PARTNER SERWISU
tyjehzse
reggaer

reggaer

Ostatnie 10 wpisów
Czas leci, dema nie ma ale coś na kursie zaczyna się interesującego dziać. może pod demo POB może pod demo TTS2. Któż to wie ...

do konca marca powinno być demo na steam = kurs powinien ostro ruszyć w górę po ogłoszeniu

czy 3mln to niepowodzenie ? spierałbym się, ale pokazuje, że cena w emisji też nie była mała. Dlatego ja z emisji nie skorzystałem tylko z zakupu Noobz. Póki co teraz wymiana części zniecierpliwionego akcjonariatu i czekanie na kartę steam.

W ofercie publicznej pozyskano prawie 3mln dla POB.
A jak to wygląda dla Noobz.

Nobz ma 1572507 akcji notowanych na giełdzie i jednocześnie posiada 34,49% akcji POB (dokladnie 650753 szt.) oznacza to,że kupując 1 akcję Nobz automatycznie stajecie się właścicielem 0,41 akcji POB. Czyli przy cenie 11,9 zł (obecna) kupując 2,5 akcje Noobz za łącznie 29,75 zł stajemy się właścicielem jednej akcji POB. Wartosc emisyjna akcji POB to 22,72 zł. Czyli przy tej transakcji kupujemy Noobz bez wartości POB za 2,81zł za akcję(29,75-22,72)/2,5=2,812 zł. Jak dla mnie to bardzo dobra cena.Think

dlatego nie kupujmy po wycenie ponad 20 zł w nowej emisji tylko jako gratisowy pakiet do wyceny noobz :) mamy niemal w cenie uprzywilejowanych akcjonariuszy celebrytowych Dancing

Wycena 1 nowej akcji w nowej emisji to 22,72 zł. Noob ma ich prawie 40% w przeliczeniu na kurs z emisji jest to wartość 15,39 mln zł a obecna kapitalizacja noobz to 17,1 mln. Czyli za 1,74 mln mamy całą pozostałą dodatkową wartość akcji Noobz :) oraz notowania od razu na new connect bez koniecznosci czekania do wydania gry z mozliwością płynnego obrotu akcjami. Moim zdaniem powinien tu być najpierw skok na akcje Noobz a potem gdy cena nie będzie już tak atrakcyjna to zainteresowanie emisją. Podsumowując - chcąc wejśc w Play of battle (POB) bardziej racjonalne jest wejście w Noobz. Jeśli gra nie będzie fajna to osoby z papierami POB zostają z niczym, ci z noobz coś tam zawsze w wartości pozostałej będą mieli. Jesli gra okaze się hitem, to na spieniezenie zysku wlasciciele akcji POB poczękają przynajmniej do konca 2026, a wlasciciele Noobz nawet przed wydaniem gry będą mieli swoje 5 minut, np. gdy będzie duże zainteresowanie kartą steam czy demem. Mi ta gra przypomina trochę manor lords tylko nie we sredniowieczu ;) a pamiętacie co było na akcjach polskich firm gamingowych po wydaniu manor lords w fazie early. Rosły i to sporo bo zagraniczni inwestorzy nawet w pierwszym odruchu nie sprawdzili czy ktoras z firm ma cos wspolnego z manor lords. Tu sprawdzą i dowiedzą się że Noobz ma duuużo akcji POB.king

Takiej straty to tu chyba od początku nie było angry3 Fatima to 1.5 mln a z czego reszta odpisów? Dodatkowo stan przychodów cofnął się do poziomu z 2015 roku. Na samych zubrach to my daleko nie polecimy zwłaszcza jak jaśnie nam panujący ograniczą reklamy piwa :(

mocno kibicuję tej spółce, ale niestety przyszły tydzień nie zapowiada się wesoło.
Jakie widzicie szanse na wypełnienie luki na 20 zł?

W wyniku dokonania ww. odpisów szacuje się, że wybrane skonsolidowane wyniki Grupy Kapitałowej Platige Image za rok 2017 osiągną następujące wartości:
- przychody ze sprzedaży 69,86 mln zł
- wynik netto -6,76 mln zł
- EBITDA -1,38 mln zł
- EBITDA skorygowana o odpisy 3,01 mln zł

analizował ktoś ostatnio AT? kiedy widzicie moment na korektę?
Czy to jeszcze nie czas?
- Wzrost z mniejszym wolumenem niż poprzednio
- trzecia luka za nami
- spadkowy nagrobek doji po dzisiejszej sesji

Pozdrawiam,
REG

PS tylko nie rzućcie się na mnie, że nie przyłączam się do hura optymistów :)

Pewnie narobię sobie wrogów ale moim zdaniem to idealny moment na korektę do 25 PLN, tak żeby ostudzić emocje angry3
Za dużo się tu zleciało osób czekających na szybki zysk i przyda się trochę ostudzenia emocji. Wskaźniki są już przegrzane a 25 to doskonałe wsparcie

Rysunek poniżej:
www.attrader.pl/pl/akcje/11bit...

Pozdrowienia dla starej gwardii
REG.

Czy ktoś jeszcze śledzi jak szybko przybywa fanów na facebooku, w każdych 10 minutach, kilka nowych osób. Łącznie jest już ponad 10 000~!

PS też jestem zdania, że sprzedaż dopiero się zaczyna :)Dancing

zwróćcie też uwagę na komentarze graczy cytuję steam:
"przytłaczająco pozytywne" 97% osób rekomenduje. 566 pozytywnych komentarzy, a tylko 13 negatywnych. Nie znalazłem gry z czołówki o tak dobrych proporcjach :)
hello1

jeszcze dzisiaj "pęknie" 6000 jednoczesnych graczy na steam.
Myślę, że gra ma dopiero przed sobą dalsze "skokowe" wzrosty sprzedaży. Porównując np. z Lordem różnicą zasadniczą jest fakt, że tam największa sprzedaż dzięki reklamie była na początku, w przypadku TWOM będzie działał bardziej marketing szeptany, bo reklama była bardzo nikła, jeśli nie zerowa.

Pozdrowienia dla wszystkich akcjonariuszy, w najbliższym czasie może tutaj być BARDZO ciekawie :)
REGGAER

8 PLN, really? angry3 blah5 blah5 blah5 wypełnienie luki przy 9,50 PLN. 5 % spadków max.

był ktoś na walnym? można prosić o jakieś podsumowanie?

I jak wam się raport roczny podoba? :)

chimpo,
jest jeszcze jedna kwestia. Mnie interesowałoby ilu z tych 100 000 użytkowników kupiło przynajmniej 1 grę. Nie zapominajmy, że za rejestrację można było na początku otrzymać zupełnie za darmo jedną grę z serii anomaly. Pytanie ile osób zarejestrowało się tylko z powodu tego bonusu i już więcej na stronę gamesrepublic nie zaglądnęli/nic nie kupili.

REG.

Popieram. To program MOTYWACYJNY - ekstra bonusy za ekstra wyniki = o błędzie nie może być mowy, bo wtedy byłby ekstra bonus za przeciętne wyniki.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 22 lipca 2025 23:34:43
Liczba wpisów: 23
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 1

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,503 sek.

ftlglyuj
wlyekfmx
moiypxuc
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
aebzgzsl
nlzbnfxn
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat