|
|
|
|
 Jak to mówią, nie wchodzi się dwa razy do tej samej wody. I co tu teraz począć,  chyba trzeba zbadać rynek i poszukać czegoś innego.
|
|
Ale rozrabiają  Mogę prosić o słowo wyjaśnienia tych co przeżyli już kiedyś coś podobnego.
|
|
|
|
To ja ten sam, nie ukrywam swojej obecności więc nie zmieniam nicka na różnych forach. Zasiedziałem się na dobre w tej kiepskiej spółce, tak to jest jak się uwierzy w coś wirtualnego. Teraz trzeba lizać rany.
|
|
|
|
Chyba wszyscy spodziewali się czegoś, czego do końca nie umieli sprecyzować. Przecież będą świadczyć usługi finansowe, tak jak zapowiadali. Co z tego będzie - zobaczymy.
|
|
Z mięsem to wkrótce spółka będzie miała tyle wspólnego co wyroby AJPI. Najlepsza strategia dla spółki to , znajdź ze dwa albo trzy podmioty finansowe które mają chęć wejść na parkiet i opyl albo przynajmniej próbuj nas opylić, a zobaczysz co się stanie z kursem. Ale chyba ameryki tym wywodem nie odkryłem.
|
|
Sam sobie sypie, a kursik pomału rośnie. Nie mamy nic przeciw, niech sobie sypią.
|
|
To by szło dalej, a nie poszło. Po takich obrotach to i 100% w trzy dni by zrobili.
|
|
Nikt z małych nie zaryzykuje grą na befie. Ciekawe ile akcji wyciągają z rynku takimi zagrywkami. Skoro to robią musi się kalkulować. Pożyjemy, zobaczymy co będzie dalej.
|
|
|
|
A jakie są szanse wejścia banków spółdzielczych na giełdę. Normują to jakieś przepisy, czy muszą dopiero stworzyć takowe.
|
|
 Ale żeby było dobrze to musi tak rosnąć przez rok.
|
|
|
|
A tak na poważnie skąd u leniwego inwestora taka zmiana poglądu na befa. Jeszcze pare dni temu można było wyczytać z postów waćpana usilne udowadnianie sobie i nam, że bef ma kontrolę nad AJPI. I bynajmniej nie tyle w celach edukacyjnych, ile w nadziei, że bef będzie wielki bo ma AJPI.
|
|
leniwiec napisał(a):spark napisał(a):Jak nie zobaczę ich na własne oczy to podobnej deklaracji nie złożęNie rozumiem już nic. Czy razem z aktywami poszło zadłużenie, powinno tak być bo bef niczego nie poręczył. -czyli OK jesteśmy na czysto, teraz trzeba policzyć aktywa befa i dodać kasę (jakąś tam przecież ma) Może zrobi się nam z tego wartość księgowa po 1 zeta  , teraz przemnożymy x 3 (dyskonto pod wspaniałą strategię), no i już od nowa pływamy po starych poziomach sprzed lat panie spark a co pan powiesz na akcje panovy ? mam tu na mysli te akcje ktore beefsan posiada prosze zobaczyc w raporcie :) cos tam kasy jest mimo wszystko - a wiec skoro beefsan nie upadnie to .......................... Nie jest to aż tak znacząca ilość, ale zawsze. Przy okazji należy również wspomnieć o akcjach indykpolu, też trzeba dodać do aktyw - coś chyba 15 szt. nie chcę mi się wertować inf.
|
|
Jak nie zobaczę ich na własne oczy to podobnej deklaracji nie złożęNie rozumiem już nic. Czy razem z aktywami poszło zadłużenie, powinno tak być bo bef niczego nie poręczył. -czyli OK jesteśmy na czysto, teraz trzeba policzyć aktywa befa i dodać kasę (jakąś tam przecież ma) Może zrobi się nam z tego wartość księgowa po 1 zeta  , teraz przemnożymy x 3 (dyskonto pod wspaniałą strategię), no i już od nowa pływamy po starych poziomach sprzed lat
|
|
BEEFSAN (BEF): Oddalenie zażalenia na postanowienie o odrzuceniu skargi o wznowienie postępowania rejestrowego. (raport nr 1/2010) 06.01.2010 11:51
Raport bieżący nr 01/2010 Podstawa prawna:
Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne
Zarząd BEEF SAN Zakładów Mięsnych Spółka Akcyjna z siedzibą w Sanoku ("Emitent") podaje do publicznej wiadomości, że w dniu 6 stycznia 2010 roku otrzymał postanowienie Sądu Okręgowego w Katowicach z dnia 3 grudnia 2009 roku oddalające zażalenie na postanowienie Sądu Rejonowego Katowice Wschód w Katowicach z dnia 24 września 2009 roku o odrzuceniu skargi o wznowienie postępowania rejestrowego w sprawie odmowy wpisania Emitenta do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego dla ABAKUS Spółki z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Mysłowicach ("ABAKUS") jako wspólnika, który objął w niej 400 udziałów na mocy uchwały zgromadzenia wspólników tej spółki z dnia 1 kwietnia 2009 roku o podwyższeniu kapitału zakładowego. Jerzy Biel - Prezes Zarządu Cecylia Potera - Prokurent
|
|
BEEFSAN (BEF): Złożenie wniosku o ogłoszenie upadłości Spółki zależnej Mysław Partner S.A. (raport nr 12/2009) 23.12.2009 09:41
Raport bieżący nr 12/2009 Podstawa prawna:
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Zarząd "Beef-San’ Zakłady Mięsne S.A. w Sanoku informuje , że w dniu 22 grudnia 2009r. otrzymał zawiadomienie, iż Zarządca jednostki zależnej od emitenta - AJPI Spółka z o.o. w upadłości układowej w Mysłowicach złożył w dniu 22 grudnia 2009r. w Sądzie Rejonowym Katowice - Wschód w Katowicach Wydział X Gospodarczy ul. Lompy 14 wniosek o ogłoszenie upadłości obejmującej likwidację majątku Dłużnika MYSŁAW Partner S.A. z siedzibą w Mysłowicach - spółki pośrednio zależnej od emitenta. Jerzy Biel - Prezes Zarządu Cecylia Potera - Prokurent
|
|