PARTNER SERWISU
myqggvqd
unitrader

unitrader

Ostatnie 10 wpisów
oczywiście właśnie wklejam !

11.07. Warszawa (PAP) - W ocenie ministra finansów Jacka Rostowskiego państwo nie powinno pomagać spółkom budowlanym, które są w trudnej sytuacji finansowej. Minister nie widzi potrzeby, aby ARP kupowała obligacje emitowane przez firmy budowlane.

Rostowski pytany przez dziennikarzy, czy państwo powinno pomagać spółkom budowlanym, które są w trudnej sytuacji finansowej odpowiedział: "nie. Mamy gospodarkę rynkową, a w gospodarce rynkowej spółki sobie radzą i na tym polega bogactwo, które mamy od 20 lat".

Na pytanie, czy ARP powinna kupować obligacje emitowane przez spółki minister powiedział: "nie widzę takiej potrzeby".

Wicepremier i minister gospodarki Waldemar Pawlak niedawno informował PAP, że rząd, obawiając się zachwiania na rynkach finansowych i paraliżu inwestycji wartych miliardy złotych, rozważa możliwość przejęcia upadających spółek budowlanych. Według Pawlaka resort finansów pracuje nad przygotowaniem specjalnej analizy skutków finansowych, która miałby być przedstawiona na posiedzeniu rządu w przyszłym tygodniu.

W środę minister skarbu państwa Mikołaj Budzanowski poinformował natomiast, ze MSP rozważa dwie ścieżki pomocy dla PBG. Albo poprzez udzielenie pomocy publicznej w wysokości 385 mln zł, co jednak wymaga zgody Komisji Europejskiej, albo poprzez wykup niektórych spółek z grupy PBG przez Agencję Rozwoju Przemysłu. Dodał, że możliwe byłoby również udzielenie pomocy Polimeksowi. (PAP)

bg/ gsu/ asa/

Rząd marionetek gdzie każdy ciągnie w swoją stronę. Problem tylko jest taki że Tusku bardziej boi się Vincenta niż Pawlaka ... co tylko potwierdza że droga do bogactwa jest bardzo kręta.

Specjalnie dla kolegi POP info z dziś :

11.07. Warszawa (PAP) - MSP rozważa dwie ścieżki pomocy dla PBG. Albo poprzez udzielenie pomocy publicznej w wysokości 385 mln zł, co jednak wymaga zgody Komisji Europejskiej, albo poprzez wykup niektórych spółek z grupy PBG przez Agencję Rozwoju Przemysłu - poinformował dziennikarzy Mikołaj Budzanowski, minister skarbu państwa.

"Rozważamy dwie ścieżki pomocy dla spółki PBG: albo rozpoczniemy udzielanie pomocy publicznej w wysokości 385 mln zł, co wymaga zgody KE, co potrwa kilka miesięcy, albo ARP przejmie niektóre podmioty z grupy PBG. Nie zostały podjęte decyzje w tej sprawie. Jesteśmy w trakcie analiz tych dwóch ścieżek" - powiedział Budzanowski.

Minister dodał, że możliwe byłoby również udzielenie pomocy Polimeksowi.(PAP)

morb/ kam/

Pamiętaj to Polska to bananowa republika i tutaj wszystko jest możliwe wave

Nie będę się sprzeczał bo jestem w drodze!. Kiedyś spodobało mi się pewne przysłowie:
" ... ty masz rację ale ja mam pieniądze ..." hello1

Państwo Polskie = Rząd = Parlament rozumuj jak chcesz !
Wiesz o tym że problemy m.in. PBG wzięły się stąd że płatność za stadiony dla podwykonawców albo nie przyszła albo szła kilka miesięcy po terminie a jak wiesz przedsiębiorca musi równać swoje faktury od razu. Z tego co piszą rządzący mają spotkać się jutro i debatować nad zmianami dotyczącymi zaległych płatności. Dodatkowo pomyśl czy rząd Tuska może pozwolić na to by położyć spółkę która daje zatrudnienie tysiącom ludzi a w planach ma wiele dużych projektów do wykonania. Byłby to kiepski PR dla nich. Przepraszam za chaos w mojej pisowni ale ja to tak rozumuje i pod to zagrałem.

Witam,
Postanowiłem pokazać czytelnikom tego forum jeden ze swoich portfeli. Chciałbym go prowadzić przez okrągły rok. Jestem bardzo ciekawy podsumowania po tym czasie. Cel jaki mi przyświeca to taki że chciałbym pokazać wszystkim że wystarczy uprościć maksymalnie grę aby były z tego wymierne korzyści.
Każdy zakup i sprzedaż będę pokazywał na kawałku zrzutu na ekranie. Oczywiście postaram się też krótko scharakteryzować moje decyzje. Poniżej zakup spółki PBG za 100% wartości portfela. Jeśli zakupię następną spółkę do gry automatycznie zmieni się zaangażowanie % tej pierwszej.

Dlaczego więc PBG ?
Spółka jest w upadłości układowej co przy powróceniu jej dożycia może spowodować zdecydowany wzrost kursu.
Według mnie kapitalizacja tej spółki jest na śmiesznie niskim poziomie tak więc jest to zdecydowana okazja.
Nikomu nie będzie zależeć aby "położyć" taką spółkę włącznie z Państwem Polskim.
Spółka PBG to ludzie, doświadczenie, maszyny, kontrakty w bardzo ważnych branżach w Polsce tak więc utrzymać to przy życiu to priorytet.
Dla lubiących AT i historię kurs powinien zmierzać ku luce cenowej znajdującej się na poziomie około 14,70.

Cel średnioterminowy - 20zł (wrzesień 2012)
Ceł długoterminowy - 40zł (grudzień 2012)

kliknij, aby powiększyć

Jeśli uraziłem jakiegoś studenta to z góry przepraszam.

Ty Dapi zdaje się że na giełdzie zjadłeś zęby to powiedz mi dlaczego upierasz się by skaner działał w ten sposób ( nie działał). Wystarczy trochę dobrej woli by z tego zrobić maszynkę do trzepania kasy. Dziwię się bo właściciele mają AT w jednym palcu , dlaczego nie programujecie skanera pod nasz rodzimy rynek? Jeśli by założyć jednak że nie macie pojęcia jak AT można wykorzystać w grze wystarczyło by zadać temat, podpytać , kogoś kto ma o tym pojęcie, chyba to nie grzech ?
Nawet laik który codziennie przegląda przykładowe marabuzu zorientuje się że 3/4 spółek które są wyrzucane przez skaner nie nadaje się do gry. Nie wnikam w inne świeczki.

Mam nadzieję że Cię nie uraziłem a bardziej zdopingowałem do pracy. Zrobisz to po mojemu to masz pierwszego abonenta!.

dziś ZASTAL ,,, z tego skanera to chyba korzystają studenci którzy na notowania patrzą z piętnasto minutowym opoźnieniem ...

to ja zadam pytanie czy ten skaner budowany jest przez praktyków czy teoretyków ??? Po poście wyżej widać odpowiedź. Świeczka która ma +8% jest pomijana ??? Poprawcie to, to ja zacznę bić brawo.

To DELKO z postu wyżej miało wtedy +21% i skaner też nie wyrzucił , pewnie przez cień u dołu d'oh! d'oh!

Pierwsza z brzegu z ostatniego piątku!!! Spółka Remedis !!! Według skanera to body jest za małe czy jak?? Od miesięcy się nic nie zmienia w tym temacie, wywala tylko jakieś groszowe śmieci, oczywiście chodzi mi o białe marabuzu.

skaner puścił spółkę DEL, planujecie się jakoś połatać ? dzięki.

ciekawe jak dużo spółek gubi wasz skaner Silenced dziś Trakcja Liar

K2INT koniec sesji to białe marabuzu. Skaner poszedł najwidoczniej w las skoro tego nie wyrzucił.
Proponuje również dać możliwość ustawiania tego według ceny i wolumenu bo przeważnie same śmieci wyskakują w wynikach. Zróbcie proszę przydatne narzędzie a bo jak na razie to darmowa ciekawostka. Pozdrawiam,

Większość z wątku kipi z radości a ilu zarobiło dzięki stronie ??? Dwie spółki dziś skończyły po kursie maksymalnym, boryszew i skok. Oczywiście skaner nie wyłapał tego ruchu i nie pokazał białego marabuzu. Nie mam pojęcia ile jeszcze jest błędów jeśli chodzi o tę część skanera więc dopinguje autorów do wysiłku bo na razie dla graczy to strona może robić jedynie za ciekawostkę. Pozdrawiam.

wy sobie jaja robicie czy jak ??? Przecież spekulanci zdecydowali że trzeba jechać pod to info a wy się zastanawiacie gdzie jest ropa ... Nim się dokopią to kurs spółki jeszcze 100 razy wzrośnie i 100 razy spadnie ... Nie traktujecie tej spółki fundamentalnie ...

Według mnie wskaźniki są za wolne. AT jak najbardziej. Dużo racji ma kolega Krewa. Z psychiką będziesz mierzył się bardzo często. Zaobserwujesz jak umysł reaguje na straty albo na zyski. Mógłbym pisać książki o tym. Co do FX najpierw musisz pokonać siebie później brokera później komputery później drugiego gracza. Na gpw najpierw pokonasz swoje słabości by dobrać się bezpośrednio do gracza i nikt w tym ci nie przeszkodzi. Pewnie widzisz różnicę ;)

Jak obrócisz 10x 7k to zrobisz obrót 70k ;) co do ćwiczenia na demo forex to potraktuj to jako zabawę bo nie dasz rady przenieść tego wyniku w real. Poczytaj przeciw komu grasz bawiąc się w FX. A już zupełnie ni jak się to ma do gpw, nie tędy droga by się obstawić wskaźnikami itp. Powodzenia.

nowy234 napisał(a):
Witam

Mam pytanie dotyczące day tradingu na naszej giełdzie, czy AT jest na tym rynku przydatna,czy wskaźniki typu MACD, RSI formacje, świeczki itd sprawdzają się? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam

nie dasz rady daytrejdować bez podstawowej wiedzy o AT, pewnie ci co grają namiętnie przyznają mi rację jeśli napiszę że wskaźniki są za wolne do szybkiej gry. O ile z kupnem możesz troszkę się spóźnić o tyle ze sprzedażą będziesz miał problem jeśli będziesz czekał na jakieś potwierdzenie. Pisz do admina niech organizuje wam jakieś szkolenie dotyczące AT. Powodzenia w grze.

reklama12 napisał(a):
Dodam jeszcze ze jak zadalem pytanie pracownikowi Cityindex, dla czego nie moge sprzedac akcji w cenie ktora pokazuje ich platforma i tez pomimo ze widze iz na GPW sa chetni na ich kupno w przewyzszajacej liczbie akcji niz ja oferuje a makler city index chce odemnie je kupic ponizej rynku o 1% mniej. NA to pytanie pracownik cityindex niepotrafil odpowiedziec. Jak dla mnie oszustow i naciagactwo !.

dziwni mnie że jesteś zaskoczony taką polityką. Podstawową różnicą między rynkiem gpw a fx jest taka że na gpw stajesz bezpośrednio do starcia z innym graczem giełdowym. Na FX najpierw musisz ograć biuro dopiero masz szansę spróbować z innymi. Z biurem jednak nie masz szans i nie jest istotne czy to CITY czy XTB. Sam znalazłeś odpowiedź dlaczego!. Pozdr,

fruity napisał(a):
Zmniejszyłem stop loss na Getin do -13% (niewiele brakuje więc spodziewam się wkrótce nie mieć tej spółki w portfelu).
Reszta zostaje bez zmian.

Wszyscy rzucili się do komentowania a nikt nie okrzyczał cię poziom SL. -13% ??? czeka cię bankructwo w przyśpieszonym tempie.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 11 lipca 2012 13:38:56
Liczba wpisów: 20
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,260 sek.

gsrcseds
wqixbfun
oyjurunm
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bmloxxhz
begnhmrn
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat