he he bingo z tym Bumechem
|
|
tego bumecha to wyczaiło też pięć funduszy, mają tam niezły pakiecik. Więc spółka fundamentalnie jest OK. ale co z tym węglem? Czy będzie na niego tak duże zapotrzebowanie? No i zainteresowanie papierem, strasznie mizerne.
|
|
Cytat: Uważasz, że pan Grela zamienia kgmh na petrol nie wiedząc o tym? bądź co bądź wg mnie całkiem odważny ruch. Kompletna inwestycyjna klapa na tej drukarni raczej splendoru mu nie przyda. Szkoda by mu było psuć portfel który osiągnął taki zwrot. Krótko mówiąc podziwiam ale nie naśladuję.
Jak dla mnie to za bardzo się zrobił drapieżny i zuchwały. Z KGH ( i tej spółki kawowej) powinien byłby przesiąść się na coś bardziej spokojnego aby zachować ten zysk. Energetyka? Bo na Petrolu może stracić wszystko. Następna kwestia to długość inwestycji. Tutaj to 2 miesiące. Na Petrolu w dwa miesiące może być wszystko. Następna kwestia pan Grela stosuje świeczki: jednodniowe i jednotygodniowe. Czy to jest właściwe podejście?
|
|
Pan Grela zajmuje się analizą techniczną. Jego specjalność to analizy na świecach dziennych i tygodniowych. Kto miał do czynienia z tą fabryką akcji, to wie, że tu liczy się info i refleks. Analiza techniczna jest przydatna ale nie tu. Tutaj jedna informacja, a nawet pogłoska wszystko zmienia.
|
|
Cytat:Spółka została już wybrana, natomiast nie znalazła się jeszcze ze względów płynnościowych i nazwijmy to formalnych. W każdym razie jest notowana na głównym parkiecie. To miała być zagadka ? notowania.pb.pl/espi/2946713,8...he he. Wszystko jasne
|
|
Jak masz dużo czasu, to spróbuj grać pod info. Dzisiaj było coś o Arcusie i Dent-a-Medzie
|
|
Temat:
PEP
No i bach. Znowu pozytywne info. PEP będzie indeksie mWIG 40.
|
|
Temat:
PEP
Wszystko zależy od instytucjonalnych bo mają 54% Kiedy kupowali? Może w 2007 roku po 40zł. Czy teraz będą oddawać po 31,50zł? albo po 37? Jak fundusze kupowały to zysk PEP wynosił 33mln. a teraz? W 2011 roku zysk wynosił 79zł. Nie tylko KOV ma chrapkę na PEP. To znalazłem w Gazecie Prawnej z 9 sierpnia
"Inwestorzy krążą wokół Polish Energy Partners od miesięcy, ale w ostatnich tygodniach do gry włączył się gracz najcięższego kalibru. Jak ustaliliśmy, przejęciem PEP zainteresowała się Polska Grupa Energetyczna (PGE). To na polskim rynku energii numer jeden. Z informacji DGP wynika, że doszło już do pierwszych rozmów przedstawicieli obu firm."
Będzie ciekawie.
|
|
Temat:
RESBUD
...a że się na to zgodzili, przecież szmal to nie wszystko. Jak dla mnie to IDM się ośmiesza
|
|
Zarząd chce upłynnić od 20% do 30% posiadanych akcji do tego celu wynajęli już biuro maklerskie. Prezes wycenia akcje na co najmniej 20zł. Więc po co sprzedaje? Chętnie widział by swoją firmę w WIG 20. Czy to serio?
|
|
Cytat:Nie wiem czy dobrze natomiast zrobilem bo zakupilem shorty na Dax a ten nie chce spadac Ja szotry widzę na wig20, z Grecją się nie do końca się dograli, złoty już się nie umacnia.
|
|
Pisałeś wcześniej, że kupujesz Euromark, teraz patrze na Twój portfel, a go tam nie ma? To nie kupiłeś? Co do portfela to moim zdaniem w większości perełki, często niedoceniane. Ale co tu robi TP SA? Czy jest to zamierzony efekt? Dywersyfikacja? Na Graalu pojawił sie ładny sygnał sprzedaży rsi, sts, kurs doszedł do szczytu z początku grudnia. Jak to wygląda Twoim zdaniem?
|
|
phobos napisał(a):Troche stopów wyczyścili podczas dzisiejszej sesji  ,na całe szczęście stopa wczoraj nie zmieniałem i miałem ustawionego na 110zł. Dzisiaj na miedzi była mała korekta i szybki strzał na północ, Wyrysował się w ten sposób trójkąt. Jak na moje oko to jurto KGHM w górę. Podobnie S&P 500 pojawił się dzisiaj ładny dzienny młotek, więc na razie idziemy na północ. A ty kolego Szutnik do pisania używaj mózgu, a nie emocji, bo najgłupsza rzecz jaką można zrobić to to wypisywać obraźliwe posty. No chyba, że to taka strategia, oby nie inwestycyjna  Kod:mod: ostrzeżenie - uwagi personalne pod adresem innych użytkowników naruszają zasady forum
|
|
Od początku stycznia 0,62 zł do 9 stycznia 0,70 zł. Jak ktoś był cierpliwy i mielił po jednym groszu jak na biotonie to sporo zarobił, poza tym spółka ekspansywna z dobrej branży, najprawdopodobniej będzie w wig 20 kosztem pbg.
|
|
Też jestem pełen uznania za taktykę i wyniki. Co sądzisz o DSS ?
|
|
Ci milionerzy to nie siła napędowa giełdy. To co znalazłem w PB, dane z I kw 2011 1. zagraniczni 48% 2. instytucje krajowe 34% 3. indywidualni 18% no chyba, że te biznesmeny siedzieli w tych 34%. Ale tam TFI to 33%. Damy radę bez nich ;-) Dzisiaj kupiłem DSS
|
|
Ja bym stopa na razie nie zmieniał: 1) Jutro co uchwalą, to gorzej być nie może 2) Cena miedzi już 8 dzień z rzędu idzie do góry 3) Dzisiaj była mała przygoda kurs na chwilę przebił 120zł jak ktoś miał wysoko stopa... Ja to bym się zastanowił gdzie sprzedać? Może na 134,90zł lokalna górka z 2 grudnia. ...sprzedać bo wszyscy kraczą, że ten zjazd sierpniowy to jeszcze nie jest dno
|
|
LPG to gaz z rafinerii powstaje podczas destylacji ropy jest to najlżejsza frakcja, a gaz jest ciekły. Gaz CNG to gaz wydobywany z ziemi, gaz jest w stanie gazowym. Więc są to dwa różne paliwa. Czyli dwie rożne instalacje i dwie różne końcówki do tankowania. Dzisiaj Puls Biznesu podał top listę 10 spółek na listopad. Planujesz zakupy akcji?
|
|