mathu napisał(a):Nie jestem wróżką, na NC nie da się przewidywać przyszłości. Żeby zarobić trzeba mieć akcje przed wypłynięciem pozytywnej informacji :)
Jeśli chodzi o Atona, to czekam na kolejną licencję lub kontrakt (np. ze Szwajcarią). Podobno są już tuż-tuż.
Na EEX się nie znam.
Co do Photona, to faktycznie płynność się polepszyła. Mathu, jakiego spodziewasz się wyniku netto Atona-3 wersje:pesym, realistyczna, optymistyczna(oczywiście z widełkami) co do ekoex.przyglądałem się dyskusji na temat prognoz internautów ja obstawiam tak zysk netto na koniec 2010: pesymistycznie-(2-3 mln)zakładając niepowodzenie z ropą, częściowe niepowodzenie z USA(mniejsze dostawy) lub Skandynawią. realistycznie- (5-7 mln)obsługa USA na Godziwym poziomie 2 mln euro na kw.dochodzi Skandynawia, i coś dla przemysłu petro. optymistycznie- (8-10 mln)- USA,Skand.i "poważne" dostawy dla przemysłu petro po I kwartale spodziewam się wyniku: przychody ok.2,800-3,100 mln zł, zysk operac.370-450 tyś.zł., netto:300-400 tyś.zł.
|
|
mathu napisał(a):Cena. Aton teraz spada a EEX rośnie, nie ma sensu dywersyfikować w takim momencie. W PHO nie chcę wchodzić, za mała płynność. co do płynności PHO, 500 tyś zł obrotów to całkiem całkiem jak na NC, no chyba że jesteś b.poważnego kalibru inwestorem i poniżej np.20 k akcji nie wchodzisz. dlaczego EKO rośnie, bo zarząd nie rzuca słów na wiatr, akcjonariat widzi że sprawy posuwają się do przodu (emisja kierowana z przedpłatami)od goscia ktory zajmowal sie mikrosfera, a obecnie mam również atona (ale mniej) zastanawia mnie dlaczego pomimo tylu szumnych zamierzeń: 1.żaden JOKER nie przekroczył jeszcze 5%, i nikt nie objął emisji kierowanej. Jaki widzisz scenariusz dla Atona i EKO na najblizsze 3 mies.
|
|
mathu napisał(a):Wyliczenia bezsensowne. Jakie znaczenie ma tu C/WK? C/Z = 30 to nie jest wysoko. Piszę to jako posiadacz akcji EEX w liczbie 0.
Mathu niejednokrotnie pisałeś że oprócz ATONA doceniasz EKO i PHO, co cię powstrzymuje jeszcze przed dywersyfikacją.
|
|
mathu napisał(a):Normalnie aż mam chęć wziąć telefon i zadzwonić do nich z pytaniem w jakim celu przeprowadzają split. jeśli się maksymalnie dodrukuje akcji, to nawet jak spadną do 1 gr.to czasami ma to na celu zabezpieczenie sie przed spadkiem wartości rynkowej.rozumiem że po splicie będzie obecne 2 mln x 20= 40 mln oraz 82 mln nowych akcji, razem 122 mln, a więc minimalna wartość rynkowa nikosia będzie wynosić 1,22 mln.
|
|
Panowie i co w tym złego że bez PP. Ja to tak rozumiem.
możemy wyczytać że będzie nie więcej niż 1 mln akcji, a Sokołowski wykłada 1 mln zł za część proporcjonalną, posiada ok.8 % akcji spółki mamy wyłączone PP, a więc FF ok.35 %, jest wyłączony Tak więc Sokołowski ma 12% akcji (8/65%)po odcięciu FF, które nie bierze udziału. czyli za 120 tyś.akcji płaci 1 mln zł. 8 zł.za akcje. pytanie czy jest to możliwe. wielu stwierdzi że to absurd powiem tak:czy łatwo jest zebrać od przefiltrowanego dużą ilość akcji z rynku. pytanie ile z tego FF 35%, ok.2 mln akcji mają: a) leszcze, ) b)świadomi wartości spółki c)BARDZO świadomi wartości i perspektyw spółki.
|
|
Temat:
PLASMA
spółeczka ciekawa i perspektywiczna, czy ktoś obserwuje
|
|
Temat:
ATONHT
mathu napisał(a):No właśnie słyszałem acz nie widziałem go na własne oczy. Prawdopodobnie znowu zadziałał ktoś z lobby spalarnianego i stara się wyszarpać dla siebie jakieś resztki. na bankierze wraca temat Bestmontu, pamiętacie tą umowe z pocz.grudnia 2008r. mieli zagwarantowane sprzedaż 10 atonów sprzedali 1 informacja z przełomu maja/czerwca 2009r. czy ktoś jest na bieżąco z tą sprawą
|
|
Temat:
ATONHT
mathu napisał(a):No właśnie słyszałem acz nie widziałem go na własne oczy. Prawdopodobnie znowu zadziałał ktoś z lobby spalarnianego i stara się wyszarpać dla siebie jakieś resztki. nie mitologizujmy lobby spalarnianego. Gdyby tzw.lobby spalarniane chciało to w momencie przyśpieszenia prac nad ustawą listopad ub.roku kiedy aton chodził po 2-2.5 zł, zebrało by na kilku podstawionych "słupów" po 4 % akcji np.6 słupów x 4%- 24% -2,4 mln akcji za 5 mln zł(mówię o listopadzie) a teraz emisja 6,6 mln akcji po 1,5 zł- 10 mln zł, objeli by swoje trochę skupili z rynku, przy 35% by się ujawnili, słupy sprzedałyby rekinowi w transakcjach pozasesyjnych. w ten sposób potęzne lobby spalarniane pozbyłoby sie swego śmiertelnego wroga ATONA. Wiem że to trochę przewrotne. ale mam nadzieję że każdy ma do siebie samego zdrowy dystans. Nie ma sensu posługiwać się argumentem lobby spalarnianego.
|
|
Temat:
ATONHT
mathu napisał(a):Stary temat, sprzed roku. Pytanie tylko dlaczego pan Bichajło zasiada w RN, skoro Aton o wszystkim wiedział. ale nie było oficjalnego infa które by mówiło że ATON rezygnuje z Befamy. jednej rzeczy nie rozumiem jeszcze kto to jest ten inż.Juszkiewicz (on jest pracownikiem Atona czy Befamy- (bo mówi per "oni" o Befamie)
|
|
Temat:
ATONHT
|
|
Temat:
ATONHT
mathu napisał(a):Napisał mathu:Przecież oni to sprzedali żeby wyrównać do okrągłego 1100000 :)
A podejrzewam że teraz mają już znacznie więcej :) Musieli poinformować rynek mieli 1,106 a zeszli poniżej 1,040 tj.10% głosów WZA (25.02.2010) mieli 1,035. teraz miedzy 5-10% wza mogą się poruszać bez podawania informacji gdyby chcieli dobrać ponad 10% WZA lub zejsć poniżej 5 % WZA muszą poinformować rynek USTAWA o OBROCIE
|
|
Temat:
ATONHT
ICI, z newconnect, wartość rynkowa 5-6 mln (robią badania naukowe gł.medyczne) na zamówienie, np.BAYERA
|
|
Temat:
ATONHT
Mathu, Czajnik i inni. co sądzicie o Ind Cop.odnośnie stopy zwrotu. jakie plusy i jakie minusy
|
|
Temat:
ATONHT
ja bym jeszcze dorzucił ICI(, i zastanawiam się nad INTELIWISE i READ(mogą w każdej chwili wystrzelić z armaty zwłaszcza READ (sprzedaż jakiegoś patentu), do EUROIMPLANTU nie mam jakoś przekonania Obserwujesz może wspomniane INT i READ.jesli tak co myślisz o nich.
|
|
Temat:
ATONHT
mathu jakie jeszcze spółki posiadasz(ew.masz do nich przekonanie, jesli można wiedzieć, a pozatym czy uważasz że ATON da największą stopę zwrotu z NC.czy będzie w czołówce np.najlepszych 5 spółek.NC.
|
|