Temat:
CHEMOS
szczerze mówiąc, też się zastanawiam o co chodzi w tej sprawie. Póki co kurs nam dołuje, ale nie spodziewam się niczego innego jeszcze podczas rozgrywki z PP. Chyba zapakuję w słoiki moje papiery i spróbuję odkurzyć je w nowym roku... Liczę, że nie stracę. A wracając do zakupu spółki... też jestem ciekaw. Pozdrawiam
|
Temat:
CHEMOS
Podzielam. Wszyscy spodziewali się skoku przed PP - ja również. Niespodzianka jest póki co bolesna, ale jak mówisz - nikt nie kupuje akcji, które są nic nie warte i cena powinna rosnąć po przydzieleniu akcji wartych "całkiem niewiele". Dodatkowo dzisiejsza świetna wiadomość o perspektywach i rozwoju firmy. Przecież nie ukazała się przypadkowo właśnie dziś. Pozdrawiam i życzę spokoju.. tylko to może nas uratować :)
|
Temat:
Onesano
GDA66TY napisał(a):Wygląda na to że nastroje inwestorów się polepszyły dlatego sadzę że jeżeli USA nie namiesza to wzrośnie cena do 3 zł spokojnie. Witam, ja się tego nie spodziewam. Oczywiście byłby to świetny kierunek, ale chyba trochę jeszcze na to poczekamy. Nastroje muszą się radykalnie poprawić, obrót wzrośnie, a razem z nim podłączy się grupa chętnych na akcje. Jest jak mówi "danek197" - spekuła rządzi. Niestety. Pozdrawiam
|
Temat:
CHEMOS
Witam wszystkich i przyłączam się do Waszej dyskusji. Od dłuższego czasu obserwuję CHEMOSA - powód prosty, jestem umoczony :) Koledzy pozwolę sobie jednak przedstawić inny punkt widzenia. Wyliczenie "pluto85" jest błędne. Cena akcji po przydzieleniu praw poboru nie obniży się o koszt PP a o wartość PP - to nie to samo. Można o tym poczytać na wielu stronach. Przy obecnym kursie 1,7 - wartość praw poboru wyniosłaby 0,26gr i to tę kwotę należałoby odjąć od kursu. Domyślam się jednak, że w związku z popytem, który od dwóch dni wzrasta po 3-4% cena przed przydzieleniem PP może osiągnąć 2zł - szczerze na to liczę. Wtedy koszt PP wyniósłby ok 0,33gr. Patrząc na wahania kursu w czwartek i piątek, można dojść do wniosku (słusznego myślę), że "góra" i tak steruje kursem. Próba przebicia 1,75 i powrót na 1,7 gdzie kurs został na koniec dnia jest zjawiskiem ciekawym. To samo zdarzyło się w czwartek, kilkugroszowe wybicie i utrzymanie niespełna 4-procentowego wzrostu. Myślę, ze kurs urośnie do wspomnianych 2zł, a co będzie dalej, pokaże rynek i 'przyszły akcjonariat', który może nam tylko pomóc :) Pozdrawiam
|