Temat:
ACTION
Wypłata dywidendy przez Action miała być 5.11. Ja nic nie widzę w BOSSA? Znowu to jakoś opóźnili, czy wisi gdzieś w KDPW?
|
|
|
|
Książka Zaremby to tak naprawdę jego praca doktorska - sporo wiedzy, ale dość ciężko się to czyta.
|
|
Zajrzałem do tego wątku zaraz po tym, jak kurs poszybował w dół. Pierwsze wrażenie - no to masz idioto swojego Ganta - bo zawsze trochę się uśmiechałem na widok tych, którzy wchodzili w domyślnie podejrzane papiery. No, ale tu miałem za swoje. Półtora roku temu ucieszyło mnie, że na IKE w BOSSA dało się te obligacje kupić na rynku pierwotnym, poczytałem trochę o spółce i wziąłem bez głębszej analizy. Tu mam oczywiście pretensje do siebie, bo mogłem np. znaleźć tamten artykuł z Parkietu, acz troszkę nieufnie od teraz będę podchodził do SW, które trochę naganiało na te obligacje, bez jakichkolwiek wątpliwości. Zastanawiam się czy np. podczas czatu na pewno nie było niewygodnych pytań, które nie przeszły przez moderację? Inna sprawa, że mocna ogólność odpowiedzi też mogła mi zapalić światełko, a wyższego oprocentowania na piękne oczy się nie daje. Dzisiaj udało mi się opchnąć ostatnią partię obligacji, tak że uwzględniając wypłacone odsetki jestem na zero. Możliwe, że jeśli w maju nie będzie opóźnień w wypłacie, to kurs wróci w okolicę 100%. Sensowna jest tez hipoteza, że milczenie spółki jest celowe, zeby skupić trochę papierów po niższych cenach. Ale stwierdziłem, że nie po to brałem "bezpieczne" papiery, żeby gdzieś mieć z tyłu głowy, że jednak nie wiadomo co z tym będzie. Powodzenia przyszłym posiadaczom. :-)
|
|
No cóż, jakbym patrzył fundamentalnie, to coraz mniej powodów do optymizmu, więc zapowiada się ostry spadek. Ale możemy liczyć się jeszcze z paroma nieśmiałymi wzrostami - czyli na 22.10 przewiduję poziom 2420, co jakoś tam wspierać mogą fusy w postaci dwumiesięcznego wsparcia. Poleci dopiero później.  kliknij, aby powiększyć
|
|
Niestety plik już wyekspirował. Prosiłbym o ponownie udostępnienie. :)
|
|
Temat:
TERESA
@faja: zacząć kupować jeszcze więcej, wywołać hossę i na jej fali wyjść. :-)
|
|
Temat:
GRAAL
Mogę się mylić, ale na wykresie wydaje się kształtować optymistyczna formacja flagi. Inna sprawa, na ile wierzyć wykresom. :-)
A wczoraj spożywałem szprotki z Graala i faktycznie, oj mało ich, mało...
|
|
Temat:
TERESA
Zainteresowałem się, trochę kupiłem i ... dopiero zwróciłem uwagę na beznadziejną płynność... Średnio kilkaset akcji dziennie, a np. dzisiaj i wczoraj nie było żadnej transakcji na tym walorze.
|
|