Temat:
SYNEKTIK
Wątek o SNT a dyskusja o OFE a tu kolejne objawienie. Cytat: Raport bieżący 1/2014 Zarząd Synektik S.A.(dalej "Spółka" ) informuje , iż w dniu 07.01.2014 otrzymał zawiadomienie, w trybie art. 69 ust. 1 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz spółkach publicznych od Towarzystwa Funduszy Inwestycyjnych S.A. ALTUS o przekroczeniu progu 5% w ogólnej liczbie głosów w Spółce, w związku z rejestracją przez sąd podwyższenia kapitału zakładowego Spółki poprzez emisję akcji serii E." Już się trochę pogubiłem, ale to chyba 6 duży gracz w spółce z NC. Pytanie czy odkupił od OFE?
|
|
Temat:
SYNEKTIK
Trochę racji w tym co piszesz jest. Oba cytowane artykuły czytałem. Teraz czekam na debiut na GPW :-)
|
|
Temat:
SYNEKTIK
Robi się naprawdę bardzo ciekawie. 5 dużych funduszy w spółce z NC - chyba jedyny taki przypadek, ale mogę się mylić. Dodatkowo trafiłem na coś takiego
Hadasit Signs $4M Deal With Poland’s Synektik SA
December 16, 2013 | Hadasit, the technology transfer company of the Hadassah Medical Center, has signed a $4 million cooperation agreement with Poland’s Synektik SA to develop new imaging agents for non-invasive diagnosis of cardiovascular disease. The imaging agents are for use in PET/ CT scans, enabling physicians to achieve a quantitative measurement of blood flow to the heart.
Chyba oficjalnego komunikatu w tej sprawie nie było, ale kontrakt na 4MLN USD może robić wrażenie.
|
|
Temat:
SYNEKTIK
Czy ktoś może pokusić się o aktualną analizę techniczną tej spółki. Ostatnie komunikaty mówią o kontaktach na ponad 12 mln zł. To wszystko chyba zostanie zaliczone na 3-4Q wiec wyniki mogą mile zaskoczyć. Do tego warto zauważyć napływ nowego inwestora kilka tygodni wcześniej.
|
|
Czy ktoś z was może podzielić się opinią na temat obecnej sytuacji na wykresie spółki? a) ostatnie miesiące to wzrosty b) ostatnie dni to mocne wzrosty
|
|
Cytat: EKO EXPORT SA - zawiadomienie osób zobowiązanych o zbyciu akcji emitenta Raport bieżący 7/2013
Zarząd Emitenta, na podstawie art. 160 ust. 4 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi informuje, że w dniu dzisiejszym otrzymał następujące zawiadomienia od wskazanych poniżej osób złożone na podstawie art. 160 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi oraz na podstawie Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 15 listopada 2005 w sprawie przekazywania i udostępniania informacji o niektórych transakcjach instrumentami finansowymi.
Czy ktoś mi może wyjaśnić jaki jest cel w tego typu zabiegach. Zarząd informuje o zbyciu, rodzina informuje o nabyciu, wszystko poza rynkiem i powyżej ceny ...
|
|
Jeżeli chodzi o finansowanie nowego zakładu, to gdzieś czytałem że złożyli wniosek o dofinansowanie na jego budowę. Liczą, że dostaną na ten cel 14 milionów złotych. Spróbuję odnaleźć ten tekst.
|
|
Witam,
Czy ktoś z was miał okazję bliżej przyjrzeć się spółce Stąporków. Od kilku sesji spółka z dnia na dzień sukcesywnie rośnie. Na moje oko technicznie też nie wygląda źle. Proszę o wasze opinie na temat obecnej sytuacji technicznej tego waloru
|
|
Wszystko idzie zgodnie z planem. W weekendowym wydaniu RP ukazał się artykuł, w którym prezes zdradza iż na przełomie miesiąca zakończy się proces pozyskiwania finansowania na dalszy rozwój. Cytat: - Kończymy rozmowy na temat sfinansowania tej inwestycji przez duży fundusz private equity, umowa powinna zostać podpisana na przełomie stycznia i lutego – mówi Rafał Brzoska, prezes Integer.pl do którego należy InPost.
Największy konkurent Poczty Polskiej ma już, zgodnie z własnymi szacunkami ok. 13 – 14 proc. rynku usług pocztowych. Cel na ten rok przewiduje zwiększenie go do ok. 18 proc. Cały artykuł tutaj
|
|
Jak słusznie kolega zauważył, po wynikach za 3Q nie wyciągałbym pochopnych wniosków. Zapewne większość z was zauważyła przedświąteczną kampanię reklamować InPostu wraz z innymi sklepami internetowymi. Dopóki nie zostanie uwolniony rynek lekkich listów spółka skupi się na bardziej perspektywicznym obszarze jakim jest dostarczanie paczek. Paczkomaty są już w Polsce, na Litwie i Estonii. Teraz pojawiają się na Łotwie. Cytat:Zostanie tam zainstalowanych kolejnych 29 urządzeń. Jak mówi prezes Grupy Integer.pl, Rafał Brzoska „Według Europejskiego Urzędu Statystycznego (Eurostat) około 8% mieszkańców Łotwy robiło w 2010 roku zakupy w Internecie. Porównując te liczby do danych z równie młodych pod tym względem rynków – jakimi są Litwa (7% kupujących w sieci w 2010 roku), Estonia (13%) czy Polska (20%) – możemy mówić o dużym potencjale wzrostu branży e-commerce na Łotwie” Celem Grupy Integer.pl, jest zdobycie pozycji lidera na międzynarodowym rynku pod względem dostępności i zasięgu urządzeń do nadawania i odbierania przesyłek. „Zakładamy, że popularność e-zakupów powinna w krajach nadbałtyckich odnotować wzrost przez najbliższe 3-4 lata o około 13-18%. Stąd nasza decyzja dotycząca aktywności w Europie Środkowo-Wschodniej” - zapewnia Rafał Brzoska. Źródło Wyniki za 4Q w mojej opinii powinny poprawić nastroje i zwiększyć zainteresowanie tą spółką a rok 2012 będzie rekordowy pod względem wyników.
|
|
Stawiałbym blisko ceny maksymalnej czyli 145 zł
|
|
Od poniedziałku zaczynają się zapisy. Jakie są wasze opinie na temat tej spółki/branży? Czy warto w ogóle inwestować w jajcarski biznes?
|
|
Temat:
CORMAY
Cytat: Działając na podstawie art. 160 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183, poz.1538) Zarząd PZ CORMAY S.A. (Spółka) z siedzibą w Łomiankach zawiadamia o otrzymaniu informacji o zakupie w dniach 23-24 maja 2011 r. przez TT Management Sp. z o. o. z siedzibą w Łomiankach 11.500 (słownie: jedenaście tysięcy pięćset ) akcji PZ CORMAY S.A po średniej cenie 14,95 zł (słownie: czternaście złotych 95/100) za akcję Źródło: demo.e-pap.pl/espi?plik=dane/2... To już wiadomo kto kupował i kto nie rzuca słów na wiatr.
|
|
Temat:
CORMAY
A czy nie uważasz ze jeszcze jest szansa na odbicie się od fioletowej linii ograniczenia? Dziś spadliśmy poniżej tej linii by następnie wrócić ...
|
|
43,55 zł
|
|
Temat:
CORMAY
Cormay chce wejść do Chin i Indiiźródło: PARKIET.COMCytat:Cormay może kupić firmę z Europy Zachodniej z własną siecią sprzedaży na rynkach azjatyckich. Z przejęciem w USA poczeka
Producent odczynników diagnostycznych i dystrybutor sprzętu diagnostycznego zapowiadał, że od stycznia 2011 r. po przejęciu spółki z USA wejdzie na tamtejszy rynek. Kandydat do zakupu dysponuje bowiem rejestracjami koniecznymi do sprzedaży na rynku amerykańskim.
|
|
Temat:
CORMAY
|
|
Temat:
CIGAMES
22 grudnia GŁOSUJCIE na CIA :-) Ciekawe zawody organizuje PB. W drabince rozstawiona jest spółka CIA, pierwszym rywalem w ćwierćfinale jest "mocny" Synthos :-) www.pb.pl/2/a/2010/12/19/Gield...
|
|
Temat:
CIGAMES
aprospos marży tak mi się coś odbiło o uszy odbiło. Nie dam sobie głowy uciąć czy takie informacje są w 100% prawdziwe.
|
|
Temat:
CIGAMES
Pozwolę się wtrącić do dyskusji ... marża na "pudełku" wg mojej wiedzy jest sporo wyższa niż przytoczona przez volky'ego - celowałbym w 70-75%, tak wiec prognoza zysku powyżej 10 mln jak najbardziej realna. Dodatkowo należy pamiętać, że planowane jest wejście na rynek azjatycki :-) Jako akcjonariusz jestem optymistą.
|
|
Temat:
CIGAMES
|
|