Temat:
ABCDATA
Wczoraj oprócz wyników spółki opublikowano także informację o zmianach w składzie zarządu. Michał Rumiński zastąpi dotychczasowego prezesa Marka Sadowskiego. Sadowski wejdzie w skład Rady Nadzorczej, jako powód odejścia podał przyczyny osobiste. LINKCytat:Marek Sadowski odszedł z powodów osobistych, sukcesja była przygotowywana od kilku miesięcy" - powiedział Rumiński dziennikarzom. "Wyraziłem gotowość do wejścia do rady nadzorczej, o co zostałem poproszony" - powiedział Sadowski, który zaznaczył, że nadal czuje się związany ze spółką. Ponadto w skład zarządu wejdzie dwóch nowych członków Link: Tomasz Zatorski Cytat:jest od 12 lat związany z ABC Data S.A. Jako Dyrektor Finansowy był odpowiedzialny m.in. za zarządzanie środkami pieniężnymi, kontakty i negocjacje z bankami, organizację działu kontroli płatności i windykacji, organizację i nadzór nad polityką zabezpieczania ryzyka kursowego, a od lipca 2011r. także za nadzór nad działem księgowości i kontrolingu finansowego. Dobrosław Wereszko Cytat:W ostatnich latach prowadził własną działalność doradczą z zakresu zarządzania, projektów kapitałowych i inwestycyjnych. Był współzałożycielem Spółki Inter Mind, producenta i dystrybutora materiałów eksploatacyjnych do urządzeń drukujących, obecnie Black Point S.A, w latach 2000-2005 będąc jej wiceprezesem i prezesem, następnie – do roku 2010 - członkiem rady nadzorczej.
|
|
hm... trochę pech, wygrać konkurs i nie uzyskać żadnego punktu :-)
|
|
ebveyron SNS 6 ABC 4
|
|
ebveyron - na SNS odcięcie 0,07 zł na akcję
|
|
Temat:
ABCDATA
tu odkopałem stary link z 13 czerwca: analityk Erste uzasadnia wydane rekomendacje dla spółek AB, ABC Daty i Action. Jedno lakoniczne zdanie z tej rozmowy: "ABC Data otrzymała taką rekomendację, ponieważ jest najdroższa z tych trzech spółek": www.tvncnbc.pl/9567401,0,0,18,...Z kolei dzisiaj prezes ABC Daty Marek Sadowski tłumaczył, jakie błędy popełnił analityk Erste; w dalszej części wywiadu także o własnej marce colorovo www.tvncnbc.pl/9862953,0,0,1,1...
|
|
ebveyron ABC 3 SNS 7
|
|
ebveyron - ABC 6 CIE 4
|
|
Temat:
BLOOBER
Uzyskałem dzisiaj informację, że wszystkie (ale nie wiem ile sztuk) memoranda zostały już rozesłane w tygodniu przed świętami. Za kryteria doboru inwestorów zostały przyjęte:
1. bycie inwestorem instytucjonalnym, 2. bycie klientem Noble Securities, 3. udział w poprzednich emisjach prowadzonych przez NS, 4. wszyscy inni klienci
|
|
ebveyron – ABC 7 MRB 3
|
|
ebveyron - ABC 5 K2I 5
|
|
Niech i ja się podłączę,
ebveyron - ABC 7 K2I 3
|
|