slktlshe
Advertisement
PARTNER SERWISU
bkcfsrrp
smodis

smodis

Ostatnie 10 wpisów
Plan pracy przygotowany, część teoretyczna w trakcie.

Kolejne pytanie:
Do części analitycznej potrzebuję danych z omawianych giełd (za okres ostatnich 10lat)
I tu mam pewien problem. Czy mam tego szukać/prosić o takie dane każdą z tych giełd osobno czy może znajdę gdzieś publikację takich danych dla całego regionu?

Próbowałem rozejrzeć się za takimi zbiorami danych jednak nic konkretnego nie znalazłem.

Każda podpowiedź będzie bardzo pomocna.

Witam. Tak jak w temacie mam zamiar pisać pracę licencjacką na temat:

"Giełda Papierów Wartościowych i jej pozycja w regionie Europy Środkowo-Wschodniej"

Część teoretyczną dotyczącą GPW mam zamiar oprzeć na informacjach z Prospektu emisyjnego GPW.

Poszukuję jednak publikacji na temat pozycji GPW z regionie.

Giełdy które zamierzam porównać to: Wiedeń, Praga, Budapeszt, Bukareszt, Ateny, Lublana (w grę wchodzi także ograniczenie tej listy do 3-4 pozycji).
Elementy które porównam to: Kapitalizacja, liczba spółek, obroty, główne indeksy, spółki zagraniczne.

W pracy chcę zbadać pozycję GPW oraz udowodnić że jest centrum finansowym regionu. Dodatkowo w ostatnim rozdziale opiszę szanse na dalszy rozwój naszej giełdy.

Byłbym wdzięczny jeśli ktoś mógłby podpowiedzieć gdzie znajdę odpowiednie publikacje (poza stroną GPW)
Dodatkowo chętnie posłucham opinii na temat wybranego przeze mnie tematu oraz podpowiedzi jak to napisać aby było ciekawe.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 4 maja 2014 20:27:04
Liczba wpisów: 2
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,185 sek.

abujveiu
aasmmxpy
buanaazy
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 436,51 zł +382,18% 96 436,51 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rrevjpok
idpuivfv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat