Temat:
CEZ
|
|
Temat:
CEZ
Ale skoczyło do góry! Ciekawe jaka przyczyna. Może ktoś wie?
|
|
Temat:
CEZ
Kiedy wypłata dywidendy? Ktoś wie?
|
|
Temat:
CEZ
Skąd taki spadek? Co się dzieje!
|
|
Temat:
CEZ
Czy ktoś wie, kiedy będzie dzień nabycia praw do dywidendy CEZ-u za 2012 rok?
|
|
Temat:
CEZ
Co się dzieje z Cez-em? Dlaczego tak dołuje?
|
|
Co się dzieje? Co może być przyczyną tak ostrego spadku?
|
|
Temat:
KGHM
Oczywiście dywidenda za 2011
|
|
Temat:
KGHM
|
|
Temat:
GETBANK
|
|
"Więc wygląda na to, że w poniedizałek rośniemy :)" Czy poniedziałek nie jest dniem, w którym będzie przyznawana dywidenda?
|
|
Temat:
PKOBP
|
|
Temat:
GETIN
|
|
Temat:
GETIN
slaszu napisał(a):Chciałem się tylko upewnić czy naprawdę nie muszę nic robic, a akcje GetBanku trafia na mój rachunek, czy może muszę się gdzieś na TO zapisać ??
Przejrzałem wszystkie opcje na rachunku maklerskim i nie znalazłem nigdzie zapisów na te nowe akcje wiec .... ??
Znalazłem w necie coś takiego; "Akcjonariusze, którzy na koniec środowej sesji posiadali jedną akcje Getinu otrzymają niemal trzy walory Get Banku. Dzień referencyjny został ustalony na 10 stycznia. Według harmonogramu akcje zostaną zapisane na rachunkach akcjonariuszy 19 stycznia. Dzień później przewidziany jest pierwszy dzień notowań Get Banku na GPW. " Kod:[mod: Bez podania źródła to tylko nic nie warte znalezisko]
|
|
Temat:
GETIN
Czy te nowe akcje pojawią się automatycznie na rachunku, czy trzeba będzie wykonać jakieś czynności (wypełnić wnioski, jakieś zapisy)?
|
|
Temat:
GETIN
Co się stało z kursem Getinu? Wczoraj prawie 7 pln, dziś - 3.
|
|
Dlaczego tak skoczyło w górę?
|
|
Temat:
TVN
Ale dziś szaleństwo na TVN-ie.  Co może być przyczyną?
|
|
beithor napisał(a):niejestem biegly w AT ale chyba rzeczywiscie pojawila sie formacja choragiewki. I już po chorągiewce...
|
|
|
|
|
|
Zindo napisał(a):Czy wiadomo jaka będzie dywidenda ? Tauron Dzień dywidendy 30 czerwca wypłata 20 lipca 0,15 PLN
|
|
Temat:
CEZ
20-04-2011 S&P Equity zmienił zalecenie inwestycyjne dla akcji CEZ ze „sprzedaj” na „trzymaj”. Cena docelowa podwyższona została do 916 CZK , czyli 150,3 zł z 795 CZK (130,5 zł). www.parkiet.com/artykul/7,1043...
|
|
Temat:
CEZ
01-04-2011, Akcjonariusze CEZ-u otrzymają w tym roku mniejszą dywidendę niż rok wcześniej – wynika z zapowiedzi Miroslava Kalouska, szefa czeskiego ministerstwa finansów, do którego należy pakiet kontrolny koncernu energetycznego
- Wypłata będzie niższa niż z zysku w 2009 r., ale ta różnica nie powinna być znacząca – zadeklarował Kalousek. Rok temu CEZ wypłacił po 53 korony dywidendy na akcję. Zysk koncernu w 2010 r. był niższy, niż w 2009 r.
Zgodnie z polityka dywidendową spółki na wypłatę dla akcjonariuszy przeznacza się od 50 do 60 proc. czystego zarobku. Oznaczać to może, że na każdą akcję przypadnie 43,9-52,6 korony (7,2-8,6 zł).
Decydujący głos na dorocznym WZA spółki, które w tym roku zostało zwołane wcześniej niż w latach ubiegłych, bo już na 1 czerwca, będzie miał czeski resort finansów. Ministerstwo na ponad 70-procentowy udział w akcjonariacie CEZ-u.
Program WZA i propozycje dotyczące wysokości dywidendy powinny być znane na 30 dni przed terminem walnego zgromadzenia, czyli najpóźniej na początku maja.
|
|
Po takiej informacji kurs zapewne ostro zanurkuje, jak to zwykle bywa na Asseco.
|
|
Temat:
CEZ
Czyli wskaźnik C/Z z 9,2 zmieni się na 10,8. Nadal bardzo atrakcyjny :)
|
|