też się zastanawiam, ponad 20% to na NC albo przy wyprzedaży trupa :) ciekawe czy długo się tym pocieszymy i czy drobni będą kupować wyżej. tak czy siak czekałem na to pół roku :) teraz czekam na podobny up w wykonaniu PGSSOFT :)
|
Frog jak będziemy spadać w tempie 1-2% dziennie to do zakończenia drugich wyborów w Grecji nic już zostanie na parkiecie. Wszyscy już mówią o spadkach, Eurogeodonie, kryzysie, niedźwiedzie pełną gębą, każdy szykuje się na wielki krach tysiąclecia - coś tu nie gra... Nikt nie zna przyszłości, ale na tym polega giełda. Witaj w klubie, bo w tym tyg. zapakowałem już 2/3 portfela, reszta czeka na kolejne zdefiniowane wcześniej poziomy. Dobieram tylko fundamenty, spekulacje zostawiam z boku, najwyżej poczekam dłużej, mój minimalny horyzont inwestycji to i tak rok/dwa. Mam nadzieję, że niskie obroty w ostatnim czasie nie będą oznaczać, że za parę dni większości puszczą zwieracze i pozamiatane. Czas pokaże (i to pewnie bardzo szybko) czy zaklinamy rzeczywistość :)
|
Temat:
FABRITY
Google cały czas ulepsza swój algorytm, starając się karać tzw. "przeoptymalizowane strony". W tym roku wyjątkowo często zmienia algorytm. K2 search przecież nie pozycjonował tej strony, a nawet jeśli to minie miesiąc/dwa i pozycje wrócą. Siedzę w branży i myślę, że to nie ma wpływu na przyszły wynik. Raczej dużo czynników wpływa na bieżącą cenę: rozczarowanie dywidendą, gorsze wyniki w Ikw, padaka na szerokim rynku. Kod:mod: usunięto informację o własnych transakcjach
|
witam
mam pytanie do forumowiczów w sprawie kwestii podatkowych.
Otóż w 2006 roku odziedziczyłem w spadku akcji pewnej spółki. Było to tzw. nieodpłatne zbycie akcji przez Skarb Państwa o wartości nominalnej 1zł. Spadek był bezpośrednio po mojej babci i z tego co pamiętam po zgłoszeniu do US nie płaciłem z tego powodu żadnego podatku. W 2009 posiadając dalej akcje nabyłem prawa poboru, które to wymieniłem na dodatkowe akcje - oczywiście odpłatnie. W lutym tego roku sprzedałem całość i tutaj moje pytanie:
Czy w wyniku tego płace podatek: -od całości transakcji tzn. akcji uzyskanych w spadku + zakupionych z praw poboru - podatek płacę tylko od zakupu akcji z praw pobory - w ogóle nie płacę podatku z całości - otrzymałem to w spadku a prawa poboru wykorzystałem żeby nie tracić dotychczasowe udziału w spółce
???
będę wdzięczny za odpowiedź!
|