PARTNER SERWISU
zmrgsbzi
tepes

tepes

Ostatnie 10 wpisów
Dzięki Keczler. salute
Znalazłem: www.parkiet.com/artykul/7,1366...

Ale skoczyło do góry! smilebox
Ciekawe jaka przyczyna.
Może ktoś wie?

Kiedy wypłata dywidendy? Ktoś wie?

Skąd taki spadek? Co się dzieje!bandhead

Czy ktoś wie, kiedy będzie dzień nabycia praw do dywidendy CEZ-u za 2012 rok?

Co się dzieje z Cez-em? Dlaczego tak dołuje? Think

Co się dzieje? Co może być przyczyną tak ostrego spadku?

Oczywiście dywidenda za 2011 Angel

Dywidenda za 1011.
www.bankier.pl/wiadomosc/Zarza...
Przy dzisiejszej cenie 122,5 będzie prawie 14 %. hello1

Czy ktoś coś wie o dywidendzie GetBanku?
Wyczytałem, że planowana była na 17 maja.
gielda.wp.pl/isin,PLGETBK00012...

"Więc wygląda na to, że w poniedizałek rośniemy :)"
Czy poniedziałek nie jest dniem, w którym będzie przyznawana dywidenda? toothy8

Dywidenda za 2011.
www.pkobp.pl/index.php/id=rel_...
Pytanie do forumowiczów; jaka jest szansa, że dywidenda będzie wyższa?

slaszu napisał(a):
Chciałem się tylko upewnić czy naprawdę nie muszę nic robic, a akcje GetBanku trafia na mój rachunek, czy może muszę się gdzieś na TO zapisać ??

Przejrzałem wszystkie opcje na rachunku maklerskim i nie znalazłem nigdzie zapisów na te nowe akcje wiec .... ??

Znalazłem w necie coś takiego;

"Akcjonariusze, którzy na koniec środowej sesji posiadali jedną akcje Getinu otrzymają niemal trzy walory Get Banku. Dzień referencyjny został ustalony na 10 stycznia. Według harmonogramu akcje zostaną zapisane na rachunkach akcjonariuszy 19 stycznia. Dzień później przewidziany jest pierwszy dzień notowań Get Banku na GPW. "

Kod:
[mod: Bez podania źródła to tylko nic nie warte znalezisko]

Czy te nowe akcje pojawią się automatycznie na rachunku, czy trzeba będzie wykonać jakieś czynności (wypełnić wnioski, jakieś zapisy)?

Co się stało z kursem Getinu? Wczoraj prawie 7 pln, dziś - 3. Think

Dlaczego tak skoczyło w górę?

Ale dziś szaleństwo na TVN-ie. hello1 Co może być przyczyną?

beithor napisał(a):
niejestem biegly w AT ale chyba rzeczywiscie pojawila sie formacja choragiewki.

I już po chorągiewce... sad10

Prezes Asseco Poland: spółka może stać się drugą pod względem wielkości firmą IT w Europie

www.wnp.pl/wiadomosci/142072.h...

Prezes jak zwykle uśmiechnięty. laughing6

www.parkiet.com/artykul/7,1052...

Planowany kolejny skok przychodów! Wyniki rewelacyjne! A tu dół, dół, dół... booty

Zindo napisał(a):
Czy wiadomo jaka będzie dywidenda ?

Tauron
Dzień dywidendy 30 czerwca wypłata 20 lipca 0,15 PLN

20-04-2011
S&P Equity zmienił zalecenie inwestycyjne dla akcji CEZ ze „sprzedaj” na „trzymaj”. Cena docelowa podwyższona została do 916 CZK , czyli 150,3 zł z 795 CZK (130,5 zł).

www.parkiet.com/artykul/7,1043...

01-04-2011, Akcjonariusze CEZ-u otrzymają w tym roku mniejszą dywidendę niż rok wcześniej – wynika z zapowiedzi Miroslava Kalouska, szefa czeskiego ministerstwa finansów, do którego należy pakiet kontrolny koncernu energetycznego

- Wypłata będzie niższa niż z zysku w 2009 r., ale ta różnica nie powinna być znacząca – zadeklarował Kalousek. Rok temu CEZ wypłacił po 53 korony dywidendy na akcję. Zysk koncernu w 2010 r. był niższy, niż w 2009 r.

Zgodnie z polityka dywidendową spółki na wypłatę dla akcjonariuszy przeznacza się od 50 do 60 proc. czystego zarobku. Oznaczać to może, że na każdą akcję przypadnie 43,9-52,6 korony (7,2-8,6 zł).

Decydujący głos na dorocznym WZA spółki, które w tym roku zostało zwołane wcześniej niż w latach ubiegłych, bo już na 1 czerwca, będzie miał czeski resort finansów. Ministerstwo na ponad 70-procentowy udział w akcjonariacie CEZ-u.

Program WZA i propozycje dotyczące wysokości dywidendy powinny być znane na 30 dni przed terminem walnego zgromadzenia, czyli najpóźniej na początku maja.

Po takiej informacji kurs zapewne ostro zanurkuje, jak to zwykle bywa na Asseco.

Angel

Czyli wskaźnik C/Z z 9,2 zmieni się na 10,8. Nadal bardzo atrakcyjny :)

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 9 października 2014 15:00:14
Liczba wpisów: 33
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,388 sek.

lwvrzdyh
kykofudn
xokfhcpg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
gatqmaty
eizlhkoy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat