Tak, zostało zawieszone na wniosek obligatariuszy posiadających większość kapitału wartości emisji, z tego co pamiętam idea polegała na "samodzielnym zagospodarowaniu nieruchomości" [sprzedaż???], nic z tego nie wyszło
|
|
Witam, pismo z 19.04.16 dotyczyło zawieszenia postępowania egzekucyjnego na wniosek wierzyciela, zgodnie z art. 823 kc postępowanie umarza się jeżeli wierzyciel w ciągu roku nie zażądał podjęcia zawieszonego postępowania czyli dłużnik [właściciel nieruchomości] może odzyskać możliwość swobodnego dysponowania nieruchomością; aby do tego nie doszło, to najpóźniej do 21.05.16 należy złożyć wniosek o podjęcie zawieszonego postępowania - można to zrobić, najlepiej jak najszybciej, na adres DM Time Asset Management S.A. (Szafranka 2-4, 40-025 Katowice)
|
|
Odsetki od KRS1217 wypłacone 31.12.15
|
|
W czwartek środki wpłynęły [CDM]
|
|
Potwierdzam, że odsetki za pierwszy okres zostały wypłacone 25.03.14 [w CDM]
|
|
W CDM już zaksięgowane
|
|
seria C w CDM PEKAO wpływ 13.01.
|
|
|
|
Odsetki wpłynęły 30.04. - przynajmniej w CDM,
|
|
Oprocentowanie zmienne: WIBOR 3M+6,75%, kupon kwartalny, zabezpieczenie hipoteczne,
|
|
Może notowania trochę się odbiją, tak jak w przypadku EAP
|
|
Witam, ja byłem mniej entuzjastyczny po otrzymaniu odpowiedzi na następujące pytanie: Skąd wiadomo ile i dlaczego akurat tyle są warte certyfikaty [zmienia się ich wartość/wycena] - a "tylko" z tego wynika zysk E-Kancelarii. Odpowiedź: Wartość certyfikatów inwestycyjnych jest wyznaczana i publikowana przez towarzystwo funduszy inwestycyjnych, które zarządza funduszem. Wartość certyfikatów jest równa wartości aktywów netto na certyfikat inwestycyjny. Wartość aktywów netto funduszu to aktywa pomniejszone o zobowiązania. Sposób wyznaczania wartości certyfikatów inwestycyjnych jest regulowany przez ustawę o funduszach inwestycyjnych, rozporządzenie Ministra Finansów w sprawie szczególnych zasad rachunkowości funduszy inwestycyjnych, podlega badaniu biegłego rewidenta oraz nadzorowi KNF. Pytanie zadałem po analizie tegorocznych raportów - E-Kancelaria nie zarabia na działalności podstawowej
|
|
Są już obie serie: EAP0214 i EAP1213 - przynajmniej w CDM PEKAO, pozdrawiam
|
|