U mnie cena za ar działki budowlanej ok4 lata temu wynosiła 4 tys. zl., rolnej 200. Teraz jest 12-15-18 tys za budowlaną, 1,5-2 tys za rolna. Przedtem ludzie szukali działekblizej centrum, ja kupilem w miejscach oddalonych od centrum ale za to z pieknymi widokami - Tatry polskie i slowackie. Jakbym nie mial w planie budowy domu to skupowalbym dalej. Wg mnie to najlepsza inwestycja- ziemia jesc nie woła
|
|
A ja uważam,że inwestycja w ziemię jest \najlepszą w obecnej chwili, deweloperzy wykupują ziemię bo wiedzą ,że po wejsciu Polski do strefy euro, ceny ziemi skoczą dużo w górę.Sam kupiłem 3 lata temu 60 arów gruntów ornych po 1,5 tys za ar, za 2 lata skoncze przekształcanie na budowlane, cena działek budowlanych w tej okolicy to 12-15 tys, za ar, przebicie super. W tym roku dokupiłem 1,5 ha ale ttam postawie dom. W zwiazku z tym moj portfel wygladalby nastepująco 70% ziemią 30% GPW
|
|
Temat:
IDMSA
Troche to bylo uszczypliwe i lekcewazace, odpowiedz brzmi tak, przeczytalem.
|
|
Temat:
IDMSA
Zawsze mozna napisac sugestie,swoje zdanie, a czy ktos z niego skorzysta to juz jego wybór.
|
|
Temat:
IDMSA
Dzieki za odpowiedzi, wiedzę zdobywam sukcesywnie ale jeszcze ocean przede mną, dlatego czasem warto zasiegnac opini kogos kto wie wiecej.
|
|
Temat:
IDMSA
Panowie, doradzcie czy warto wchoodzic w te spolke przy obecnym kursie, czy macie jakies lepsze typy, mam troche gotowki i chce ja w cos zainwestowac
|
|