ETF S&P500 wypłaci kolejną dywidendę. Dzisiaj jest pierwszy dzień notowania bez dywidendy - 0.10 euro. Mnie ta informacja totalnie zaskoczyła, także dzielę się nią z resztą nieświadomych :). Więcej informacji w komunikacie GPW: Dywidenda ETF S&P500
|
|
Szczerze mówiąc to dopiero po twoim poście zorientowałem się, że ten ETF wypłaca dywidendę :) Sprawdziłem i dostałem 20 grudnia (rachunek BOSSA)
|
|
A ja mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów. Obserwuję zachowanie koncentracji od jakiegoś czasu i w czasie "odbicia" koncentracja malała razem z lopem. Dzisiaj przy takich spadkach spodziewałem się, że koncentracja będzie rosła, ale było odwrotnie. Teraz jest to "tylko" 20%-25%. Czy to normalne zachowanie? Wydawało mi się, że w obliczu nadchodzącego głębokiego spadku (większość tak uważa) koncentracja powinna rosnąć? A może w ogóle zwracanie uwagi na koncentrację nie ma większego sensu?
|
|
Mam takie pytanie do bardziej doświadczonych inwestorów. Czy ktoś z was próbował negocjować prowizję w DM? Jeśli tak, czy to się udało i jaki trzeba mieć mniej więcej miesięczny obrót, aby dokonać takiej sztuki? Chodzi mi o kontrakty terminowe. W tym miesiącu ze względu na sytuację na rynkach, wydaję mi się, że mam dość spory obrót. Przed "negocjacjami", chciałem się podpytać, żeby się nie zbłaźnić :)
|
|
Temat:
TOYA
Jeszcze nie. Debiut będzie w piątek, 12 sierpnia.
|
|
147,1
|
|
67,50
|
|
41,15
|
|
Pypek: 43,8
|
|
Temat:
ASSECOPOL
mariustan napisał(a):I tego nie wiem; jak to zrobić w mBanku... :( Trzeba złożyć odpowiedni wniosek. Po zalogowaniu: Wnioski --> Prawa poboru
|
|