trochę kurs odbił ale widzę forum prawie martwe, zachęcam do dyskusji nad daną spółką
|
|
Witam, pytanie o jedną z pereł Polskiej GPW Kruszwicy, co sądzicie o tej spółce? Fundamenty solidne jak rzadko która spółka, wypłaciła ostatnio dywidendę i kurs zleciał o ponad 12% Patrząc na wiekszość gniotów na naszym rodzinnym rynku to spółka powinna piąć się sukcesywnie mocno w górę
|
|
Temat:
FINHOUSE
Mamy wyniki po II kwartale :) wzrost przychodu o 45%, znaczny wzrost zysku!, Wzrost EBITDA o prawie 300%. W końcu spółka wychodzi na prostą i zaczyna coś się dziać. Proszę o opinie innych inwestorów.
|
|
Kolejna znacząca umowa :) A kurs stoi :( Taki potencjał, szkoda że rynek tego nie widzi. Połowa roku a już z samych dużych umów mamy prawie 2 mln zł a wycena spółki na 1 mln ;Z
|
|
Wartość rynkowa spółki to 1 mln zł po dzisiejszym kursie, biorąc pod uwagę ostatnie kontrakty podpisane na ten rok i dofinansowanie to sporo przewyższają wycenę spółki:
450 tys.- Royal 600 tys.- AVIVA 315 tys.- Parp 210 tys.- Finanset
Co daje z samych umów znaczących 1,525 mln zł plus małe umowy i bieżące osady z abonamentów. Nie mówię tu że jest to jakaś rewelacja tylko że według mnie spółka trochę niedowartościowana... Bo jak na swoją branżę i możliwości rzeczywiście odstaję trochę z tyłu w porównaniu do konkurencji jeżeli chodzi o dynamikę wyników. Być może zarząd woli małymi kroczkami i sukcesywnie do przodu, nie wiem.
|
|
Może jakieś inne opinie i spostrzeżenia graczy/inwestorów? Spółka jak widać chodziła po 2-3 zł a dziś mamy kaszankę 0,9- 1,2 mimo prężnego rozwoju. Zapraszam do dyskusji.
|
|
Comperia idzie konsekwentnie do góry a finhouse mimo samych dobrych informacji w tym roku osuwa powoli w dół. Albo spółce nie zależy na kursie, albo brakuje w akcjonariacie mocnego gracza/funduszu który dałby energetyzującego kopniaka. Spółka ogólnie fajnie działa (obserwuję ją od 6 msc), cały czas pozyskuje nowe kontrakty, dofinansowania, uruchamia nowe narzędzia itp. Wartość kontraktów które spółka ma na ten rok przewyższają wartość rynkową co pokazuję niedowartościowanie firmy... Spółka perspektywiczna patrząc na comperie i spore rekomendacje... według mnie wróci niedługo do ceny emisji a kto wie może nawet ją przebije... Tu trzeba cierpliwości
|
|
Temat:
NFPL
Hmm, spółka ogólnie generuje fajne zyski (rok 2013 co prawda gorszy od 2012 ale i tak na sporym plusie). Działa na najszybciej rozwijającym się rynku czyli e-commerce z dużym potencjałem na przyszłość. Ostatnimi czasy widać że ktoś na siłę i przy minimalnym nakładzie zaniżył kurs z ponad 2 zł, prawdopodobnie celowo, a teraz widać jak ktoś zbiera wszystko po drodze w ciągu tygodnia 128% robi wrażenie, pytanie tylko gdzie jest przystanek?! Bo akcji w arkuszu jak na lekarstwo. A co inni sądzą o spółce?
|
|
 Proszę o analizę bieżącej sytuacji, spółka historycznie nisko, wyniki coraz lepsze...hmm
|
|
Temat:
GRAPHIC
Jednak potencjał jest bo spółka mocno się odbija przy sporych obrotach :X więc coś jest na rzeczy.
|
|
Temat:
GRAPHIC
hehe :D dzięki za opinie :P rzeczywiście firma była trochę źle oszacowana jeżeli chodzi o wejście na nc. Ale poziomy do 1-3 zł są realne przy tym FF. Spółka na dzień dzisiejszy przy prostym liczeniu (na podstawie wyników) warta powinna być ok 7 - 9 mln zł a na dzień dzisiejszy jest kapitalizacja na poziomie 1,5 mln zł więc i potencjał do zarobku jest spory po zaliczeniu takiego dołka. Pytanie jakie obłożenie będą mieli w tym roku hmm
|
|
Temat:
GRAPHIC
Witam, Co myślicie o tej spółce? Rok 2013 zamknęła na plusie po wcześniejszej stracie, przychody wzrosły, a kurs zleciał na dno? Czy widzi ktoś jeszcze potencjał w tej spółce? Proszę o opinie i analizę :)
|
|
Temat:
GENRG
Witam,
Czy ktoś wie coś więcej o tej spółce? znikomy ff bo tylko 1,55%. Akcji jak na lekarstwo... Wyniki takie sobie. Mógłby ktoś coś więcej powiedzieć i przanalizować? bo ciekawie to wygląda.
|
|
Temat:
KOPAHAUS
 Co tu się dzieje? spółka z roku na rok coraz lepsze wyniki, w trakcie przygotowań do przejścia na rynek główny, wk coraz większe. A tu ktoś mocno zbił kurs z ponad 1 zł i wychodzi po 0,3 zł ;X czyżby okazja? Może ktoś coś więcej wie co tu się dzieje?
|
|
Temat:
AGROTON
Frankfurt - 3,53 zł!!! i +17,35% Zapowiada się ciekawie :) bo u nas kurs 2,8 :x
|
|
Temat:
AGROTON
Obniżenie oprocentowania z 12,5 na 8
|
|
Temat:
AGROTON
Jak oceniacie Agrotona po dzisiejszym infie? Zarząd wywalczył duże oszczędności dla firmy. Zapowiada się ciekawy rok dla tej spółki.
|
|
Temat:
AGROTON
Witam ponownie ;)
Prośba o ocenę techniczną na spółce. Udało nam się obronić wsparcie pytanie, od 2 dni solidne wzrosty. Jak to widzicie Panowie? Jutro info o obniżeniu % obligacji.
|
|
Temat:
AGROTON
Pytanie brzmi czy rzeczywiście manipulujemy kursem taką akcją? Według mnie nie. Kupiłem akcje i nie chce stracić oszczędności poprzez manipulację innych (bardziej zasobnych) bo kurs Agrotonu od dawna jest manipulowany i celowo zaniżany...C/WK 0,10...  A w spółka przecież nie jest w upadłości ani też nie generuje dużej straty, wrecz przeciwnie. Jedyne co robimy to łączymy siły jako drobni akcjonariusze bo sami niedużo możemy zrobić i walczymy właśnie z "manipulatorem", i o swoją kasę bo wierzymy że spółka będzie miała się dobrze! Czy jako obywatel Polski będąc niezadowolony z bieżącej sytuacji naszego kraju mam prawo się buntować i walczyć przeciwko złodziejstwu rządu i Polityków?! Czy mam prawo wyjść na dwór i nawoływać sąsiadów do tego aby ze mną wyszli na ulicę i walczyli o przyszłość Polski i naszych potomów?! Ja uważam że mam bo jestem "wolnym" z pozoru człowiekiem i póki konstytucja mnie chroni to mam nadzieje ludzie w Polsce się zjednoczą i powalczą o swoje. Problem jedyny jaki jest to taki że w Polsce od dawna było źle i każdy sobie jakoś radzi i właśnie dlatego boimy się cokolwiek zrobić "bo jakoś to jest" "jakoś to będzie" a według mnie to jeżeli bedziemy bierni takim własnie podejsciem to nigdy nie bedzie lepiej a wręcz gorzej! Na giełdzie jest podobnie.... dziś do akcji przyłączyło sie 4,9% FF jedni powiedzą że to mało, inni to skrytykują... a jeszcze inni powiedzą że to nie wyjdzie A ja uważam że to już dużo, bo budzi nadzieję i pokazuję że jeszcze są Ci co mimo że jako jednostka jest przegrany, to poprzez wspólne działania może walczyć. I nawet jak pomysł nie wypali to przynajmniej nie powiemy sobie że nie próbowaliśmy, że nie walczyliśmy!
|
|
Temat:
AGROTON
:) przyjmę to z godnością :) ale dzięki za radę. Bardziej bym to nazwał obroną przed manipulantem... Zresztą patrząc na Polską giełdę to zaczynam wątpić w KNF Fundusze, tzw. "Grubi" mieszają jak chcą na większości spółek i co na to KNF? NIC! nie szłyszałem jeszcze nigdy żeby KNF ukarał kogoś w Polsce za GPW a ty?
|
|
Temat:
AGROTON
Witam, chciałbym poruszyć temat Agrotonu bo już od dłużeszego czasuu jest tu cisza a kurs zanurkował ponownie, obserwuje go i posiadam pakiet akcji i pytanie... Co się tu dzieje? Wskaźniki wyprzedane, mało kto sprzedaje, jakiś grubas przeżuca z worka do worka i skupuje coraz to niżej z ukrytego łapiąc stopy... Patrząc na wyniki za 6 msc to według mnie nie jest na tyle źle jak pokazuje rynek. Są coprawda zamieszki na ukrainie ale dla Agrotona to nic nie znaczy bo jak będą za rosją to Agroton na tym nie ucierpi a jak za Europą to tymbardziej... Więc może to dobra okazja do dadatkowych zakupów?
|
|
Temat:
PBG
Chyba raczej kopanie leżącego, to co sie dzieje z kursem jest jakąs masakrą, widać że drobnica próbuje coś walczyć ale ktoś mocno wyprzedaje.
|
|
Temat:
PBG
Gorzej z tymi co kupili wcześniej xP Wsumie nie jest to taka zła informacja żeby aż tak dobić kurs. Zbycia aktywów aby zmniejszyć zadłużenie i szukanie nowego inwestora do dalszego rozwoju powinna być raczej pozytywnie odebrana.
|
|
Temat:
PBG
Ciekawe czy bedzie w stanie się odbić choćby do 60 zł w najbliższym czasie
|
|