Partia Janusza Korwina - Mikke jak zwykle w internecie spore poparcie, w rzeczywistości pewnie znowu nie przekroczy progu wyborczego... ehh szkoda.
|
|
141zł
|
|
Z racji wyjazdu poza granice i najprawdopodobniej braku swobodnego dostępu do internetu jestem zmuszony typować już dzisiaj:
maverickatowice KOV 5 KSG 5
|
|
Witam, Niestety ale swoją potyczkę na giełdzie jestem zmuszony chwilowo przerwać, gdyż obracane tam środki (kilkanaście tysięcy) są mi potrzebne na rozwój działalności. Wynikło to nagle, gdybym wiedział wcześniej inaczej bym to rozegrał :) Mam nadzieję (taki mam plan) wrócić na giełde i do prowadzenia kroniki najszybciej jak to będzie możliwe - myślę, że w ciągu kwartału. GPW będę systematycznie śledził aby być na bieżąco, jakieś swoje przemyślenia zostaną tutaj umieszczone. Pozdrawiam.
|
|
Temat:
PHOENIX
O widze ładna dyskusja Nam się wywiązała na Photonie, bardzo mnie to cieszy jako akcjonariusza. Energia odnawialna to przyszłośc - do tego chyba nikogo nie trzeba przekonywać. Pytanie tylko brzmi jak daleka przyszłość. Mam nadzieje że zainteresowanie spółką na forum przełoży się na rzeczywiste zainteresowanie na giełdzie. :) Pozdrawiam.
|
|
|
|
Witam, Podsumowanie portfela po wczorajszych cenach zamknięcia:
Cena zakupu Zysk/Strata Photon 4,17 0,5% Skotan 2,62 1,5% KOV 1,69 5,3% Sadovaya 11,91 2% Open Finance 18,80 7,7%
Obecnie nie jest źle, wszystko co straciłem na Photonie od momentu zakupu zostało praktycznie wczoraj odrobione :) Dzisiaj widzę tu korektę wczorajszego ruchu ale w końcu zaczęło się coś dziać :) Skotan, Kov i Sadovaya traktuje obecnie jako bezpieczne inwestycje. Coraz bardziej martwi mnie Openfin aczkolwiek poczekam jeszcze troche przed podjęciem ewentualnej decyzji o sprzedaży Pozdrawiam.
|
|
Temat:
PHOENIX
Dzisiejsza sesja póki co pokazuję, że piątkowe przebicie linii trendu spadkowego nie było przypadkowe. Obroty już ponad 100k jak na Photon to nie mało, do tego 2% wzrost na chwile obecną dobrze rokuje dla tej spółki z technicznego punktu widzenia.
|
|
Na wczorajszej sesji sprzedałem PPS (ze stratą 0.25zł/sztuce)i postanowiłem wrócić do Sadovaya Group (11.91zł)
|
|
Na początek podsumowanie portfela:
Cena zakupu Zysk/Strata Photon 4,17 18% Skotan 2,62 1,5% KOV 1,69 1,8% PPS 1,07 11,2% Open Finance 18,80 3,7%
A teraz trochę przemyśleń. Po pierwsze brakuje mi konsekwencji i cierpliwości. Tak było w przypadku Otmuchowa oraz Dudy (sprzedaż ze stratą), a także GPH (przedwczesna realizacja zysków, sprzedając dzisiaj zysk byłby dwukrotnie większy, z tym że teraz pewnie bym nie sprzedawał). Spółki dobierane przeze mnie uważam zawsze za perspektywiczne i takie są. Ciężko jest trafić optymalny moment zakupu, zbyt szybko się zrażam jesli w taki nie trafiłem. Dlatego też postaram się to zmienić. Chcę przeczekać spadki na Photonie (ten dzisiejszy mam nadzieje tylko chwilowy z nadzieją na odwrócenie trendu) oraz Pepeesie (dzisiaj wzrosty aczkolwiek wiele zależy od jutrzejszego dnia). Skotan wydaje mi się spółką, która też może dać zarobić, na wzrostach zwiększają się obroty - to dobrze wróży kursowi. KOV i OPF czekają też na wystrzał. W przypadku KOV może on być jednorazowy by ponownie powrócić do poziomów 1.6-1.7 (do tej spółki też trzeba mieć sporo cierpliwości). OPF pasowałoby aby sie w końcu odbiło jakoś po debiucie.
|
|
Temat:
PHOENIX
Jak widać poziom 3,5 jakoś tam obroniony :) Myślę, że jeszcze może zejść w najbliższych dniach do tego poziomu, ale moim zdaniem bardzo prawdopodobne jest jednak odwrócenie trendu. Dawno nie było tu solidnego wybicia, branża jak najbardziej perspektywiczna, spółka dobrze kombinuje w wielu krajach także myślę, że to jest dobra okazja do zakupu, aczkolwiek oczywiście mogę się mylić :)Wtedy zjazd do poziomu 3zł albo i niżej czego Wam i sobie nie życzę ;) Pozdrawiam.
|
|
maverickatowice CDC 5 OPF 5
|
|
A mnie z kolei ciekawi powód wyjścia z Ekopolu :) Sam zacząłem obserwować tą spółkę, uważam ją za bardzo persypyktywiczną, jedną z najbardzie na NC. Bardzo fajne rozwiązania wprowadzają na rynek. Obroty na razie mizerne ale to myśle przyjdzie z czasem. Chyba po prostu straciłeś cierpliwośc tak jak ja momentami tracę i sprzedają ze stratą by później w większości przypadków się przekonać, że można było przeczekać :) Pozdrawiam.
|
|
Zakupiony jednak Skotan po 2.62 Pozostawiłem troszke pieniążków na ewentualne uśrednienie na Photonie. Podsumowanie portfela zapewne na niedzielnym kacyku :) BR
|
|
Witam, Wczorajsza decyzja o pozbyciu sie GPH jak widać była złą decyzją. Dzisiaj można było wyciągnąć kolejne 15%. Wystraszyłem się tych silnych wzrostów przez dwa dni z rzędu spodziewajac się korekty w dniu dzisiejszym. Niemniej inwestycja udana ze stopą zwrotu 27%. Obecnie próbuje nabyć akcje Motoricus po 1.22 choć do końca nie jestem przekonany do tej inwestycji. Jeśli się nie uda do godz 16 może zdecyduje się na Skotan (ok. 2.62) ewentualnie CEDC.
Co do spółek posiadanych w portfelu: KOV - niech sobie leży jeść nie woła :) 1.69 to była dobra cena zakupu, już jakiś czas nie było gwałtownego skoku, także spodziewam się jakiejś pozytywnej informacji i adekwatnej reakcji w perspektywie myśle tygodnia - dwóch. Photon - na razie testuje poziom 3.5 być może tu się zatrzyma, jeśli nie to 3zł. Pozostawiam trochę wolnych srodków aby w odpowiednim momencie uśrednić. Docelowo chciałbym podwoić liczbę akcji w porfelu ale moge nie mieć w danym momencie tyle hajsu. OpenFin - a to jak KOV - niech leży jeść nie woła, poniżej 18 raczej nie spadnie, ostatnio jakby lekko w górę się wyrywało pomału. PPS - raczej loteria, chociaż decyzję o przedłużeniu przerwy w walnym odczytuję jako mimo wszystko informację pozytywną. Liczę na pozytywne info 2 czerwca. Będę próbował sprzedać bez straty. Do 2 czerwca tutaj nic poważnego nie powinno się wydarzyc.
|
|
Witam, Próbuje dzis sprzedać PSW po 1.41 (ewentualny zysk wyniesie ok 27%) Jutro poszukam okazji, może CDEC albo Ferrum. BR
|
|
Piękna końcóweczka :) Batonik na 1.36 zjedzony w mgnieniu oka oby tak dalej :)
|
|
57,9
|
|
Witam, Jako że w weekend za bardzo czasu nie miałem z uwagi na trwające w Katowicach juwenalia :) dzisiaj przedstawiam podsumowanie portfela po cenach zamknięcia z piątku:
Cena zakupu Zysk/Strata Photon 4,17 10,6% Grupa PSW 1,11 0,0% KOV 1,69 0,6% PPS 1,07 4,7% Open Finance 18,80 1,0%
Spodziewam się raczej dobrego tygodnia dla mojego portfela. Jedynie spadki na Photonie pewnie się pogłębią, w odpowiednim momencie planuję podwić tu liczbę akcji uśredniając w dół.
