Przyjęłam to do wiadomości, ale jak już wcześniej wspomniałam nie możemy inwestować w gotówkę. W tej grze jest możliwość tylko inwestowania w 19 spółek wchodzących w skład WIG20 (podałam je wcześniej).
|
|
Wiem, wiem. Sam Profesor nam mówił, że w miesiąc na tej grze to możemy głównie liczyć na szczęście :)
Ale myślałam, że jacyś doświadczeni na giełdzie podpowiedzą chociaż trochę w co warto zainwestować :)
Wiadomo, że to tylko gra, a do egzaminu trzeba się pouczyć bo nie wiadomo czy za miesiąc będzie się w tej dwusetce. Ale mimo wszystko spróbować warto bo zawsze to jeden trudny egzamin mniej :)
A jak Wy byście grali w taką "wirtualną giełdę na wig20" to które spółki byście kupili ?
|
|
No właśnie nie mogę "siedzieć" na gotówce, bo jak już wspomniałam mogę operować tylko akcjami z WIG20, tj:
ASSECOPOL BRE BZWBK CEZ CYFRPLSAT GETIN GTC KGHM LOTOS PBG PEKAO PGE PGNIG PKNORLEN PKOBP POLIMEXMS PZU TPSA TVN
Mogę operować tylko tymi spółkami.
|
|
WatchDog napisał(a):Jaka to szkoła tak wspiera ? To jest gra ogólnopolska na stronie parkiet.com Kilka tysięcy studentów z całej Polski, w tym zupełnie niezorientowana na rynku ja, która musi się znaleźć w pierwszej 200 żeby coś z tego mieć :) W tej grze mogę tylko kupować i sprzedawać akcje spółek z WIG20. Nie ma żadnych dodatkowych opcji itp. Wiem, że nie ma nic pewnego, ale w co Wy byście zainwestowali w moim przypadku?
|
|
Witam, jestem studentką finansów i rachunkowości. W ramach zaliczenia mamy grać w grę internetową dla studentów, w której możemy kupować i sprzedawać akcje spółek wchodzących w skład WIG20. Mamy na to miesiąc (do końca semestru akademickiego). Zaliczenie dostaną osoby, które znajdą się w pierwszych 200 osobach w rankingu (grających jest ponad 4000), a ci którzy się nie dostaną będą pisać egzamin. Stwierdziłam, że warto spróbować, chociaż jestem "zielona" w sprawach giełdy. W jakie spółki (z WIGu 20) warto zainwestować, aby zyskać jak najwięcej ? Jakie spółki mają największą stopę zwrotu? W co nie inwestować? Chodzi mi tylko o spółki wchodzące w skłąd wig20.
Dodam że na stracie dostaliśmy po 100 000zł (wirtualnych). Bardzo proszę o pomoc :) Pozdrawiam, Asia.
|
|