fqbbwikt
PARTNER SERWISU
qguar

qguar

Ostatnie 10 wpisów
król stali napisał(a):
Rosja wtedy zostanie wpisana jako kraj wspierający terroryzm i zostanie gospodarczo izolowana.
Ponadto Ukraina chce stawiać mur graniczny na długości przeszło 500 km z dodatkowymi zabezpieczeniami w postaci pół minowych i wieżyczek obserwacyjnych i monitoringu ze strefą buforową na 500 metrów.
Wtedy Roja będzie mogła im naskoczyć.

Skąd Ty takie rewelacje bierzesz ?
A swoją drogą- całe szczęście, że Rosja nie ma lotnictwa...

Cytat:
Zarząd PSW Capital S.A. informuję, iż w dniu 28.11.2013r podpisał z firmą Cameron Private Investment Ltd z siedzibą w Izraelu umowę sprzedaży 211.224.000 (dwustu jedenastu milionów dwustu dwudziestu czterech tysięcy) akcji stanowiących 91,82% (dziewięćdziesiąt jeden i osiemdziesiąt dwie setne procenta) kapitału zakładowego Spółki pod firmą Weglopex Holding S.A. z siedzibą w Warszawie za cenę 2 300 000,00zł ( dwa miliony trzysta tysięcy złotych )
W ocenie Zarządu Emitenta zawarcie powyższej transakcji na korzystnych warunkach stwarza szanse dalszego dynamicznego rozwoju Spółki. Przychody uzyskane ze sprzedaży wzmiankowanego pakietu akcji mają posłużyć do ustabilizowania sytuacji finansowej Emitenta oraz kontynuowania działalności inwestycyjnej.
Podstawa prawna: par. 3 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu “Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect\"

Link

Przyglądam się sytuacji tej spółki od jakiegoś czasu i zastanawia mnie, czy takie warunki sprzedaży Węglopex Holding są są korzystne z punktu widzenia PCA, czy też wymuszone przez konieczność spłaty zobowiązań ? 2,3 mln. pomoże im wyjść z dołka ? Coś każe mi w to wątpić... ;/

No pewnie to, że przebudowanie repliki wymaga "zupełnie innych kategorii myślenia" niż przylepienie karoserii do M5 ...

Scarry napisał(a):
@jimmi
(...) fascynuje mnie wariant - KOV znajduje ropę, ale zawala terminy. Co wtedy (oczywiście mowa o dwóch odwiertach Brunei)? (...)

O ile mój czerep dobrze pomięta, to w bloku "L" mowa jest raczej o gazie ( zalała go woda ;)- "Lempuyang-1"- i miało być jakieś tam odszkodowanie ). Roponośne ( i wg. Redface znacznie lepiej rokujące złoża ), miały znajdować się w bloku "M", który jak wiadomo wsiąkł ;)

@Redface

Napisałeś jakiś czas temu- "odliczajmy" ( pisałeś o 4 dodatnich Q ) odnośnie opinii biegłego rewidenta, traktującej o "istotnej niepewności, która może powodować istotne wątpliwości co do zdolności Kulczyk Oil Ventures Inc. do kontynuowania działalności", która to opinia miała ulec zmianie.
Skomentujesz raport ?

Idzie. Stoi w kolejce razem z innymi, tyle że jest niewidoczna w arkuszu.

Cytat:
Czy gniot- zdania podzielone.

Cóż, wyniki finansowe sugerują raczej, że zdania podzielone nie są :)

Cytat:
Majka nieumiejętnie wiele spraw poprowadził to fakt, niemniej jednak może konkurencja mu pomogła – by nie wyszło. Zawsze lepiej na początku wyeliminować słabszego gracza z rynku gier niż później mieć problemy. Czyż nie prawda?Think

Proszę cię.... Gniota wyprodukowali, spalili marketing i tyle w temacie. Jaka znowu konkurencja ?
Angel

edit:

Też jesteś z nowej RN ? angel4

Cytat:
Spółka Prymus S.A., zgodnie z postanowieniami art. 69 ust. 1 ,2 i 4 Ustawy o ofercie informuje, że w dniu 04 września 2012 roku w transakcji pakietowej sesyjnej, nabyła 1.200.000 sztuk akcji Spółki.

Przed dokonaniem transakcji zakupu Prymus S.A. posiadała 477.000 sztuk akcji zwykłych na okaziciela Leśne Runo S.A., które stanowiły 13,25% udziału w kapitale zakładowym i uprawniały do 13,25% głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy.

Na dzień kierowania niniejszego zawiadomienia Prymus S.A. posiada 1.677.000 sztuk akcji Spółki Leśne Runo S.A., co stanowi 46,58% kapitału zakładowego i uprawnia do wykonania 1.677.000 głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy, co stanowi 46,58% udziału w ogólnej liczbie głosów.

LINK

No to mamy jasność :)

Jak myślicie, może przejęcie ? ;)

Ciekawe, cóż za jegomość przejął ten pakiecik :)

gielda.wp.pl/isin,PLLSNRN00015...

Nie, nie napisałeś. I ja również nie napisałem, że Ty napisałeś :D Dla jasności, rozumiem Twój wpis tak:
Cytat:
Tym bardziej, że wizerunek firmy dla inwestorów ( nie spekulantów z forum ), również aż tak bardzo nie cierpi na tym.

Jest ok. To nie ich wina. Wizerunek ucierpiał jedynie w 36 procentach ( wśród inwestorów, nie spekulantów, ponieważ ci drudzy są frustratami forumowymi ).
Cytat:
Być w konsorcjum , a odpowiadać samemu bezpośrednio to chyba spora róznica, prawda qguar ?

Jest ok. ktoś inny zawinił. KOV odpowie pośrednio. Prawie nic się nie stało.
Cytat:
Dla inwestorów opóźnienie z jakim podaje KOV informacje dla bloku M nie jest problemem, ale dla spekulantów obecnych na tym forum jest to duży problem.

Nie mylisz aby inwestorów z kolekcjonerami ?
Ale ok. Niech Ci będzie. Prawie nic się nie stało.

Cytat:
Być w konsorcjum , a odpowiadać samemu bezpośrednio to chyba spora róznica, prawda qguar ? Choćby taka , że finansowo kara może być dla KOV, jak to trafnie policzyłeś, nie wieksza niż 5,886 mln , a nie jak napisał bzdure menager 16 mln. Tym bardziej, że wizerunek firmy dla inwestorów ( nie spekulantów z forum ), również aż tak bardzo nie cierpi na tym.

