Temat:
QUERCUS
- nie bardzo rozumiem. Uważasz, że quercus ma jakieś problemy? rozwiniesz?
|
|
Temat:
MMPPL
No i bedziemy mieli come back. Bardzo jestem ciekawy w jakim stylu. Czy potencjalni nabywcy (nie tak dawno miało dojść do zakupu MMP przez konkurenta)głównie sięgający po nia UPC będzie zainteresowany zakupem jakiegoś pakietu? w 2012 roku było dośc głośno o przejeciu :) bez finału... biznes.gazetaprawna.pl/artykul...
|
|
Temat:
QUERCUS
Osobiście wolałbym decydować sam o sposobie reinwestowania lub skonsumowania zysków. Wzrost wartości akcji (poprzez BB) w sytuacji dość mocno rozchwianego rynku może być skonsumowane przez jedną globalna informację. Wystarczy kolejny ruch za nasza wsch. granica...
|
|
Temat:
BORYSZEW
Regularnie w 44 sekundzie każdej minuty transakcja 294 szt :)
|
|
Z całym szac, z jego wpisu więcej wyniosłem niż z Twojego. Liczyc potrafię, a wyłozył to wystarczająco łopatologicznie. m ps. dobrze, że nie jesteś moderatorem :)
|
|
maxim napisał(a):Cos mi sie wydaje ze zaraz drugie ramię zobaczymy i pojdzie w dol.Tylko dobre info uratowaloby sytuacje. Ja tam widzę raczej trójkąt i czekam na wybicie niż głowę i ramiona/
|
|
 Temat trochę spłyciliście, ale jeśli jest aktualny, to mogę go nieco przybliżyć... obecnie zajmuję się kredytami - głównie hipoteką.
|
|
Temat:
PLASTBOX
NIe mam pewnej informacji do kiedy (tyle było już terminów) będą notowane PP ale już są :) cena otwarcia dzisiaj to 11,48 ale spada... Jeśli ktoś wie do kiedy będą notowane, to prosze o info.
|
|
Temat:
ATONHT
maciej... kupuje się plotki i prognozy ... fakty się sprzedaje
|
|
Temat:
FASTFIN
Dodam tylko (do wypowiedzi prezesa fast),że jeśli płaci średnio 20% za wierzytelności , to płaci b.dużo. Sam zajmowałem się sprzedażą takim firmom wierzytelności i wiem że portfel portfelowi nie równy. Czasem sprzedawaliśmy tak " przetrzepany" windykacyjnie portfel, że można z niego wycisnąć ok 9-12% . Oczywiście będąc na auditach kazda z tych firm chwaliła się skutecznością, tylko po to aby zapewnić sobie udział w następnym przetargu. Przetargi czasem wygrywały firmy które oferowały 12-14%, 18% to rzadkość... Gdybyś wiedział jakich klientów mają tj z jakiej branży , to byłoby łatwiej ocenić. Przy czym powtarzam, kryzys to świetny okres dla firm z tej branży. 2010 rok powinien być dla nich dobry :) Zastanawiam się nad tymi20%, bo w tej branży to najwieksza tajemnica, a prezesunio tak sobie chlapnął
|
|
Temat:
FASTFIN
Seba... też uważam, że to dobry okres (żniwa) dla takich spółek jak fast. Jednak Wrocław to zagłębie call center's i firm windykacyjnych - duża konkurencja. Osobiście nie przepadam za firmami których majątek stanowią głównie ludzie oraz soft.
|
|
Temat:
ATONHT
Z giełdą mam sporo wspólnego i to już od dawna. Sam siebie nazywam dzieckiem bessy :) "wchodziłem w nią" na końcu 2003. To był trudny okres do zarabiania a warrantów fiutów jeszcze nie było. Potem 6 lat pracy w domu maklerskim. Ale do rzeczy: lubię spólki , które prowadzą działalność do której mam przekonanie. Aton te zaliczyłem to swojego grona i pomimo "średnich" wyników finansowych zdecydowałem się wejść już dawno. NIestety kikla razy wchodziłem i tyleż samo razy wychodziłem :) Nie powiem z pozytywnym skutkiem. Ale ten ostatni rajd mi uciekł nad czym ubolewam. Wszedłem ponownie licząc na przyszłe wyniki bo jak już zauważyliście obecne i 4Q będzie "taki sobie". Liczę jednak tak jak Wy na ustawę i pozytywne kontrakty:) Kibicuję Atonowi i obserwuję uważnie. Wiem, że nie wniosłem nic nowego, ale wiele już zostało napisane , a zaistnieć jakoś trzeba  Pozdrawiam cierpliwych
|
|