Temat:
MERCOR
Jakie będzie otwarcie jutro? Dalej na duł, czy się odbije i jak to się ma do rekomendacji? Cena rekomendowana 30 PLN a transakcje pakietowe idą po 21 PLN. Kto na tym zarobi, a kto sprzedaje?
|
|
Spółka MCSI Films S.A. podjęła decyzję o odstąpieniu od oferty a pieniądze maja zostać zwrócone na konta inwestorów. Ciekawe dlaczego, tyle medialnego szumu i reklamy a później wycofanie, czyżby zbyt mała ilość chętnych? Ilu z Was się zapisało?
|
|
Po namysłach, jednak zapisałem się na akcje i liczę szczerze na udany debiut a później na systematyczny wzrost. Dlaczego? Jeżeli zysk ma wynosić 60-80% w skali roku jak przewiduje pan Konrad przy umiarkowanych dochodach ze sprzedaży dwóch już zrealizowanych filmach i równocześnie z dość trudnym do oszacowania dochodzie w przypadku trafionego sukcesu kinowego Get Low (nawet 2000%).
|
|
Wszystko wygląda obiecująco, nawet zastanawiam się czy by nie wejść w to... Ale mam wiele obaw, choćby nie podoba mi się dostęp do podstawowych informacji na temat prowadzonych zapisów. Nie mogę tego znaleźć na oficjalnej stronie NC, ani na stronie domu maklerskiego NS. Czy wie ktoś gdzie można znaleźć informacje o planowanych debiutach na NC, większość informacji, które znajduje są z debiutów.
|
|
Temat:
TAURONPE
5,77 PLN
|
|
Witam Oto informacja, której nie do końca rozumie, cytat
"Już ruszyła emisja prywatna ( do max 99 inwestorów ) organizowana przez Noble Securities o wartości ponad 5 mln PLN. W ramach oferty spółka planuje emisję do 1,5 mln. nowych akcji (obecnie 5 mln akcji)"
czyli jest emisja prywatna = 5mln PLN i emisja do 1,5 mln PLN nowych akcji (obecnie 5 mln akcji)
czy mam to rozumieć, ze emisja w wysokości 5mln idzie tylko w prywatne ręce 99 inwestorów imiennych, a dodatkowa pula 1,5mln ma być dostępna w emisji dla wszystkich na NC. (w sumie do pozyskania 6,5mln) dobrze rozumuje, czy nie?
|
|
Witam Dostalem e-maila o doskonalej okazji do zarobienia na debiucie. Tylko podchodzę ostrożnie do tego, bo oprócz PB na stronie Domu Maklerskiego NOBLE Securities i stronie NewConnect nie ma żadnych informacji. Czy ma ktoś więcej informacji na temat tego debiutu.
|
|
Temat:
TAURONPE
A jak wygląda spawa zwrotu różnicy gotówki przy redukcji z max.9450 Kiedy zostanie oddana lub odmrożona?
|
|
Pozdrawiam wszystkich, ukłony dla Buldi'ego Sledze ten watek z zaciekawieniem, sam próbuję zbudować swoja własną strategie inwestycyjna i jednym z 1 pkt. jest wybór walorów do portfela. Tu jesteśmy zgodni, niedowartościowane spółki to dobry materiał wyjściowy. Chyba się pokuszę o wniosek do tego testu, proszę się nie gniewać, jest to mój pierwszy wpis tutaj, ale może sprowokuje innych do podsumowań i wniosków. Test pokazał mi do tej pory, ze: -stopa zwrotu po selekcji np. wg średniej z wycen jest dwa razy większa od WIGu (okres dobrej koniunktury) -w okresie spadkowym stopy zwrotu są odwrotnie proporcjonalne. Discopolo wypowiada się, ze nie można wygrać z rynkiem, ale pewnie mówi o bardzo długim horyzoncie czasowym, im dłużej rzucamy moneta tym bardzie wyniki się równomiernie rozkładają, coś mi się zdaje, ze na giełdzie jest podobnie, im czas testu będzie dłuższy, tym nasze wyniki będą się schodzić. Proponuje druga część testu Czyli określenie wejścia i wyjścia z rynku dla naszego portfela.
|
|