PARTNER SERWISU
xkzyjoya
jacenty70

jacenty70

Ostatnie 10 wpisów
Ot, natknąłem się na stronę reklamującą debiut Energii:

http://debiut.energa.pl/index.php

Prawda jaki ładny PR? Angel

Podobny tok myślenia również przedstawiono na stronach Money.pl:

Cytat:
Debiut Energi na GPW coraz bliżej. Warto zapisać się na akcje?

Decyzję i tak należy podjąć samemu Think

@irfy
żadnego naganiania na spadki:)
Wg mnie kolejny spektakularny strzał w górę, aby jeszcze co niektórzy rozgorączkowani wystraszyli się że im pociąg odjedzie i panicznie dokupowali walory, następnie zjazd w dół aby dobić do ceny otwarcia. Moim zdaniem również kurs zacznie się osuwać.
Zobaczymy, co będzie to pokaże czas salute

Tym bardziej, że coraz odważniej mówi się o hossie. Zwiększają się obroty, inwestorzy zaczynają gwałtownie szukać szybkich form zarobku. Po wczorajszej sesji duuża biała świeca Silenced

Faktycznie, dodatkowo właśnie w CNBC o tym powiedziano.

Od ostatniego wpisu kurs wzrósł ponad 100%.
Może ktoś wyjaśnić skąd taki strzał na dzisiejszym otwarciu? Nie widzę nigdzie żadnej informacji.

EuroRating bniżył rating Boryszewa, info tutaj:
Cytat:
Agencja obniżyła ocenę ryzyka kredytowego Boryszewa do BB-.

Minsterstwo Skarbu Państwa chyba dziś zdołowało kurs KGHM swoim aptetytem na dywidendę.
Informacja z GPWInfostrefy:

Cytat:
MSP wnioskuje o wypłatę przez KGHM 9,8 zł dywidendy na akcję za '12

Jeżeli będą musieli posiłkować się długiem, to gdzie tu logika? Sick

Informacja podana chyba też i po to, aby uspokoić pracowników....
Sypną kasą aby oni nie za bardzo nie sypnęli akcjami.

Dywidenda za 2012 r. mniejsza niż rok temu. Informacja:
Cytat:
Dywidenda JSW 2012: spółka wypłaci 2,52 zł dywidendy na akcję.

A rok temu było to 5,38 zł.d'oh!

Informacja Ministerstwa Gospodarki dotycząca kosztów produkcji węgla oraz przychodów z jego sprzedaży. Podsumowanie analizy na stronach Parkietu:

Cytat:
W pierwszym kwartale tego roku przychody górnictwa ze sprzedaży węgla zmniejszyły się o ponad 10 proc., natomiast koszty produkcji węgla wzrosły o 5,3 proc. - wynika z danych Ministerstwa Gospodarki. Do końca marca branża wypracowała ok. 161 mln zł zysku netto.

Szybki komentarz ze strony JSW do ostatnich wydarzeń i naszych dywagacji na stronach Parkietu:

Cytat:
Uwolnienie akcji pracowniczych nie wpłynie znacząco na kurs akcji JSW.
Rozmowa z z wiceprezesem Jastrzębskiej Spółki Węglowej ds. finansowych.

Podsumowanie wyników Boryszewa na stronie Parkietu:
Cytat:
Mocny spadek zysków Boryszewa.
Zysk netto Boryszewa w pierwszym kwartale roku wyniósł 8,9 mln zł. Rok temu spółka zarobiła 28,7 mln zł

Informacja dotycząca dywidendy, w dzisiejszym Parkiecie:
Cytat:
Walne zgromadzenie akcjonariuszy Jastrzębskiej Spółki Węglowej zostało zwołane na 28 maja. Zdecyduje ono o wypłacie 2,52 zł dywidendy na akcję z zysku za 2012 r. największego w UE producenta węgla koksowego.

W tym roku, jak widać, będzie ona uboższa od ubiegłorocznej.

Artykuł o planach przejęć przez ACP w dzisiejszym Parkiecie:

Cytat:
Asseco Poland zerka na Afrykę i Daleki Wschód

Ciekawe jak daleko, tak naprawdę, zaawansowane są te plany ?

Rekomendacja kupna ACP:

Cytat:
Dom Maklerski Banku Zachodniego WBK podwyższyli rekomendację dla Asseco Poland do „kupuj” z „trzymaj”, pozostawiając cenę docelową na poziomie 50 zł.

Źródło tutaj.

Za to dywidenda może być za ten rok wyższa...
Informacja tutaj.
Cytat:
JSW może przeznaczyć większą część zysku niż w ubiegłym roku na dywidendę. Wyższa wypłata może być w Bogdance.

Ciekawa wiadomość, może ktoś dokonać wstępnej analizy tego posunięcia?

Wywiad z Panią Małgorzatą Iwanejko, o osiągniętym efekcie wysokiej bazy:

Cytat:

Niebawem publikujecie wyniki finansowe. Jak upłynął dla Impexmetalu II kwartał?

Chciałabym przypomnieć, że pierwsza połowa ubiegłego roku była dla grupy rekordowa pod względem wyników, więc na pewno będziemy mieć do czynienia z efektem wysokiej bazy.

na dzisiejszych stronach Parkietu:

Są już pierwsze półroczne wyniki, w tym JSW:

Cytat:
Wyniki JSW w I półroczu były w miarę porównywalne, nieznacznie gorsze od ubiegłorocznych, oczyszczonych ze zdarzeń jednorazowych - poinformował dziennikarzy Jarosław Zagórowski, prezes JSW

Informacja z portalu Parkiet tutaj

Cytat:
Zwyczajne Walne Zgromadzenie Ciech zdecydowało o przeznaczeniu całego zysku za 2011 r. na kapitał zapasowy, poinformowała spółka. Oznacza to niewypłacanie dywidendy.

Tak więc ci, którzy liczyli na coś więcej oprócz zysków z ładnie rosnącego kursu spółki chyba się przeliczyli.

Źródło informacji tutaj

Dziś z kolei w Parkiecie informacja o kierunku działania w najbliższym czasie:

Cytat:
Restrukturyzacja i optymalizacja kosztów w segmencie motoryzacyjnym - to główne elementy strategii Boryszewa na najbliższe lata.

Źródło informacji tutaj.

Ponadto jest i jeszcze jedna informacja dotycząca finansów TPE:
Cytat:
Tauron prowadzi z EBI rozmowy ws. pozyskania 900 mln zł finansowania, umowa możliwa w tym kwartale

Źródło informacji tutaj.

Cytat:
... gdzie formacje AT powodowałyby wzrosty o tej skali.

Co ma AT do dwucyfrowego tempa wzrostu akcji??

A tak BTW, to nie jest wątek do dyskusji na ten temat.

AT zrobiła swoje? Jeszcze nie widziałem takich zachowań na parkiecie, gdzie formacje AT powodowałyby wzrosty o tej skali. Ale, może, za krótko jestem w to zaangażowany Sick

A tak dla równowagi coś z innych domów maklerskich

IDMSA nt. Boryszewa

Zobaczymy co się będzie działo w najbliższych dniach. Wsparcie na 5,0 był tu kilkuktrotnie testowany. Jeśli nie wytrzyma to spadek co najmniej do 4.80

Dokładnie tak jak @dmochu twierdzi. Wzrost ceny wygenerowany raczej na fali ogólnego optymizmu, niż czymkolwiek uzasadniony.

Właśnie mamy informację o zmniejszeniu zaangażowania Skarbu Państwa w JSW:
Cytat:
Zarząd Jastrzębskiej Spółki Węglowej S.A. ("Spółka") informuje, iż w dniu 31 stycznia 2012 roku powziął informację z Ministerstwa Gospodarki, które działając w imieniu Skarbu Państwa zawiadomiło, iż w związku z rozpoczętym w dniu 10 października 2011 r. procesem nieodpłatnego nabywania akcji Spółki od Skarbu Państwa przez uprawnionych pracowników Spółki na mocy ustawy z dnia 30 sierpnia 1996 r. o komercjalizacji i prywatyzacji, nastąpiło zmniejszenie dotychczasowego udziału Skarbu Państwa do poziomu 57,18 % wszystkich akcji w kapitale zakładowym Spółki oraz ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki.

Źródło informacji: tutaj

Centklima zostaje po raz trzeci Diamentem Forbesa:
Cytat:
Centrum Klima - wiodący na rynku polskim oraz liczący się w Europie producent oraz dystrybutor systemów wentylacyjnych i klimatyzacyjnych - już po raz trzeci z rzędu znalazła się wśród „Diamentów Forbesa”. Ranking przygotowany przez miesięcznik Forbes we współpracy z wywiadownią gospodarczą Dun&Bradstreet prezentuje prestiżowe grono firm, które w ostatnich trzech latach najbardziej dynamicznie zwiększały swoją wartość.

Źródło informacji tutaj

Pozytywne, wg Spółki zakończenie 2011 roku i planowany wzrost efektywności wydobycia w 2012.
Cytat:
Ponad 12,6 mln ton węgla wydobyły w kończącym się roku kopalnie Jastrzębskiej Spółki Węglowej - pierwszej śląskiej spółki węglowej, notowanej na warszawskiej giełdzie. Na 2012 rok zakładany jest wzrost wydobycia o co najmniej 700 tys. ton.

Źródło: Parkiet.com
Niestety, protesty związkowców trwają, kurs blisko swych historycznych minimów. Oby stanowiły one solidne wsparcie.

