Ja mam problem z uruchomieniem notowań - próbowałem kilka przeglądarek..
|
|
juru_piotr KOV 5 BDX 5
|
|
Najnowszy Chrome
|
|
Witam, ostatnio zauważyłem, że wchodząc np. rano na forum odpowiedzi, których jeszcze nie przeczytałem (a pojawiły się np. przez noc) są odzanoczne jako przeczytane - mimo tego, że do nich ani razu nie zaglądałem. Oczywiście nie jest to regułą - bywają dni kiedy takie zdarzenie nie ma miejsca. Raz nawet zdarzyło się, że były wybiórczo poodznaczane jako przeczytane. Czym to może być spowodowane? Zakładam oczywiście możliwość, że ktoś przejął moje hasło do konta, ale to jest raczej mało prawdopodobne Pozdrawiam
|
|
Temat:
SERINUS
Mnie polityka nie interesuje. Co do tekstu to przytocz fragmenty, które jednoznacznie popierają Twój tok myślenia - ja takowych nie znalazłem..
|
|
Temat:
SERINUS
@Zyawa Chyba tak Cytat:Earlier, French Foreign Minister Alain Juppe said it was "inconceivable that the United Nations remains silent" on Syria as the violence worsens.
However, some council members - like Brazil, South Africa and India - are afraid that the resolution could be the first step towards a Libya-style intervention, the BBC's Barbara Plett at the UN reports. Enjoy!
|
|
Temat:
SERINUS
No cóz można powiedzieć, że szykuje się druga Libia - to tak w telegraficznym skrócie.
|
|
Powiem Ci, że podobnie nie wierzyłem przy BMPAG..
|
|
Temat:
ADVADIS
Dlaczego mam nieodparte wrażenie, że Panowie: * PandL_pl * Fabio * kharwacki świeżo zarejestrowali się na tym forum i niby to pod płaszczykiem zwykłych, przypadkowych i nie mających nic ze sobą wspólnego użytkowników działają w zmowie i "naganiają" na tę spółkę (ADVADIS). Nie bez kozery moje podejrzenia w tej sprawie padają na pracowników tej spółki.. Kod:mod: dwie osoby z trzech wymienionych postowały z tego samego IP. posty zostały usunięte, a konta zablokowane permanentnie
|
|
Z najnowszych doniesień: "PETROLINVEST SA - rejestracja warunkowego podwyższenia kapitału" "[..]W dniu 12 maja 2011 roku Sąd Rejonowy wydał postanowienie, w którym wskazano, że wartość nominalna warunkowego podwyższenia kapitału zakładowego, po rejestracji, wynosi nie więcej niż 319.942.850 złotych. Zarejestrowanie warunkowego podwyższenia kapitału zakładowego pozwoli Spółce na zabezpieczenie środków finansowych niezbędnych do dalszej realizacji planów rozwojowych Spółki, ze szczególnym uwzględnieniem projektu poszukiwawczo-wydobywczego.[..]"
|
|
Temat:
LESS
Jeśli mogę wtrącić swoje trzy grosze to tutaj mamy ewidentny punkt zwrotny - odbicie od wielokrotnie testowanego punktu oporu za pomocą formacji objęcia (bardzo silnej). Jutrzejszego dnia najprawdopodobniej nastąpi spadek do co najmniej 25zł (poprzedni punkt wsparcia). Jeśli natomiast na zamknięciu jutrzejszej sesji kurs znajdzie się poniżej 25zł - będzie to źle wróżyć na zakończenie tygodnia i sesję w przyszłym..
|
|
Temat:
SERINUS
Chmm, a na kiedy jest planowany debiut w Londynie?
|
|
Temat:
BMPAG
Witam, na wieści, że "bmp AG (ISIN DE0003304200) zadecydowała o całkowitej koncentracji swojej działalności na inwestycjach w obszarze mediów i usług marketingowych, przenosząc w związku z tym zarządzanie inwestycjami do istniejącej spółki zależnej, bmp Beteiligungsmanagement AG[..]" rynek zareagował bardzo entuzjastycznie przełamując poprzedni opór na wysokości 4,61zł długą białą świecą, która rozpoczęła sesję tworząc okno. Doatkowo kilka sesji wcześniej powstała formacja (choć nieznaczna) objęcia i tzw. tweezers top. Kolejny punkt oporu znajduje się na wysokości 4,97zł a punkt wsparcia na 4,61zł
|
|
Zgadzam się dlatego czekam na potwierdzenie w dniu jutrzejszym.
|
|
Ciekawa sytuacja - na wykresie świeczkowym w układzie dziennym podczas dzisiejszej sesji tworzy się gwiazda zbliżona do doji. Za zakupem przemawia fakt, że powstaje po dosyć dużym i ostrym spadku. Dodatkowo mój wskaźnik %K%D jest na bardzo niskim poziomie - 5, gdzie zwykle ten poziom poprzedzał dno.. Pozdrawiam i życzę powodzenia
|
|
Temat:
SERINUS
Z technicznego punktu widzenia na wykresie świecowym w układzie dziennym w ciągu ostatnich dwóch sesji powstała formacja z ang. counter atak line (sorry, nie znam odpowiednika polskiego) www.stockwatch.pl/gpw/kov,wykr...Długa czarna świeca ma dokładnie takie samo zamknięcie jak poprzedzająca ją długa biała - jest to formacja stwarzająca prawdopodobieństwo zmiany trendu.. :(
|
|
Witam, tak jak w temacie - ktoś może coś polecić? Z tych, które znalazłem wszystkie były (fora) mało uczęszczane i/lub ostatnie wpisy były dość stare.. Mam na myśli coś w stylu STOCKWATCH
|
|
Temat:
ASTARTA
Jakiś czas temu inwestowałem w AST, jednak z powodu nieprzychylnej systuacji technicznej jaka nastała zrezygnowałem przy kursie nieco ponad 100zł. Generalnie spółka jest zarówno z punktu długo jak i krótko okresowego dość mocno wykupiona - stąd taka sytuacja..
|
|
Temat:
SERINUS
Chmm, bodajże na początku grudnia spotkałem się z rekomendacją BZWBK, ale cena zakładana była na 2zł z hakiem.. Więcej nie zauważyłem A propos przewidywania kursu to od strony technicznej przez ostatnie trzy dni z rzędu na wykresie w układzie dziennym jest widoczne odreagowanie po ostatnim wzroście, które słabnie z dnia na dzień wraz z wolumenem (dziś powstała gwiazda doji na poziomie ostatniego oporu) i jeśli jutro kurs zamknie się powyżej dzisiejszego (najlepiej białą świecą) na wykresie w układzie tygodniowym będziemy mieli potwierdzenie oknem gwiazdy porannej doji co ewidentnie będzie prognozować dalszy ruch w górę. Tyle ode mnie
|
|
Korzystał już ktoś z tego? Oferują jakieś narzędzie do analizy technicznej, czy tylko jak na akcjach - NOL3?
|
|
Można było zauważyć - szczególnie pod koniec sesji - sporo ofert kupna po 100 tys, 200 tys akcji.. Co może zainteresować dodatkowo - działo się to kiedy kurs był na poziomie wcześniejszego punktu oporu, a jak wiadomo, często opór zamienia się we wsparcie. Zobaczymy co przyniesie jutrzejsza sesja..
|
|
Temat:
BMPAG
Spółka zgodnie z oczekiwaniami po wczorajszej sesji zniżkowała ewidentnie w dół przebijając oczekiwany poziom wsparcia na poziomie ok. 4.80, jednak zatrzymała się i nie przebiła pomimo prób poziomu 4.68 jakim był dolny zakres okna, które otworzyło się po otwarciu poprzedniej sesji. Biorąc pod uwagę niższy wolumen od poprzedniego oraz sytuację długoterminową w układzie miesięcznym można przypuszczać, że po dzisiejszej sesji przejdzie co najmniej w trend boczny. Niepokoją jednak wskaźniki techniczne (układ dzienny) dochodzące do górnych granicach wykupienia.
|
|
Wydaje mi sie, ze znalazlem sposob (czesciowy) jak rozwiazac ten problem. Mianowicie, musisz kliknąć "File", nastepnie "Database Settings..." i w polu przy "Number of bars[..]" wpisac maksimum - u mnie to jest "500 000", jako kolejny krok kliknąć nizej przycisk "Configure" i w oknie, ktore sie pojawi, w polu opisanym "EOD history length[..]" wpisac maxa - u mnie to jest "10". Napisalem, ze jest to czesciowe rozwiazanie problemu poniewaz koncowo mozesz uzyskac dostep do co najwyzej 10 lat. Po wiecej informacji - co, jak i dlaczego musisz juz dzwonic do swojego brokera - o ile udziela wsparca dla AmiBrokera.
|
|
W takim razie zadzwoń do nich i zapytaj dlaczego nie otrzymujesz pelnych danych - powinienes otrzymac cala historie waloru.
|
|
Może przełączas się na dane w trybie godzinowym (CTRL + 0) lub dziennym (CTRL + D) - im bardziej szczegółowo tym mniejszy zakres danych historycznych - przynajmniej tak jest u mnie.
|
|
Chmm, dzięki. Przeszedłem właśnie do DM BZ WBK i ten problem zniknął - chyba właśnie było to związane z dostawcą danych (tutaj BRe Brokers) :)
|
|
Witam, mam problem z AmiBrokerem, a mianowicie podczas pobierania danych - podczas przeglądania wykresów świecowych na bieżąco czasami pojawia się pod/nad ostanią świeczką długa noga sięgająca praktycznie do dna okna. Ceny w ciągu dna jednak nie osiągają takich maksimów ani minimów. Można coś z tym zrobić?
|
|
Czy mógłby mi ktoś podać angielski typuł książki Tharpa pt. "Giełda, wolność, pieniądze"? Czy polecacie ją, a jeśli tak, to dlaczego? :-)
|
|
Czy ma ktoś może w wersji elektronicznej książkę pt.: "Poziomy DiNapolego" Chciałbym ją przejrzeć, czy warto zanim kupię. Pozdrawiam
|
|
Dzięki, właśnie mam tą samą książkę i to jest wydanie drugie.. Ale już znalazłem, tyle że po angielsku. Zależy mi na pierwszym wydaniu z tego względu, że tam są obszernie opisane formacje świecowe, natomiast w wydaniu drugim (jak sam autor zaznaczył) są one opisane powierzchownie.
|
|
Witam, czy ktoś mógłby podać mi informację gdzie mógłbym dostać książkę Steve'a Nison'a pt. Świece i inne japońskie techniki analizowania wykresów - pierwsze wydanie. Wszędzie gdzie sprawdzałem jest tylko "2nd Edition".. :-(
|
|
Dzięki za pomoc ;-)
|
|
Ok, dzieki. W takim razie jeśli w tej książce nie ma "cudów", to jaką książkę najlepiej wybrać (jako kontynuację) po zakończeniu literatury pt "Analiza techniczna rynków finansowych" Murphiego? Pytam, bo jest tego tyle, że naprawdę trudno się połapać..
|
|
Witam, czy mógłby mi ktoś napisać za pomocą jakich programów (najlepiej darmowych lub względnie tanich) można ją zastosować (może NOL3 lub Amibroker). Zastanawiam się na zakupem książki o wspomnianym tytule Danielewicza, ale nie wiem, czy będę miał możliwość zastosowania zaprezentowanych tam technik w praktyce..
|
|