PARTNER SERWISU
giakedvd
k201244

k201244

Ostatnie 10 wpisów
Rozmyślania niedzielnego gracza:

Na długi czas zapomniałem, że posiadam akcje BRS i IPX, z nadzieją na jakieś dobre czasy. Dziś stwierdziłem, że wybadam, co w trawie piszczy u moich opuszczonych dzieci (np. przed rajdem świętego mikołaja). Chyba trafiłem na zły moment, gdyż znów pikowania 4-7%. Widzę, że perspektywa na wzrosty jest marna. Dalej zapominać na lata o tych spółkach?
ps. Giełdą już się nie bawię, nie grywam, nie śledzę. Zostały mi te papiery, nie chcę sprzedawać z wielką stratą. Większość sprzedałem przy cenach powyżej 6 i 3,2 zł (również stratnie).

Kod:
mod: post do skasowania. forum nie służy do zasięgania porad inwestycyjnych. dyskutowanie własnych inwestycji i zamiarów na wątkach spółek jest ściśle zakazane na tym forum

Witam, czy można prosić o jakieś aktualne kreski?

Masz dobry moment do zrobienia zakupów:)

Macie jakieś przewidywania co do IV kwartału? Może ktoś się pochyli nad kreskami?
Podejdzie pod 22 zł, czy raczej bliżej nam obecnie poziomu 17 zł?

Czy macie w planach umiescic ponownie spolke w porannym wykresie dnia? Moze by sie przydalo ponowne spojrzenie technika, z racji tego marszu na polnoc.

linia trendu przebita,
czy mozna prosic o jakas analize.
czy nastepnym waznym punktem jest 3,75 i dalej psychologiczne 4zl?

poszedl prekekst do korekty i nastapila niezla krwawica. pytanie czy to tylko ochlodzenie czy zapowiedz wiekszych zjazdow?

czy mozna prosic o jakies kreski w porannym wykresie dnia?:)

prix napisał(a):
SEN odkrył ropę na Ukrainie , na GPW + 15% , a u WAS żadnego komentarza...

swoja droga, po takim info petrol poszybowalby i 100% jak nie wiecej. (do moderatora: oczywiscie ze to gdybanie, ale bazuje na tym co sie dzialo w ostatnich kilku latach na wydmuszce Wielkiego Drukarza i mniej obiecujacych info od tego tutaj).

k201244 napisał(a):
no i pieniazki drobnych sukcesywnie wyparowywuja:) pitu pitu, scalenia i inne faksy. chyba bedzie to obiecane 5 zl :)

Kod:
mod: prośba o więcej merytoryki, mniej emoticonów i powstrzymanie się od gdybania

a coz tu merytorycznego mozna obecnie powiedziec? skoro zarzad milczy a kurs sie osuwa - ludki pozbywaja sie akcji. i tak dzien w dzien po -5 -8%. ps. tym razem bez emotow bo musialyby byc nieszczesliwe.

jeszcze 2 lata temu spolka bila rekordy popularnosci na forum, o czym to sie w nim nie mowilo. przez ostatnie miesiace watek praktycznie umarl (w porownaniu do czasu w okolicach przednigeryjskich i nigeryjskich)

no i pieniazki drobnych sukcesywnie wyparowywuja:) pitu pitu, scalenia i inne faksy. chyba bedzie to obiecane 5 zl :)

Kod:
mod: prośba o więcej merytoryki, mniej emoticonów i powstrzymanie się od gdybania

Scarry napisał(a):
@k201244
tylko że to już przypomina "taktyki" rodem z Petrolinvestu. A co dalej? Jak w Kanadzie wciąż podaż będzie wyczekiwać na najmniejszy popyt i od razu bedą wywalać akcje?

Kanada będzie podążąć za GPW? Zdecydowanie wątpię, a nawet jeśli, to po co były trzy lata apeli o wycenę i wejście na dojrzały rynek i zaklinania jaka to GPW amatorska giełda bo zaniża kurs? Teraz nagle GPW będzie nadzieją na to że kurs akcji nie spadnie za mocno... wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, co?

Ano przypomina. ale nie zyczymy im losow Petrola.
Tez mi sie wydaje, ze Kanada nie bedzie kroczyc za GPW.

chyba wszystkich ciekawi.
szykuje sie mocny zjazd. panikarze wyprzedadza, druga strona pozbiera 20% nizej:) po 13 kurs sie ustabilizuje i zacznie rosnac:)

WISDOM:)

zawsze kurcze cos!! jak nie jakas wojna, to splity. szkoda, ze neutralne badz pozytywne infa nie daja wystrzalow po 10 i wiecej procent.

eksplozja zwiazana z przejeciem zloz w Afryce:) ale widac spolka malo popularna na forum. Malo kto pisze, malo analiz. Gdyby taki KOV przejal cokolwiek (swego czasu jak podforum KOV bylo zywe) to postow byloby 120 w 2 dni. A tutaj nawet nikt nie wkleil linka do artykulu gazety, ktory ukazal sie na glownej stronie serwisu.

analiza postraszyla:) stopy znow wyczyszczone, raport w czwartek:)

na Policach cisza od miesiecy, a ladny kanal wzrostowy od dluzszego czasu. Spolka dala ladnie zarobic, a watek ciezko znalezc. Moze ktos pokusilby sie o jakies kreski?

Wlasnie, niech ktos cos madrego napisze w temacie Impexu. Co tu wlasciwie sie dzieje!!!???

Tak czekali czekali, w koncu sie uprawomocnila ta Lucka, a w tym czasie Impex stracil 30%, a tak czekali na to pozwolenie...

z tego co pamietam, to wejscie BRS do WIG20 nie odbylo sie kilkunastoprocentowymi wzrostami. mam mniemac, ze wyjscie spowoduje tapneicie i spadek do ~45 gr?

mialem, nie pisac jak przekroczylo 10%, ale teraz juz 15%, wiec czy ktos cos wie pod co te wzrosty? bo zadnego info dzis nie bylo. Czy to jakas spekula?

niemozliwe, spekula sobie na koniec roku przypomniala o Borku. niewyobrazalne i ciekawe na jak dlugo.

Ludzie pozamykali pozycje (pewnie przeważnie ze stratą), a teraz po "START" zostali na peronie :)
Zaczną wchodzić niemrawo, powoli w ten pociąg - blisko stacji o nazwie "STOP" - w dodatku pewnie bez stoplossów.

Ot cała filozofia, leszczenie, fishowanie, biznes się kręci:)

Oczywiście, że chodziło o wsparcie ("mówisz naród, myślisz partia"). By było śmieszniej, dziś niespodziewany zielony ruch w okolicach 5%....śmieszna ta nasza giełda. Pewnie zyliard zmian nastąpił w spółce:)

Jest masa ciekawszych spółek niż zapomniana przez wszystkich (ostatni post w styczniu 2012 r.) Agora. Ale od tego czasu kurs znów się osunął o ponad kolejne 20%. Czy jest jakieś światełko w tunelu dla tej równi pochyłej? Widać jakiś opór?

zgoda, moze by sie zdazylo:)

patrzac szerzej... kurs osuwa sie od dluzszego czasu, pomimo nawet roznych odreagowan na gieldzie/szerokim. chce sie tylko wierzyc, ze informacja jest "rowna" dla wszystkich:)
no nic....teraz juz wszystko w cenie:) zycie toczy sie dalej:)

I tak pewnie bym nie zdazyl sprzedac:)
Ale skoro juz spadlo - mozna mniemac, ze to info juz teraz w cenie, wiec 17 maja niespodzianki nie bedzie i spadac dalej nie bedzie, prawda?;-) ;-)

;-)

czy poszlo jakies info albo wypuszczono niekorzystny raport dzis?
bo w momencie gdzie zieloni sie na spolkach z szerokiego od +2 do +5 Kopex wali czerwienia na -5.
ktos cos wie?

zgoda - oczywista oczywistosc, ciezko sie nie zgodzic.
tylko, ze od jakiegos czasu obrot tutaj to jakies straszne "psioki".
ale moze bedzie lepiej:) trzeba miec wiare:)

Pytanie, czy dla posiadaczy akcji, ktorzy kupowali powyzej 20 kilku zl, a pozniej usredniali przy poziomie 11-12zl, ma to jakiekolwiek znaczenie czy kurs kisi sie w okolicach 13 czy 12zl. Kurs sie osuwa permanentnie na mizernym wolumenie. Przypuszczam, ze obudzi sie za jakies 1,5-2 miesiace. Przewaznie sie budzi przed wynikami....pytanie tylko z jakiego poziomu sie obudzi.

