PARTNER SERWISU
fkmafnoc
lagos

lagos

Ostatnie 10 wpisów
Jest ponowna próba przebicia szczyt 70gr już po raz trzeci w ostatnim czasie.
Nie dawno spółka podała komunikat o podpisaniu umowy z Mostostalem Zabrze.
Cytat:
Zarząd Spółki Agencja Rozwoju Innowacji S.A. z siedzibą we Wrocławiu ("Emitent", "Spółka") niniejszym informuje, iż w dniu 23 listopada 2015 r. zawarła umowę ramową na wykonanie usług doradczych i pozyskanie dotacji pomiędzy Emitentem a Mostostal Zabrze S.A. z siedzibą w Zabrzu. Przedmiotem umowy jest świadczenie usług doradczych celem pozyskania dotacji w ramach perspektywy finansowej UE na lata 2014-2020 oraz innych dostępnych źródeł na realizację inwestycji oraz wsparciu w konsultacjach z właściwą instytucją finansującą.

Wartość wynagrodzenia ustalana będzie każdorazowo w umowie szczegółowej w odniesieniu do konkretnego projektu. Umowa została zawarta na czas niezbędny do jej zrealizowania. Pozostałe warunki przedmiotowej umowy nie odbiegają od standardów powszechnie stosowanych dla tego typu umów.

Umowa została uznana za istotną z uwagi na spodziewany pozytywny wpływ na sytuację gospodarczą, majątkową i finansową Spółki. Ponadto pomimo faktu, iż wartość zawartej umowy wynosi mniej niż 20% wartości kapitałów własnych Emitenta wykazanych w ostatnim opublikowanym sprawozdaniu finansowym oraz mniej niż 20% wartości przychodów netto ze sprzedaży Spółki za okres ostatnich czterech kwartałów obrotowych, w ocenie Zarządu Spółki umowa ta będzie miała istotny, pozytywny wpływ na perspektywy rozwoju Emitenta.

myśle że w najbliższym czasie przebije te 70gr bo według zapewnień zarządu w nowym roku będzie więcej takich umów.

Pojawił si raport 3kwartał raczej słaby
Lecz najgorsze spółka ma już za sobą
Cytat:
Pierwsze znaczące konkursy zostały ogłoszone w dniu 30 września br. , a średni czas
pomiędzy ogłoszeniem a naborem wynosi dwa miesiące. Obecnie Spółka tworzy i realizuje portfel
zamówień, co wymaga znaczących nakładów marketingowych oraz związanych z przygotowywaniem
zakontraktowanych projektów.
Pierwszy etap fakturowania realizowanych umów nastąpi po ocenie formalnej, więc prawdopodobnie
w styczniu 2016 r., a drugi, związany z tzw. premią za sukces, prawdopodobnie na początku drugiego
kwartału przyszłego roku.
Zakładamy, że od stycznia przyszłego roku, ze względu na regularny portfel zamówień, przychody
ustabilizują się na wysokim poziomie już do roku 2022.

Wygląda na to że ostatnie wybicie było pod nadchodzącą poprawe wyników

Dziwny zbieg okoliczności Polmlek przejmuje soki a firma która przejmuje Patrivita prezes i wiceprezes to osoby z władz partner nieruchomości
wiceprezes i przewodniczącym rady nadzorczej partner nieruchomości
----------Lista władz partnera:
Cytat:
Grabowski Adam Prezes Zarządu 2015-09-17 -
Krupa Maciej Wiceprezes Zarządu 2014-12-17 -
Skład rady nadzorczej
Nazwisko i imię Funkcja Od dnia
Robert Bolesta Przewodniczący RN 2014-12-17 -
Grabalski Arkadiusz Członek RN 2014-12-17 -
Borucka Barbara Członek RN 2014-12-17 -
Gąska Marta Członek RN 2014-12-17 -
Gąska Kamila Członek RN 2014-12-17

Lecz do wczoraj nie wiedziałem że w transakcji uczestniczył jeszcze jedna osoba z władz partnera.
A szczególności jego kanceelari (Grabalski Arkadiusz)
A oto fragment artykułu;
Cytat:
Doradcą grupy Polmlek i spółki Patrivita była kancelaria Stolarek & Grabalski z Warszawy – Arkadiusz Grabalski i Justyna Fedyszyn doradzali przy transakcji

a to link do artykułu;link
jeszcze dodam że niedawno prezesem został syn Grabowskiego prezesa Polmlek
Zastanawiam się czy te soki nie wylądują w partnerze.
zadziwiająco dożo osób z partnera brało udział w przejmowaniu tej firmy.
Zobaczymy

Na razie wygląda jakby ktoś cały czas zbierał.
Zaciekawił mnie wykres z zaznaczonymi falami Eliota na innym forum zamieszczam ten wykres .
Jesli ktoś się orientuje na temat fal elliota to prosiłbym o opinie czy to jest prawidłowe oznaczenie.

kliknij, aby powiększyć

Co tak ostro ruszył czyżby ostatnie wejscie nowego inwestora tak to ruszyło.
Cytat:
Data sporządzenia: 2015-09-22
Skrócona nazwa emitenta
AGENCJA ROZWOJU INNOWACJI S.A.
Temat
Zawiadomienie z art. 69 Ustawy o ofercie publicznej – przekroczenie powyżej 20% udziału w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki
Podstawa prawna
Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Treść raportu:
Zgodnie z art. 70 pkt 1 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, Zarząd Spółki Agencja Rozwoju Innowacji S.A. informuje, iż w dniu 22 września 2015 r. do siedziby Spółki wpłynęło od spółki Venture Incubator S.A. z siedzibą we Wrocławiu zawiadomienie o zmianie stanu posiadanego udziału w głosach na Walnym Zgromadzeniu spółki Agencja Rozwoju Innowacji S.A.

Zobaczymy jak się potoczy sytuacja.

Spróbuje napisać cos o partnerze zobaczymy czy znowu zostanie skasowane.
Ostatni zmienił się prezes został nim syn Grabowskiego własciciela Polmleku.
Cytat:
Zarząd spółki Partner-Nieruchomości S.A. z siedzibą w Warszawie („Spółka”) informuje, że w dniu 17 września 2015 roku Rada Nadzorcza Spółki podjęła dwie uchwały, odpowiednio w sprawie odwołania Pana Tadeusza Bruj z funkcji Prezesa Zarządu Spółki oraz w sprawie powołania Pana Adama Grabowskiego do pełnienia funkcji Prezesa Zarządu Spółki.

W związku z powyższymi zmianami, aktualny skład Zarządu Spółki przedstawia się następująco:
• Pan Adam Grabowski – Prezes Zarządu;
• Pan Maciej Krupa – Wiceprezes Zarządu.

Myślę że niedługo czeka nas start w rozwoju partera.
Opóźnienie w strategi i rozwoju partnera było podyktowane rozmowami przy przejęciu Soków dla polmleku.
prezes i przewodniczący rady nadzorczej byli zaangażowani bezpośrednio w to przejęcie.
Na dowód to wyciąg KRS
Cytat:

PATRIVITA SP Z O O

Członkowie reprezentacji:
Nazwisko i imię Funkcja lub stanowisko
Bolesta Robert Piotr Prezes Zarządu
Krupa Maciej Robert Wiceprezes Zarządu

Która to przejmowała Soki dla Polmleku
Prawdopodobnie strategia na partnerze ma ruszyć w tym kwartale.
Jak będe wiedział coś więcej napisze.

NCinwestor napisał(a):

Nie za dużo wiemy o ich portfelu nieruchomości oraz planach związanych z poszczególnymi nieruchomościami.

Nie do końca bym się zgodził że portfel nieruchomości jest nieznany (znalazłem to na stronie spółki i w komunikatach).
Do sprzedania
Ustroń - apartament/lokal mieszkalny o pow. 72,2 m2, zlokalizowany w odległości ok. 400 m od parku i ok. 600 m od rynku

Kraków – nieruchomość gruntowa wraz z budynkiem w zabudowie bliźniaczej położonej w miejscowości Wola Luborzycka (gmina Kocmyrzów-Luborzyca, powiat krakowski, woj. małopolskie)

Drawsko – nieruchomość niezabudowana położona w miejscowości WARNIŁĘG (gmina Złocieniec, powiat drawski, woj. zachodniopomorskie)

Bytom Rozbark – hala produkcyjna położona na terenach przemysłowych w Bytomiu, dzielnica Rozbark

Hala w Bytomiu jak informowała spółka w raporcie kwartalnym ze spółka się dogadała co do sprzedaży
hali (firma która chce to kupić prawdopodobnie czeka na dofinansowanie z jakiegoś funduszu europejskiego na razie jest wynajmowana ostano był tam remont pomieszczeń biurowych )
Do wynajęcia
Biurowiec w Świętochłowicach przy ul. Sądowej to budynek pięciokondygnacyjny o łącznej powierzchni biurowej ponad 2 000 m2. Oferujemy powierzchnie biurowe o zróżnicowanym metrażu i wysokim standardzie. Przed budynkiem znajduje się parking dla pracowników firm wynajmujących biura i ich gości.

Budynek w Będzinie hala magazynowo-produkcyjna, o powierzchni 864,9 m2 (słownie: osiemset sześćdziesiąt cztery i dziewięćdziesiąt setnych metra kwadratowego), jednokondygnacyjny, bez podpiwniczenia, konstrukcji mieszanej stalowo-żelbetowej. Spółka nabyła nieruchomość dla celów komercyjnych – pod wynajem. Spółka podpisała już umowę najmu na okres 10 lat.

Ruda śląska pawilon handlowy przeznaczony jest pod wynajem i jest obecnie wynajęty

Budynki w zarządzaniu

Sprzedali biurowiec w Chorzowie i podpisali umowe na zarządzanie tym biurowcem.
Może coś przeoczyłem jeśli tak to proszę o korekte

tak cena hali wynosi 2.706.000 wraz z działką 0,1850h a budynek 860m kwadratowych

Zgłębiłem trochę raporty partnera i wygląda to całkiem całkiem.
obecnie zysk oscyluje około zera lecz poprawa powinna nastąpić od 3kw
Bo partner zakupił ostatni (pod koniec czerwca)chale przemysłowa od skarbu państwa i wynajął ją na 10lat
fragment raportu"Spółka nabyła nieruchomość dla celów komercyjnych – pod wynajem. Spółka podpisała już umowę najmu na okres 10 lat. Z tego tytułu spółka będzie osiągała przychody w wysokości 252.000,00 zł (słownie: dwieście pięćdziesiąt dwa tysiące złotych) rocznie, nie ponosząc przy tym żadnych kosztów bieżących związanych z posiadaniem i eksploatacją nieruchomości. "
Czyli 63 tyś na kwartał
koszty finansowe spadły dosyć znacząco porównując 2kw 2013 (134600zł) z 2kw 2014 (104000zł)
aktywa wzrosły prawie o 2mil 13.360.000 do 15.045.000
aktywa obrotowe 1.822.000 pozwalają na dalsze zakupy
trochę martwi zadłużenie lecz wynika to z posiłkowania się przy zakupach nieruchomości kredytami
w zamian za pozostawianie aktywów obrotowych mogąc dalej możliwość zakupu kolejnych nieruchomości
dodam że mimo większego zadłużenia koszty finansowe spadają (chociaż w 3 kw powinny być wyższe z powodu spłaty ostatniego kredytu.

spółka jest jak na razie dobrej sytuacji finansowej
wykorzystuje obecnie niskie oprocentowanie do powiększania aktywów
c/wk 0.44 pzy cenie 5gr jest niska
zagrożeniem może być dopiero znacząca podwyżka oprocentowania.
obecna cena jest na minimach chociaż wartość aktywów wzrosła o 50%
oceniam ją pozytywnie chyba coś zainwestuje
napiszcie co o tym myślicie czy warto

No to wstawiam widziałem kilka linków więc myślałem że niema znaczenia.
Poza tym strona nie jest żadnym blogiem.
Dałem link bo nie chciałem wkładać tylu wykresów tam są również opisy poszczególnych wykresów .

Fale Elliotta (19.09.2008) Wig wariant (jesteśmy obecnie w fali C)" Lagos"

kliknij, aby powiększyć

Fale Elliotta (19.09.2008) Wig wariant (jesteśmy obecnie w fali A)" Lagos"

kliknij, aby powiększyć

Fale Elliotta (25.09.2008) Wig20 " Lagos"

kliknij, aby powiększyć

Fale Elliotta (04.06.2009) Wig dalszy ciąg wykresu zamieszczonego natej stronie na samym dole(jesteśmy obecnie w fali 1)" Lagos"

kliknij, aby powiększyć

Fale Elliotta (01.02.2010) Wig obecnie jesteśmy po fali 1 korektę w fali 2 na wig oceniam między 68% a 100% fali 1 skłaniam się do 100% czyli okolice 22 tyś" Lagos"

kliknij, aby powiększyć

A teraz dla netii

Fale Elliotta na neti (03.03.2009) Netia " Lagos"
Moim zdaniem jesteśmy w trakcie fali 3 a że jest to 1 fala wzrostowa to 5 może nie przebić 3.

kliknij, aby powiększyć

Fale Elliotta na neti (19.03.2009) Netia " Lagos"
Moim zdaniem jesteśmy w trakcie fali 3 ,pod fale 3 i 4 oznaczyłem (?) zapytania dlatego że może być to dopiero 1 i 2 pod fala fali 3 .

kliknij, aby powiększyć

Fale Elliotta na neti (19.04.2009) Netia " Lagos"
Przedstawiam fale Eliota na Neti od 2002 r Według moich spostrzeżeń właśnie wtedy na Neti rozpoczeła się fala 1 . A fala 2 skończyła się 30.08.2008 Była to wręcz książkowa formacja fali 1 gdzie 2 zniosła fale 1 prawie o 100 procent.

kliknij, aby powiększyć

Fale Elliotta na neti (28.04.2009) Netia " Lagos"
Na dzisiaj widzę to tak.Jesteśmy w fali 3 wydłużonej jak na poniższym wykresie. Zaznaczyłem gdzie jesteśmy jeśli chodzi o falę wydłużoną dodaje jednak że to wyłącznie moja opinia. I czas pokaże czy jest to teoria słuszna

kliknij, aby powiększyć

Fale Elliotta na neti (12.07.2009) Netia " Lagos"
Musze się wycofać z poprzedniego twierdzenia że jesteśmy w wydłużonej fali ( wykres z dnia 28.04.2009) .Do wydłużonej fali skłoniło mnie twierdzenie że fala 4 nie zachodzi na fale 1. Lecz wielokrotnie się przekonałem że takie zachodzenie fal czasami występuje. Myślę że poniższy wykres jest bardziej trafny. I wracam do koncepcji która jest na ( wykresie z dnia 19.03.2009) Pozdrawiam.

kliknij, aby powiększyć

Fale Elliotta na neti (12.08.2009) Netia " Lagos"

kliknij, aby powiększyć

Fale Elliotta na neti (17.09.2009) Netia " Lagos"
Obecnie oceniam że jesteśmy w 5 podfali ,1 podfali,fali 1 myślę że w 5 podfali będziemy mieli klin końcowy. Następnie nastąpi spadek od 32% do 68% jest to tylko moja opinia .

kliknij, aby powiększyć

Fale Elliotta na neti (01.02.2010) Netia " Lagos"
Obecnie zakończyliśmy pod falę 1 w fali 3 na Netii Korektę w pod fali 2 powinna być przynajmniej o 32% czyli w okolice 4,10 lub głębsza 68% okolice 3,10 Moim zdaniem 4,10 lecz to tylko i wyłącznie opinia.

kliknij, aby powiększyć

Witam przyłączę się do dyskusji na temat fal elliotta.
Moje propozycje oznaczenia fal można zobaczyć na .
www.nyny.pl/elliott/index.html...

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 23 stycznia 2017 16:24:09
Liczba wpisów: 28
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,222 sek.

igqehpab
krqlduab
sjoenbae
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kjawzcaq
bvlezcwj
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat