Aha, to rzeczywiście ciekawa opcja. Póki co jestem konserwatywny i nie lewaruję, ale może za jakiś czas...
|
Dzięki za odpowiedź. Czyli wynika, że konto maklerskie w XTB niczym się nie wyróżnia. Jeśli chodzi o szkolenia to w sumie mógłbym z nich korzystać mając tam konto bez żadnych środków...
|
Witajcie,
Od kilku lat inwestuję po godzinach na rynku akcji. Zacząłem w mBanku, ale ten rachunek maklerski swego czasu poza podstawowymi możliwościami jak kupno i sprzedaż papierów wartościowych nie oferował wiele więcej. Przeniosłem się do DM BOŚ (bossa.pl) i do tej pory byłem zadowolony. Bardzo dobry serwis informacyjny, dużo analiz, szkoleń, niezawodność i bardzo dobra renoma. Jednak, po kilku latach dostrzegam przestarzałość tych usług, wysokie opłaty, dobrą aplikację do AT i małą innowacyjność. Patrząc na rozwój dzisiejszych serwisów bankowości, czegoś takiego bym oczekiwał również od domów maklerskich (ciekawe zestawienia inwestycji, wykresy, itp). Z racji tego, że XTB jest bardzo chwalone a mBank się zmienia, mam pytanie do klientów tych domów maklerskich jak tam t wygląda (najlepiej w porównaniu do DM BOŚ). 1) jak z codziennymi analizami, biuletynami, rekomendacjami? 2) czy mają jakiś panel w którym można śledzić bieżące notowania, informacje itp.? 3) jak z dostępem do serwisów mobilnych (aplikacje android)? 4) czy organizują szkolenia/seminaria? 5) jaka i jak działa aplikacja do analizy technicznej + może mają jakieś serwisy ze wskaźnikami analizy fundamentalnej? + wiele innych porównań, im więcej tym lepiej.
Jeśli chodzi o XTB obawiam się, że nie są tak dobrze rozwinięci pod kątem akcji, ale już forex i derywatywa mają ładnie ogarnięte.
Będę wdzięczny za informację. Pozdrawiam, AN
|