Temat:
AILLERON
Nie mam pojęcia, czy opłacalne przez czysty skup akcji :).
Ale myślę, że jakieś działania (biznesowe, medialne itp) podejmą, żeby do tych progów dotrzeć. W końcu mają cały wachlarz środków.
|
Temat:
AILLERON
Szukam jakichś informacji potwierdzających moje przewidywania, że kurs w styczniu będzie powyżej 5.00 zł - może ktoś coś wie? Z dokumentu informacyjnego wyczytałem: Cytat:Czynnikiem wspierającym realizację strategii rozwojowej Emitenta będzie program opcji menadżerskich dla kluczowych pracowników Spółki na lata 2011 – 2013, którego wstępne ramy opisano poniżej. Liczba akcji planowanych do wyemitowania w ramach systemu to 475.000 akcji (co stanowi 7,25% kapitału zakładowego Emitenta przed emisją akcji serii C). Organem zarządzającym systemem będzie Rada Nadzorcza Emitenta, która w 2011 r. opracuje szczegółowe zasady oraz uruchomi pierwszą rundę systemu. Opcje będą przydzielane beneficjentom w przypadku spełnienia następujących kryteriów: 1. średniomiesięczny kurs akcji Emitenta w styczniu 2012 r. osiągnie poziom dający kapitalizację Emitenta na poziomie 40 mln zł, 2. średniomiesięczny kurs akcji Emitenta w styczniu 2013 r. osiągnie poziom dający kapitalizację Emitenta na poziomie 70 mln zł, 3. średniomiesięczny kurs akcji Emitenta w styczniu 2014 r. osiągnie poziom dający kapitalizację Emitenta na poziomie 100 mln zł.
W tej chwili jest 7'252'245 akcji. Z tego systemu opcyjnego wynika, że żeby kadra zarządzająca dostała opcje, średni kurs w styczniu 2012 powinien wynosić 5.51 zł. A obecny to chyba z 3.80. To chyba popracują na to trochę, nie? Czyli kurs do stycznie powinien dojść do 5.51, nie? Czy warto zaryzykować? Chętnie usłyszałbym jakąś opinię, bo trochę niepewnie się czuję. Kupiłem testowo mały pakiet, planuję trochę dokupić, ale jeżeli ktoś wie coś dobrego, a w szczególności jeżeli te przewidywania dotyczące kursu w styczniu są prawidłowe, no to kupiłbym chętnie więcej po obecnym kursie.
|