Lecz z tej odpowiedzialności nie jest się zwolnionym :) No, chyba że KOV w bloku M stał sobie z boku i przyglądał się, co też chiński partner sobie tam dłubie. Ale w takim wypadku, oznaczałoby to, iż spółka nie robi w Brunei nic. A to podobno nieprawda ;)
Wizerunek nie ucierpiał ? Za to WK nieco stopniała. Wyparowały też te wszystkie miliony $ zainwestowane w badania i odwierty. Ale przecież to tyko forsa :) To nie psuje ani odrobinę "wizerunku" firmy. W oczach "prawdziwych" inwestorów rzecz jasna. Bo w oczach forumowych spekulantów, nastawionych na zarabianie, a nie tracenie pieniędzy - już tak.

Jakub_AK77 napisał(a):
Odszkodowanie ma zapłacić Konsorcjum , a nie KOV. I to jest duża różnica.

A czy KOV nie jest przypadkiem w tymże konsorcjum ?

Cytat:
Problem największy to to, że KOV nie jest tu operatorem ( blok M ) i nie od nich wszystko zależy.

Ale fakty są takie, że nie sam operator odpowiada za niewywiązanie się z umowy.
Swoją drogą, ciekawe jak poradzą sobie w bloku L. Wspólnika do finansowania prac jak nie było, tak nie ma Whistle

Cytat:
A wisienka na torcie jest koniecznosc stania na preziem z batem, jak nad jakims szczylem, i pilnowanie go zeby nie wywiozl gdzies kasy.

Yyyyyyyy..... jakiej kasy ? Chyba,że masz na myśli wywóz pustej kasy pancernej z sekretariatu, na złom ? wave

No to 16,35 x 36% = 5,886 m $.

To jakieś dwa - trzy kwartały netto z Ukrainy pójdą się kochać :)

P.S. Redface, wiesz już o tym, czy dowiesz się faksem w poniedziałek po południu ? ;)

@ anty_teresa,
akcji jest 481 756 729
' zatem WK, to ok. 0,49.

Ależ ja niczego nie podważam :) Tyle tylko, że w artykule, do którego podałeś link, jako źródło podano

Cytat:
źródło: ABS Investment
.

Natomiast na stronie, podanej jako źródło, nie widzę takiej informacji. Jak napisałem wyżej- zatelefonuję jutro i zwyczajnie, werbalnie, zapytam :)

Pokaż "paluchem", bo nie widzę:

absinvestment.pl/portfel-inwes...

Dzwoniłem do ABS. Możliwość kontaktu z osobą która coś wie ( Pan Sławomir Jarosz – Prezes Zarządu), będzie jutro około 14-ej. Nie omieszkam zatelefonować :)

error Nie wygłupiaj się... Przecież zablokowali resplit Angel

Cytat:
a za to półrocze przychód 4x wyższy niż w 2011. może mają maszynkę do robienia pieniędzy w piwnicy?

Czyżby nowi członkowie Rady Nadzorczej zaczęli wypowiadać się na wątku ? ;)

Cytat:
Szanowny Panie Redaktorze,
W związku z materiałem Pańskiego autorstwa w serwisie StockWatch, pozwalamy sobie na przesłanie
komentarzy, których opublikowanie umożliwi czytelnikom uzyskanie pełnego oglądu obecnych działań
KOV. W naszej ocenie sensacyjny wydźwięk całości materiału nie pasują do merytorycznego, biznesowego
profilu, jaki z powodzeniem budowany jest przez Redakcję oraz użytkowników Państwa portalu. Niektóre
stwierdzenia są wręcz subiektywnymi opiniami autora, nie mającymi pokrycia w faktach.

Komentarz KOV na temat "omawianego" niedawno artykułu

Cytat:
KOV odpowiada: mamy pieniądze na Brunei, jesteśmy gotowi na AIM

LINK

Cytat:
Jeśli chodzi o sprzedaż licencji: w zależności od wieku produktu (jego "świeżości"), jego jakości (hit vs średniak vs kiszka), przewidywanego nakładu wydawnictwa, wreszcie ewentualnych dodatkowych kosztów licencyjnych (aktorzy, właściciel ścieżki dzwiękowej itp itd), kwota ta może się wahać od kilkudziesięciu ("małe" produkcje, wiekowe evergreeny lub filmy które są tak słabe że trafiają od razu na DVD z pominięciem kin) do 300-500 tysięcy za mega hity.

Myślę, że tu możnaby powalczyć o kwotę ze środka tej drugiej grupy (produkt był dosyć młody, jakiś tam hype był wokół niego wytworzony i jako gratis w cenie magazynu powinien się nieźle sprzedać).

Drugiej grupy, czyli 300-500 k ?

Mnie też ciekawi, jakie stawki obowiązują za tego typu licencje. Stąd moje pytanio-domniemanie ( 50 groszy/sztuka ? ). A dlaczego za sztukę ? Ano dlatego, że wykombinowałem sobie, że być może taka "licencja" jest na zasadzie komisu - ile się sprzeda, taką działę dostanie producent.

No to jeden ze sprzedających "przeczytał" 34 sztuki, drugi 25 sztuk :)

Pamiętam- pisałeś. A swoją drogą ( gry komputerowe to zupełnie nie moja bajka ), myślałem że to będzie płyta z ( jedną ) grą, a nie zestawik na DVD + jakieś czasopismo, wszystko razem za 5 PLNów :) Ciekawe ile NGS z tego ma. Jak sądzicie, dostają z 50 groszy od sztuki ?

Uuuuuuuuu uuuuuuuuu uuuuuuuuu, sprzedaż skoczyła ! ;D

Cytat:
Kup Teraz! 4,99 zł

Link

WD, tak żeby oddać sprawiedliwość, to:

Cytat:
Dlatego spółka od przeszło roku czyni rozmaite starania, wśród których był planowany na jesień 2011 r. debiut na londyńskim alternatywnym rynku giełdowym AIM, który nie doszedł do skutku.

Debiut był uzależniony od "wejścia w Nigerię".

Cytat:
Pozostałe kierunki są porażkami lub znakiem zapytania: prace w Syrii są wstrzymane, z projektu nigeryjskiego spółka się wycofała, a prace w Brunei po trafieniu na spore zasoby wody utknęły w martwym punkcie.

Czy aby na pewno wody ?
KOV twierdzi inaczej :

Cytat:
Odwiert Lempuyang-1 przeciął skały zbiornikowe – zbudowane z odpowiedniej jakości piaskowców
– zawierające gaz, pochodzący z dwóch testowanych interwałów, który wypłynął na powierzchnię
i został spalony. Kilka cienkich warstw piaskowców zawierających gaz zostało zlokalizowanych
w testowanym interwale dolnej części rezerwuaru (3.077-3.131,5 m wg miary wiertniczej „MD” –
z czego 24 m zostało sperforowanych). Test interwału w górnej części rezerwuaru (2.849-2.867,5 m
MD – z czego całe 18 m zostało sperforowanych) spowodował wypływ i spalanie gazu na
powierzchni, zanim operator był zmuszony do zaprzestania testowania z powodu usterki
mechanicznej.

RB 20/2011

No przecież to tyle razy było tutaj wałkowane... Co Wy z tą wodą ? Ktoś coś spaprał i już.

Podrabiają jeszcze jakiśtam ( nie pomnę nazwy ) rosyjski "niewidzialny" ( chyba ) myśliwiec, czy raczej samolot wielozadaniowy ( wszak współcześnie takie są ) ;) Tyle, że ten "ich" jest widzialny i prawdopodobnie nie nadaje się do walki w powietrzu :) A z tym lotniskowcem, to na wzór tego kadłuba mieli produkować własne. Już napędzane reaktorami. Po to właśnie, żeby móc angażować się ( a raczej pokazywać się ) w lokalne konflikty. No a rakiety- jakie by nie były- atom jest atom...

Scarry, no ale mają takie rakiety z fajnymi głowicami ;)
To tak odnośnie potęgi militarnej :)
A- i budują podobno lotniskowce ( tzn. remontują jakieś tam trupy post-ZSRR, czy coś w tym rodzaju- nie chce mi się źródeł szukać ).

Dr Acula napisał(a):
żeby wziąć udział w Walnym to chyba trzeba posiadać akcje a sądząc po ironii wypowiedzi jej autor raczej daleki jest od tego

Za moment przecież mogę stać się akcjonariuszem, prawda ? Tyle, że się nie stanę, ponieważ do Katowic mam daleko...Chociaż widok posiedzenia mógłby się okazać bezcenny. Ale może Kolega zamieści kilka zdjęć z Walnego ? ;)

hehehe, tak sobie pomyślałem... Gdybym mieszkał w Katowicach, to bym się jak nic- udał na to Walne walk Cholernie jestem ciekaw, jak ono będzie wyglądać... Oczami wyobraźni widzę Pana Prezesa siedzącego z jednej strony biurka, z drugiej Pan Notariusz ...toothy7
Musieliby trzecie krzesło dostawić toothy10

Zastanawiam się tylko jak to ma wyglądać. Jednoosobowy Zarząd upoważni się do podejmowania decyzji ?
Jak dla mnie- bomba :)

Na to wygląda. Czyli podzieli los Veno ? ;)

www.newconnect.pl/?page=get_eb...

Cytat:
h.w sprawie scalenia (połączenia) akcji, zmiany Statutu Spółki oraz upoważnienia Zarządu do podejmowania czynności z tym związanych

mathu napisał(a):
Jasne że to oni, zobaczcie tutaj:

allegro.pl/monitor-iiyama-prol...

kliknij, aby powiększyć

Któż to na nas patrzy z ekranu?

Ale jaja, Scarry, to jest najważniejsze info dotyczące NGS w tym roku :D

Żeby nie było wątpliwości :

Cytat:
Dane firmy

Nicolas Games S.A.

GRANICZNA 54

40-018 KATOWICE

REGON: 278163028

NIP: 644-31-55-839

KRS: 300780

:-)

Czy ja dobrze pamiętam, że to scalenie miało na celu "poprawę płynności" notowanych "walorów" ?
No to poprawili. Akcjonariusze powinni ich po rękach całować toothy10

Dzisiaj podali komunikat o umowie dystrybucji wersji francuskojęzycznej. Linka nie podam, bo mi się nie chce tego szukać :)

rabbit napisał(a):
@qguar

Takich opcji jest więcej,za nie trzeba zapłacić i o ile się nie mylę to cenę emisyjną 1.89 pln.
Podziel kwotę przez akcję i masz cenę.
Tak to chyba wygląda.

Pytanie kto realizuje opcje w tej cenie skoro na rynku może kupić po 1.4 pln?

Kalkulator twierdzi, że opcje zostały zrealizowane po 0,62 USD/szt. czyli po dzisiejszym kursie, jakieś 1,95/szt.

Do rozstrząsania ;)
Cytat:
EMISJA AKCJI ORAZ PODWYŻSZENIE KAPITAŁU ZAKŁADOWEGO W WYNIKU WYKONANIA OPCJI NA

AKCJE

Raport bieżący nr 21/2012

Kierownictwo KULCZYK OIL VENTURES INC. („Spółka”) informuje, iż w związku z wykonaniem 453.333 opcji na akcje przez jednego z uprawnionych uczestników Programu Opcji na Akcje („Program”) przydzielonych mu zgodnie z postanowieniami Programu, zatwierdzonego przez akcjonariuszy Spółki w czerwcu 2008 r. oraz opisanego w Prospekcie emisyjnym Spółki (s. 224-227), Spółka wyemitowała 453.333 akcje. Zgodnie z prawem kanadyjskim emisja akcji przez spółkę oraz wynikające z niej podwyższenie kapitału zakładowego nie podlega rejestracji przez sąd. Podwyższenie kapitału zakładowego dokonuje się w momencie emisji akcji.

Na skutek emisji akcji na dzień 20 kwietnia 2012 r. liczba akcji Spółki wynosi 421.257.700 akcji zwykłych, a na każdą akcję zwykłą przypada jeden głos. Wysokość kapitału zakładowego Spółki po emisji akcji wzrosła o 277.888 USD do łącznej kwoty 205.723.052 USD, a łączna liczba głosów wynikająca ze wszystkich wyemitowanych akcji wynosi 421.257.700.

Spółka zamierza wprowadzić powyższe akcje do obrotu na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.

Szczegółowa podstawa prawna: §5 ust. 1 pkt 9 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim.

Data sporządzenia: 2012-04-20

Wykonanie opcji na akcje

Cytat:
Działając na podstawie §103 ust. 2 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych […], Kierownictwo KULCZYK OIL VENTURES INC. informuje o podjęciu decyzji o zmianie terminu publikacji skonsolidowanego raportu za I kwartał 2012 r. z załączonym skonsolidowanym sprawozdaniem finansowym za okres trzech miesięcy kończący się w dniu 31 marca 2012 r. Termin publikacji ww. raportu uległ przesunięciu z dnia 15 maja 2012 r. na dzień 4 maja 2012 roku.

Zmiana terminu raportu za 1Q

@Scarry, przecież wszyscy wiemy, że KOV na to nie stać. Każdy link, wpis, czy cytat będziesz piętnował "sukcesem cyklicznym" ? Po co ?
edit:
@onochi, wiem.

Cytat:
„Śniadanie z Super Biznesem” to cykl spotkań organizowany przez redakcję Super Expressu. Ich celem jest debata na temat wyzwań, z którymi zmagają się przedsiębiorcy. W debacie Gaz łupkowy – szansa na polskie el dorado, czy zwykły miraż? udział wzięli: Mikołaj Budzanowski minister skarbu, Piotr Woźniak wiceminister środowiska, Grażyna Piotrowska-Oliwa prezes PGNiG, Bertrand Le Guern prezes Petrolinvest, Jakub Korczak wiceprezes Kulczyk Oil Ventures oraz Wiesław Prugar prezes Orlen Upstream.

Gaz łupkowy na śniadanie

Nie to, żebym pomyślał o możliwości wejścia KOV w polskie łupki, ale kto wie ... ;)

Pewnie bierze 30% kosztów, ryzyka i ewentualnych profitów :)

Rabbit, na moje oko, to przesadziłeś o jakieś 20m $. Dlaczego? A dlatego, że ok. 30m wynika z cytowanej przez Ciebie wypowiedzi Redface-a ( w której jak mniemam zawarł kredyt EBOiR ), a na "siłę" można do tego dodać 10m za 1Q.

Dołączam się do pytania . Jaki okres masz na myśli Rabbit ? 2? 3 lata ?

Na przykład dlatego, że jest spółką kanadyjską, a nie "nasz polski KOV"? Poprzednie walne było w Warszawie.

Redface za kilkanaście minut będzie w TVNCNBC.

A mi cały czas pachnie fuzja z Aurelian :) Pod coś trzeba na to AIM wejść, prawda ? ;)

Co do Neconde, to skoro ( jak napisano ) mielibyśmy być inwestorem finansowym, to po diabła nam to ?
Redface pisał jakiś czas temu, że KOV nie stać na czekanie- KI natomiast ma czas. I tak się stało. Nie ma możliwości sprawnego działania, to nie kupujemy :)
A zwała pewnie jutro będzie :/

@onochi
Razy 1000 . A z tą płynnością, to faktycznie mizerna. Dzisiejszy wolumen dzienny na tę chwilę = 1 :) Największy w "historii" wyniósł, pierwszego dnia notowań, 94. A w ogóle,to zwykle zajmowanych jest tylko kilka pozycji. Teraz z lewej np. są dwie ;) o łącznym wolumenie 27 :)

edit
W sensie na 2 poziomach cenowych. Zamotałem ;)

Cytat:
Gdyby nie odpisy związane z syryjską inwestycją, spółka z Kulczykiem w nazwie zamknęłaby IV kwartał na plusie. Niemniej jednak w raporcie bije w oczy ostrzeżenie audytora dotyczące zdolności kontynuowania działalności. Zarząd KOV uspokaja, że nie ma takich obaw.

Cytat:
- Audytor musi zachować klauzulę ostrożnościową, co jest typowe dla spółek poszukiwawczo-wydobywczych. A jeśli chodzi o realizację swoich zobowiązań kontraktowych, KOV ma zapewnione środki. Na Ukrainie mamy do wykorzystania jeszcze 17 mln z kredytu EBOiR, a trzeba pamiętać, że ta inwestycja wygenerowała 11 mln USD zysku, więc finansuje się praktycznie sama. Na pozostałe inwestycje mamy 13 mln USD finansowania dłużnego, 12,9 mln USD w gotówce i jakieś 4,8 mln w środkach płynnych. To daje nam ok 30 mln USD. Po stronie zobowiązań mamy Brunei, ok 3,7 mln USD w Bloku L i 2,9 w Bloku M, natomiast wydatki korporacyjne to jakieś 10 mln USD, czyli razem razem 16,6 mln USD.– mówi wiceprezes KOV w rozmowie ze StockWatch.pl.

www.stockwatch.pl/wiadomosci/s...

Redface napisał(a):
krk napisał(a):
Redface. Bardzo proszę o wyjaśnienie co z testami odwiertu 014.Przepraszam jeśli macie tyle pracy i zapomnieliście sobie?

Właśnie testujemy... Początek był w weekend. Widziałem na własne oczy (nie mam jak zrzucić zdjęć z aparatu, ale po powrocie na pewno trochę wrzucę na SW i na naszą www.
Pozdrawiam,
Jkorczak /KOV/

Redface, to już siódmy tydzień. Dlaczego testy trwają tak długo ?

@lukch, to wszystko :)

Cytat:
KULCZYK OIL VENTURES INC.

emitent.reuters.pl/000289492.h...

Ale najgorsze jest to, że jak wynika z wpisów na innych forach, duża część z tych nowych posiadaczy spodziewa się Bóg wie jakich wyników finansowych za ubiegły rok. :/ A niektórzy sądzą nawet, że nasz wspólnik z KubGas, to KOV notowany w Toronto... I to jest strasznie straszne ;)

Bo się nie zrównoważyło.

Cytat:
Zarząd Giełdy Papierów Wartościowych podjął decyzję o wprowadzeniu nowych instrumentów rynku terminowego. W obrocie pojawią się kontrakty na dwie popularne spółki: Boryszew i Kulczyk Oil Ventures.

Link

Dr Acula napisał(a):
pozwolę się z Tobą nie zgodzić jeśli moderator pozwoli - po tym co obserwuję ostatnio (spory popyt na 7 gr) wydaję mi się że kurs nie spadnie poniżej 7 gr - a jeżeli się nie mylę w swoich wnioskach to kurs może albo poszybować w górę albo uklepać się na obecnych poziomach ale bardziej prawdopodobne wydaję mi się to pierwsze

Spoglądając na wykres, można zaobserwować że podobna sytuacja miała miejsce przy 0,22 później przy 0,20 ; 0,16 ; 0,12 ; 0,10 ... Teraz 0,08 . A co myślisz, że będzie dalej ? Twoim zdaniem rynek doceni wreszcie tę znakomitą markę pod tytułem "Afterfall" ? ;) Myślę, że nie ma co się łudzić. Do podania wyników sprzedaży raczej kurs będzie się osuwał. A po ich podaniu... zależy od tych wyników (a wróbelki ćwierkają, że sprzedaż nie powali na kolana- a raczej na pewno nie w Polsce ) ;) Zresztą sama firma pokazała, jak podchodzi do tematu dystrybucji swojego flagowego produktu... Wprowadzają go na rynek już czwarty miesiąc. Gdyby to był latający spodek, to bym zrozumiał, ale pieprzyć się tyle czasu z przeciętną grą ? Nie wspomnę już o wersji na konsole ( o ile w ogóle ktoś im ją wyda ).

Cytat:
Zarząd WASKO S.A. informuje, że w dniu 29 lutego 2012 roku pomiędzy Konsorcjum Firm: WASKO S.A. (Lider Konsorcjum), Fonbud Sp. z o. o. i Jacek Dudek TELNET S. K. A. oraz Województwem Dolnośląskim podpisana została umowa na "Zaprojektowanie i wykonanie Regionalnej Sieci Szerokopasmowej Województwa Dolnośląskiego" składającej się z warstwy szkieletowej oraz dystrybucyjnej w ramach projektu "Likwidacja obszarów wykluczenia informacyjnego i budowa dolnośląskiej sieci szkieletowej" dofinansowanego ze środków funduszy strukturalnych Unii Europejskiej.