Ze skupu akcji w cenie 0,61 chyba można wysnuć wniosek, że Zarząd (przynajmniej chwilowo) nie spodziewa się spadku kursu Think

Artykuł podsumowujący ostatni raport w dzisiejszym Parkiecie:
Cytat:
Grupa Romana Karkosika stawia na motoryzację, na razie to wciąż spółki metalurgiczne odpowiadają za dobre wyniki.
Kontrolowany przez Romana Karkosika przemysłowy holding I półrocze zamknął 106,6 mln zł zysku netto z działalności kontynuowanej. To ponad dwa razy tyle, ile grupa zarobiła rok wcześniej.

Nowa wiadomość na Parkiet.com.

Firma chce rozwijać sieć dystrybucji:
Cytat:
Producent wentylatorów i klimatyzatorów chce rozwinąć współpracę z sieciami sklepów budowlanych. Do tej pory klientami spółki byli wyłącznie generalni wykonawcy inwestycji i deweloperzy. Od czerwca jego wyroby dostępne są także w marketach Bricoman

Jednocześnie przypomnienie, iż od jutrzejszej sesji firma rozpoczyna skup akcji własnych.

Spółka konsekwentnie skupuje akcje:
Cytat:
ALCHEMIA SA realizacja programu skupu akcji własnych w celu dalszej odsprzedaży
16.08. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 70/2011
Zarząd Alchemia S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej zwana: "Emitentem") informuje, że ... w dniu 16 sierpnia 2011 r. nabył 15.000 akcji własnych, o wartości nominalnej 1,30 PLN (jeden złoty trzydzieści groszy) każda, podczas sesji giełdowej na rynku podstawowym Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. ...
Średnia jednostkowa cena nabycia akcji wyniosła 7,7485 PLN.

Źródło: GPWInfoStrefa

Frogu, 20 lipca napisałeś:
Cytat:
A tymczasem na giełdzie coraz fajniejsze ceny się robią. Ale ale, skoro mi wydają się atrakcyjne, to znaczy że pewnie jeszcze trochę pospada. Dobrze że nie mam gotówki, bo inaczej już bym pewnie kupował (a po paru tygodniach żałował).

Frogu, jesteś dla mnie Wielkim Guru Angel
Porównując ceny ... ufffff lepiej nie myśleć ile by się było w plecy Sick

Mimo wszystko ostatnie wydarzenia pokazują iż od samych wystąpień przed kamerami rynki nie uspokoją się. Potrzeba konkretnych działań rządów państw które nie chcą u siebie przeprowadzić reform, lub też robią to zbyt opieszale (Grecja, Hiszpania). Angela i Sarkozy nie będą wiecznie pompowali Ojro w zadłużone kraje. U nich też w końcu źródełko wyschnie. W przeciwnym wypadku czarno widzę ten świat.

Super!
Fajnie że wróciłeś hello1

W sprawie Dubaju na stronie Parkietu mamy taki artykuł:
Cytat:
Adam Hosin, analityk biznesowy przedstawicielstwa Zjednoczonych Emiratów Arabskich w Polsce, został jednym z siedmiu członków nowej rady nadzorczej wyłonionej w trakcie środkowego walnego zgromadzenia akcjonariuszy Europejskiego Funduszu Hipotecznego. Jego pojawienia się w radzie hotelowej spółki nie sposób nie łączyć z prowadzonymi przez EFH rozmowami o nawiązaniu współpracy i wspólnych inwestycjach w polskie nieruchomości z inwestorami z Dubaju, z Al Habtoor Group na czele.

Według mnie coś jest na rzeczy. Szejkowie nie zrezygnowali tylko czekali na inną ofertę w ich kierunku. Tak więc coś się szykuje Think

Nikt nie zauważył informacji o rozwoju współpracy handlowej ze Skandynawią.
Cytat:

Centrum Klima rozwija współpracę handlową z krajami Skandynawii
Centrum Klima - wiodący na rynku polskim oraz liczący się w Europie producent i dystrybutor systemów wentylacyjnych oraz klimatyzacyjnych - nawiązała współpracę handlową z jednym z czołowych duńskich dystrybutorów przewodów kominowych w Skandynawii. Kontrakt na sprzedaż produktów Centrum Klima w tym regionie zawarty został na czas nieokreślony, a jego roczna wartość szacowana jest nawet na 1,5 mln euro.

Chyba mało osób tu zagląda ostatnio Think
Wszyscy się zadowolili dywidendą i chodu!

I kolejne info:
Cytat:
CENTRUM KLIMA SA rejestracja zmiany statutu spółki
21.06. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 22/2011
Zarząd Centrum Klima S.A. z siedzibą w Wieruchowie (dalej "Spółka") informuje, iż dniu 20 czerwca 2011 roku powziął wiadomość o dokonaniu w dniu 15 czerwca 2011 roku przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy, XIV Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego wpisu zmiany §18 Statutu Spółki w rejestrze przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego.

Normalnie jakbym odgrzewał kotleta Angel

Informacja ze strony Parkietu
Cytat:
Szacowana wartość sześcioletniej umowy oddziału Maflow z Volkswagenem to blisko 500 mln zł. Jej finalizacja spodziewana jest za kilka miesięcy. Maflow, oddział kontrolowanego przez Romana Karkosika Boryszewa, został wybrany przez Volkswagena (VW) na dostawcę elementów systemu klimatyzacji do nowej platformy pod nazwą MQB. Platforma samochodowa to – upraszczając – podwozie, na bazie którego można budować różne modele aut.

i wszystko jasne :)
dzięki

otóż to, też tego nie rozumiem Think

Patrząc na uwagi jakie nam nowy (raczej, sądząc po stażu) forumowicz styku25 serwuje, można jedynie stwierdzić ... bez komentarza.
Zdecydowanie stwierdzam iż w demokracji nie powinno być miejsca dla populistów. Zwłaszcza z kompleksami.
Pozdrawiam wszystkich skromnych, gdyż znających swą wartość forumowiczów salute

Jak podano tutaj PZU znalazło kupców za 367 zł za akcję.
Cytat:
Transakcja została zawarta po 367 złotych za akcję, co oznacza, że MSP zarobi na sprzedaży udziałów 3,17 mld zł.

Wyniki firmy wcale przyzwoite:
Cytat:
W I kwartale grupa Alchemii miała 264 mln zł przychodów i 15,6 mln zł zysku netto.
Więcej tutaj

Kasiunia napisał(a):
blackeye aż musiałam zobaczyć, co to jest Hogwart :).
Nie, nie jesteśmy-byliśmy na tym samym rokuAngel . Frog szybciej skumał latanie na miotle a ja robienie eliksirów z jadów węży :)

He he he he, czyli Frog odleciał na miotle ;)
Ale ... skoro perfekcyjnie opanowałaś robienie eliksirów, to może być coś dodała jejmościowi do batona Silenced
A mnie wnerwia z kolei Centklima - nie może się podźwignąć d'oh!

Nie jestem pewien, ale tak przypadkiem nie jesteście z różnych roczników z Hogwartu?
Tak mi z tego co tu piszecie delikatnie zalatuje Think

pop napisał(a):

P.S. Ciekawe,czy Donald posiada akcje Optimusa...Think

Wiemy że nie posiadał na koniec ubiegłego roku ;)
Oświadczenie majątkowe Premiera

Kasiunia napisał(a):
Przeceniacie mnie wave

Coś mi się wydaje, że jest to nie potwierdzam ale i nie zaprzeczam Dancing

Frogu, czyżbyś grał w totka? 18 baniek do zgarnięcia? Not talking Więcej nas do tego torcika Dancing

Przyłączam się do pytania powyżej, jak najbardziej również jestem zainteresowany takim rozwiązaniem dla tradycyjnego handlu na GPW.

No Frogu, jest Twoje info do wybicia Shhh

Kasiunia, to "Już jest po wszystkim" odnosi się do Helio czy do kierunku w jakim porusza się VER" ????
toothy5
Sorka Frogu za offtopic ;)

Frogu, czyli produkty są tak rozchwytywane że ich nie nadążają po prostu produkować Angel Tym niemniej denerwujący jest wciąż bliżej nieokreślony termin zakończenia inwestycji i odbioru nowego zakładu. Jak sam wspomniałeś wcześniej może to być "to" info które spowoduje oczekiwany, Pray i niewątpliwie "jedyny słuszny" ruch kursu.

Think Kasiunia, chyba nie sądzisz że to robią dla idei? Market dostaje ustaloną marżę od sprzedanych z ich półek towarów. A że o kosztach "wynajęcia" półek było już sporo plotek, to już inna sprawa. Chociaż prawdę mówiąc nie pamiętam jaki to udział stanowi w cenie końcowej jaką płacimy przy kasie.

Tradycyjnie, premiera coraz bliżej to i info biją z każdej strony. Pozostało kilka dni więc można było się spodziewać takiego działania.
We wspomnianym wyżej artykule:
Cytat:
Kiedy w wynikach Optimusa pojawią się przychody z „Wiedźmina 2”?
W II kwartale rozliczymy przychody ze sprzedaży całej puli, która trafiła do sklepów w okresie premiery, bez względu na to, czy grę nabył klient końcowy. Patrząc na zainteresowanie grą, zakładam optymistyczny scenariusz, że za jakiś czas będziemy musieli tłoczyć kolejne egzemplarze, żeby zaspokoić popyt.

Tylko czy to nie jest już w cenie? Ile ta bańka jeszcze może być pompowana? Think

Spółka ma rozważyć pierwszą w swej historii wypłatę dywidendy.
Źródło z dzisiejszego Parkietu: tutaj.

Cytat:
Cały rok będzie gorszy niż rok 2009/2010, ale nie tak bardzo, jak się spodziewaliśmy. Jeśli wynik netto będzie dużo wyższy, niż zakładaliśmy wstępnie, to zastanowimy się nad wypłatą dywidendy – mówi prezes.

mankomaniak napisał(a):

.... Tak się nabijacie z analityków, a może się najpierw byście zastanowili czy za tymi przewidywaniami stoi coś więcej od wewnętrznego przekonania, bo może ci analitycy nabijają się z Was??.....

Być może powyższa wypowiedź będzie zbyt bulwersująca dla wielu, ale jej Autor po prostu nie wytrzymuje czytając, że na profesjonalnym forum pozwala się na pisanie takiego potoku pustosłowia.

Muszę się tu naprawdę z Tobą zgodzić. Mało tego co opisałeś, w momencie wydawania rekomendacji przez tegoż analityka "kupuj" z ceną 20% wyższą od aktualnej rzucają się jak ślepe hieny na łup. Bo przecież zaraz będzie drożej! A po tygodniu zaczynają rzucać evil3 puke jeśli się cena do takiego kursu nie podniesie. Ludzie, zacznijcie sami też analizować rzeczywistość, a nie ślepo wierzycie temu co wyczytacie. Filtrujcie te informacje a nie absorbujecie je, wierząc we wszystko co przeczytacie.

Ceny kauczuku w dół, konsolidacja nie tak długa znowu - ale co najważniejsze mamy dosyć ładne wzrosty. Też uważam że to zagrywaka pod wyniki. Ciekawe tylko jak długo ten wzrost pójdzie Think

morfeusz napisał(a):
28 maja będę w Trójmieście na AT DAY SATRF... tylko tam szkolenie to jest płatne ...

Niestety ten weekend zajęty. Maj miesiącem komunijnym :)
A wiedza kosztuje - dosłownie i w przenośni. Z tym się więc należy zawsze liczyć.
No cóż, zawsze jest szansa na inne spotkanie Think
Szacunek za Twoją pracę na tym forum thumbright

morfeusz napisał(a):
...wykład dla SII Kraków...
miejsce: Restauracja "Emocja", stadion Cracovia
.....
Temat: "Analiza techniczna metodą Ichimoku"
....Zapraszam wszystkich!

a kiedy planujesz wyjazd nad morze? Trójmiasto, Szczecin?
btw już rozumiem Twoje
Cytat:
Dzwoniłem... no i jest smutek, żeby zapisać się na akcje trzeba otworzyć tam rachunek...

bo Ty spod znaku żubra jesteś Dancing

A tymczasem w firmie protesty płacowe: tutaj co, jak podejrzewam, nie wróży dziś dobrze kursowi spółki.

Czy po ostatnich czarnych świeczkach, dzisiejsza Doji ważka może oznaczać zmianę kierunku ??

Ja nie dostałem z mBanku ani z XTB, jedynie PEKAO się wyrobiło Not talking

mwpol napisał(a):
Trochę dziwi mnie dzisiejsza reakcja inwestorów na tak dobry wynik osiągnięty przez Boryszew w zeszłym roku, o którym to dowiedzieliśmy się we wczorajszym raporcie

To nie była reakcja inwestorów tylko spekulantów. Brak spektakularnego skoku o kilka/naście/ procent spowodował pozbywanie się akcji. Kolejne skoki kursu w przypadku ogłoszenia wyników SaarGummi i Cablelettry. Ponadto do końca marca ma być ogłoszona strategia na ten rok, tu również nastąpią z pewnością jakieś ruchy w zależności od potencjalnych oczekiwań.

jacenty70 - BRS 5 EFH 5

Nie dalej jak stronę wcześniej paczosnek pisał o czarach jakie następują na koniec sesji. Końcówka sesji bardzo często stawia w osłupienie.

Rozpoczął się sezon publikacji wyników finansowych.
W skrócie, spółka chyba staje na nogi.
Artykuł z Parkietu

@ paczosnek
Think Tak w ogóle nie ma wg Ciebie takie info znaczenia? A ja śmiem twierdzić, że co nieco to świadczy o strategii inwestycyjnej jaka jest w SNS prowadzona. Moim zdaniem podjęto decyzję o bardzo długim horyzoncie, w stylu "zakup i zapomnij". W przeciwnym wypadku wątpię bowiem, aby była to nietrafiona decyzja, i nikt nie podejmowałby doraźnych decyzji o korekcie strategii.
Tymczasem co robią, najczęściej zresztą młodzi gracze giełdowi, widząc tego typu artykuły? Płoszą się i w strachu przed stratami redukują swoje pozycje, aby zdążyć przed falą wyprzedaży. Nie mów mi więc, że taka sytuacja nie mogła mieć miejsca. Zauważ,jak zakończyłem swój post "Wydaje mi się, że co niektórzy inwestorzy trochę za nerwowo zareagowali"
Każdy analizując dane zewnętrzne dochodzi do własnych, subiektywnych wniosków. Ja do takich doszedłem. Ty stwierdziłeś, że cena kauczuku może wstrząsnąć kursem. A teraz ja stwierdzę: prawda leży gdzieś pośrodku thumbright

Artykuł o nietrafionych inwestycjach Synthosa Nie wiem czy to ma coś wspólnego z dzisiejszym kursem, ale wszystko na to wskazuje. Dziś obroty w stosunku do wczorajszych nieznacznie wyższe. Do tego przecena akcji o 0,9%. Wydaje mi się, że co niektórzy inwestorzy trochę za nerwowo zareagowali.

Cytat:
Akcje Echa Investment podrożały wczoraj o 3,7 proc., do 4,41 zł. Ich cena jest zatem o 2 grosze wyższa od ceny, za jaką w listopadzie 2009 r. Synthos kupił pakiet 4,26 proc. (17,88 mln) papierów spółki deweloperskiej. Jeśli sprzedałby wczoraj te walory, zyskałby niespełna 350 tys. zł. Efektywność bankowej lokaty byłaby dwunastokrotnie wyższa.

Cena dziś przebiła 6,30. Po porannym pesymizmie powoli kurs dźwiga się. Trzeba czekać na zamknięcie, wtedy będziemy wiedzieli więcej Think

Artykuł który się pojawił na portalu parkiet.com:
Cytat:
Liczba papierów Boryszewa w obrocie zwiększy się do 2,26 mld. Jeszcze w maju zeszłego roku było ich tylko 62,7 mln. Kontrolowany przez Romana Karkosika (ma 58 proc. akcji) Boryszew już trzeci raz w ciągu kilkunastu miesięcy sięga do kieszeni akcjonariuszy.

Frog, to jest ekstra!
A Taurus ma rację: na płótno i na aukcję Dancing Myślę że WOŚP by się ucieszył, wszak oni zawsze grają aby ośrodki zdrowia wspierać. Tym razem lewatywą d'oh!

Frogu, great respect. Masz swoją wizjęthumbright
W każdym razie na swoim etapie jeszcze bym się na to nie odważył. Aby myśleć obecnie o takiej nirwanie chyba bym potrzebował trochę zioła zażyć Eh?
Swoją drogą, rzeczywiście jak się słucha tych dyskusji, przepychanek, mydlenia oczu to aż dziwne że nocne koszmary z OFE i ZUS nie dopadły mnie jeszcze.
Myślę, że każdego z nas /tych którzy tu trwają/ dopadnie podobna do Twojej refleksja. Ciekawe kto będzie następny salute

Szczerze mówiąc, to powiem że są znamiona ;) Odpowiedź przyjdzie jutro. Jeżeli świeca będzie wyżej niż dzisiejsza to moim zdaniem jest to objęcie hossy. Co inni specjaliści od AT o tym myślą??

Dla tych którzy nie dostrzegli, chciałbym zauważyć, iż dzisiejszy patern świecowy to przepiękna formacja objęcia hossy. Oczywiście potwierdzeniem muszą być jutrzejsze transakcje, z cenami powyżej korpusu dzisiejszej świeczki.
Co nam przyniesie jutro?? Think

Podzielam zdanie Froga. Sytuacja niby jest "pod kontrolą", kryzys wspólnej waluty podobno minął. Szkoda tylko, że rynki widzą co innego. Niedawne napięcie w Korei, wcześniej Grecja. Do tego Usiaki podały, że deficyt osiągnie nowe maksima.
Trzeba bardzo pilnować swego portfela. Może nagle nieźle huknąćSilenced

Kolejny artykuł:
Cytat:

Boryszew, firma kontrolowana przez Romana Karkosika, stara się o zakup upadłej spółki SaarGummi wraz z jej zakładami na kilku kontynentach.
Niemiecka grupa SaarGummi - dziś w stanie upadłości - jest wiodącym w Europie producentem systemów uszczelnień pojazdów. Jej produkty to uszczelki do samochodowych szyb, drzwi, masek, bagażników i szyberdachów.

Źródło informacji tutaj

Nie tylko DI BRE stawia na CKL.
15.01.2011 pojawił się artykuł, gdzie napisano m.in.
Cytat:
DM AmerBrokers poleca inwestycje w Centrum Klima, Ciech, Cormay, Impexmetal, North Coast, Optimus, Otmuchów, PA Nova, PGF i Zelmer.

Źródło informacji tutaj

Być może te ruchy to wynik ostatnich działań.
Artykuł, jaki niedawno się pojawił:
Cytat:
Prawdopodobnie w marcu Alchemia, giełdowy producent rur kontrolowany przez Romana Karkosika, powróci do podawania prognoz wyników finansowych. Tym bardziej że grupa kosztem 101 mln zł powiększyła się o Rurexpol. W jaki sposób akwizycja wpłynie na wyniki skonsolidowane?
– Trudno podać dokładne liczby, ponieważ Rurexpol był integralną częścią Huty Częstochowa – twierdzi Karina Wściubiak-Hankó, prezes Alchemii. Roczne przychody Rurexpolu wynoszą około 250–300 mln zł. Jeśli chodzi o zarobek, według naszych informacji można go szacować na nieco więcej niż połowę rocznych zysków Huty Batory, które w czasach hossy potrafiły sięgnąć 60–80 mln zł.

Pełny tekst tutaj

Zamieszam informację sprzed dwóch dni, która nie została tu na forum zauważona:
Cytat:
Zarząd Centrum Klima S.A. z siedzibą w Wieruchowie (dalej "Spółka") podaje do publicznej informacji terminy przekazywania raportów okresowych w 2011 roku:
RAPORT ROCZNY
Raport roczny za 2010 - 15 marca 2011 roku
RAPORT PÓŁROCZNY
Raport za I półrocze 2011 - 30 sierpnia 2011 roku
RAPORTY KWARTALNE
Raport za I kwartał 2011 - 12 maja 2011 roku
Raport za III kwartał 2011 - 14 listopada 2011 roku
Jednocześnie Spółka informuje, że na podstawie §102 ust.1 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (dalej "Rozporządzenie") Spółka nie będzie publikowała raportu kwartalnego za IV kwartał 2010 roku oraz na podstawie §101 ust. 2 Rozporządzenia Spółka nie będzie publikowała raportu kwartalnego za II kwartał 2011 roku.

Informacja pochodzi stąd

Dwie spółki w upadłości, "producenci drobnych komponentów bez których samochód nie pojedzie" Elektronika? Oświetlenie?
Da im to ponad miliarda przychodu więcej. Think
Co do finansowania, to raczej bardzo zdziwiłbym się gdyby nastąpiło bez emisji nowych akcji. Podkreślono przecież, iż poprzednie dwie przeszły bardzo sprawnie.
Suma sumarum: czekamy jeszcze maksymalnie do końca marca... wszystko będzie wówczas wiadomo.

zdzichu napisał(a):
Też ten rok powinien być lepszy od minionego bo jeśli nie będzie powodzi albo będzie mniejsza, to będzie mniej szkód. Po drugie stawki ubezpieczeń wzrosły.

Powódź to będzie, nie ma co się oszukiwać. Stawki ubezpieczeń wzrosły, to fakt, właśnie zapłaciłem coroczny haracz za autko.
RGR wyraźny i jego lewe ramie odnosząc w dól ewidentnie wskazuje kurs 330. Będzie czy nie, to się okaże, jak wspomniano na intrach może się pojawić.
AT wygląda już dosyć ciekawie. Załadowałem trochę papieru i czekam na wzrosty. Szeroki już powoli odreagowuje.

Afro napisał(a):
Myślicie, że ... zaczęła się gra pod (podobno) rewelacyjne wyniki?

Chyba wszystko na to zaczyna wskazywać, dodatkowo biorąc pod uwagę fakt wzrostu cen kauczuku plus zakup akcji przez członka RN.

Jak sobie pomyślę że wywaliłem papier w grudniu, gdy zszedł poniżej 37, to zostaje zgrzytanie zębami Sick

Kasiunia napisał(a):
Czy ktoś może mnie poinformować, kiedy Boryszew zaprezentuje nam najnowszy raport finansowy? Wymiękam z ich stroną internetową-wszystkie zakładki są podwójne i żadna się nie otwiera Shame on you

Strony są pojedyncze i się otwierają blackeye Tyle że przeglądarka to musi być Firefox lub IE, a nie Chrome Angel

Frog napisał(a):

Ponieważ nie poświęcam już czasu na prześwietlanie nowych spółek, przyznam że uczestnictwo w rynku stało się o wiele mniej męczące. A na obserwowanie rosnących bankrutów już się chyba uodporniłem.

Frogu, po prostu stałeś się Świadomym Inwestorem salute

v3nom
Cytat:
Szkoda, że na tak małą skalę (niewiele jest takich przypadków).

Wydaje mi się jednak, że jest to wiadomość pozytywna w tym sensie, iż kropla drąży skałę. Pomyśl tylko co będzie jeśli wyłom się będzie powiększał Think Obok loga O**L czy V***N byłoby może kiedyś dopisane Boryszew Angel
Wyobrażasz to sobie??

doncarlos napisał(a):
na razie jest wedlug ponizszego motta (zwlaszcza tego drugiego;)) Whistle

dzisiejszy skok kursu mówi sam za siebie Silenced

Frogu,
Pomimo błędów jakie się popełnia jesteśmy jednak na plusie. Ty dosyć sporymking Również jestem na plusie, choć nie tak imponującym, zarobiłem bowiem 41%.
Życzę Tobie jak i sobie nadal zieloności. Zdobywania wiedzy która nam w tym pomoże i rozsądku, którym będziemy kierować się w Nowym. Powodzenia! salute
Czego wszystkim życzęwave

misiolek33 napisał(a):
a co tu taka cisza po odbiciuAnxious

A o czym mają pisać skoro stwierdzono, że papier jest na dobiciu?
Zrobiłem AT, mnie wychodzi że powinien dojść do 0.89. Czy prawda, zobaczymy, tam wyszedł mi opór.

TomekP napisał(a):
można do kosztu wliczyć zakup komputera, czy opłatę za internet, o ile są to narzędzia niezbędne do zawierania transakcji.

Chyba Frog ma rację, lepiej nie czuć na karku oddechu US. Poza tym, ulgę na internet chyba każdy z nas już sobie odlicza? Od chęci odliczania komputera się powstrzymam blackeye

Prawda remik, to dziś jest ten ostatni dzień. Zreflektowałem się dziś rano d'oh!

Muszę się z Tobą Frogu zgodzić. Podaż jest okrutna, obroty mizerne. Wszystko to skutkuje niemrawością i niestety czerwonym kolorem dominującym na parkiecie. Czekamy więc Nowego Roku. Teraz pozostaje zacisnąć zęby i czekać.

Frogu, od jutra już chyba będzie lepiej. Dziś był ostatni dzień gdy realizacje wchodzą w rozliczenie roczne. Myślę więc, iż od jutra powoli zaczną się obroty zwiększać na szerokim. Chyba, że tuzy giełdowe gdzieś w Alpach na nartach i mają nas "w poważaniu". Tym niemniej jak sam stwierdziłeś, będzie lepszy start do przyszłorocznego pojedynku. Zieloności i wysokich % /bez podtekstów blackeye / życzę Dancing Tobie i sobie przy okazji też Pray

Kolejna próba uzyskania pozycji na rynku - podpisanie umowy z inwestorem.
Więcej informacji jest tutaj
Ciekawe jak to wpłynie na ich przyszłość?? Eh?

Cytat:
Zarząd TRION S.A. informuje, iż w ramach trwającego procesu podwyższenia kapitału zakładowego
spółki, zainicjowanego podjętą uchwałą Nadzwyczajnego Zgromadzenia Wspólników z dnia 3.11.2010
r., w dniu 23 grudnia 2010 roku TRION S.A. zawarł umowę objęcia 112 200 000 akcji serii S ze
spółką prawa cypryjskiego GRANDECASSIUS LIMITED z siedzibą w Larnaca na Cyprze, której
właścicielem jest ALTERCO S.A., polska spółka działająca na rynku deweloperskim. Objęte przez
spółkę GRANDECASSIUS LIMITED akcje TRION S.A. zostały opłacone wkładem pieniężnym w wysokości
56 100 000 zł.

Frog napisał(a):

Bardziej martwi mnie 11bit, na którym skoczkowie po 100 akcji zbijają kurs Think

Powiem szczerze, że patrzę na arkusz z ostatniego miesiąca i nóż się w kieszeni otwiera. Spekuła szalała, ruchy były 1 - 2 zł, i mamy efekty.
Cóż, jak ktoś mam wolną gotówkę to może sobie powoli akumulować. Czyli tylko z nastawieniem Long można spać spokojniej.
wave

Tradycyjna odpowiedź w takiej sytuacji brzmi:
1. należy udać się do wróżki, ona już w szklanej kuli zobaczy przyszłość,
2. postawić sobie pasjansa.
A na poważnie, to nikt Ci nie poradzi gdyż sprawy inwestorskie są prywatnymi decyzjami. Poza tym, widać że coś się dzieje z tą firmą, miejmy nadzieję że w końcu pójdzie zgodnie z ruchem szerokiego Pray

Frogu, artykuł nt. Twojej CKL jest tutaj
życzę wzrostów wave

Informacje
Stopień: Rozgadany
Ostatnia wizyta: 21 września 2022 21:06:55
Liczba wpisów: 197
[0,05% wszystkich postów / 0,04 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,567 sek.

abqbwvin
appauxde
wbnvsigx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bjxkossx
xihopnzt
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat