
mojeinwestycje.interia.pl/news... GPFCAUSA (GPF): Zwołanie Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia GPF CAUSA S.A. (raport nr 33/2012) Zarząd Spółki "Grupa Prawno-Finansowa CAUSA" S.A. z siedzibą we Wrocławiu, przy ul. Kasztanowej 3a-5, 53-125 Wrocław, zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla Wrocławia-Fabrycznej, VI Wydział Gospodarczy pod nr KRS 0000296734, działając na podstawie art. 399 Kodeksu spółek handlowych, zwołuje w trybie Art. 402¹§1, Art. 402² Kodeksu spółek handlowych Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie (NWZ), które odbędzie się 14 grudnia 2012r. o godz. 9:00 w siedzibie Spółki. Dniem rejestracji uczestnictwa w NWZ jest dzień 28.11.2012 r. (tzw. record date). Prawo uczestnictwa w WZ mają wyłącznie osoby będące akcjonariuszami Spółki na koniec tego dnia. W celu uczestniczenia w Walnym Zgromadzeniu akcjonariusze posiadający akcje zdematerializowane powinni zwrócić się pomiędzy dniem ogłoszenia o Walnym Zgromadzeniu (16.11.2012r.), a dniem 28.11.2012 r. do podmiotów prowadzących ich rachunki papierów wartościowych o wystawienie zaświadczenia o prawie uczestnictwa w Walnym Zgromadzeniu Spółki. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kazdy akcjonariusz, który posiada akcje GPF CAUSA powinien udać się do swojego biura maklerskiego by pobrać zaświadczenie do uczestniczenia w ZWZ akcjonariuszy. Zaświadczenie to trzeba pobrać najpóźniej do 28 listopada 2012 r. . gdyby ktoś nie mógł osobiście uczestniczyć na walnym zgromadzeniu moze na podstawie tego pobranego do 28 listopada zaświadczenia moze udzielic pełnomoctnictwa do głosowania. Jesteśmy w trakcie rozmów z Stowarzyszeniem Inwestorów Indywidualnych ( http://www.sii.org.pl ), ktorzy być moze pomogą również i w tych kwestiach i będą uczestniczyć na ZWZ akcjonariuszy we Wrocławiu. Więcej informacji moze już wkrotce po informacji z SII. Każdy głos się liczy. Gdyby ktoś chciał więcej informacji proszę na PRIV
|
|
z tego co mi wiadomo jeszcze nie. A akcjonariuszom polecam uczestnictwo na ZWA 14 grudnia spółki GPFCAUSA. Warto najpóźniej do 28 listopada udać sie do biura malerskiego po zaświadczenie o prawie do uczestniczenia w NWZ. jeśli ktoś nie moze zaświadczenie będzie potrzebne udzielenia pełnomoctnictwa i być moze w tym pomoże SII. mojeinwestycje.interia.pl/news...Dniem rejestracji uczestnictwa w NWZ jest dzień 28.11.2012 r. (tzw. record date). Prawo uczestnictwa w WZ mają wyłącznie osoby będące akcjonariuszami Spółki na koniec tego dnia. W celu uczestniczenia w Walnym Zgromadzeniu akcjonariusze posiadający akcje zdematerializowane powinni zwrócić się pomiędzy dniem ogłoszenia o Walnym Zgromadzeniu (16.11.2012r.), a dniem 28.11.2012 r. do podmiotów prowadzących ich rachunki papierów wartościowych o wystawienie zaświadczenia o prawie uczestnictwa w Walnym Zgromadzeniu Spółki. Uprawnieni z akcji imiennych i świadectw tymczasowych oraz zastawnicy i użytkownicy, którym przysługuje prawo głosu, mają prawo uczestniczenia w Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu, jeżeli będą wpisani do księgi akcyjnej w dniu record date (28.11.2012 r.).
|
|
wystarczyło napisać na forum i ruszyli sie z komunikatem
GPFCAUSA (GPF): Zmiana siedziby GPF CAUSA S.A. (raport nr 29/2012) 13.11.2012 11:05 Zarząd Spółki Grupa Prawno-Finansowa CAUSA S.A. z siedzibą we Wrocławiu niniejszym informuje, iż uległ zmianie adres siedziby Emitenta. W związku z tym, nowy adres siedziby Spółki i jednocześnie adres do korespondencji jest następujący:
Grupa Prawno-Finansowa CAUSA S.A. ul. Kasztanowa 3a-5 53-125 Wrocław
|
|
coś wiadomo na temat spółki ? zmieniłam podobno adres biura i telefony nie działaja cikawie kiedy łaskawie komunikat dadzą w tej sprawie
|
|
Temat:
ECERAMICS
GPFCAUSA (GPF): Rezygnacja Członka Rady Nadzorczej (raport nr 27/2012) 24.10.2012 13:30 Zarząd Grupa Prawno-Finansowa CAUSA S.A. informuje, że do siedziby Spółki wpłynęło oświadczenie Pana Arkadiusza Szady o rezygnacji z pełnienia funkcji Członka Rady Nadzorczej Emitenta z przyczyn osobistych. Zarząd Spółki dziękuje Panu Arkadiuszowi Szady za pracę wykonaną jako Członek Rady Nadzorczej Emitenta.
zadań nie wypełnił to mu podziękowali
|
|
Temat:
ECERAMICS
GPFCAUSA (GPF): Istotna Informacja. (raport nr 26/2012) 11.10.2012 13:05
Zarząd Emitenta Grupy Prawno-Finansowej CAUSA S.A. z siedzibą we Wrocławiu, niniejszym informuje, że w związku z przyspieszeniem prac związanych z przygotowaniem dokumentacji spółki Mazuria Sport S.A., debiut tej spółki na rynku NewConnect powinien nastąpić do końca 2012 r.
GPF CAUSA S.A. posiada w spółce Mazuria Sport 3.750.000 szt. (słownie: trzy miliony siedemset pięćdziesiąt tysięcy) akcji na okaziciela i Zarząd Emitenta nie wyklucza dalszych inwestycji w w/w spółkę.
|
|
Temat:
ECERAMICS
dla mnie sprawa oczywista. Sokołowski czeka na najważniejsze debiuty w historii GPFCAUSA a więc spółki w których GPFCAUSA ma udziały tj. przede wszystkim CHEMWIK (na dniach memorandum informacyjne a debiut listopad/grudzień) oraz MEDISWORD ( w listopadzie debiut na NC i spółka już po oficjalnej prezentacji - więcej na IPOSA.pl) dlatego się asekuruje bo wtedy bardzo duzo sie wyjaśni, jeśli debiuty sie udadzą to wycena księgowa GPFCAUSA znacząco wzrosnie i pokusiłbm sie tutaj o podwojenie tych wartości. Jak to się przełozy na kurs akcji ? zobaczymy
|
|
Temat:
ECERAMICS
no 1 października. czekamy z niecierpliwością na ten wywiad i odpowiedzi p. Sokołowskiego na nurtujące wszystkich pytania.
|
|
to dziękowac to Sokołowskiemu trzeba ;) przy kursie 0,06 czy 0,07 objął dwie emisje akcji po 0,03. po ponad roku kurs z 0,09 spadł na ...0,01 hahahahahaha a na poważnie ciekawe co sie szykuje
|
|
Informacja o zaawansowaniu projektów Zarząd Emitenta Grupy Prawno-Finansowej CAUSA S.A. w związku z częstymi pytaniami niniejszym raportem przekazuje do publicznej wiadomości stan zaawansowania prac nad projektami związanymi z debiutem na NewConnect spółek powiązanych, nad którymi pracuje Emitent.
1.Chemwik Spółka Akcyjna- na chwilę obecną trwają prace nad dokumentem informacyjnym jak i ofertowym; Przewidywany termin zakończenia to 30 wrzesień 2012; jednocześnie trwają rozmowy z inwestorami zainteresowanymi objęciem akcji spółki. Spółka powinna zadebiutować na rynku NewConnect na przełomie listopada i grudnia 2012 roku.
2. MediSword Plus Spółka Akcyjna- zakończyły się prace nad dokumentem ofertowym i informacyjnym spółki; rozpoczęte zostały prace związane z uplasowaniem emisji, Spółka powinna zadebiutować na rynku NewConnect w listopadzie 2012 roku.
3. Mazuria Sport Sp. z o.o. - oczekujemy na postanowienie Sądu o przekształceniu w spółkę akcyjną; rozpoczęte zostały prace nad dokumentem informacyjnym i ofertowym, planowany debiut na rynku NewConnect to styczeń 2013 roku.
Podstawa prawna: Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".
