PARTNER SERWISU
giiyqbbl
jarod_e

jarod_e

Ostatnie 10 wpisów
Z tego co wiem to 31 jest ogłoszenie wyników półrocznych, a na 30 dni przed mają okres zamknięty, więc raczej nic nie kupią...

Wygląda na to że to nie jest plotka (artykuł jest z dziś z godziny 19.09):
Info

"Inwestycja jest warta 109,7 mln zł. Odpowiada za nią Zarząd Dróg i Utrzymania Miasta, a wykonawcą zostało konsorcjum Wasko S.A. - Obecnie mamy 227 skrzyżowań z sygnalizacją świetlną, ale brakuje sieci kontrolującej całe miasto. My ją zbudujemy - mówi Sławomir Gonciarz, dyrektor ds. inwestycji ZDiUM."

Sądząc po dzisiejszych obrotach i wzroście kursu to co niektórzy wiedzieli o tym już wcześniej puke_l

No coś tu BPH TFI rzeczywiście dało bootyshake (albo zarząd nie przekazał infa)
Zgodnie z infem z 4 listopada BPH TFI miało 2 listopada 1.959.584 akcji i 5.04% udziału a po emisji akcji serii N spadli na 4.97% udziału.
Teraz w komunikacie informują że w dniu 18 listopada mieli 2.001.614 akcji czyli 5.07% udziału i zmniejszyli do 4.89%.

Zapomnieli tylko wspomnieć, że gdzieś po drodze dokupili 42030 akcji i tym samym przekroczyli 5%... a może to cudowne rozmnożenie było blah5

Ciekawe czy tym razem też zapomną o tym wspomnieć ?? happy8

Jedna z teorii jest taka, że kursu "pilnuje" Erste w celu spokojnego zbierania tanich akcji dla Jutrzenki ale i też przy okazji dla siebie.
Niestety ale nie wiem na ile realna jest taka hipotezaThink

Co do samego infa to myślę że nie wszyscy widzieli jeszcze... Tak,czy siak to raczej pozytywne info.

Od dłuższego czasu ktoś codziennie rano ustawia baton na sprzedaży po 3,65 a z lewej ciągle stoją zlecenia na 3,59-3,61 często ukryte.
Ten ktoś ładnie zbiera od niecierpliwych. Do wyników już nie wiele czasu zostało.
Cierpliwości blackeye

Ale się rozmarzyliście blackeye

Wygląda na to że ktoś wybrał się dziś po tanie akcje, teraz będzie powrót i odbieranie na nieco wyższym poziomie od zniecierpliwionych...
Ale potem, kto wie, może coś z tego urośnie Shhh

Z tego co piszą tutaj :
link
to wprowadzili 80mln akcji serii B o wartości nominalnej 0,01pln ale słowa o tym w jakiej cenie to nie ma nigdzie. Cena odniesienia była na poziomie 0,12pln.
W styczniu tego roku wymeitowali akcje z serii C - 1,25mln szt. po 0,20 pln

Co ciekawe lock-up'em do 1.08.2010 objętych było 75mln z 80mln akcji serii B.

Teraz coś mówią o emisji nowych akcji na rozwój sieci sprzedaży, mają pozyskać około 2-3mln pln. Pytanie tylko w jakiej cenie będzie nowa emisja ... Think

Tak czy siak (IMHO) w tej cenie spółka dosyć przystępna/tania thumbright

Ktoś dzisiaj nieźle zepchnął kurs na 3.65, pozbierał akcje a potem przestawił batony na drugą stronę ...
Może tym razem ruszymy w końcu po 4pln Shhh
Pozdrowienia dla spóźnialskich happy8

A te wybicie na 1.80 to skąd Ci wyszło?
Robienie AT na spółce z bardzo małą płynnością jest pozbawione sensu ... chyba że próbujesz nagonić innych żeby samemu wyjść Eh?

Jak dla mnie to poniżej ceny 1pln można by się zastanowić nad wejściem, raport za 1 półrocze raczej dobry nie będzie, obrotów pod wyniki brak ...
Poza tym również zgadzam się z zjk co do samych fundamentów spółki.

Mamy pierwszą jaskółkę, wygląda że wszystko zaczyna iść w dobrym kierunku.

Info z NC

"Zarząd Nicolas Games S.A. informuje, że w dniu 12 sierpnia 2010 podpisał z firmą Just a Game GmbH umowę licencyjną określającą warunki produkcji oraz światowej dystrybucji pierwszej gry z Uniwesum Afterfall na konsole Xbox360 oraz Playstation 3. Tym samym Just a Game GmbH stał się światowym wydawcą gry Afterfall: InSanity w wersji na konsole XBox360 oraz Playstation 3. Umowa nie obejmuje terytorium Polski. Just a Game GmbH będzie odpowiedzialny za produkcje wersji gry na konsole NextGen we współpracy z Nicolas Games S.A. oraz za publishing, dystrybucję oraz światową kampanie marketingową produktu. Umowa została podpisana na okres 5 lat."

W długoterminowym może i tak, ale wg mnie tego jeszcze nie wiemy i nie można zakładać że jutrzenka nie da se rady, bo poprzez mniejsze przejęcia kolejnych firm na naszym rynku może być bardziej widoczna i rozpoznawalna a to się przełoży na wyniki.
Co do wyników za półrocze to jestem umiarkowanym optymistą, ale poczekamy zobaczymy... Shhh

5,65

Jeszcze nikt nie podał więc wrzucam:
link

Firmę Teta che przejąć holenderski Unit4. Ogłoszono wezwanie na akcje po 11,75pln
Jestem ciekaw co na to fundusze, czy będą skłonne za tą cenę wyjść? Think
Dla samej firmy to generalnie bardzo dobre info Whistle

enforces napisał(a):

źródło www.bankier.pl/wiadomosc/Erste...

i płynność znów wróciła. ładne obroty dziś

Może wreszcie odbijemy od 4,10 ... Dziś wolumen większy niż zwykle,ale i tak jeszcze poniżej średniej (90tyś).

Od dłuższego czasu obserwuję, nawet parę razy nabyłem i odsprzedałem z małym zyskiem, ale dzisiejszy obrót był całkiem spory.
Jeśli jutro również zamkniemy powyżej 1,13 to będzie wreszcie szansa na przełamanie korekty która się ciągnie od sierpnia. Pray
Trzeba obserwować binky

Powodów do niepokoju aktualnie chyba już brak...Shhh
Ostatnio spadlismy boleśnie, na szczęście 1pln okazał się silnym wsparciem i od paru dni nikt nie sypie, sądząc po obrotach.
Jedynie te nieszczęsne 130k akcji wisi ostatnio na 1,04 i straszy blackeye

Dane całkiem przyzwoite Angel . Spółka zaczyna wreszcie zarabiać binky
WD zerknij na raport w wolnej chwili i powiedz co o tym myślisz...
Mam nadzieję że od jutra zaczniemy bardziej energicznie wspinać się na poziom 2,5 Whistle
Sam zanabyłem niedawno po 1,99.
Pozdrowienia dla wytrwałych wave

Ten opór na 24-25 to raczej pewne, pytanie na ile będzie mocny Think
Uważam że niestety ale go nie przebijemy blackeye ze wzg. na niepewność czy 9.listopada na walnym zostanie zatwierdzona nowa emisja.
Poza tym zbyt wiele osób będzie chciało wyjść po tak długim czasie marazmu.
Ja tam czekam, najwyżej znowu dokupię Angel

Co do skupu akcji to zakończyli I etap skupu, łącznie 675tyś średnio po 3,72. W sumie wydali grosze z tego co mają do wydania. W planach mieli skup 14,3 mln akcji w cenie do 4 pln.
W info z walnego z dnia 19.06.09 nie ma nic o etapach skupu. Czy zna ktoś plany dalszego skupu?
Aktualny FF to 17 %, czy to w ogóle jest realne żeby mogli skupić 10% akcji w cenie do 4 pln przy tak niskim FF?

No i jest raporcik...

www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

Cieszy wzrost przychodów +32mln, ale cała reszta wypada słabo ...
Strata 2mln i zwiększenie o 100% zobowiązań długoterminowych. puke_l

To tak na szybko okiem początkującego inwestora.

No i pojawił się wreszcie raport za IV Q ... więcej tutaj:
www.bankier.pl/wiadomosc/DUDA-...

Czyżby jazda na północ? Angel

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 3 marca 2014 08:40:32
Liczba wpisów: 24
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,348 sek.

qexbpmmy
zoqmoejf
jrqhtfsc
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
jrbynlfg
dwikzcbe
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat