PARTNER SERWISU
ikwdonrn
84emilia

84emilia

Ostatnie 10 wpisów
Mam już zwróconą gotówkę za PHN.. dostałam 461 akcji po 22 złote.. czyli była redukcja, czyżby 70%, bo tyle wynika z moich obliczeń.. kolega również złożył zapis na maksymalną liczbę i tyle samo co ja dostał.. czyli zapis za 10 000 złotych PLN jest "w grze".. nigdzie nie mogę znaleźć żadnych INFO na temat redukcji itp.

rozszerzyli koncept biznesu..myslicie że wypali takie coś? czyli zakup lokalu na własność i wypłata odsetek co roku, na poziomie 8% ?

Mennica Wrocławska sprzedaje złoto po cenie SPOT, czyli nie musimy nabywać już złota w sztabkach (przez co płaci się dodatkowe koszty wyprodukowania takich sztabek)..

19r20 napisał(a):
jeśli chodzi o FI to potwierdzam bardzo szeroka oferta HSBC
u nich jest jeden minus - w momencie umorzenia kasa jest przelewana z Luksemburga i okres rozliczenia wynosi dokładnie 7 dni
to strasznie irytujące, teraz chciałem wejść w 1 IPO umorzyłem, kasy nie było, IPO się skończyło i kasa dopiero wpłynęła....
inne FI przelewają kasę do 3-4 dni

od początku roku 2013 nie można już inwestować w fundusze HSBC.. wycofali się z Polski z obsługi klientów indywidualnych.. jak ktoś bardzo by chciał mieć ich jednostki, musi założyć rachunek w Wielkiej Brytanii, albo w Niemczech.. bo bliżej to nie wiem gdzie jest ich biuro..

Hej,

moja mama zainwestowała również w ten fundusz.. czy coś już wiadomo, co z wyceną i kiedy wykupią te certyfikaty? Bodajże z grudniem zeszłego roku zeszły już z giełdy..

16 sierpnia na rynku NC zadebiutuje spółka Aqua SA
GPW - Biznes
15 Sie 2010, 18:15

Spółka będzie 50 debiutantem w bieżącym roku na NewConnect i 153 emitentem na tym rynku.

O SPÓŁCE:

Podstawowym obszarem działalności spółki Aqua SA z Poznania jest świadczenie specjalistycznych usług projektowych w zakresie budownictwa ogólnego oraz inżynierii technicznej obiektów nowych, jak i modernizowanych.

Emitent wykonuje usługi we wszystkich fazach procesu projektowego, tj. w zakresie:

- przygotowania i uzyskania materiałów bazowych oraz wykonania prac dla potrzeb opracowań przedprojektowych (np. uzyskanie podkładów geodezyjnych, map stanu prawnego, decyzji o warunkach środowiskowych, opinii i uzgodnień),

- sporządzania opracowań przedprojektowych (projektowania obiektów budowlanych i inżynierskich),

- doradztwa inżynierskiego oraz rzeczoznawstwa budowlanego,

- sporządzania opracowań związanych z projektowaniem.

Papiery wartościowe wprowadzone do obrotu na NewConnect:

- 90.000 praw do akcji zwykłych na okaziciela serii D

Kurs odniesienia: 14,00 zł.

Był dziś debiut tej spółki.. o 11.30 ruszyły notowania.. w górę +39%.. spółka z Poznania, gdzie w głównej mierze działa

Aqua SA z Poznania - PDA (AQAA)

stooq.pl/q/?s=aqaa&c=1d&am... :)

Akcje serii D sprzedawane były po 14 zeta.. zobaczymy na ilu się zatrzyma szczyt :)

W poniedziałek o 11:00 na Książęcej na parterze w sali dla debiutów New Connect będzie uroczystość z okazji debiutu spółki :)

.. wiem, bo jest to info z pierwszej ręki, czyli od firmy która wprowadza ich na NC.. ale póki co jest mało informacji w prasie.. tak naprawdę to jeszcze żadnej nie znalazłam..

Wygasła opcja stabilizacyjna Tauronu
DI
Puls Biznesu, pb.pl,26.07.2010 17:20

"W piątek skończył się okres stabilizacji notowań akcji Tauronu - podała spółka w komunikacie, powołując się na informację z UniCredit.

Przypomnijmy, że Tauron pojawił się na GPW 30 czerwca z ceną akcji
równą 5,13 zł. Tyle samo jego papiery
kosztowały w ofercie
publicznej. W poniedziałek, gdy - jak dowiadujemy się po fakcie - "w stosunku do akcji nie były podejmowane działania stabilizacyjne" handel zakończył się przy kursie
5,08 zł. Tauron potaniał o 1 proc., wyraźnie odstając od rosnącego rynku."

Niech ktoś łaskawie mi wytłumaczy dlaczego ta opcja nie zadziałała? Miała przecież chronić kurs przed spadkiem ceny od ceny emisyjnej. Można rzec że przez cały ten okres kurs był pod kreską, więc po co było w ogóle o tym tyle pisać i mówić?!?

Do środy jest czas na zapisy... pod koniec lipca będzie debiut na NC :) TRIGON DM SA jest dystrybutorem...

5,64 :)

Redukcja na poziomie 30%? Czy może 40%? Ktoś się orientuje???

W Noble Securities przyjmują zapisy na tę spółkę.. do 30 czerwca jest czas...

Konrad Wojterkowski już w lipcu zamierza wprowadzić MCSI Films na NewConnect, by pozyskać finansowanie na kolejne, jeszcze większe produkcje.
newconnect.pb.pl/2132837,17436...

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 8 lutego 2013 14:50:18
Liczba wpisów: 16
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,239 sek.

shrldjds
dylvvzet
unmmgyqw
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
angoyfiv
duouecjy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat