Temat:
LGTRADE
Witam,
już jest po debicie, więc wydaje się, że możemy przyjrzeć się bliżej biznesowi. Na koniec 2012 r. firma wypracowała ok. 1,6 mln zł przychodów i 376 tys. zł zysku netto. W tym roku planuje obroty na poziomie 1,95 mln zł i zysk w wysokości 480 tys. zł. Prognozy są bardzo atrakcyjne, a biznes perspektywiczny. Kontrakty z takimi firmami jak Bakoma, ING, Cognor, Forte, Grupa Barlinek, Grupa Impel, Grupa JSW, Grupa Kęty, Grupa Kopex, Grupa Rovese, Jeronimo Martins Dystrybucja, Neuca, Pfleiderer Grajewo, czy Rafako gwarantują, że usługi przez nią oferowane mają wysoką jakość. To prawdopodobnie będzie napędzać nowe kontrakty w przyszłości.
|
Temat:
GRAVITON
W takim razie jakie jest twoim zdaniem ten racjonalny poziom wyceny WDM ? Czy poziom 40 gr mozna za taki uznac ?
|
Temat:
GRAVITON
Moze ktos wytlumaczyc to co sie dzisiaj stalo, spolka bardzo ladnie wybila sie ponad opor na 39-40 gr i zapowiadala technicznie wybicie do gory. Nagle dzisiaj ktos wywala po 100 000  i kurs doluje bez zadnego gruntownego powodu ? Jesli ktos zna odpowiedz na to pytanie to prosze o podzielenie sie ta informacja ;D
|
Temat:
PEKAES
Osobiscie sie z Toba nie zgadzam. Sąadzę, że spadki mają z większej częsci podłoże techniczne i raczej nie dosuzkiwałbym się tutaj jakis twardych fundamentów. Przyczyna jaką wykazałeś mogłaby ( a raczej powinna) pojawić się już wcześniej, a nie akurat w momencie odcięcia dywidendy. Przychyliłbym się raczej do wcześniejszych przedmówców, krzórzy dopatrują się przyczyn spadków w strachu drobnicy
|
Temat:
PEKAES
Ja mam tylko nadzieje,ze kurs nareszcie zamknie sie powyzej 9 zl, bo jak na razie to 4 proby zakonczyly sie neipowodzeniami i wywindowaly kurs o 40 gr w dol na zamkniecie sesji. Miejmy nadzieje,ze niedlugo bedziemy mogli liczyc grosze ale od 9 zl
|
Temat:
ASTARTA
Jest przebicie 70 zl teraz juz tylko do gory i sadze, ze powrot do trendu wzrostowego
|
Temat:
CIECH
mysle,ze jeszcze troche poczekamy zanim przebije na stałe poziom 28 zł. Tam jest dosyc mocny opór i podejrzewam, ze ciech, mimo pozytywnych sygnalow, nie bedzie w stanie go pobić.
|
Temat:
AVIASG
91 zł, żałuję teraz, że nie dokupiłem po debiucie ;(
|