Temat:
KRUK
No i patrzcie. Kamień odrzucony przez wieczne marudy z forum stał się kamieniem węgielnym.
WIG20 :)
|
|
Dzięki za wyjaśnienie.
A Szumowscy to mi się dobrze kojarzą. Ładna kaska na Molecure (OncoArendi) wpadła na moje konto :)
|
|
Co to za przyrosty akcji zaraportowane 10. maja m.in. przez PZU OFE i ING OFE? Ładują moją emeryturę w bankruta czy widzą jakieś perspektywy na poprawę sytuacji spółki?
|
|
Temat:
KRUK
Wyniki rosną, kurs spada. Już 40% od szczytu. Pięknie :)
Czekam na obiecane 185 zł. Dobra spółka jest tym lepsza im tańsza :)
|
|
O CRJ pochwały to ja tu już czytam od lipca 2020 (cena 1 100 zł). Podobno super zespół, dobry produkt, premiery na prawo i lewo a kurs jest gdzie jest. Gdybym trzymał od tamtego momentu to miałbym trochę ponad włożonej 50% kasy.
Spółce, która długo spada żadne fundamenty nie pomogą, a złe mogą jeszcze bardziej zaszkodzić.
|
|
Temat:
KRUK
wow! piękny wynik
pewnie większość to przeszacowania, ale i tak super. myślałem o 500 mln w całym 2021r.
zobaczymy jak dalej pójdzie.
|
|
Temat:
KRUK
Jak to się dzieje, że gdy spółka przez 3 lata spadała, to na forum było wielu mądrych, którzy bez przerwy wyciągali jakieś negatywne newsy, a gdy w rok urosła z 60 zł na prawie 300 zł to cisza.
Dla tych co kupowali po 60 zł to dywidenda 11 zł daje ok. 18%. Nie znam zbyt wiele spółek, które tyle płacą.
Pieniądze lubią ciszę? bo inaczej tego nie umiem wytłumaczyć.
Może przy poziomie 500 zł ludzie się uaktywnią. Do emerytury daleko, ja dalej akumuluję :)
|
|
Temat:
KRUK
kto by się spodziewał?
chyba absolutnie nikt
to ewenement na skalę światową, że dobra spółka zarabiająca górę pieniędzy netto może rosnąć.
mam nadzieję, że ekipa SW mi to fundamentalnie wytłumaczy po analizie najbliższego raportu.
|
|
Temat:
KRUK
KRUK to spółka emerytalna. Wszystko mam w IKE i IKZE.
Trzymam od wielu lat, podczas spadków kupowałem.
Teraz wpadnie ładna kwota dywidendy i to bez podatku :)
|
|
Miło się było cofnąć do wpisów z okolicy dołków marcowych 2020.
Ciekawa lektura :)
|
|