|
|
Kamil Gemra napisał(a):causowicz napisał(a):To podaje kontakt do profesora Sokołowskiego - tel.: 602 632 545 wczoraj z nim rozmawiałem więc raczej jest na ziemi a znając meilingi i to, że przy mojej pracy wpada dziennie ich dziesiątki (max w poniedziałek miałem ich 86 ) to do prof. pewnie setki. Tak więc lepiej może zadzwonić, umówić się na konkretny dzień to na pewno w terminie odpowie na pytania. pozdrawiam
Rozmawiałem z Profesorem Sokołowskim. Przebywa obecnie na urlopie. Odpowiedzi do wywiadu odeśle w przyszłym tygodniu. Także proszę jeszcze o cierpliwość. no juz piątek 7 września. zobaczymy czy prof. Sokołowski jest słowny bo do końca tygodnia miał dać odpowiedź. No chyba, ze znajdzie czas w sobotę. bo w niedziele juz początek nowego tygodnia ;)
|
|
obligacje od 4 września beda notowane:
GPW: wyznaczenie pierwszego dnia notowania obligacji spółki GRUPA PRAWNO-FINANSOWA CAUSA SA Wyznaczenie pierwszego dnia notowania obligacji spółki GRUPA PRAWNO-FINANSOWA CAUSA SA Uchwała Nr 863/2012
Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.z dnia 31 sierpnia 2012 r.w sprawie wyznaczenia pierwszego dnia notowania w alternatywnym systemie obrotu na Catalyst obligacji na okaziciela serii A spółki GRUPA PRAWNO-FINANSOWA CAUSA S.A.
§ 1
Na podstawie § 7 ust. 1 i 5 Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu, Zarząd Giełdy postanawia:
1) określić dzień 4 września 2012 r. jako dzień pierwszego
notowania w alternatywnym systemie obrotu na Catalyst 420 (czterystu dwudziestu) obligacji na okaziciela serii A spółki GRUPA PRAWNO-FINANSOWA CAUSA S.A., o wartości nominalnej 1.000 zł (jeden tysiąc złotych) każda, oznaczonych przez Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych S.A. kodem "PLGPFCS00067";
2) notować obligacje, o których mowa w pkt 1), na rynku kierowanym zleceniami w systemie notowań ciągłych pod nazwą skróconą "GPF0214".
§ 2
Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.
kom amp
|
|
ciekawe czy jak wróci to zdziwi sie kursem EkoExport ;)
|
|
To podaje kontakt do profesora Sokołowskiego - tel.: 602 632 545 wczoraj z nim rozmawiałem więc raczej jest na ziemi a znając meilingi i to, że przy mojej pracy wpada dziennie ich dziesiątki (max w poniedziałek miałem ich 86 ) to do prof. pewnie setki. Tak więc lepiej może zadzwonić, umówić się na konkretny dzień to na pewno w terminie odpowie na pytania. pozdrawiam
|
|
Uchwała Nr 835/2012 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 23 sierpnia 2012 r. w sprawie wprowadzenia do alternatywnego systemu obrotu na Catalyst obligacji na okaziciela serii A spółki GRUPA PRAWNO-FINANSOWA CAUSA S.A.
§ 1
Na podstawie § 5 ust. 1 w związku z § 3 ust. 1, 2 i 4 pkt 2) Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu, Zarząd Giełdy postanawia wprowadzić do alternatywnego systemu obrotu na Catalyst 420 (czterysta dwadzieścia) obligacji na okaziciela serii A spółki GRUPA PRAWNO-FINANSOWA CAUSA S.A., o wartości nominalnej 1.000 zł (jeden tysiąc złotych) każda.
§ 2
Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.
|
|
Danks to trochę podobna a jednak trochę inny zakres działania. Danks to przede wszystkim księgowość szeroko rozumiana, audyty itp. itd. Danks patrząc tylko na kapitały własne które ma 2,7 mln zł a kapitalizacja na giełdzie 6,1 mln zł (GPF CAUSA odpowiednio 3,65 mln do 5,2 mln - oczywiście w tym są powyceniane spółki w których udziały ma GPFCAUSA a to powinno po ich debiucie rosnąć). Danks rzeczywiście ma ładne wyniki netto, operacyjne i ze sprzedaży i ...płacił sporą dywidendę na początku sierpnia 0,26 zł na akcje przy kursie 1,7 zł. Danks ma 3,15 mln zł środków pienięznych na rachunku również w porównaniu z "groszowymi" GPFCAUSA ;). Niemniej trochę ciężko porównywać te spółki.
Rynek jest trudny dlatego GPF CAUSA obecnie wchodzi w segment inwestycyjny. Być może moment jest dobry bo w końcu kiedyś ten kryzys się skończy, w nieskończoność trwać nie będzie. Z racji, ze GPF CAUSA jest "groszówką" potencjał wzrostu jest tu jednak zdecydowanie większy patrząc chociażby na to, że skok z 0,03 - 0,04 - 0,05 0,06 tzn. 4 kroczki i mamy 100% zysku.
PS. coś ten link nie działa
|
|
oczywiście w pytaniu numer 9
9. Jest Pan akcjonariuszem również spółki GPFCAUSA. Serię G i serię H obejmował Pan po 0,03 zł. Jak w sytuacji powiązań spółek CHEMWIK i GPFCAUSA zapatruje sie Pan na obecną wycenę rynkową GPFCAUSA? Jakie są Pana dalsze plany związane ze spółką GPFCAUSA, Pana jako członka rady nadzorczej spółki GPFCAUSA oraz spółki CHEMWIK ze spólką GPFCASUA. Czy spółka GPFCAUSA ma zamiar zbywać posiadane akcje CHEMWIK (a nie GPFCAUSA) czy traktuje je jako inwestycję długoterminową?