Przedmiotem umowy jest zaprojektowanie i wykonanie przez Konsorcjum robót dotyczących budowy sieci szerokopasmowej na obszarze województwa dolnośląskiego o długości ok. 1 769 km wraz z centrami zarządzania siecią oraz punktami wymiany ruchu. Zgodnie z umową prace mają zostać zakończone do dnia 30.09.2013 roku. Wartość umowy wynosi 148,9 mln zł (netto).

LINK

Ciekawe ile jutro ;)

Cytat:
Spółka zależna MOL’a jest kolejnym podmiotem z branży poszukiwawczo-wydobywczej, który został unieruchomiony z powodu narastającego konfliktu w Syrii. Na północ od rejonu walk znajdują się także aktywa Kulczyk Oil Ventures.

www.stockwatch.pl/wiadomosci/k...

Cytat:
Zarząd Nicolas Games S.A. informuje, że podpisał z firmą Techland Sp. z o.o umowę określającą warunki sprzedaży licencji na gre Afterfall InSanity w wersji na PC. Techland wraz z lokalnymi dystrybutorami na terenie poszczególnych krajów będzie odpowiedzialny za publishing, dystrybucję oraz marketing produktu. Z umowy zostały wyłączone kraje gdzie gra ma już wyłącznego dystrybutora jak np. Polska (CD Projekt) czy Rosja (1C-Softclub)

LINK

Kolejna umowa... To już się nudne robi ;) Tej może nie zerwą ;)

Cytat:
Płaska korekta po pokonaniu oporu z reguły zapowiada kontynuację ruchu w nadrzędnym trendzie. W przypadku KOV trend jest wzrostowy, więc w najbliższych dniach/tygodniach spodziewamy się kontynuacji ruchu w górę. – podkreśla biuro

www.stockwatch.pl/wiadomosci/5...

Pewnie chodziło Mu o to :

mathu napisał(a):

(...)
Każdy twórca chwali się liczbą sprzedanych gier w pierwszym dniu, tygodniu i miesiącu. Tylko nie Majka, który nie zamierza podawać jakichkolwiek wyników sprzedaży przed upływem ponad pół roku (następny raport: połowa maja).(...)

Cytat:
Idealna transakcja to kupno akcji po 1,47 zł na cofnięciu, przy stop loss na poziomie 1,36 zł. Jeśli nie wyjdzie, trzeba dostosować się do tego, co się będzie działo. Bez względu na to jak postąpimy, stop nie powinien być ustawiony poniżej 1,36 zł. Minimalny zasięg wzrostów to okolice 2 zł.

www.stockwatch.pl/wiadomosci/z...

No dobra, faktycznie nie doczytałem o co chodzi. Tyle, że te wyliczenia i tak nie biorą pod uwagę podłączania kolejnych odwiertów. A na to, że podłączane będą, to chyba można postawić każde pieniądze...

Wetnę się ;)
Cytat:
Zastosowanie tej technologii umożliwiło przepływ gazu na poziomie ponad 42 tys. metrów sześciennych dziennie (1,5 mln stóp sześc. dziennie „MMcf/d”) z odwiertu uznawanego dotąd za nieprodukcyjny. Oznacza to, że dziś łączna produkcja na Ukrainie wynosi już niemal 524 tys. m sześc. dziennie (18,5 MMcf/d) i, dzięki podłączeniu drugiego odwiertu po szczelinowaniu O-8, ma szansę na kolejne wzrosty.

Link

Spółka podaje tyle, ile Rabbit. Produkcja ma być zwiększana. Prawda? Więc w czym rzecz ,Onochi ?

Nie ma co marudzić. Wygląda na to, że opór na 1.50 zaczyna zdychać ;)

Nie wiem jak Wy, ale ja spodziewam się kilku ciężarówek, spychaczy, paru agregatów i trochę uzbrojonych w różnego rodzaju zegary pomiarowe rur wystających z ziemi. No i właśnie facetów w gumofilcach :)

Cytat:
Władze Aurelian Oil & Gas poinformowały w komunikacie, że zatrudniły firmę Greenhill & Co, której celem będzie wykonanie przeglądu możliwości, jakie wiążą się z tym projektem i całą działalnością spółki. „Przegląd ten brał będzie pod uwagę szereg możliwości, w tym sprzedaż aktywów, a także fuzja lub sprzedaż spółki” – poinformował Aurelian.

nafta.wnp.pl/aurelian-oil-gas-...

A może AIM "tylnymi drzwiami" ? ;)

Obok gier planszowych, mają również tworzyć gry karciane. Na podbój rynku i jaskiń hazardu wyruszą być może z przebojowym "Afterfall: Krwawy Piotruś".

Cytat:
Eksperci z DM PKO BP w swoim cyklicznym barometrze technicznym wytypowali 5 spółek, którym rokują wzrosty pod kątem technicznym. W gronie wybrańców znalazła się spółka poszukiwawczo-wydobywcza Kulczyk Oil Ventures

www.stockwatch.pl/wiadomosci/5...

www.nicolasgames.pl/shared/fil...
Cytat:
(...)Strategia firmy na rok 2012 dotyczy przede wszystkim planów kreowania i rozwoju marki Afterfall. Do produktów firmy, które zostaną objęte działaniami wizerunkowymi zaliczamy zarówno obecną już na rynku grę komputerową Afterfall: InSanity (PC), mającą się ukazać w 2012 roku wersję na konsolę X Box 360 oraz kolejną produkcję o tytule roboczym “SAND” (PC oraz konsole stacjonarne) jak i markę
Afterfall obejmującą post-apokaliptyczne uniwersum. (...)

Cytat:
W ramach prac rozwojowych planowanie obecności marki obejmuje środowiska: PC, Xbox 360, Playstation 3, urządzenia oparte na systemach iOS oraz Android, a także m.in.: gry planszowe, gry karciane, filmy, książki, komiksy. Celem spółki jest prezentowanie w odstępach ok 9-miesięcznych produktów związanych z marką Afterfall.

Bla, bla, bla... ;)

@quest
To, że łupki są, to powszechnie wiadomo. To, że gaz, czy ropa może (dlatego nie napisali że występuje) w nich występować- też powszechnie wiadomo. O potężnych kosztach poszukiwań również wszyscy wiedzą ( chyba wszyscy ). O sposobie pozyskiwania kapitału przez Pana K. wie coraz więcej osób ;)
Masz rację- Petrol bez wątpienia wie co robi, ale spora część akcjonariuszy raczej nie :)

DrAcula
I to jest najdziwniejsze. To, że dopiero wczoraj. Miesiąc po rozpoczęciu sprzedaży.

Wie ktoś jaka jest cena na tamtych platformach ? Da się jakoś sprawdzić ilość sprzedanych egzemplarzy ?

Uwaga !!!!! Jest dostępna wersja kolekcjonerska gry :D
allegro.pl/gra-pc-afterfall-in...
za jedyne... 204,42 ....

Jak rany... to gry się kolekcjonuje ? W sensie specjalne, znacznie droższe edycje ??? Coś jak "monety kolekcjonerskie NBP" ??? Napiszcie, że to nieprawda.... proszę... ;DDD

Naliczyłem na AlleDrogo już 10 sprzedanych sztuk ;)
allegro.pl/listing.php/search?...
allegro.pl/listing.php/search?...

Funky, jak napisałem wcześniej o kiepskiej sprzedaży na Allegro, to mnie skrzyczeli, argumentując że po co przepłacać, jak można kupić 10 PLN taniej ;) Gdybym był graczem, to po takich recenzjach wybrałbym za te 8 dych raczej butelkę szkockiej. "Na próbę" Angel

Dr Acula napisał(a):
FF08 - z tego co wiem to sytuację w spółce najlepiej odzwierciedla kurs akcji na GPW - jeśli jest taka katastrofa to dlaczego nie widać paniki na akcjach Nico ?

Spójrz na ujawniony popyt na niższych poziomach i podaż na wyższych. Do katastrofy jeden kroczek ;)
W przypadku marnych wyników sprzedaży ( a to moim zdaniem i nie tylko moim- bardzo prawdopodobne ), runie najpewniej lawina,a kurs trzepnie o glebę ;)

ARWENA napisał(a):
Co z zapewnieniami że z Panem Kulczykiem Nikt nie straci i cytat z ostatnich dni gdy zapewniał żę szykuje niespodziankę dla akcjonariuszy Kov. Chyba że ta niespodzianka to emisja na GPW w cenie 1zł/szt

Jakieś źródło ??? Angel

Dobrym momentem na rzucenie paru garści, może być zaraportowanie "przystąpienia" do długo wyczekiwanego "opróbowania"
thumbright

@Redface

Zastanawia mnie jedna rzecz. Podłączanie kolejnych odwiertów wymaga urzędowych zgód. To proces czasochłonny. Czy po konwersji licencji na wydobywcze, ten proces ulegnie uproszczeniu ? Jak to wygląda ?

JuanPreciado napisał(a):
qguar napisał(a):
@JuanPreciado
Hehehe ;)))
Ciekaw jestem, w jaki sposób Twoim zdaniem, można odsprzedać coś, czego się nie posiada ?
Coraz lepiej Wam "idzie". Coraz lepiej... ;D

Źle to ująłem ale wiecie o co mi chodzi. Jeśli KOV nie wie czy jest zainteresowany objęciem udziałów w tych złożach to można to rozumieć tak, że przekazane one mogą być komuś innemu. Nie miałem na myśli że KOV cokolwiek zainkasuje za to, bo faktycznie nie jest właścicielem. Jesli w swoich słowach Redface był ironiczny w związku z ogólną atmosferą na forum to ok, ale moim zdaniem insider nie powinien uciekać się do ironii nawet jeśli jest wściekły i żałuje, że sobie tu konto otworzył :)

On nie jest "zwykłym" użytkownikiem forum i wątpię żeby ironizował czy starał się specjalnie wywoływać zamęt. Jesli mówi, że KOV nie wie czy jest zainteresowane czy nie to znaczy że tak jest, jakaś kość niezgody musi tam gdzieś wisieć.

Kolego... jeśli KOV nie będzie zainteresowany OML42, to cały udział pozostanie w rękach KI. Ja nadal nie wiem, o co Ci chodzi. Wytłumaczysz ?

@JuanPreciado
Hehehe ;)))
Ciekaw jestem, w jaki sposób Twoim zdaniem, można odsprzedać coś, czego się nie posiada ?
Coraz lepiej Wam "idzie". Coraz lepiej... ;D

@r0mi0
A nie pomyślałeś, że KOV mógłby nie udźwignąć jednorazowo 40% ?
Taka transakcja mogłaby go zarżnąć ;) Poza tym w przyszłości KOV będzie miał, zgodnie z umową z KI, wykupienie pozostałej części udziałów od Kulczyk Investments.

Masz na myśli ten artykuł, w którym mowa o uroczystym podpisaniu umowy ?

Stare. Z wczorajszego przedpołudnia.

Drugą dużą wiertnię mają wypożyczyć.

Cytat:
Witam,
Najpewniej nie zostanie zakupiona, tylko wypożyczona. Tak jest taniej i bardziej efektywnie kosztowo.
Z tego względu zresztą uruchomiliśmy drugą wiertnię techniczną (workover rig), bo to nam na ten moment bardziej przyspiesza prace, niż druga wiertnia.
Myślimy perspektywicznie, ale staramy się nie wydawać kasy zbyt pochopnie.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Gryf napisał(a):
Strona prawdopodobnie musiała być wcześniej zamówiona, jako jeden z wielu etapów przygotowawczych oferty na AIM. Jeszcze o kontrakcie w Nigerii nie świadczy, a bez tego - AIM nie ma chyba w obecnej sytuacji sensu.
Ale jeśli w tak "akuratnej" spółce jak KOV strona na LSE jest rzeczywiście zapowiedzią debiutu - to miło dowiedzieć się o tym nie z ESPI czy SEDARa a z forum. I trzeba przyznać, że blokada informacji jest(była?) skuteczna - chociaż z drugiej strony panika po (mało zaskakującym-prawda?) info o Syrii mogła zamazać AT.
Jednak kolejne klocki zaczynają się składać w całość.

Warto pamiętać, że w ogóle o możliwości zawarcia tej transakcji dowiedzieliśmy się właśnie nieoficjalnie, dzięki między innymi Kolegom z tego forum. I to na długo przed oficjalną informacją ( chociaż wcześniej to były jedynie wyszperane w internecie plotki ) :)

Jak sobie pomyślę, co nas może czekać...