BR
|
|
W regulaminie jest chyba informacja, że warunkiem uzyskania punktów dodatnich jest zysk, a punktów ujemnych strata.
EDIT: Nie chyba a na pewno: pkt 10
|
|
Temat:
PHOENIX
newconnect.pl/?page=1045&p...Dzisiaj dzień publikacji raportu. Początkowo miał być w piątek. Ciekawi mnie powód przesunięcia terminu. Czyżby akcjonariusze mieli być pozytywnie zaskoczeni? Patrząc racjonalnie najlepszy nie będzie i każdy akcjonariusz chyba ma tego świadomość ale... Nie takie rzeczy sie zdarzały także życze akcjonariuszom (i sobie) "delikatnych spadków" na jutrzejszej sesji :)
|
|
Aktualizacja stanu portfela:
Cena zakupu Zysk/Strata Photon 4,17 6,5% Grupa PSW 1,11 1,8% KOV 1,69 1,8% PPS 1,07 0,0% Open Finance 18,80 3,3%
Sprzedaż Dudy (w momencie zakupu liczyłem że AT wygeneruje sygnał kupna niestety tak sie nie stało)do której na pewno wróce bo fundamenty coraz lepsze, do tego rekomendacje, fundusze, itd. - póki co strata na tym walorze 13%. Sprzedałem także SGR do której tez chciałbym wrócić. Fundamenty tutaj także ok ale technicznie już troche gorzej. W ogóle ostatnio zacząłem bardziej zwracać uwagę na technikę niż na fundamenty. Zobaczymy czy ta zmiana będzie dobra.
Photon - sprzedaży nie planuję ale spodziewam jeszcze kolejnych spadków. PSW - tutaj ładnie, mam spore nadzieje krótkoterminowo, jeśli podskoczy o jakieś kilkanaście procent zastanowie się nad sprzedażą. KOV - podoba mi się wykres a do tego ta spółka ma swoje wyskoki także na najbliższej podbitce pewnie sprzedam (dla mnie ta spółka to taki mały Petrol - niby ropa i gaz jest ale w sumie to nic nie ma. Miałem już ich akcje w zeszłym roku (kupno po 1.6 sprzedaż po 2zł) także mam dobre doświadczenia. PPS - no tutaj trend wyraźnie wzrostowy, oczekuje że nastąpi dynamiczne wybicie w związku z pozytywnymi decyzjami na walnym. Fundamentalnie także coraz lepiej no i prowzrostowy sektor surowców spożywczych. Openfin - spółka krótko jest na giełdzie ale wydaje mi się bezpieczną inwestycją. Może nawet tak bezpieczną jak Netia. :)
11bit i Optek dla mnie troche niebezpiecznie przewartościowane. BMp i Wasko nigdy się nie interesowałem, natomiast petrol, hmmm mimo młodego wieku (nastolatkiem nie jestem ale do trzydziestki także jeszcze nie dobiłem) mam słabe serce - mógłbym tego nie wytrzymać. Poza tym ta spółka sprzedaje marzenia.
Pozdrawiam serdecznie.
|
|
Sprzedana Duda (po 1.37) oraz Sadovaya (12.28. Zakupione natomiast za taką samą kwotę: PPS (1.07) oraz KOV (1.69) Podsumowanie i krótkie wyjaśnienie co do tych decyzji w niedziele raczej. Pozdrawiam.
|
|
Temat:
PHOENIX
13 V to termin publikacji raportu 1Q, raczej nie zaskoczy nas pozytywnie niestety, jako akcjonariusz powinienem być dobrej myśli ale po reakcjach na ostatni raport nie widze tego w zbyt zielonych barwach...
|
|
Temat:
GOBARTO
Fundusze już były, musiały się ujawnić z powodu zmniejszenia liczby akcji w obrocie spowodowanej umorzeniem. Z tego co pamiętam na Dude były jeszcze dwie rekomendacje na jesieni 2010 z ceną docelową właśnie w okolicach ujawnionej rekomendacji. Także najbliższy kwartał myślę, że będzie owocny.
|
|
Portfel po piątkowej sesji:
Cena zakupu Zysk/Strata Photon 4,17 3,22% Grupa PSW 1,11 3,6% Sadovaya 10,23 26,49% Duda 1,57 3,18% Open Finance 18,80 4,1%
Sadovaya tylko na plus, zastanawiam się powoli nad realizacją zysków osiągniętych na tej spółce - w przyszłym tygodniu po okresie stagnacji możliwy atak na maksima w okolicach 13.5. Czyste przeczucie :) jeśli sprzedam to na pewno wróce.
Reszta spółek na minimalnych minusach poniżej 5% straty. Bardzo liczę na powlone wybicie na Dudzie (spadek poniżej 1.5 raczej nie możliwy). OPF także raczej będzie się wachać w okolicach 18-19 - z możliwością podebiutowego, chociaż krótkotrwałego wybicia. Photon - tutaj mam pewne obawy ale żadnych kroków na razie nie planuje podejmować. Grupa PSW - tutaj liczę na solidną podbitkę w najbliższych tygodniach. Ze stratą na pewno nie sprzedam :)
Pozdrawiam.
|
|
wóz albo przewóz, albo first place albo last place
maverickatowice - PPS 6 CIA 4
|
|
Wybrałeś bardziej trafny moment na zakup akcji Dudy ode mnie (ja kupowałem po 1.57). Dzieki umorzeniu dowiedzieliśmy się o dość pozytywnej informacji. MYślę że tu spokojnie będzie można wyciągnąć jakieś 20% w ciągu najbliższego kwartału. Spływają same pozytywne informacje, rynek w końcu je doceni. Co do KOM też się czaję w okolicach 8,5 ale musze ten temat jeszcze przemyśleć. Pozdrawiam.
|
|
42,4
|
|
Zysk jaki do tej pory osiągnąłem na akcjach Sadovaya Group zachęca mnie do wejścia w emisję. Wiem, że są to dwie zupełnie inne spółki ale branża ta sama. Prognozy dla Sadovaya Group a także dla Bogdanki są optymistyczne i póki co się sprawdzają. Czemu miałoby być inaczej z PSW? Decyzji jeszcze nie podjąłem ale 65/35 że wejdę w emisją (która jeszcze i tak nie jest na 100% przesądzona). Pozdrawiam.
|
|
Portfel po czwartkowej sesji:
Cena zakupu Zysk/Strata Photon 4,17 0,72% Grupa PSW 1,11 1,8% Sadovaya 10,23 26,10% Duda 1,57 0,64% Open Finance 18,80 1,6%
|
|
Czasem brak straty jest zyskiem, a zatem aby nie dostać ujemnych punktów jestem zmuszony dokonać zamiany:
maverickatowice - OTM zamiana CIA
|
|
Wczoraj dość istotne spadki dotknęły prawie wszystkie spółki w moim portfelu, dziś część odrobiła straty. Podsumowanie:
Cena zakupu Zysk/Strata Photon 4,17 0,48% Grupa PSW 1,11 3,6% Sadovaya 10,23 27,47% Duda 1,57 0,64% Open Finance 18,80 2,29%
Przyglądam się obecnie: KOV, PPS.
|
|
Pierwszy raz widziałem dziś w tv reklamę produktów Helio :) widocznie jakieś działania marketingowe sa tam realizowane bo do tej pory jakoś było cicho...
|
|
No zrobiłem jak napisałem, sprzedałem OTM a tu kurs odrobił tygodniowe straty pod koniec sesji, trudno :) to tylko pieniądze i gra :)
Przedstawiam zatem podsumowanie portfela po sesji piątkowej:
Cena zakupu Zysk/Strata Photon 4,17 1,44% Grupa PSW 1,11 9,91% Sadovaya 10,23 28,64% Duda 1,57 1,27% Open Finance 18,80 0,21%
Zastanawiam się nad wzięciem udziału w IPO KSG Agro - ustalona cena za akcję wydaje się być sensowna, spodziewam się jednak co najmniej 50% redukcji, może lepiej będzie kupić na giełdzie (temat do przemyślenia).
|
|
OTM sprzedany z prawie 10% stratą. DSS niestety odjechały beze mnie dlatego złożyłem zlecenie na kupno DUDY (1.57 - poziom mocno uklepany, ta cena zakupu wydaje się być bardzo bezpieczna).
|
|
Podsumowanie portfela wg wczorajszych cen zamknięcia:
Cena zakupu Zysk/Strata Photon 4,17 0,96% Grupa PSW 1,11 9,91% Sadovaya 10,23 29,03% Otmuchów 13,32 8,79% Open Finance 18,80 0,73%
Sprzedaję OTM i poluje na DSS w cenie 21.15-21.20PLN
|
|
Podsumowanie portfela wg wczorajszych cen zamknięcia:
Cena zakupu Zysk/Strata Photon 4,17 4,32% Grupa PSW 1,11 8,1% Sadovaya 10,23 31,18% Otmuchów 13,32 6,91% Open Finance 18,80 0,16%
Do OTM powoli tracę cierpliwość...
|
|
Z tego co pamiętam morfeusz kupił OIL pod wpływem chwili czysto spekulacyjnie i z początku wydawało się to bardzo złym posunieciem. Po paru miesiącach jednak ta inwestycja okazuję się być nie najgorsza ;)
|
|
Photon planuje sprzedać w ciągu miesiąca (przed raportem za IQ), oczywiście z perspektywą ponownego wejścia. Sadovaya i PSW myśle że potrzymam co najmniej do wakacji ( w przypadku PSW zależy to m. in. od planowanej emisji). Z Otmuchowem walcze, nie chce stracić ale jeśli uznam, że jest jakaś bardziej perspektywiczna spółka to out. Złożyłem zlecenie na Open Finance po cenie 18.80 i zobacze na koniec dnia co z tego wyniknie.
|
|
Witam wszystkich, Postanowiłem podzielić się z Wami składem mojego portfela. Obecnie kończy się etap jego restrukturyzacji i myślę, że będzie to pomyślna przyszłość. Moje doświadczenie giełdowe określam raczej na znikome, aczkolwiek od początku okresu gry na giełdzie jestem na +. Każda z pozycji w moim portfelu to około 20% wartości całego portfela (15-25%). Staram się równoważnie rozkładać zakupy :), ale oczywiście zdarzają się nieliczne wyjątki. Nie planuje przeliczać dokładnie jaki procent wartość akcji konkretnej spółki stanowi w całym portfelu.
Na początek może New Connect, do którego podchodziłem dość sceptycznie do tej pory. W końcu zauważyłem, że i tu są spółki godne uwagi.
Cena zakupu Zysk/Strata Photon 4,17 2,88% Grupa PSW 1,11 0,00%
No i rynek główny:
Sadovaya 10,23 26,78% Otmuchów 13,32 4,66%
Obliczenia dokonane na podstawie wczorajszych cen zamknięcia. Do zapełnienia portfela potrzebna mi jeszcze jedna spółka. Będzie to najprawdopodobniej Pekaes, Komputronik lub Open Finance. Pozdrawiam serdecznie.
|
|
Mnie interesuje wszystko co ukraińskie na giełdzie, także chyba w to wejde. Jestem jeszcze przed analizą sytuacji spółki dlatego piszę "chyba". Jak dojdę do jakichś sensownych wniosków na temat spółki podzielę się.
|
|
Także poluje na komputronika i także w moim przypadku brakuje niewiele do osiągnięcia wyznaczonego przeze mnie pułapu cenowego. Na pewno polujemy na tą spółkę w podobnym, jak nie tym samym przedziale cenowym :)
|
|
Temat:
TAURONPE
|
|
Inwestora poznaje się nie po tym jak zaczyna, ale po tym jak kończy :D
|
|
A moimi typami na ten rok (po pierwszym kwartale) są: Photon i Sadovaya. W Photon dopiero zamierzam wejść ale póki co brak wolnych środków. Sadovaya już dała zarobić ok. 25% a myśle, że to może być takie Oponeo w tym roku. W każdym razie licze na podwojenie włożonego kapitału na tej spółce. Uważnie przygladam się także Komputronikowi po restrukturyzacji. Boom na spółki z branży gier moze pozytywnie odbić się także na tej spółce.
|
|
Z 11Bit miałeś nosa (+ rzetelna analiza spółki oczywiście), nie wiem jak obecnie przedstawia się Twój portfel ale z obserwacji Twojej kroniki wnioskuję, że wolisz spółki o "spokojnych" obrotach. Wiem, że na takich spółkach średnio i długoterminowo można spokojnie podwoić zainwestowany kapitał. :) No ale troche zbaczamy z tematu także sorry :)
|
|
wiesz jak to jest w giełdowym biznesie, nie ma na to reguły. Helio to spółka "wypromowana" na tym forum przez Twoją osobę. Uważam ją za bardzo ciekawą, szczególnie po ostatniej korekcie. Tylko chyba jednak jeszcze nie czas (aczkolwiek jeszcze parę dni temu miałem inne zdanie). Oczywiście mogę sie mylić :)Pozdrawiam serdecznie
|
|
maverickatowice - KOM 5 OTM 5
jeszcze pare dni temu chcialem postawic na Helio ale widze, że sporo osób "wchodzi" w tą spółkę, a pieniądz lubi ciszę. w komputronik planuje wejsc w realu ale pare groszy nizej niz obecnie, mam nadzieje ze zdąże :) OTM juz posiadam ale chcę podwoić posiadany pakiet "na dniach"
|
|
Temat:
ALTA
|
|
Temat:
OPENFIN
czarownica napisał(a):maverickatowice napisał(a):Mi natomiast powiedziano w oddziale gdy byłem się orientować, że mają olbrzymie zainteresowanie i redukcja wśród nabywców indywidualnych może wynieść 50-70%. Tą informacją się zniechęciłem i zapisu nie złożyłem. to się nazywa właśnie naganianie, jeszcze niech powiedzą jak inni tradycykni sprzedawcy że "zaczyna brakować akcji" i "już sie kończa" w skrócie ocena spółki: dla mnie za drogo, nie widzę perspektyw na dalszy dynamiczny! rozwój, oferta zbyt "popularna" wśród drobnych, żeby nie było jak z Tauronem na debiucie Masz rację, ale gdybym usłyszał, że spodziewają się redukcji na poziomie ok. 30% to zapis bym złożył :) To i tak byłyby niewiążące przypuszczenia :) Wyniki banków są dość zachęcające co może się przełożyć na wyniki tego typu instytucji finansowych. Myśle że te 10% na plus w debiucie powinno być.
|
|
Temat:
OPENFIN
Mi natomiast powiedziano w oddziale gdy byłem się orientować, że mają olbrzymie zainteresowanie i redukcja wśród nabywców indywidualnych może wynieść 50-70%. Tą informacją się zniechęciłem i zapisu nie złożyłem.
|
|
Temat:
PEKAES
Jak to sie mówi "mówisz masz" :) gielda.onet.pl/pekaes-podjecie...Ładny wzrost dzisiaj, co prawda przy obrotach takich jak zwykle ale zawsze. Chciałem wejść, niestety najlepszy moment chyba przeczekałem. Pozdrawiam akcjonariat.
|
|
Czy "iksy" w kolumnie marcowej oznaczja, że marcowe wyniki nie bedą brane pod uwagę w ujęciu rocznym?
|
|
Dlaczego mnie nie ma na liście ? ;)
|
|
Ja właśnie dostałem przed chwileczką z ING Securities Pozdrawiam.