Bo rozumiem, że przenosząc 44% (lub 45,99%) udziałów do GPFCAUSA wie Pan na jakich zasadach to sie odbywa.
|
|
Moje pytania do Pana Sokołowskiego i spółki CHEMWIK
1. Według raportu za 2011 rok spółka GPFCAUSA jest posiadaczem 44% udziałku w spółce CHEMWIK Sp. zo.o. natomiast według raportu 39/2011 spólka GPF CAUSA jest udziałowcem 45,99% akcji CHEMWIK. Jak rzeczywiście po przeksztalceniu spólki CHEMWIK w S.A. wygląda struktura akcjonariatu ?
2. Spólka EkoExport w raporcie 33/2012 poinformowała, że zszedł Pan poniżej progu 5% udziałów a jednocześnie, że w ciągu najbliższych 12 miesięcy ma intencję do ponownego pośredniego zwiększenia zaangażowania w spółce Eko Export SA do poziomów ponad 5% udziału na Walnym Zgromadzeniu, poprzez GPF Causa S.A. oraz Chemwik S.A.. Jak będzie wyglądał sposób rozliczenia zakupu tych akcji pomiedzy tymi spółkami?
3. Na jakiej zasadzie spółka GPF CAUSA stała się posiadaczem akcji CHEMWIK (44% lub 45,99%) bo w swoich raportach za 2011 rok wygląda jakby zostały one spółce darowane? Czy i za co oddał Pan udziały w CHEMWIKU i jak zostały one rozliczone?
4. Jak wygladały wyniki spółki w latach 2010, 2011 i czy spólka zamierza przedstawić jakieś prognozy finansowe na lata następne ? Czy są już podpisywane, a jeśli nie, to kiedy bedą podpisywane umowy na proces otrzymywania BISFENOLu? czy spółka prowadzi już jakieś rozmowy na ten temat?
5. Czy dokładnie bedzie zajmować się spółka CHEMWIK S.A.? co będzie jej głowna działalnością ? czy będzie również zajmować się głownie działalnością inwestycyjną ? Bo może to zaciemnic obraz rzeczywistych wyników obu spółek tj. CHEMWIK i GPFCAUSA. Ile osób będzie zatrudniać lub zatrudnia spólka CHEMWIK? Na stronie wwww.chemwik.com w zakładne kontakty pojawił się swego czasu oddział ul. Energetyków 9 47-225 Kędzierzyn-Koźle, dlaczego zostało to obecnie usunięte ze strony CHEMWIK.COM ?
6. Nad jakimi projektami obecnie pracuje CHEMWIK S.A.? Czy spółka CHEMWIK oprócz tego, że poprzez Pana lub poprzez później "samą siebie" ma stać sie akcjonariuszem EkoExport (rozumiem, ze przeniesie Pan do nies swoje obecnie posiadane akcje ?) prowadzi jakąś działalność operacyjną ze spólką EkoExport? Np. poprzez opracowanie jakiejś technologii?
7. Spółka CHEMWIK S.A. dostała dofinansowania projektów ? Jakie to były srodki finansowe i na jakim etapie jest praca nad nimi ?
8. Jakie aktywa ma spólka CHEMWIK S.A. ? jakie są jej kapitały własne ? i jaka jest wycena spółki CHEMWIK bo w raporcie za 2011 t. spółka GPFCAUSA wyceniła swój pakiet o ile dobrze liczę na kwotę 1,75 mln zł mimo nie zrealizowania prognoz za 2011 r. I to Zarząd przyjął sobie taką "wartość godziwą". Jak wygląda realna wycena spółki ?
9. Jest Pan akcjonariuszem również spółki GPFCAUSA. Serię G i serię H obejmował Pan po 0,03 zł. Jak w sytuacji powiązań spółek CHEMWIK i GPFCAUSA zapatruje sie Pan na obecną wycenę rynkową GPFCAUSA? Jakie są Pana dalsze plany związane ze spółką GPFCAUSA, Pana jako członka rady nadzorczej spółki GPFCAUSA oraz spółki CHEMWIK ze spólką GPFCASUA. Czy spółka GPFCAUSA ma zamiar zbywać posiadane akcje GPFCAUSA czy traktuje je jako inwestycję długoterminową?
Dziękuje i byłbym wdzięczny na odpowiedź na powyższe pytania gdyż pozwoli to na jasną ocenę spólki CHEMWIK S.A. oraz powiązań głownież akcjonariusza ze spółką GPFCAUSA
|
|