Cytat:
Raport niezależnego eksperta sporządzony dla Bloku 9 przez firmę RPS Energy wskazuje na istnienie:

Zasoby perspektywiczne (w kategorii „high estimate”) przypisane do obiektu poszukiwawczego Itheria wynoszą 765 milionów baryłek ekwiwalentu ropy (“MMboe”), a zasoby przypisane do obiektu Bashaer wynoszą 178 MMboe wynika z oceny RPS (dla 100% udziału w prawie użytkowania górniczego w Bloku 9);
Wielkość zasobów netto (w kategorii „high estimate”) przypadających na 45 proc. udział KOV w Bloku 9 wynosi 344 MMboe dla obiektu Itheria i 80 MMboe dla obiektu Bashaer; wielkość zasobów perspektywicznych netto jest ok. 384 proc. wyższa niż w poprzednim oszacowaniu niezależnego eksperta;
Wielkość zasobów netto (w kategorii „best estimate”) przypadających na 45 proc. udział KOV to 135 mln baryłek ropy i 101 mld stóp sześciennych gazu dających łącznie 152 MMboe dla obiektu Itheria oraz 42 mln baryłek ropy i 21 mld stóp sześciennych gazu dających łącznie 46 MMboe dla obiektu Bashaer;

Edit:
Ale po sprawdzeniu kursu jakoś dobry humor odpływa ;)

Na stronie KOV napisali nawet, że wiercenie ma potrwać do 80 dni ;)
Cytat:

Wykonywanie pierwszego z odwiertów poszukiwawczych, Itheria-1, rozpoczęło się 22 lipca 2011 r.
Przewiduje się jego wykonanie na głębokość 3 256 metrów, co potrwa do 80 dni (okres ten nie obejmuje testowania).
Odwiert posłuży do wykonania testów dużej struktury w zagłębieniu z czterema odpływami, wyznaczonej przez dane sejsmiczne 3D na obszarze znajdującym się około 200 kilometrów na wschód od miasta Latakia.
Głównym obiektem badań są piaskowce z ery ordowiku.
Przystąpienie do wykonywania drugiego odwiertu poszukiwawczego przewiduje się natychmiast po ukończeniu odwiertu Itheria-1.
Spółka jako operator prowadzi aktywne prace nad kierowaniem programem wierceń, jednocześnie uważnie obserwując sytuację polityczną w kraju, za nadrzędne uznając bezpieczeństwo swoich pracowników i wykonawców.
Pytanie tylko, czy testy ( o ile będzie co testować ) będą natychmiast po zakończeniu wiercenia, czy też kiedy indziej :/

Rozszyfruje ktoś ten artykuł ? ;) Piszą o jakimś świeżym raporcie chyba... :/
Jest tutaj coś nowego ?
www.pr-inside.com/new-market-r...

Cytat:
Conoil acquired 45% stake in OML 30 for $1,290m in April 2011, while Niger Delta Exploration & Production and Petrolin acquired 45% stake in OML 34 for $600m in July 2011. Furthermore, Elcrest Exploration and Production Nigeria acquired 45% interest in OML 40 for $157m in April 2011, while Neconde Consortium acquired 45% interest in OML 42 for $600m in May 2011. On August 30, 2011, media reports suggested that NNPC took over the operatorship of OML 30, 34, 40 and 42.

Jeszcze taki link tam jest
www.fastmr.com/prod/231116_she...

Tak na marginesie Waszych rozważań :
KOV nie rozlicza się przypadkiem z kontrahentami na Ukrainie w dularach hamerykańskich ?

Ale dlaczego nie za jego rządów? Mam rodzinę ( od strony Żony- rozmyślnie napisałem z "wielkiej" litery - czyta to forum ( pozdrawiam Cię Kochanie ) ;] ) rozsianą po całej Ukrainie i z moich obserwacji wynika, że to wcale nie jest tak, jak w tiwi może wyglądać :)

Gim napisał(a):
Wracają jeszcze do Ukrainy. O ile mnie pamięć nie myli było wspomniane, że KOV planuje zwiększenie wydobycia gazu po przez szczelinowanie... była mowa o wtłaczaniu substancji chemicznych pod ciśnieniem do odwiertu. Proszę o sprostowanie jeśli się mylę.

A tym czasem Komisarz UE ds. klimatu nie popiera moratorium na gaz łupkowy

Cytat:
Komisja ds. środowiska Parlamentu Europejskiego chce zakazać jedynej dostępnej technologii wydobycia gazu łupkowego tzw. szczelinowania hydraulicznego ze względu na jej domniemaną szkodliwość dla środowiska i zdrowia człowieka.
Chodzi o metodę, stosowaną na szeroką skalę w USA. Polega ona na wpompowaniu pod ciśnieniem w głębokie odwierty dużej ilości wody z niewielką domieszką substancji chemicznych, by rozsadzić skałę łupkową i uwolnić gaz. Metoda ta jest zakazana we Francji, obiekcje wyrażają też Niemcy.

Potrafi się ktoś merytorycznie do tego odnieść?

To i ja się wtrącę. Co ma KOV wspólnego z gazem (g)łupkowym i z UE ? Bardziej "merytorycznie" się chyba nie da... ;)

@ Redface
Czy dobrze kombinuję,że dojechało na Ukrainę drugie urządzenie do testowania odwiertów i już działa ?
Dlaczego nie informujecie na bieżąco o wynikach prac ?

Krzysiek9 napisał(a):
nfs napisał(a):
Jest pozytywne info ale czegoś nie rozumie.
W raporcie 38/2011 jest napisane (Pogrubienia moje):
Cytat:
Udane podłączenie odwiertu M-19 do urządzeń produkcyjnych zwiększyło łączną produkcję z czterech koncesji produkcyjnych KUB-Gasu na Ukrainie o blisko 70%, średnio do 10 MMcf/d (7 MMcf/d przypadające na 70 proc. efektywny udział KOV).

W dzisiejszym:
Cytat:
Wraz z ukończeniem i podłączeniem odwiertu O-9, łączna produkcja KUB-Gasu wynosi obecnie ponad 12 MMcf/d (8,4 MMcf/d netto dla KOV). Oznacza to wzrost o 150% w stosunku do okresu, w którym KOV realizował transakcję nabycia udziałów w KUB-Gasie (w czerwcu 2010 r.) oraz 100% wzrost wobec odnotowanej w drugim kwartale 2011 roku średniej produkcji.

10 MMcf/d --> 12 MMcf/d
7 MMcf/d ---> 8,4 MMcf/d

Patrząc na te liczby raczej nie można powiedzieć ze to wzrost o 100%...

Średnia produkcja w Q2 2011 na Ukrainie wynosiła 6,040 mln cf/d na 100% udziałów KubGas czyli 4,23 MMcf/d na 70% udziałów KOV w KubGas.

Dziwne, że nadal nie ma informacji o O-8 (koniec testów przełom sierpnia/września) i O-14 (początek testów na początku września) a już na przyszły tydzień zapowiadają informacje o wynikach testów O-12? Może te odwierty są ze sobą powiązane i wykonanie 3 testów da dopiero pełny obraz sytuacji na polu Olgowoskoye.

A informowali o ukończeniu O12 ? Przegapiłem ?

No i proszę :" KULCZYK OIL VENTURES INC. informacja o wzroście produkcji gazu na Ukrainie odnotowanym przez spółkę zależną KOV
30.09. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 44/2011
Na podstawie art. 62 ust. 8 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych Kierownictwo KULCZYK OIL VENTURES INC. ("Kulczyk Oil" lub "KOV") informuje, iż w Kanadzie, za pośrednictwem systemu SEDAR publikowana jest informacja prasowa na temat wzrostu produkcji gazu na Ukrainie odnotowanym przez należącą do KOV spółkę zależną. Produkcja Wraz z ukończeniem i podłączeniem odwiertu O-9, łączna produkcja KUB-Gasu wynosi obecnie ponad 12 MMcf/d (8,4 MMcf/d netto dla KOV). Oznacza to wzrost o 150% w stosunku do okresu, w którym KOV realizował transakcję nabycia udziałów w KUB-Gasie (w czerwcu 2010 r.) oraz 100% wzrost wobec odnotowanej w drugim kwartale 2011 roku średniej produkcji. Olgowskoje-9 W dniu 4 kwietnia br. odwiert O-9 osiągnął głębokość całkowitą 2.638 metrów ("TD"). Testy odwiertu zakończono w lipcu 2011 r., uzyskując przepływ o wartości do 4,4 MMcf/d przy zastosowaniu 9 mm zwężki i ustabilizowany przepływ na poziomie 2,9 MMcf/d (2,0 MMcf/d netto dla KOV) przy zastosowaniu zwężki 7 mm. Po wybudowaniu rurociągu, odwiert O-9 został ostatnio włączony do produkcji, z wydobyciem na poziomie ok. 2 MMcf/d. Olgowskoje-12 Odwiert O-12 jest czwartym wykonanym od podstaw odwiertem na polu Olgowskoje od czasu przejęcia przez KOV udziałów w KUB-Gasie i stanowi część szerzej zakrojonego planu zagospodarowania aktywów KUB-Gasu na lata 2011-2012. Prace nad odwiertem rozpoczęły się w dniu 3 sierpnia br., a 8 września br. O-12 osiągnął głębokość (TD) 2.700 metrów, po czym wykonano rejestry otworowe i odwiert został orurowany na całej długości jako potencjalnie produkcyjny. Aktualnie trwa testowanie potencjalnych stref zawierających gaz, zidentyfikowanych w wyniku interpretacji danych z rejestrów otworowych. Zakończenie testów spodziewane jest w przyszłym tygodniu. Wyniki programu testów odwiertu O-12 będą podane do publicznej wiadomości bezpośrednio po jego zakończeniu. Niniejszy tekst stanowi tłumaczenie wybranych części informacji prasowej powstałej oryginalnie w języku angielskim udostępnionej publicznie przez Emitenta na terytorium państwa jego siedziby, która w pełnej treści jest dostępna w języku angielskim na stronie internetowej http://www.sedar.com po wpisaniu nazwy Spółki KULCZYK OIL VENTURES pod adresem: www.sedar.com/search/search_fo... Ponadto tłumaczenie pełnej treści informacji prasowej dostępne jest na stronie internetowej http://www.kulczykoil.com"

Nie zapominajmy o Ukrainie. Podłączenie O9, zakończenie O12, testy O8.
Te trzy informacje powinny się ukazać na dniach :)

A to nie jest tak, że nie może być niższa od WK ? Co zresztą niewiele zmienia ;/

Cytat:
Nigeria's government says its ambition is to make NNPC a successful state-owned energy company like Brazil's Petrobras and Malaysia's Petronas but becoming operator in name, but not in practise, won't get them to that goal.

Jeżeli dobrze zrozumiałem, to jest duże prawdopodobieństwo, że NNPC będzie operatorem tylko z nazwy, bo w praktyce tę funkcję będzie pełnił partner w koncesji ?

To jest Gość. Prezydentów zatrudnia ;)

www.polskieradio.pl/5/3/Artyku...

Wiem :)
Ale chyba na tym forum nie ma obowiązku pisać wyłącznie rzeczy zaskakujących ? ;)
Ten artykuł potwierdza jedynie rosnące szanse na złagodzenie przepisów dotyczących zezwoleń, koncesji itp, dla firm zagranicznych prowadzących działalność na terenie Ukrainy.

Ciekawy artykuł na temat podejścia władz Ukrainy do wydobycia własnego gazu.

"
Cytat:
Na Ukrainie są takie firmy jak Cadogan ropy naftowej, Kulczyk Oil Ventures Inc, JKX. Ich plany rozwojowe związane z Ukrainy Shell, Shelton, negocjacje z Vanco. Te nazwy największych firm na świecie o których mowa w kontekście realizacji projektów dla produkcji węglowodorów na Ukrainie wskazuje, że istnieje potencjał - jest to istotne i interesujące dla inwestorów. Według ministra paliw i energii Jurij Bojko, 2017 będziemy zwiększać produkcję gazu z 20 do 27 miliardów metrów sześciennych. m, co wraz z zastosowaniem energooszczędnych technologii pozwoli znacznie ograniczyć import rośnie w cenę "błękitnego paliwa" z Rosji. Liczby te są możliwe w przypadku Ukrainy, ale tylko w przypadku rocznej inwestycji co najmniej 500 milionów dolarów krajowych złóż ropy i gazu.

Tak więc, w chwili obecnej nie jest korzystne dla obu stron interesie obu stron: stan Ukrainy i inwestora. Pierwszy gracz jest zobowiązany do opracowania i przyjęcia długoterminowych - minimum pięć lat, przejrzyste warunki dla uzyskania specjalnych zezwoleń na korzystanie z zasobów naturalnych i pracy w zakresie użytkowania gruntu. Z drugiej - skutecznej realizacji projektów na rozwój i wzrost depozytów w bilansie energetycznym kraju własnego udziału w produkcji gazu.

oilreview.kiev.ua/2011/09/20/g...

Z Brunei:

"Australia-based Tap Oil will sell its 39% operating stake in Block M in Brunei for $2 million to project part-owner, Hong Kong-listed Polyard Petroleum International Exploration and Production (PPIEP). "

www.drillsearch.com.au/feed-it...

A tutaj z Nigerii:

www.thisdaylive.com/articles/s...

Streści ktoś to drugie w kilku zdaniach ? Translator straszliwie bełkocze ;)

Informacje
Stopień: Elokwentny
Ostatnia wizyta: 7 lipca 2014 12:14:11
Liczba wpisów: 262
[0,06% wszystkich postów / 0,05 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 2,480 sek.

yfcdfvij
lzsrbgfx
nxdaupha
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 172,99 zł +385,86% 97 172,99 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 113,17 zł 242,55% 125 018,33 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 544,87 zł 22,63% 24 665,61 zł
ehypmguo
ozgtznpu
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat