Temat:
CIGAMES
Nie mogę pojąć jak można być tak nierozsądnym i podawać non stop do wiadomości publicznej informacje, które nie warte są funta kłaków. Rozumiem, że każdemu może powinąć się noga, ale w przypadku CIA to już widać reguła. Pytanie tylko po co to wszystko???? celowe zbijanie ceny akcji???ale po co.....to już staje się nudne i żałosne. Markę firmy buduje się przede wszystkim na solidności i zaufaniu!!!!Widać, że pośród kadry zarządzającej i czuwającej nad koordynacją projektu brakuje profesjonalistów! Smutne...
|
|
Witam Może ktoś potrafi wytłumaczyć co się dzieje z kursem Boryszewa. Po skupie akcji free float zmniejszył się do 40%, średnia cena skupu to 0,77, więc nie rozumiem dlaczego teraz kurs miałby zanurkować. Tak na chłopski rozum powinni poczekać z tym skupem aż kurs spadnie.....zwłaszcza, że o ile się nie mylę dali sobie na to 2 lata. Więc o co chodzi?
|
|
Temat:
BORYSZEW
Czy ktoś z Was wie jak zwykle wygląda "awans" spółki do WIG 20 pod kątem zachowania kursu?Jakie to miało przełożenie w przypadku innych spółek?
|
|
Temat:
CIGAMES
No to CDRED największy moim zdaniem konkurent żeby nie powiedzieć wróg naszego City walnął z grubej rury przedstawiając tudzież ambitną strategię na kolejne 4 lata. Teraz należałoby się spodziewać odpowiedzi ze strony City....pytanie kiedy i w jakiej formie?Czy ktoś wie cokolwiek na ten temat?
|
|
Temat:
JSW
Wyciągając wnioski z powyższego należy stwierdzić, że jednak jeszcze długo JSW nie będzie drugim KGHM a ewentualny zysk z dywidendy wyrównałby stratę po jakiś 10 latach, no ale miejmy nadzieję, że spółka zdoła szybciej zrewidować swoje plany a co ważniejsze wprowadzić je w życie.Pozdrowienia dla akcjonariuszy.
|
|
Temat:
JSW
"Nasza polityka dywidendowa zakłada wypłatę dywidendy w wysokości minimum 30 proc. zysku netto grupy. Podtrzymujemy, że będziemy rekomendować wypłatę dywidendy na tym poziomie minimum, czyli 30 proc. Raczej nie więcej" - powiedział Zagórowski. (PAP) Czy ktoś wie ile by to mniej więcej wyszło w przeliczeniu na jedną akcję?
|
|
Temat:
JSW
Zarząd Jastrzębskiej Spółki Węglowej S.A. ("Spółka") w dniu 31 sierpnia 2011 r. powziął informację, iż Zarząd Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. ("GPW") na podstawie Uchwały nr 1124/2011 z dnia 30 sierpnia 2011 r. stwierdził, że do obrotu giełdowego na rynku podstawowym dopuszczone są 5.273.973 (słownie: pięć milionów dwieście siedemdziesiąt trzy tysiące dziewięćset siedemdziesiąt trzy) akcje serii D Spółki, o wartości nominalnej 5 zł (słownie: pięć złotych) każda, pod warunkiem ich zamiany z akcji imiennych na akcje zwykłe na okaziciela. Ponadto Zarząd GPW postanowił wprowadzić z dniem 1 września 2011 r., w trybie zwykłym do obrotu giełdowego na rynku podstawowym akcje Spółki, o których mowa powyżej pod warunkiem dokonania przez Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych S.A. w dniu 1 września 2011 r. rejestracji tych akcji i oznaczenia ich kodem "PLJSW0000015". Podstawa prawna: § 34 ust. 1 pkt 2 i 3 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim. .....cytat PAP I co to oznacza dla nas akcjonariuszy? Moim zdaniem jazdę w dół min.o 20% A Wy jak sądzicie? Wg mnie ta spółka nawet w długiej perspektywie nie pozwoli zarobić kroci, jedyne czym może skusić to dywidenda, pytanie tylko jaka?
|
|
Temat:
URLOPYPL
gielda.onet.pl/patrowicz-wespr...Kurcze...dalej upieram się że spółka musi coś zrobić z forsą z emisji akcji.Może kupując Triade chodzi jej głównie o przejęcie biur i gwałtowne rozszerzenie pozycji na rynku turystycznym. Tyle, że jak na razie nie widać by ktokolwiek z poważnych inwestorów był zainteresowany kupnem akcji.Póki co sama drobnica kupuje papiery i coś cięzko wyskoczyć im w górę. Być może za miesiąc poznamy jakieś konkrety i wtedy zwiększy się wolumin a za nim kurs....czego sobie i Wam życzę.
|
|
Temat:
URLOPYPL
Czy ktoś wie coś o planach przejęcia Triady? Czy może to tylko plotki? zastanawia mnie brak notować już drugi dzień z powodu przekroczenia wideł.....hmmmmm coś się szykuje, tylko co?
|
|
Wielkie dzięki za odzew:) Jasne, że chodzi o świadome inwestowanie, serwis śledzę od bardzo dawna i książek też nie mało połknęłam, tyle tylko że praktyka czyni mistrza a do tego dodałabym jeszcze "jak sie nie psewrócis to sie nie naucys":) Nie mam zamiaru wycofywać pieniędzy z giełdy przez najbliższe parę lat, chcę być rekinem giełdowym i zarobić na spokojną starość(30 lat przede mną):)))))) Najfajniej byłoby pewnie wykorzystac spadki i uśrednić kursy w dół, tyle, że popełniłam kardynalny błąd i całą wolną gotówkę wrzuciłam od razu. Nic to.....czasu trzeba i będzie dobrze, w końcu nie pierwszy raz jest takie szaleństwo na rynku...a przede mną daj Bóg 30 lat minimum:) Jeszcze raz dzięki. A co do spółek, które posiadam to pozwoliłam sobie na małą analizę przed zakupem i jedyna o którą się obawiam w perspektywie 2 lat to urlopy.pl - chciałam posmakować NC no teraz mam:))))Życzę wszystkim cierpliwości, opanowania i powodzenia:)
|
|
A czy ktoś z Was może wie w ciągu ilu miesięcy mogę odzyskać zaangażowany w pierwszej połowie tego roku kapitał w wysokości 45tys, jeżeli teraz mój portfel wart jest zaledwie 25 tys.? Nie liczę już na zyski, chciałabym odzyskać tylko kapitał. 12-20 msc wystarczy? w portfelu mam JSW,GPW,BRS,DUD,CIA,IDM,URL.
|
|
Temat:
BORYSZEW
Czy ktoś z Szanownych Państwa wie kiedy nastąpi scalenie BRS z BRSA? Bo jeśli się nie mylę to prędzej czy później musi do tego dojść....wtedy zamiast np.200 BS i 400 BRSA pojawi mi się na rachunku 600 akcji BRS? Z PP oczywiście skorzystałam zapisując się na pda po 0,1. Z góry przepraszam na "infantylizm", ale kto pyta nie błądzi:)
|
|
Nawiązując do wypowiedzi przedmówcy.......czyli Twoim zdaniem cały wielki wolumin powyżej złotówki poszedł na marne, a zainwestowany kapitał jest nawet w perspektywie kilku lat nie do odrobienia???To że tak zapytam po co spółka zbierała kapitał?po to żeby się wycofać z rynku??? Sory, ale czegoś tu nie rozumiem:(
|
|
Dobre pytanie......tylko niestety nie znam odpowiedzi, za to wiem jedno, że przecież w nieskończoność spadać nie może:)Naprawdę wysokie woluminy spółka miała nie tak dawno w okolicy 1-1,3....zatem mnóstwo inwestorów nabyło akcje w tej właśnie cenie. Fundamentalnie spółka wydaje się stabilna i ma perspektywy wejścia na parkiet główny...o ile Pan P.zechce się do tego bardziej przyłożyć co zresztą nieraz deklarował.
|
|
Witam i z góry przepraszam za pewnie infantylne pytanie.....ale czy ktoś mógłby mi wyjaśnić dlaczego na moim rachunku pojawiły się akcje o symbolu BRSA i wartości zero?!?!?To skąd się wzięły rzecz jasna wiem, natomiast skąd ta wartość zero? Co do rozczarowanych wejściem w pp muszę powiedzieć jedno.....pp=MASA CIERPLIWOŚCI:)
|
|
Temat:
CIGAMES
W nawiązaniu do przedmówcy.......uważam, że należy brać także pod uwagę relację ceny do jakości.......Wiadomo, że kupując grę w dniu debiutu za niespełna 100 złoty nie można się spodziewać jakiś nowatorskich efektów rzucających na kolana.....jasne, że do grafiki można się przyczepić...trochę przypomina starego fair crya, ale za to ogromny plus w postaci rozgrywek sieciowych. Oby więcej było gier za taką kasę, oczywiście coraz lepszych gier!:))) Kod:mod: usunięto życzeniowe ceny akcji w przyszłości
|
|
Kochani wiem, że to pytanie już się tu pojawiało, ale jak na razie jednoznacznej odpowiedzi brak.......czy jest ktoś w stanie określić kiedy mniej więcej można się spodziewać PP na rachunku? Mija już prawie 2 miesiące od odcięcia i cisza.Zastanawiają mnie także te wielgaśne obroty każdego dnia, chyba można się spodziewać że PP będą się sprzedawać jak ciepłe bułeczki:)Chociaż patrząc w dłuższym okresie to zdecydowanie lepiej będzie z nich skorzystać, nabyć akcje i uzbroić się w cierpliwość na jakieś dwa lata:)
|
|
Witam.Mam taki mały dylemat...czy moglibyście się do niego ustosunkować?Otóż mam kupione akcje Borka po 2zł, w tej chwili po odcięciu mam na rachunku spory minus.Czy opłaca się teraz sprzedać te akcje ze stratą i objąć tylko pp czy to wyjdzie szyte na przebite?Chodzi mi o ten patent z wykazaniem minusa na rozliczeniu rocznym........
|
|
Temat:
BORYSZEW
W niektórych przypadkach rekomendacje potrafią zdziałać dużo dobrego jak i dużo złego....jest spora grupa drobnych graczy, którzy podejmują decyzję właśnie na tej podstawie a potem napędzają śnieżną kulę indywidualnych inwestorów. Myślę, że nie bez powodu jutro będzie ta rekomendacja, bodajże pierwsza od 4 lat ( już sam ten fakt jest dobrą przesłanką) i będzie jak najbardziej na korzyść szczęśliwych posiadaczy. A tak btw czy orientuje się ktoś ile w tym konkretnym przypadku może potrwać zanim dojdzie do scalenia akcji? 2-3 msc?????
|
|
Normalnie kurs takiej spółki jak Borek powinien iść w górę przed nową emisją...a tymczasem mamy lipę i to tylko dlatego że niby są marne szanse na przejęcie SG.....a przecież gruba BRS niedawno przejęła M i kwestią czasu jest zwiększenie wynikow finansowych (wiadomo najpierw niezbędne porządki zwane restrukturyzacją)...pomóżcie mi proszę poukładać to wszystko chronologicznie.....tzn.w jakiej kolejności będziemy mieli raporty, rozstrzygnięcie w sprawie SG i decyzję o nowej emisji.....prawidlowe ustalenie tej kolejności powinno dać odpowiedź na pytanie czy w tym roku wyskoczymy ponad 2 zl.....coś czuję, że w kapeluszu jest jednak jakiś króliczek:)
|
|
Jak na moje oko to ewidentnie coś tu nie gra...kurs zbyt szybko idzie w dół mimo, iż brak jest negatywnych komunikatów. Na zdrowy rozsądek kurs powinien piąć się w górę, zwłaszcza, że jesteśmy przed publikacją wyników za IVQ. Jak to zwykle na giełdzie bywa ktoś coś wie i ma w tym swój cel a my malutcy możemy jedynie testować nasze nerwy. Ciekawe jest to, że żadna firma z rzekomo zainteresowanych przejęciem SG nie chwali się tym....jak zauważył kolega....Hmmmmmm....emisja akcji też nie jest jeszcze przesądzona.....ale może właśnie tak duża ilość znaków zapytania powoduje, że kurs spada...
|
|