Rozumiem, ze teraz nas czeka jakis dwumesieczny boczniak miedzy 12-14zl na minimalnym wolumenie i ew. jakies zwiekszenie zainteresowania i podbitka/zjazd przed wynikami za IQ. A tak to nudy jak w czeskim filmie??

onochi napisał(a):
Austria AA+
Portugalia rating śmieciowy (nie wiem jaki to)
Włochy z A do BBB+ z perspektywą negatywną
Hiszpania A
Francja AA+ z AAA
Finlandia AAA ale z perspektywą negatywną

No to obstawiamy otwarcia w poniedziałek. Ja myślę że będzie tak. Otworzy się normalnie udając jaki piękny dzień i jak jest super i w sumie nic się nie stało. Po pierwszej negatywnej wiadomości nawet że Merkoza potknęła się o nierówny chodnik walnie w dół.

Opcja numer dwa wszechogarniająca panika. Ale tak pewnie nie bo musi być znienacka. A nie tak żeby wszyscy wiedzieli że spadnie Angel .

przeciez to wszystko juz jest zdyskontowane - gielda wyprzedza wszechswiat o pol roku:)
;-)

vilq2108 napisał(a):
Czy ktokolwiek czytał dzisiejsze doniesienia z Nigerii? Sprawa wygląda tragicznie puke_l

Ciekawe jak bardzo przełoży się to na naszą "działkę"...

Kod:
mod: link i cytat, inaczej post jest do skasowania

P.S. LINK www.tvn24.pl/-1,1731077,0,1,cz...

CYTAT: "Czerwony alert przygotowujący na całkowite zamknięcie produkcji" ogłosił nigeryjski związek zawodowy pracowników sektora naftowego PENGASSAN. Strajk w Nigerii może poważnie odbić się na światowych cenach ropy."

Przeciez nas to nie dotyczy:);-) (i nie odbije sie na kursie;-) )
Slyszales wypowiedz powyzej Redface.
Mamy na razie opcje na Nigerie. Mamy czas do marca, czy wchodzimy w to czy nie.

Podsumowujac Wasze weekendowe i czwartkowo-piatkowe wypociny. (ps. za duzo postow na watku KOV sie pojawia i przebicie sie przez ten gaszcz jest praktycznie niemozliwy).

1. Poszlo info o Nigerii, ktore nie ruszylo kursu w gore - w mysl zasady kupujemy plotki, sprzedajemy fakty. Chociaz "wszyscy" na to info czekali.
2. Twierdzicie, ze po "dobrym info" kurs uwala spekula, wychodzaca z waloru. Oczywiscie spekula jak to spekula, kupowala w ciagu ostatnich kilku tygodni/miesiecy w cenach 0,80 - 1,23, wiec przy 1,48 spokojnie zrealizowala zysk.
3. Ubrani/dlugodystansowcy powyzej 1,8 siedza dalej na walorze.
4. KI posiada Nigerie, KOV ma czas do marca na zebranie kasy na Nigerie.
5. Nic nie wiemy o debiucie na AIM/GPW.

onochi napisał(a):

nie od dzis smiesza mnie naglowki internetowych serwisow, nie tylko biznesowych, ale zwyklych portali takze. Maja taka zachecajaca konsturkcje, uzywaja takiego wyrafinowanego slownictwa....

a tu nawet widel nie bylo.... w porownaniu do windy zlego brata blizniaka, to to wystrzelenie, o ktorym pisze parkiet to jakis pikus....

Gdyby nie byli przywiazani do stolkow, a "dobro Polski" liczylo sie w pierwszej kolejnosci. to juz 6 miesiecy temu by zaczeli wprowadzac niewygodne ciecia i "reformy". Ale najpierw musieli przeciez wygrac wybory:)
A juz zupelnie z innej beczki niegospodarczej - dostali kredyt zaufania na kolejna kadencje. Szkoda, ze sie nie spikneli z Palikotem - koalicja z PSL nie wrozy zmian w sferze powiedzmy "okoloobyczajowokulturalnej".

onochi napisał(a):
A inwestycja w Nigerii to dobry ruch tyle tylko, że na razie nie doszedł do skutku, nie wiemy jak pójdzie debiut na AIM, nie wiemy ile będzie nowych akcji, ile będzie kosztowała akcja i czy coś w ogóle na tym zarobimy (zaznaczam, że coś to nie marne 50% chyba że 50% powyżej IPO). Nie obraź się, ale akcjonariusze mają trochę inne problemy niż doktor.

tak to napisales jakby debiut na AIM nie byl uzalezniony od przejecia Nigerii. A tak nie jest.

edit: w sensie niezalezny:)

mathu napisał(a):
Tylko surowczaki mocno spadają.

Ale nie należy się dziwić - jak rosło, to indeks też wyciągały Orleny i KGHM-y. Więc teraz one będą ciągnąć go w przepaść.

groclin, borek, duda, idm...a tylko pierwsze z brzegu co mi sie pala w arkuszu na czerwono po ponad 8%

edit: kov, midas

infa oficjalnego nie bylo, a artykul reutersa i dalsze + szum medialny spowodowaly niezla spekule i wzrost kursu na poziom powyzej 1,40... chyba powinniscie napisac, ze to troche zagrywki ala wielki drukarz by byc fair.

harleyangel napisał(a):
akurat analiza stockwatcha jeden czy dwa dni temu wróżyła spadek.... ( szacunek za dobrą analizę ). W 2009 dno IDM było koło 0,8 jak dobrze pamiętam...

gdzies mi sie obilo o uszy (chyba "znawcy" z tvn hehe i gdzies jeszcze) ze im wychodzi UP UP:)
nie pilem do analiz SW.

:)

Technika tu nie zadzialala jak widac. Kilka roznych zrodel wrozylo wzrosty. A spadki sie poglebiaja. Czekamy dalej....

Zle odebrales moj wpis. To nie bylo narzekanie:) To byly wyciagniete wnioski/przemyslenia z calego watku, ktory sledze od dawna. Po prostu czasem przejaskrawiacie, pojawia sie nadmierna interpetacja (nie tylko w jedna strone). Troche ludzi jednak czyta ten watek, duzo tez sie udziela. Koniec tego w sumie offtopa.

14 to juz prawie jest. Jesli raport bedzie zly to mysle, ze 12 moze nie wytrzymac... w tamtym tygodniu kurs przeciez byl pod 12.... szkoda, ze wtedy zlecenie sie nie zrealizowalo...

Pytanie tylko, czy az tak pozytywne, ze warto ryzykowac kapital i wchodzic przy 13 zl.
Bo czy spekula usiadzie i dobije do 17? Same niewiadome:) martwi plynnosc. Obroty sa strasznie male. Chyba najwiekszy problem spolki.

Wypociny Wasze wieczorne znow sugerowalyby armageddon...juz sobie mysle, ladna zwala na otwarciu....a tu nawet Borek, ktory nie wejdzie do wigu20 mial przez moment -4%... phi...
reszta arkusza pol zielono/pol czerwono... drobne spadki drobne wzrosty... nic wielkiego w porownaniu z wodospadami wczesniejszymi... jeszcze chwila a we wpisach pojawilaby sie hekatomba....
straszni jestescie!!!!

Crown napisał(a):
A Boryszew jakby nigdy nic idzie sobie kolejne 2% do góry przy największej ilości transakcji na rynku king A wydawało się, że wyniki już są w cenie skoro 130% do góry w 2 miesiące Think

i to w tym wszystkim jest najsmieszniejsze....ciekawe co bylo w cenie jak stal w okolicach 40gr. Czesc inwestorow po raz kolejny troche zarobila na Borku...

ale dlaczego akurat dzis? a nie wczoraj? gdy bylo juz ponad 1,30...

mathu napisał(a):
Nic się nie martwcie, przed 15 będzie zielono :)

gdyby to byl fejsbuk to bym kliknal "lubie to"

kurcze, pomylilem sie z ta zwala o dokladnie 1h...damn;/ ladnie wyglada dax:)

mialem tzw. nosa... pytajac o technike kilka dni temu. szkoda tylko, ze zlecenie nie zrealizowane, a pociag odjechal.

dokladnie Broker, groclin szybko wypsztykowyuje sie ze wzrostow. Ciekawe jak bedzie tym razem.

jak to ktos cos wie?:P przeciez jest rowna dostepnosc do informacji:)

chcialo by sie rzec: jakie to przewidywalne:)

mathu napisał(a):
YES YES YES hello1 hello1 hello1

Silvio rezygnuje, dokładnie na to czekałem, jesteśmy uratowani i mamy byczy sygnał kupna, jutro wchodzę 100% kapitału w KGHM! love4 love4 love4

HURRA!!! Wiedziałem, że to tylko korekta! Hossa musi trwać!

A jeszcze jak Merkel straci większość... love4 3000 na W20 pęknie w jeden dzień king

UP UP UP! Dancing Dancing Dancing

piekna ironia....
to ja powiem tak, stosujac zasade odwrotnego barometru. Pewnie dzis sie mocno zazieleni, euforia, a od 11 zwala:)

a tak na serio to ktos tu wczesniej pisal i zauwazyl piekna rzecz :..., ze ludzie boja sie zostac na peronie i nie zdazyc wskoczyc do odjezdzajacego pociagu (jak to bylo kiedys ze slynnym kghm po 20).

Jako, ze nie moge edytowac posta a dostalem upomnienie od moderatora, ze podbijam sztucznie watek. Czy ktos z technikow moglby sie pochylic nad sytuacja spolki i przedstawic jakis sensowny wykres?

Napisalem posta, ale widocznie sie nie opublikowal.

Widze, ze watek Groclinu jak i kurs umarl. Od jakiegos czasu kurs w przedziale 11-13zl. Masa spolek z szerokiego po wczesniejszych wodospadach, odrobila czesc strat. Groclin ciagle sie kisi w okolicy 12 zl i ani drgnie. W dodatku zainteresowanie akcjami malenkie. Spolka zostala zapomniana przez inwestorow (ulice)?

Kod:
mod: ten post też wyleci z powodu niezgodności z regulaminem.
brak merytorycznych treści. opis ogólny sytuacji którą każdy widzi. otwarte pytanie bez odpowiedzi.
cel posta: podbicie wątku

skoro juz jest wszystko cacy, usiaki wrocily na poziomy z poczatku roku, kryzysu nie ma, grecja jest cacy, to niech spolki zrobia up w jeden dzien 100% (no dobra tydzien) i od tego momentu mozemy robic dalej rumble in the jungle:)

ja psychicznie czuje sie ubrany, mimo, ze nic nie zakupilem:)

w ogole to czuje sie zawiedziony:) nie ma dzis zadnej "pompki spekulacyjnej", zadne "midasy i inne takowe" nie przebily nieba:)

Scarry innymi slowy, ulica jest wlasnie ubierana:)

hehehe... czyli w pokerze by to sie zwalo double bluuuufff:) (to bylo odnosnie posta onochi)

Scarry napisał(a):

eee nie mów że inwestujesz kierując się wpisami na forum king ... tak to szybka droga do poziomu parkietu i bankructwa na zasadzie "trzymam ten chłam, na pewno kiedyś odbije bo tak ktoś napisał na forum"

nie ma lepszej metody zarabiania jak własna strategia :). Ja mam swoje założenia i jestem z nich zadowolony :) Jeszcze nigdy nie wtopiłem sporo.

czytaj ze zrozumieniem, co chcialem powiedziec przez moj wpis, mimo, ze napisalem troche zagmatwanie.

edit: ladnie otworzyli:)

buldi napisał(a):
Pisz do Uni by Ci straty pokryła.
Bankom wolno stracić 50%, może nam tez zaczną rekompensować nasze głupie ruchy wynikające z tego że kierujemy sie wpisami na forum?

przydaloby sie :)

chyba bardziej rekompenssowac niedoszly zarobek, ktorego nie ma, a nie strate. Nie chodzi o kierowanie sie wylacznie wpisami na forum, ale momentami takie tu lataja wizje, ze czlowiek 50 razy sie zastanowi zanim wcisnie enter....a jak juz chce go wcisnac to jest za pozno bo spolka juz przywzroscila te 5-10%...

Ja to chyba przestane Was czytac. Jak chce kupic akcje i czytam ten watek - to wtedy takie rzeczy piszecie, ze az sie odechciewa wcisnac entera. Gdy po jakims czasie stwierdze, ze jednak popelnilem blad i powinienem cos tu przyaktorzyc, zapakowac niektore z obserwowanych spolek i zaczynam uzywac entera to jestem juz w czelusciach glebokich i zaraz nastepuje kolejna zwala etc.
Chyba musze pomyslec, by traktowac ten watek jako odwrotny barometr....

no to nici z tanich zakupow:P

ladna dzida poszla, zazielenilo mi sie w arkuszu...za oknem tez slonko wyszlo. ktos wie pod co te wzrosty?

No i mialo spadac, przed wiadomosciami, ktore mialy do nas dotrzec w weekend, a tu widze DAX sie wspina powoli, u nas spolki +2%, +3%. Wiec jak to w koncu jest? Jednak ludzie nie wywalaja przed niedziela tych akcji. Powod?

na razie wig20 podaza za daxem... 40 i 80 jeszcze nie zareagowaly:) i nie nurkuja, kwestia minut?

sss56 napisał(a):
a zauważyliście jak dzisiaj średniaki i maluchy się stosunkowo mocno trzymają

ja tam tego nie widze.... arkusz ktory mam otwarty na mocnej czerwieni....borki, synthosy, kovy, hawe, impexy, grocliny etc.... wszystko 3-6%... oczywiscie nie jest to wodospad 8-13% ....ale nie uzylbym stwierdzenia ze "stosunkowo mocno trzymaja"

ale zysk jest wtedy gdy te sluchawki sprzedasz. A jak sluchasz np. z synem na 2 parach sluchawek muzyki z wiezy to po prostu kupiles po dobrej cenie:P ;-) tzw. okazja:)

wychodzi na to ze zycie to jedna wielka spekulacja:)

pewnie obiektywy eLki canonowskie, te nie traca za bardzo na cenie...a do tego dobry sprzet:)

mathu napisał(a):
PLN dostał przed chwilą bardzo mocno w tyłek, ktoś ma jakiś pomysł? Chyba zagranica się ewakuuje przed Benkiem, bo nastroje globalne nie pogorszyły się w ciągu ostatniej godziny.

wlasnie patrze na wykres i oczom nie wierze... a musze do jutra kupic euro na nieplanowany wyjazd na wakacje... zycie w owczesnych zawirowaniach na rynkach jest niesamowite:) z kazdej strony plaskacz w r.j

kastalto napisał(a):
No dobra, papier zleciał ostro, stało się to z powodu odwrotu od akcji na rynkach, ale jeśli ktoś go teraz nie sprzedał to póki co nie stracił?! Jedyny efekt to obawa o to czy aby stan zakiszenia nie będzie permanentny. To zrozumiałe, mam ten sam problem.

panikarz napisał(a):
wprawdzie zleciał 50% ale żeby wrócił do poprzedniej ceny musi wzrosnąc już o 100%,
btw, widziałem wczoraj w gazecie zdjęcia Ryśka K na przyjęciu u Kulczyka na zamku w Wiśniczu, na zdjęciach nie widać aby specjalnie przejmował ich kurs ich spółek.

jakos nie widze tego, by w ciagu kilku miesiecy, nawet jesli poprawi sie sytuacja na rynku, kurs zrobil 100% i wrocil do poziomow 1,68-1,84.

jak sie teraz ma sytuacja z Nigeria? okres wakacyjny nie sprzyja permanentnemu sledzeniu info, wiec czy Nigeria "bedzie grana"? Bo widze, ze piszecie o AIM, ale przeciez AIM bylo uzaleznione od Nigerii, a nie na odwrot.

sebastian_1972 napisał(a):
Witam po malej przerwie...
miesiec mnie nie było i watek trzy razy wiekszy ;).
A rynek mnie wiecej w tym samym miejscu ...
A poważnie cały czas mam wrażenie, że ktoś skupuje na spadkach ... Ale co ja tam wiem

niby w tym samym miejscu, a wartosc portfela znow spadla o kilkanascie procent.

mathu napisał(a):
Niemiaszki przebiły 5000, zapnijcie pasy, teraz będzie ostro.

Borek chwilami podchodzi pod -15%

W ogole strasznie mwigi i swigi obrywaja...az nie moge na to patrzec. A przeciez ktoremus tu wypowiadajacemu sie przysnilo, ze to wszystko juz w cenie. No nic, dyskontujemy dalsze trupy w szafie.

krishic napisał(a):

Jesli bessa zawita na dluzej trzeba korzystac z przecen takich firm, bo bessa to nie koniec swiata tylko swietna okazja. Na naszym rynku tez znajda sie zdrowe fundamentalnie, dobrze zarzadzane spolki.

Gorzej tylko jak juz sie ma te spolki w portfelu w trakcie rozpoczecia bessy i sie ich nie sprzedalo podczas 1 fali....

nie nie... nie o stooqu a o ten link powyzej czyli ( www.boerse-frankfurt.de/DE/ind...).
dzieki za szybka reakcje:)

male wtracenie.
gdzies w tym watku, jakies milion stron temu, gdy zaczelo sie dziac zle, pojawil sie link do stronki, gdzie na zywo byl pokazywany wykres dax. ktos poratuje??

jester napisał(a):
v3nom napisał(a):
... Ale załamanie w sierpniu autentycznie ZMASAKROWAŁO ten portfel, aż się robi przykro. Nawet najprostszy SL 3*ATR by uratował sytuację, nie ograniczając zysków, bo na ogół pozwala rozwijać się trendowi i nie zamyka pozycji zbyt często.

v3nom, możesz rozjaśnić laikowi ten 'SL 3*ATR'? SL-e często stawiam, i często mam z nimi problem. Może coś nowego się dowiem.

przylaczam sie do prosby o rozjasnienie 3*ATR

albo zamiast spadochronow niech strazacy rozstawia gigantyczne materace Dancing hello1

mankomaniak napisał(a):

I bardzo dobrze, że nastąpi kolaps.............Tak dzieje się w przyrodzie i jest koniecznym elementem prowadzącym do równowagi. Zatem cieszmy się, że Grecja zbankrutuje. Właściwie to już zbankrutowała, co rynek dyskontował rok temu.

I na serio w to wierzysz? Ze bankructwo Grecji juz zostalo zdyskontowane i w przypadku braku pomocy teraz dla niej oraz wypchniecia z euro rynek nie zareaguje nastepnymi spadkami? Jestes czlowiekiem wielkiej wiary:)

wszystko sie zmienia, ale jak widac nawet totalne obsuwy rynku nie zmienia wielkiej polewki z OILa i slawnego Ryszarda hello1 hello1 Boo hoo! Boo hoo!

Gutek84 napisał(a):
Co Wy się tak spinacie? Póki co mamy wybicie po wypełnieniu podwójnego dna. Słabe dane owszem są, ale i tak przyszedł czas na realizację zysków nic złego się nie dzieje.

jakich zyskow?
chyba tych co kupowowali 2 tygodnie temu....

podsumowujac romantycznie raport
nadzieja - tak w milosci jak na gieldzie - umiera ostatnia...:|

niestabilnie bedzie jeszcze przez kolejne miesiace...

Frog napisał(a):
Spojrzałem na DAX, a potem na W20 i przecierałem oczy ze zdumienia. Ale potem zerknąłem na obroty na naszym grajdole i wszystko stało się jasne...

no wszystkie wigi leca i dosc slabe obroty spolek...

co sie stalo jasne powtorze pytanie kolegi....oswiec nas Panie:)

patrzymy.... i lezka sie w oku kreci...

edit:

w sumie ostatnie tygodnie to troche taki big brother gieldowy....praktycznie live

digital_world napisał(a):
Dobrze widzisz ;) Arkusze prawie puste Think

moze ludki nie wrocily z weekendu:) Dancing

az dziwna cisza nastala na watku....przez weekend przybylo dobrych kilka stron wypocin i sporow (inflacje stagflacje i krytykowanie ludzi co wiescili armagedon) a teraz od 2h zero postow? DAX rosnie, u nas zielono....czyzby wszyscy uciekli kupowac akcje;-) (zart)

lajkonik napisał(a):
@k201244,

A co ze sprzedającymi ? Nie było wśród nich OFE ?

ja tylko jestem dostarczycielem linka:) nie zabijaj poslanca:)

gielda.onet.pl/rekordowe-zakup...

Zarządzający funduszami emerytalnym wykorzystali ostatnie spadki na giełdzie do zakupów akcji. Możliwe, że ich wartość była rekordowa. W pierwszej połowie sierpnia OFE mogły przeznaczyć na ten cel co najmniej 3 mld zł - wyliczył "Parkiet".

sss56 napisał(a):
ja to jestem ciekawy ile osób sprzedało rano czekając na hekatomby, nieotwieranie się giełd, armagedony itp.

wlasnie tez mnie to ciekawi...straszyli, straszyli, do 11 ludzie wywalali:) a teraz zapowiada sie na jakies odbicie.... oby tylko po 16 nie walnelo w dol:)

mrk napisał(a):
jestem skołowany, czyżby na daxie miało być fałszywe wybicie? Małe i średnie też nie bardzo chcą spadaćThink grociln już na górnych widłach

czyli rano ludki zostaly ubrane pod spadki i wyprzedaly....a teraz ludki sa ubierani pod wzrosty.... i wkolo Macieju:)

chyba trzeba poczekac na otwarcie Brazylii

tylko wez pod uwage, ze wczesniej zaliczyl ponad 50%spadki (gdzie inne spolki pospadaly w okolicach 30-40%)...wiec by taki spadek 60% odrobic, musi wzrosnac 120% co przy tej calej zawierusze na rynku jest absolutnie czysta abstrakcja....:( mimo niezlych fundamentow...

dax - terrain ahead

pull up:)

Czy to, ze te spadki na mwigu i swigu sa na stosunkowo malym wolumenie, moze miec jakas wartosc pocieszajaca w tej sytuacji? przynajmniej jesli chodzi o te spolki co obserwuje....

Czlowiek sie nie uczy na bledach i zostal z akcjami w pociagu, a mogl wyskoczyc na peron w trakcie pierwszej fali spadkowej, pozniej sie bal, ze zostanie na peronie przy odjezdzajacym mu pociagu a teraz bedzie czekal ze 2 lata, zanim odrobi straty

stooq.pl/q/?s=^bvp&c=1d&am...

ano pokazuja pokazuja,
i dzisiejsze wzrosty skasowane w ciagu 30 min:)

to juz zaczyna sie robic chore... wzrost o pol procenta.
znalezienie ropy pewnie nie rozbujaloby kursu do 2 zl...

No wlasnie z ta walka to chyba srednio, bo nie zlozyli wniosku o pozwolenie na budowe zgodnie z wuzetka (nie maja zamiaru wystapic o zmiane warunkow zabudowy?)

doncarlos napisał(a):

Impexmetal bedzie budowal przynajmniej na poczatku inwestycji wiezowiec w Warszawie przy Luckiej. Pozwolenie na budowe ma byc w ciagu kilku miesiecy, budowa mogla by ruszyc w 2012..

wiezowce.waw.pl/impexmetal.php...

Oj chyba tak rozowo to nie bedzie. W ciagu pol roku? Na razie "walcza" z warunkami zabudowy. Dopiero pozniej pozwolenie na budowe.

[quote=k201244]
w DM mbanku w zakladce Emisja z prawem poboru - rodzaj zapisu podstawowy NIE JEST PODSWIETLONY/DOSTEPNY.... dostepny jest tylko zapis dodatkowy.

juz jest dostepny....nie moglem edytowac moich poprzednich postow, wiec prosba do moderatora o ich usuniecie.

alterkoko napisał(a):

chodziło mi o to, że nie wiem jak się zapisać na akcje?
mam PP, które od dziś jest notowane i chce zapłacić po 10gr za sztukę tylko nie wiem jak to zrobić.. nie mogę znaleźć na rachunku takiej opcji

otoz to!
dawno temu bylo cos takiego w zakladce wnioski np. w mbanku... teraz jest to w zakladce emisje z prawem poboru....ale dzis jest zapis podstawowy niedostepny.... a wyjadacze odsylaja do wyszukiwarki zamiast pomoc:)

antoni napisał(a):
Ludzie czytajcie forum, używajcie wyszukiwarki - WSZYSTKO odnośnie PP było już napisane i to nie raz. Macie wątpliwości to zawsze też można zadzwonić do swojego DM, w końcu za coś im płacicie.

bossa.pl/index.jsp?layout=2&am...
Jeżeli posiadacz praw poboru nie złoży zapisu na akcje nowej emisji (zapis podstawowy) lub też nie zbędzie praw na giełdzie, wraz z upływem terminu składania zapisów na nowe akcje, prawa poboru znikają z kont ich posiadaczy. W przypadku Inwestorów nabywających prawa poboru na giełdzie nie tylko nastąpi utrata praw poboru, ale również stracą oni bezpowrotnie gotówkę wydatkowaną na ich nabycie.

w DM mbanku w zakladce Emisja z prawem poboru - rodzaj zapisu podstawowy NIE JEST PODSWIETLONY/DOSTEPNY.... dostepny jest tylko zapis dodatkowy.

Wynika z tego, ze nie musze zapisywac sie na Akcje Serii G )(korzystajac z przyslugujacych mi praw poboru?)

Czy z zapisu dodatkowego korzystam wtedy, kiedy np. dzis dokupie 1000 praw poboru i bede chcial sie zapisac na Akcje G?

Informacje
Stopień: Rozgadany
Ostatnia wizyta: 19 października 2016 14:10:32
Liczba wpisów: 187
[0,04% wszystkich postów / 0,03 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 3,307 sek.

yosamlas
ivuclqyb
hnzcrdqt
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rbublmqa
dtvujysw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat