No i mocno powiązane jest zachowanie akcji z branżą -> np. City Interactive... Jak tam rośnie to tu przynajmniej nie spada jak cały rynek...
Ale faktycznie zaufanie do Prezesa Majki lekko ograniczone...
Dają ciała z terminami a tu jeszcze takie info... Przydałby się lekki pozytyw dla zapakowanych...
|
|
Cze, co sądzicie o zapowiadanej emisji akcji w komunikacie...
|
|
A Morfeuszu Elstar i Ferrum to Twoje spółki na dłuższy okres czy liczysz na jakieś odpały w najbliższych dniach.
No może źle zadałem pytanie bo wiadomo, że na szybki wzrost każdy liczy :) Wiesz mam nadzieję co mam jednak na myśli...
|
|
No ja też gratuluję ale też dziękuję za Police :)
Przekonałeś mnie, wszedłem i nie żałuję... Teraz się zastanawiam kiedy wyjść by z pięknego nie wpaść w stan "jak zawsze" :)
|
|
Hejka, pytanko: Co Cię przekonało do włożenia kapitału w Police? Mógłbyś rozwinąć odpowiedź?
|
|
Temat:
AMICA
Chiny to nie jest ściema... Kilku znajomych inżynierów zatrudnionych w Amice lata do Chin dopinać kwestie techniczne... Wiem z dobrego źródła - i to nie jest tajemnica - patrzcie na link skąd jestem :))) Kod:[moderator] nie jest tajemnicą bo Prezes o tym mówił.
|
|
Temat:
AMBRA
19.10 - 3 dni daje 13.10 -> jak to wyliczyłeś?
Jeśli posiadanie akcji było wymuszone 18.10 to nie wystarczyło ich kupić 18.10?
Sorki, jeśli "śmierdzę" niewiedzą ale chcę mechanizm dywidend raz na zawsze zrozumieć.
|
|
Temat:
AMBRA
No właśnie a u mnie nie widzę takiego wpłynięcia i mnie to dziwi... Nie wiem czy mi przysługiwała dywidenda. Miałem akcje 19.10, które sprzedałem 20.10 więc niby powinienem się załapać... Nie wiem czy dobrze to rozumie i u kogo to mogę sprawdzić...
|
|
Temat:
AMBRA
Czy jeśli 19.10 posiadałem akcje Ambry - sprzedałem 20.10 -> to 3.11 nie powinna mi wpłynąć na konto maklerskie dywidenda...
Jak to można sprawdzić... Kto tego pilnuje...
|
|
Mam pytanko co do ACE bo od 3 miesięcy utrzymuje się w trendzie spadkowym. Czy nadal utrzymujesz pogląd, że przyniesie zyski?
Wiadomo, że wchodziłeś na poziomie 2,8 więc ta korekta boli Cię mniej...
Ja zastanawiam się w kontekście tego co napisałeś w pierwszym poście, że powinno polecieć do poziomu szczytów z ostatniej hossy czyli poziom 20...
Nie mam akcji tej firmy ale ciągle rozglądam się w co tu włożyć pieniążki na dłuższy okres - np. 2-5 lata i spodziewać się stabilnego 20% rocznie :)
|
|
kaczmarzyk napisał(a):na czym opierasz swoj spokoj co do hawe? No właśnie - dołączam się do pytania... Tym bardziej, że dzisiejsza sesja była słaba a jak pisałeś ona miała "rozwiać wątpliwości... co do dalszego kierunku" :)
|
|
Ok, już znalazłem. Na 5 PP przypada jedna akcja.
|
|
Mam 120 PP - ile mi przysługuje nowych akcji z tego tytułu? Nie mogę znaleźć tego zapisu.
|
|
Temat:
RAINBOW
Tym się nie martwię. Zastanawiam się jaki wpływ na ten bieżące wyniki może mieć pył w atmosferze i problemy linii lotniczych, które też się przekładają na biura podróży. Przecież ludziska urlopują cały rok i jeżdżą po całym świecie...
|
|
Pan Jaworski sprzedał swoje udziały (powyżej 5%) w NGS i zwiększył udział w Indexcop.
Czy to oznacza, że jest jakiś pomysł na wzrost wartości Indexcop'u? Co sądzicie?
Nie mam tych walorów ale ... się zastanawiam ...
|
|
Nisko ten Eurocash jeszcze poleci? Jak sądzicie? Trend w dół jest nadto denerwujący, szczególnie jak się ma troszkę tych walorków...
Cały czas trzymam i zastanawiam się czy dane za 4 kwartał pomogą odzyskać kondycję mojemu portfelowi...
|
|