PARTNER SERWISU
reiilefm
asiulinek1989

asiulinek1989

Ostatnie 10 wpisów
Przyjęłam to do wiadomości, ale jak już wcześniej wspomniałam nie możemy inwestować w gotówkę. W tej grze jest możliwość tylko inwestowania w 19 spółek wchodzących w skład WIG20 (podałam je wcześniej).

Wiem, wiem. Sam Profesor nam mówił, że w miesiąc na tej grze to możemy głównie liczyć na szczęście :)

Ale myślałam, że jacyś doświadczeni na giełdzie podpowiedzą chociaż trochę w co warto zainwestować :)

Wiadomo, że to tylko gra, a do egzaminu trzeba się pouczyć bo nie wiadomo czy za miesiąc będzie się w tej dwusetce. Ale mimo wszystko spróbować warto bo zawsze to jeden trudny egzamin mniej :)

A jak Wy byście grali w taką "wirtualną giełdę na wig20" to które spółki byście kupili ?

No właśnie nie mogę "siedzieć" na gotówce, bo jak już wspomniałam mogę operować tylko akcjami z WIG20, tj:

ASSECOPOL
BRE
BZWBK
CEZ
CYFRPLSAT
GETIN
GTC
KGHM
LOTOS
PBG
PEKAO
PGE
PGNIG
PKNORLEN
PKOBP
POLIMEXMS
PZU
TPSA
TVN

Mogę operować tylko tymi spółkami.

WatchDog napisał(a):
Jaka to szkoła tak wspiera ? binky

To jest gra ogólnopolska na stronie parkiet.com
Kilka tysięcy studentów z całej Polski, w tym zupełnie niezorientowana na rynku ja, która musi się znaleźć w pierwszej 200 żeby coś z tego mieć :)

W tej grze mogę tylko kupować i sprzedawać akcje spółek z WIG20. Nie ma żadnych dodatkowych opcji itp.

Wiem, że nie ma nic pewnego, ale w co Wy byście zainwestowali w moim przypadku?

Witam,
jestem studentką finansów i rachunkowości.
W ramach zaliczenia mamy grać w grę internetową dla studentów, w której możemy kupować i sprzedawać akcje spółek wchodzących w skład WIG20.
Mamy na to miesiąc (do końca semestru akademickiego). Zaliczenie dostaną osoby, które znajdą się w pierwszych 200 osobach w rankingu (grających jest ponad 4000), a ci którzy się nie dostaną będą pisać egzamin.
Stwierdziłam, że warto spróbować, chociaż jestem "zielona" w sprawach giełdy.
W jakie spółki (z WIGu 20) warto zainwestować, aby zyskać jak najwięcej ?
Jakie spółki mają największą stopę zwrotu?
W co nie inwestować?
Chodzi mi tylko o spółki wchodzące w skłąd wig20.

Dodam że na stracie dostaliśmy po 100 000zł (wirtualnych).
Bardzo proszę o pomoc :)
Pozdrawiam,
Asia.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 24 grudnia 2010 01:06:52
Liczba wpisów: 5
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,223 sek.

rqzzlpzt
paaxvqmv
yscvadnq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
lptrcaap
rbicroeo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat