PARTNER SERWISU
llgidihy
marcinos1000l

marcinos1000l

Ostatnie 10 wpisów
między 500-480 mało co było, dlatego myślę że mieli to policzone, obroty po widłach były wysokie, jak pamiętam po równych 510 - 1m, 505 - niecałe 2m, 500 - 2,5m i za 480 kolejne 2,5m, myślę że te 510, 505 i 500 to były sl .... ale może się mylę
a patrząc choćby po obrocie - wykres nawet kolega tu wrzucił - na początku sesji obroty były wysokie ale nie porównywalne do tych na dołku - to mogło im się opłacać

natomiast mogę się mylić oczywiście

Jak dla mnie to było typowe zejście po sl, jak sprawdzicie arkusz to zobaczycie, ktoś/coś jak zawsze nie wiadomo kto zdecydował na szybki shake out, widział że nie ma zleceń kupna pod sl i wstawił takie na poziomie 480-500,

dziękuje za szybką odpowiedz i analizę, jak można to proszę jeszcze o ewentualny TP dla Lubawy.... czy jak większość na rynku przewidujesz te 5 pln czy wyżej.... moim subiektywnym zdaniem nie po to była konsola i zbieranie przez 10m żeby to "gruby" oddał po 5pln....
poza tym perspektywy dla spółki są bardzo dobre: w czerwcu możliwe info o niedawnych testach borsuka, do tego narew, wisła, raki, rosomak, czołgi K2PL i Abrams.... itp. piszę hasłowo ale zawsze można w necie sobie odszukać
Wiem że to wątek AT i to jest analizowane ale pytając o TP chciałem też troszkę zasugerować możliwości
pozdrawiam

Bądźmy dobrej myśli, info poszło i zostało wykorzystane do dokupienia akcji, zobaczcie ile się zmieliło na poziomie 55,xx wczoraj.... ktoś to musiał kupować...
kolejna sprawa nawet jeśli te podwyżki będą to nie na takim poziomie... sprawdźcie sobie też na youtube dzisiaj rano docinek o jsw Podleckiego zrealizowany na podstawie wpisu pracownika JSW, napisał m.in. że ludzie liczą na podwyżki max 10-15%.

Tu myślę że wszyscy jesteśmy tego samego zdania...wielka tragedia

Proszę nie oceniajcie mnie źle ale abstrahując od tego wielkiego nieszczęścia to ściana która została odizolowana podobno była prawie w całości wyeksploatowana. Jak widać dzisiaj mamy spadki na JSW ale muszę przyznać że spodziewałem się głębszych.... jak na razie dzienny pick 66,18 i widać jakieś powolne odbicie.... cieszy brak wodospadu i stosunkowa mała podaż akcji przy tych cenach...
po 15 będzie aktualizacja cen ACF i miejmy nadzieję że znowu up

Wiem już wczoraj przed 22 było info

Mam pytanie odnośnie JSW a mianowicie Waszych rokowań na przyszłość czyli czas do ogłoszenia wyników za 1Q w maju a następnie wyniki za 2Q w lipcu. Wiem że jest obawa przed RGR i np. Wojtek sprzedał dzisiaj JSW z portfela....
Poza tym co sądzicie o przyszłych cenach węgla australijskiego węgla koksującego (dzisiaj ACF2 522$)? Nie dawno czytałem artykuł z prognozą dla cen węgla koksującego na najbliższe 2 lata na poziomie 350$ (nie przypomnę sobie teraz źródła). Wczoraj natomiast wyczytałem w The Guardian że import węgla energetycznego z Chin skurczy się co najmniej o jedną czwartą w porównaniu z poziomem 210 mln ton w 2019 r. do 2025 r., Głównie dlatego, że ulepszone połączenia transportowe dadzą lokalnym dostawcom przewagę. Poza tym w kolejnym artykule anglojęzycznym wyczytałem iż zgodnie z decyzjami Komitetu Centralnego Partii i Rady Państwa, Narodowa Komisja Rozwoju i Reform 19 kwietnia zakomunikowała że zadanie zmniejszenia produkcji stali surowej zostało w pełni zakończone co oznacza że Chiny przyjęły politykę cięcia produkcji stali surowej. Jeśli popyt z Chin będzie ograniczony to czy wpłynie to dramatycznie na ACF? Przecież mamy jeszcze Indie oraz embargo w UE na węgiel z Rosji, co też wpłynie na ceny węgla australijskiego (wiem że zaraz napiszecie że jest jeszcze RPA, USA, Kolumbia itd. ale Australii też coś skapnie). Reasumując:
1. ACF2 na dzisiaj 522$
2. w przyszłości ACF 300$ to i tak hiper cena
3. węgiel koksujący jest wpisany na listę surowców strategicznych UE
4. USD/PLN 4,28
5. Embargo na węgiel z Rosji nie zniknie "za chwilę"
6. Zmiana sytuacji geopolitycznej sprawi iż zapotrzebowanie na stal wciąż będzie wysokie w związku ze zbrojeniami

Że technicznie to wygląda źle to ja wiem, że jest narzędziem politycznym też tylko wydaje mi się że pomimo tego fundamentalnie nie jest tak źle... ale to tylko moja opinia a na giełdzie liczy się opina większości (rynku)...
czekam jeszcze co się będzie dalej działo i czy 67,65 zostanie przełamane i jeśli tak to realizuje stratę chyba...

Ropa zwyżkuje, jakieś bezpieczeństwo dostaw ropy zapewnione zgodnie ze współpracą z Saudi Aramco, wyniki za ostatni kwartał dobre choć wiadomo detal szwankuje ALE nasi zachodni i południowi sąsiedzi szturmują stacje benzynowe i do lipca sytuacja powinna się utrzymać(ponadto wydaje mi się że pomoże to marżowości)... wiem powiecie że ryzyko polityczne związane też z fuzjami jest duże ale czy na tyle???
proszę o opinie...

gotówkę mają tylko pytanie co z nią zrobią... podobno mieli inwestować w innowacje tylko pytanie co im z tego wyjdzie??? osobiście mam obawy o te inwestycje, znaczy czy zarząd sobie poradzi... oby nie taj jak w przypadku skupu akcji

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 31 sierpnia 2025 20:43:04
Liczba wpisów: 73
[0,02% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 4

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,272 sek.

uxyaqpzy
puijgvbg
olmnhllw
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mrqdcmkc
joihxnxr
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat