Temat:
JSW
Czy ktoś mi moze przypomnieć kiedy JSW informowało, że 7 maja miał miejsce pożar i otamowanie w kopalni Budryk?
|
|
Temat:
JSW
Mam tylko nadzieję, że ten wniosek nie wchodzi w skład planowanych oszczędności...
|
|
Temat:
JSW
Poza kosmicznymi wynikami należy pamiętać o rewizji indeksu wig20. Może przed mozliwym wypadnięciem z tego zacnego grona część akcjonariuszy również zrobiła rewizje portfeli i przekroczyła wewnętrzne progi, przez co musieli zrobić zrzut?
|
|
Temat:
JSW
Dębińsko przepada?
|
|
Temat:
JSW
"JSW jest ofiarą branży.". Pozwolę sobie w tym miejscu zadać pytanie, jak długo będzie to aktualne?
|
|
Temat:
JSW
Mam nieodparte wrażenie, że rynek w to nie uwierzy. Dotychczasowe reakcje spółek SP dość często wyprzedzały espi.
Czasami dobrze jest się jednak pomylić.
|
|
Temat:
JSW
A odpis ma wpływ na wartosc (zakladam ze chodzi o wartosc ksiegowa) czy na kapitalizację?
|
|
Temat:
JSW
Pod wartosc czego? Bogdanka zrobiła odpis na ponad 1mld. Jaki odpis zrobi JSW?
|
|
Temat:
JSW
ryhol2 napisał(a): To było już wyjaśniane. Goldman pożycza, inni sypią. Podobnie było na CD Projekt swego czasu. Po wykresie widać, że obie zagrywki mają podobny wpływ na kursy.
No i jaki jest niby tego wynik, goldman kupil i pożyczył, ale jednocześnie shorty obniżyły mu wartosc portfela, płacąc % za pożyczone akcje.
|
|
Temat:
JSW
W czerwcu Goldman złożył zawiadomienie o zejściu poniżej 5% posiadanych udziałów w JSW. Czy nie uważacie że to oni mogą sypac od tamtego czasu? Prawie 6mln akcji, powinny się kończyć...
|
|
Temat:
JSW
A mnie cieszy pytanie o program motywacyjny który miałby brać się że skupu akcji własnych. Ewentualne zwiększę zaangażowania SP celem.wyvoagniecia zysku dywidenda
|
|
Temat:
JSW
Jaka jest szansa ze umorzone certyfikaty mają posłużyć do skupu akcji własnych? Które ewentualnie można wykorzystać jako pogramy premiowe dla pracowników?
|
|
Temat:
ALLEGRO
bankrucik napisał(a):i kolejna wyprzedaż akcji się szykuje szybkie ABB na 42 mln akcji warte ponad 1,2 mld złotych
I w perspektywie ostatniego ABB brak informacji o sprzedaży znacznych pakietów akcji - czy to oznacza kolejną klapę i że transakcja nie doszła do skutku? Ujawnił się tylko Mepinan i to z przykrą informacją że robi to prawdopodobnie ostatni raz, ponieważ obecnie posiada poniżej 5% akcji. Gdzie jest Cidinan, który miał sprzedać 4x tyle?
|
|
Temat:
KCI
Moim zdaniem bardzo ciekawa inwestycja, mozliwe ze da duzo zarobic. Aktulanie trwa walka o wladze, miejsce spolek w holdingu. Jesli wszystko sie ulozy moze okazac sie bardzo trafna inwestycja. Polecam analize i zapoznanie ze spolka
|
|