Dużo pisze się na blogach o tematyce giełdowej o tym, jak odnieść sukces na giełdzie, natomiast bardzo mało, czego nie robić. Ten wpis będzie początkiem serii na ten temat, w której oprócz ogólnych zasad będę podawał też przykłady ze swojej przygody z forexem. blog-tradera-forex.blogspot.co...
|
|
Witam. Zapraszam do czytania mojego starego, reaktywowanego bloga http:// blog-tradera-forex.blogspot.com Znajdziecie w nim Państwo zarówno stare wpisy (zacząłem pisać jeszcze w 2012r.), a także wiele nowych materiałów, które będę powoli zamieszczał na temat ekonomii, budowaniu własnej strategii, a przede wszystkim psychologii i panowania nad swoimi emocjami, bo to one odgrywają największą rolę w handlu na rynkach finansowych. Na początek zapraszam na pierwszy wpis po blisko 2 latach przerwy. blog-tradera-forex.blogspot.co...
|
|
|
|
Ten wpis powinien się ukazać jako pierwszy na blogu. Jeżeli jesteś początkującym traderem, zapewne będziesz chciał wybrać taką strategię, która przynosi najwyższą stopę zwrotu. Tymczasem mądry wybór odpowiedniej strategii inwestycyjnej powinien uwzględniać także wiele innych czynników, a stopa zwrotu jest tylko jednym z nich, w dodatku nie najważniejszym. gieldaifinanse.blogspot.com/20...
|
|
Chciałbym pokazać Ci prostą strategię, która wykorzystuje dosłownie kilka narzędzi, a z jej pomocą będziesz mógł uzyskać przewagę na rynku. Przedstawiam Ci strategię opartą o świecę marubozu. gieldaifinanse.blogspot.com/20...
|
|
W poprzednim wpisie przedstawiłem kolejną ze wskazówek pani Lindy Rashke, która mówi że to jak rynek zachowuje się wokół minimów i maksimów z poprzedniej sesji świadczy o jego sile bądź słabości. Skupiłem się głównie na tradingu krótkoterminowym, natomiast dzisiaj chciałbym pokazać, w jaki sposób można wykorzystać tę wskazówkę posługując się wykresem D1. gieldaifinanse.blogspot.com/20...
|
|
Kolejna odsłona cyklu na temat tworzenia strategi inwestycyjnej wg Lindy Rashke. W tym wpisie przedstawię piąte z dwunastu zaleceń pani Rashke, które brzmi: sposób w jaki rynek traduje maksimum lub minimum poprzedniego dnia jest dobrym wskaźnikiem siły lub słabości technicznej rynku. gieldaifinanse.blogspot.com/20...
|
|
Wielkie pieniądze, łatwy zarobek dla każdego, możliwość inwestowania już od kilkudziesięciu złotych - wszystko to doprowadziło, że forex został całkowicie zdelegalizowany w Belgii. Kto wie, czy w innych krajach też do tego dojdzie? gieldaifinanse.blogspot.com/20...
|
|
Dzisiejsza sesja na rynku WIG20 zakończyła się przełamaniem oporu na poziomie 2357, pod którym notowania znajdowały się od maja bieżącego roku. gieldaifinanse.blogspot.com/20...
|
|
W poprzednim wpisie przedstawiłem wyniki prostej strategii, którą ułożyłem w oparciu o radę pani Lindy Rashke, że im większa luka tym silniejszy trend po niej wystąpi zgodny z kierunkiem luki. Wprawdzie wyniki tej strategii były raczej słabe, lecz w tym wpisie postaram się pokazać w jaki sposób można eksperymentować z tą lub jakąkolwiek inną ideą i w ten sposób tworzyć oraz testować różne systemy transakcyjne. gieldaifinanse.blogspot.com/20...
|
|
W poprzednim wpisie zaprezentowałem wyniki strategii opartej na otwieraniu pozycji na zamknięciu świecy, która otworzyła się po luce. Strategia ta wydaje się mieć potencjał, zatem dzisiaj przetestuję ją na innych rynkach. gieldaifinanse.blogspot.com/20...
|
|
Czwarta porada Lindy Rashke dotycząca budowy zyskownej strategii inwestycyjnej dosłownie podsuwa nam pomysł na takową. Brzmi ona: im większe luki tym większe szanse na kontynuację i trend... gieldaifinanse.blogspot.com/20...
|
|
Witam serdecznie, ruszyłem z nowym blogiem na temat inwestowania w różne klasy aktywów: akcje, indeksy, forex, surowce, fundusze i obligacje. Na blogu będą pojawiały się różne ciekawe strategie inwestycyjne, artykuły na temat aktualnych wydarzeń gospodarczych i politycznych, praktyczne rady o zarządzaniu ryzykiem i wiele innych. Zapraszam. http://gieldaifinanse.blogspot.com
|
|