Temat:
BRASTER
Jestem radiologiem i urzadzenie Braster dla mnie to niewypal i dezinformacja pacjentow. Termografia nie jest adekwatna do diagnozowania raka piersi w obecnej formie, lacznie z Brasterem. Podejrzewam, ze ekspansja na Zachod, gdzie medycyna opiera sie na solidnych badaniach naukowych, nie powiedzie sie, bo termografia nie jest tam akceptowana i szeroko stosowana metoda diagnostyczna i raczej ogranicza sie do butikowych klinik. Moze na Wschodzie czekaloby firme wiecej szczescia. Bede obserwowal losy Brastera z zaciekawieniem.
|
|
Czy ktos sie orientuje czy istnieje jakies stowarzyszenie inwestorow poszkodowanych przez PCZ ? Chodzi mi o obligacje. Pare lat temu Nomad Partners prowadzilo cos w tym stylu, pozbieralo po jakies 4 paki od zainteresowanych, informowalo emailami o toku sprawy, ale od roku nic nie pisza i nie odpowiadaja na emaile. Dobrze byloby byc blizej sprawy niz polegac na informacjach z mediow.
|
|
Anty teresa rzadzi. Po to leszcze przychodza do Stockwatch zeby znalezc troche wiarygodnych info i analiz dotyczacych spolek, a jesli chodzi o te ostatnie to Anty teresa ma dluga track. Mam dosc czytania pompy zapalonych mlodych inwestorow lub obietnic zarzadow spolek. Osobiscie wole przegapic okazje zycia niz obstawic ruletke i stracic wszystko.
|
|
Temat:
MUZA
Powiedzialem "dead money" bo dlugoterminowy wykres lezy jak EKG i nie ma dywidend zeby zrekompensowac mi w jakims stopniu ryzyka za trzymanie walorow. Osobiscie zachowuje sie bardziej jako inwestor niz trader i lubie trzymac spolki dlugoterminowo pod warunkiem, ze jest szansa na jakis zarobek. Nie jestem analitykiem, ale tutaj nie widze zeby wykres przewidywal jakis rozwoj firmy i zarobek.
|
|
Temat:
MUZA
Proponuje popatrzec na wykres w dluzszym okresie czasu.
|
|
Dlaczego wszyscy przeszkadzacie Mosci Sciborskiemu w uczciwym dorobieniu sie ? Wszystko wydaje sie byc zgodne z litera prawa, on tylko odpowiednio manewrowal zeby Wasze pieniadze staly sie jego wlasnoscia. Wiec dlaczego tyle nienawisci ???
Hehehe, a tak na serio, tez polecialem na PCZ. Teraz puszczam reszte innych obligacji i odwracam sie tylkiem do Catalyst juz na dobre. A Sciborskim zycze Wszystkiego Najgorszego.
|
|
Temat:
MUZA
Nikt nic nie powiedzial od 3 lat, to ja cos powiem. Ta spolka to dead money. Nic sie nie dzieje, nic nie slychac, nic nie widac. Moze powinni wycofac sie z gieldy i dalej se po cichu cos skubac.
|
|
Dzieki za odpowiedz !
|
|
Witam,
Robie kroki ku pierwszemu zakupowi obligacji i szukam wszelakich informacji. Zastanawiam sie czy ktos ma doswiadczenie z portalem korporaty.pl ktory oglasza oferty pierwotne obligacji i wyglada, ze posredniczy w zapisach choc informacje dostepne bez wypelnienia zgloszenia zapisu sa raczej skape. Dziekuje za jakiekolwiek informacje.
|
|