|
|
maverickatowice - TPE 5 SGR 5
|
|
Temat:
IDEON
Przed ostatnią rozprawą kurs dość mocno szybował w górę z poziomu bodajże 0.37 nawet do 0.6 Wynikiem tej rozprawy było odroczenie co zostało przez inwestorów dość negatywnie zinterpretowane. Jak na razie szału nie widać, ale jak wiadomo pieniądz lubi ciszę, więc podczas rozprawy mogą zapaść korzystne do CZP decyzje a wtedy na zakupy moze być za późno, sam sie nad zakupami zastanawiam pow czorajszym info o rozprawie...
|
|
Temat:
TAURONPE
Ponieważ historia lubi się powtarzać oraz to, że moim skromnym zdaniem kurs akcji jest w trendzie bocznym 6.2-6.9 typuje w najbliższych dniach/tygodniach stopniowy, mało dynamiczny i dość leniwy marsz na północ w okolice linii ok. 6.9
|
|
maverickatowice - CST 5 BRS 5
Botyszew - "szykujące" się przejęcia muszą w końcu wyprowadzić kurs spółki ponad 2zł na stałe, moim zdaniem zakup akcji w cenie poniżej 2zł będzie opłacalne, a obecny stan jeśli chodzi o kurs będzie musiał się w końcu zmienić
Cersanit - odradzający się rynek, perspektywa wzmożonej sprzedaży w kontekście realizacji inwestycji związanych z Euro2012, nie najgorszy dla spółki kurs Euro, Rubla i Hrywny
|
|
No moje dwie styczniowe perełeczki ładnie wystrzeliły dziś. CIA raczej spadac ni będzie a z KOV moze być różnie do końca miesiaca. Pozdrawiam współtowarzyszy giełdowej niedoli ;)
|
|
Temat:
PZU
Zastanawiam sie nad zakupem pakietu (pakieciku :)) akcji pzu w najblizszym tygodniu. Co sądzicie o kursie spółkim jak sie bedzie kształtował w najblizszych tygodniach? Eureko chyba uz wyprzedało co miało. Poziom 350 - 351zł obroniony jak narazie. W perspektywie miesiąca myśle że nie powinno być gorzej ale jesli chodzi o wyniki 4q i całego roku to moze byc róznie. Skarb Państwa póki co ogłasza że nie bedzie sprzedawał akcji ale różnie to może być (będą mogli sprzedawać bodajże od maja).
|
|
maverickatowice - CIA 5 KOV 5
|
|
Temat:
CIGAMES
Z tego co wiem to segment konsolowy ma obecnie wiekszy potencjał od pc. PS3 jest tu nadal liderem. Niestety wyrosłem już z gier komputerowych, a szkoda bo gdybym grał to pewnie siedziałbym w temacie. Dziękuje za informacje na temat premiery konkurencyjnej gry.
|
|
Temat:
CIGAMES
Witam, zastanawiam sie nad inwestycją pewnej sumy pieniedzy w akcje tej spółki. Myśle że obecny poziom cenowy wróży wzrosty zwłaszcza w kontekście rychłego wydania gry Sniper na PS3 oraz debiutu kolejnej części. Chciałbym zaczerpnac zdania innych użytkowników w tej kwestii. Czy uważacie, że informacje dotyczące sprzedaży Snipera na PS bedą tak dobre aby kurs mógł wzrosnac nawet powyżej historycznych maximów? Ze swojej strony uważam, że spółka w przyszłym roku może znów mocno rosnać (nie w takim tempie jak w 2010roku ale potencjał jest na pewno).
|
|
Temat:
TONSILAC
Myśle że obecnie firma ma dobre perspektywy, w internecie znalazłem sporo pochlebnych opinii na temat wyrobów. prowadzą także sprzedaż internetową http://www.kupglosnik.pl czy jakoś tak. Ich wyroby cechują się dobrym stosunkiem ceny do jakości a co najważniejsze ludzie mają sentyment do tych głośników :)
|
|
maverickatowice - TPE 4 EFH 6 TPE - w związku z wejściem w indeks wig20 myśle jest możliwy wzrost o co najmniej 1zł/akcję EFH - tak mi wynika z wykresu, obecny poziom ok 1.15 to minimum, teraz może być tylko lepiej, możliwy pozytywny sygnał, np. zakup jakiejś nieruchomości.
|
|