emakler daje na obligacje 0,25%, 0,5% w sumie wydaje się do przyjęcia.
Pzdr.
|
|
Witam serdecznie.
Mam pytanie dotyczące obligacji korporacyjnych na przykładzie IMPOMED:
Oprocentowanie w bieżącym okresie odsetkowym (%) 11.5 Odsetki skumulowane (wartość w PLN) 20,48
I tu pytanie: co to za odsetki skumulowane i jaki mają wpływ na obligacje?
Drugie pytanie totalnego nowicjusza: powiedzmy że chcę kupic 10 obligację IMPOMED o wartości 1000pln, jak to zrobić i ile za nie muszę zapłacić?
Pozdrawiam, proszę o pomoc i wyrozumiałość.
|
|
Temat:
TAURONPE
Bedzie 5,78 ale juz taki typ był ;P To dam inny
5,82
|
|
Jeśli chodzi o oponeo na stronie podali 18 tydzień 2010 a dostałem 17tydzień 2010 więc chyba nie jest źle jak oszukali o jedyne 7 dni, poza tym podają że data produkcji może się nieznacznie różnić, więc myślę że w granicach błędu.
Odnośnie wypowiedzi poprzedników, myślę że chyba dobrze jak zadzwonili i przeprosili, a nie wysłali bez informacji coś innego.
Przydał by się i u mnie taki wulkanizator ale niestety musiałem dodatkowo za wywarzenie i wymiane zapłacić 15pln od sztuki.
|
|
16 czerwca zamówiłem ok 9 rano opony letnie, 4 sztuki w promocji (jak podał sklep ostatnie 4 sztuki w tej cenie). Następnego dnia oponki ok południa były już u mnie. Wszystko zgodne z opisem, prosto pod nos w bardzo dobrej cenie, błyskawiczna dostawa. Po drodze chyba 4 maile co z informacją co się dzieje z zamówieniem i towarem. Wiem że to już po głównym sezonie ale jeśli będę potrzebował kupić gumy to lepszego miejsca chyba nie znajdę. Mam nadzieje że "dowództwo" nie zniechęci do inwestowania w akcje spółki, bo do obsługi klienta nie można mieć zastrzeżeń.
Pozdrawiam.
|
|
Pod koniec wakacji dowiadywałem się o kredyt z dopłatami z BGK oferta bez wkładu własnego (250kzl) w PEKAO 3,5% marży (decyzja w 3 dni w oddziale) w PKO 2,7%, wysyłka do centrali i czekamy 4-5tygodni sezon ogórkowy;)Możliwość wcześniejszej spłaty bez prowizji. Przy wkładzie 20% pekao 3%, możliwość spłaty 15% rocznie kredytu + koszty aneksu.
Spore marże na czasy "kryzysu".
Pozdrawiam.
|
|
Temat:
CAMMEDIA
Witam.
Jeszcze nie ma jeśli dobrze widzę, jeśli nie, proszę mnie poprawić.
Dzisiaj spółeczka była przez moment wiceliderem spadków. Zyski są, branża może nie najlepsza przy spowalniającej gospodarce ale czy nie warto zastanowić się nad jakimś małym pakietem na dłuższy termin?
Proszę o opinie doświadczonych inwestorów.
Pozdrawiam.
|
|
Temat:
TVN
Dodam tylko że podatek i inflacja dotyczy również lokaty w banku, 6-8% w skali roku, przy dobrych wiatrach ;)
10 % nawet w miesiąc nie wygląda aż tak tragicznie.
Pozdrawiam.
|
|
Temat:
PKOBP
SlawekW napisał(a):
Mozesz podac zrodlo informacji o wycofywaniu sie funduszy?
Wiadomo coś więcej o wycofaniu funduszy? Czas zamykać L?
|
|
Witam.
Jeszcze nie wypowiadałem się na forum ale chyba przyszedł na to czas:)
Sam jeszcze nie grałem na giełdzie ale wydaje mi się że dobrą strategią inwestycyjną może być wybranie kilku "dobrych" spółek i systematyczne kupywanie ich akcji przez dłuższy okres czasu, w mniejszych pakietach. Przykładowo wybieramy 3-5 dużych dobrze funkcjonujących, rozwijających się spółek, i systematycznie inwestujemy 1000zł miesięcznie w okresie 12-24mc, oczywiście przyglądając sie zachowaniom rynku.
Na razie dwie spółki które wzbudziły moje zaufanie to tvn i pkobp ale jestem zupełnie zielony a giełdę obserwuję dopiero od około dwóch miesięcy.
Co sądzicie o takim sposobie działania czy można by przy odrobinie szczęścia uzyskać stopę zwrotu 2-3x większą niż "dobra" lokata bankowa w tym samym czasie? Kiedy najlepiej wyjść z takiej inwestycji,założyć sobie z góry stopę zwrotu czy okres trwania inwestycji?
Pozdrawiam.
|
|