Temat:
PZU
przemcio79 napisał(a):Czy PZU ruszy kiedyś w górę  , czy będziemy się kisić pod nawisem podaży Eureko ??? Kiedyś na pewno :) Ja czekam ze spadkiem tak jeszcze kilka procent, do powiedzmy 360 zł i trzeba będzie wejść. Jakiś czas temu wywaliło mnie na SL na 390 zł.
|
|
Temat:
GPW
Jest dużo chętnych ponieważ to IPO. Myślę, że dużo osób będzie zawiedzionych tak jak to miało miejsce w przypadku TPE i zaczną pozbywać się aukcji GPW. Spowoduje to spadek przez pewien czas poniżej ceny emisji. W dłuższej perspektywie czasu możliwe są wzrosty, ale to już czas pokaże :) W każdym razie wskaźniki nie zachęcają do optymistycznego inwestowania.
|
|
Dużo osób będzie chciało sprzedać ten super zarobek jak najszybciej. 46,2
|
|
Temat:
ROBYG
Cytat:Przychody Robyg w I półroczu 2010 wyniosły 141,07 mln zł. Tymczasem w 2009 było to 101,97 mln zł, a rok wcześniej 167,25 mln zł. Zysk netto w I połowie 2010 roku wyniósł 19,43 mln zł, w całym 2009 roku było to 6,18 mln zł, a w 2008 spółka wypracowała 12,87 mln zł. Oferta publiczna Robyg
|
|
Sądząc po dacie raportu artykuł pochodzi najprawdopodobniej z 1999r. Cytat:W Polsce w 1998 roku udział inwestorów indywidualnych w obrotach akcjami wyniósł 39 proc. Taki sam procent obrotu stanowili inwestorzy zagraniczni. Pozostałe 22 proc. udziału w obrotach stanowią krajowi inwestorzy instytucjonalni.
|
|
Temat:
PZU
|
|
368 TAURONPE TPE i z tego co zauważyłem to nie ma NC
|
|
W zakładce opis mam komunikat o błędnych danych w "Liczba dni od poprzedniej transakcji na danej spółce". Nie wiem czy ktoś oprócz mnie miał ten problem, ale jak tak to proponuję następujące rozwiązanie: w kolumnie G wierszu 2 formułę zaproponowaną przez mistrza kijekjjk zastępujemy następującą Cytat:=JEŻELI(F2="sprzedaż";DATA(FRAGMENT.TEKSTU(akcje!B3;7;4);FRAGMENT.TEKSTU(akcje!B3;4;2);FRAGMENT.TEKSTU(akcje!B3;1;2))-DATA(FRAGMENT.TEKSTU(akcje!V3;7;4);FRAGMENT.TEKSTU(akcje!V3;4;2);FRAGMENT.TEKSTU(akcje!V3;1;2));"") i kopiujemy ją na pozostałe wieksze. rozwiązanie to ma jedną wadę, mianowicie data w kolumnie B w arkuszu akcje zawsze musi być dwucyfrowa, czyli jak dzień jest mniejszy od 10, to trzeba ją poprzedzić zerem
|
|
Prochniak EFH 6 OIL 4
|
|