Temat:
DINOPL
 kliknij, aby powiększyćScenariusz Krewy się sprawdza. Wsparcie wybite. Krótka sprzedaż zniknęła ze strony KNF. Kupono akcji przez PZ i podmiot powiązany. Czy czeka nas kontynuacja wzrostów?
|
|
Spin, czym się kierowałeś przy wyborze 8Formula?
|
|
Nie wracasz jeszcze do EEX?
|
|
To może fluid po korekcie?
|
|
Na monnari i cdprojekt mimo tak samo dużych wzrostów nie było korekty, więc dlaczego eex miałby zachować się inaczej? Nie piszę tego w celu podważenia Twoich słów, tylko nauki i wyciągnięcia wniosków.
|
|
nadal trzymasz sms kredyt?
|
|
Dlaczego sprzedałeś eko a trzymasz sms kredyt, który od długiego czasu stoi w miejscu?
|
|
Masz naprawdę imponujące wyniki. Interesuje mnie, w jaki sposób wybierasz takie spółki. Rynek NC jest przecież ogromny, trudno jest śledzić wszystko. Jak poruszasz sie na tym rynku?
Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje.
|
|
Czy oczyszczenie z 25 na poziom 11zł nie jest dla Ciebie wystarczający?  Do tego dzis poszło dobre info.. Polimex rozumiem jak narbardziej, sama w tym siedę. Dziwi mnie jednak wybór Ganta. No ale jestem początkującym inwestorem, więc pewnie nie wszystko jeszcze rozumiem :)
|
|
Nie myslałeś o wejściu w EEX?
|
|
WiększośĆ Twoich wyborów jest świetna, zastanawia mnie jednak, czemu nadal trzymasz sms kredyt, który stale osuwa sie pod swoim ciężarem.
|
|
Jakie plany co do EEX? Nadal siedzisz z połową papierów? Ostatnio kurs praktycznie stoi w miejscu.
|
|
Co skłoniło Cię do zakupu FLD akurat dzisiaj? PS. Gratuluje timingu :)
|
|
Temat:
VISION
The European Broadcasting Union (EBU), 7Street Productions i Virtual Vision SA zawarły dnia 12 marca 2012 umowę co-produkcyjną o realizacji 90 min. programu Magic Circus Show (MCS). Kod:mod: informacja bez źródła - do skasowania
|
|
|
|
Temat:
SERINUS
"Po intensywnym okresie starannych przygotowań Kulczyk Oil Ventures rozpoczął prace nad pierwszym odwiertem poszukiwawczym w Syrii. Itheria-1 osiągnie głębokość ponad 3 km, a prace nad nim potrwają przynajmniej 80 dni. To pierwszy z dwóch odwiertów, jakie Spółka planuje zrealizować w tym roku na terenie swojej syryjskiej koncesji." Źródło: media.kulczykoilventures.com/p...
|
|
Na babski rozum: albo robią podbitkę przed wielkim bum albo mamy odbicie. Wrzuciłam sobie wykres 5-letni S&P500: wygląda na to, że jesteśmy w punkcie luty/marzec 2008. Koniec roku 2010/rok2011 pokrywa mi się z 2007/początek 2008. Poprawcie mnie jeśli się mylę..
Edit: Wrzuciłabym wykres ze stooq, ale jeszcze nie ogarnęłam jak się to robi. Wybaczcie proszę.
|
|
Źle to powiedziałam. Nie chodziło mi o zmianę trendu, tylko że akurat w tym momencie nastąpiło odbicie do naszej pieknej spadkowej linijki :)
|
|
Wszystko gorzej a i tak rośniemy..
|
|
A o 16.00 wystąpienie szefa Fed. Ciekawe jaka porcję wrażeń dziś nam zaserwuje..
|
|
Było jakieś konkretne info, że się tak usiaki i ropa po 18 posypały? Sądziłam, że po dobrym wskaźniku PMI dłużej pociągną w górę..
|
|
Za to przed chwilą jaka piękna dzida w dół na ropce..
|
|
Ktoś wrzucił przed animatorem swoją ofertę. Zazwyczaj są one mocno zawyżone.
|
|
Dziękuję za rady Panowie. Czasami brakuje mi jaj w podejmowaniu trudnych decyzji ;)
|
|
@donatel donatel napisał(a): Staraj się tak na to nie patrzeć. Rozpamiętywanie hipotetycznych poziomów i dołków w którym "dało się kupić" strasznie męczy psychikę i w konsekwencji prowadzi do nerwowych zachowań (np. próby wskoczenia w trend gdy ten już się kończy). To prowadzi tylko do klęski.
Ja mam takie średnie: RCSCEAOPEN 106 - poziom bólu 90 RCSDXA0412 298 - poziom bólu 270 RCSCRAOPEN - poluję na < 203, drożej mi nie pasuje
Mam podobne średnie do Twoich, do szczęścia brakuje mi tylko RCSCRAOPEN. Chciałam dziś wziąć za 212, ale spojrzałam na wykres i stwierdziłam, że jesteśmy na górce. Potem spojrzałam na wykres notowań brent kilka lat wstecz i doszłam do wniosku, że dużo jeszcze przed nami. Nie boisz się więc, że nie doczekasz juz tych 203 i mniej? Ja się zastanawiam i rozważam to wszystko, a tymczasem RCSCRAOPEN juz za 216!
|
|
No właśnie wiem, że OTP nie działa z certami, dlatego zastanowiło mnie na co bierzesz lewar.
|
|
Mówisz o lewarze na forexie czy masz na myśli OTP? Ja mam konto w Aliorze i jest opcja OTP, choć dla mnie w tym momencie niedostępna.
|
|
Scarry jak w tym momencie wygląda Twój portfel i po jakich cenach kupiłeś shorty? Pamiętam, że wchodziłeś po kawałku w różnych odstępach czasu. Wczoraj sDAX był nawet po 290, żałuję że to przegapiłam, bo możemy już do tej ceny nie wrócić.
|
|
|
|
Nagle sami optymiści: "Nowy Jork (PAP/Bloomberg, int.) - Kontrakty na indeksy amerykańskie rosną wyraźnie we wtorek, na fali optymizmu, że możliwe jest wypracowanie planu zaradczego wobec kryzysu zadłużenia w Europie."
Scarry masz jeszcze te certy na sDAX? Zastanawiam się, czy dziś jest dobry moment na wejście. Pytanie, jak długo ta "fala optymizmu będzie trwać"? :)
|
|
@ Kanoniers
Dlaczego nie wskoczysz po prostu w S na ropę na forexie zamiast bawić się w certy?
A przy okazji: czy na wig20short i lev są jakieś certy? Jak się nimi handluje?
|
|
Jak nazywa sie cert na odwrotność indeksu CECE, bo znalazłam tylko cert odwzorowujący kurs.
|
|
A w jakich papierach teraz siedzisz? Wróciłes na spadki DAXa i RCSCRAOPEN?
|
|
Złoto spadło na momencie o 1,5%
|
|
W Aliorze jest stały lewar 1:100, ale zajmując pozycję na mSilver, gdzie jest lot:100 obracasz sumą ok. 13tys, więc jest ok. Gorzej tylko z prowizją, która jest 10x większa niż na mGold.
|
|
Planujesz wejść w akcje na kilka dni czy będziesz tylko forexił i czekał na dalsze spadki? BVP już +1,68, USki powoli odrabiają straty..
|
|
A w jakim przedziale zawierają się dobre dane? Przepraszam za tak banalne pytanie, ale to moje zupełne początki przygody z giełdą. Nie spodziewałam się, że zacznę w tak gorącym okresie.. To chyba będą intensywne i dość kosztowne lekcje..
|
|
Skoro rynek jest tak rozchwiany, giełda szaleje, to może wejście w złoto pomimo, że osiąga ostatnio maxima nie jest złym pomysłem, skoro prawdopodobnie zapowiada się jeszcze długa fala spadków? Jak duże prawdopodobieństwo jest w tym momencie powtórzenia scenariusza z lat 70tych, czyli wejścia na szczycie (z lat 70/80) i mozolnego odrabiania strat aż do 2002r? Co o tym sądzicie?
|
|