Pewnie z tym łupnięciem macie racje ale na pewno jeszcze nie teraz. Jeśli Goldmany i inne rekomendują KGHM to znaczy ze siedza w nim z kasą. Tak samo na miedzi. Nie zrobią korekty przy euforycznie nastawionych rynkach europejskich po dzisiejszych wydarzeniach.. Zawsze znajdą się łosie co kupia to jeszcze drożej.. Ja siedze na L na FKGH z wąskim stopem ale mimo subiektywnego nastawienia-oczywiście- moje obiektywne ja mówi mi że nie koniec wzrostów na tej spólce. I nie ma to nic wspólnego z dmuchaniem balonów-po prostu nic na WIG-20 nie wygląda tak fajnie i nie jest tak bardzo rentowne. A swoją drogą nikt nie przejął się wypadkiem na Rudnej i tym ze usuwanie strat i wydobycie na tym odcinku bedzie prawdopodobnie wstrzymane do kwietnia. Zreszta siedza tu sami wyjadacze... Nie raz pewnie widzieliscie takie euforyczne wzrosty po ktorych nastepowaly...dalsze euforyczne wzrosty. Tez mam nadzieje skorzystac z korekty na tym papierze..za jakis czas
|
|
Siedze na S-kach na Fkgh od 167 i zastanawiam się czy juz pora je sprzedac? Czy jeszcze jest w krotkim terminie szansa na odbicie w gore czy raczej trzymac i czekac na 134? Srebro na razie nie wie w ktora strone ma pojsc,konsolidacja w okolicach 29 USD na Forex i nerwowe ruchy. Na razie brak odpowiedzi w tym temacie,jak zwykle Jankesi zdecyduja za nas...
|
|
Kupiłem..ale nie kghm tylko srebro na forex.. Dla rownowagi bedzie niedługo short na fkghm Zobaczymy co z tego wyniknie.. Wisi nad nami korekta,chociaz ruszyły sie dzisiaj banki wiec mozemy jeszcze troche powalczyc na 2850 na futures. Z kolei srebro powinno byc zabezpieczeniem w przypadku korekty. Pozycje przeciwstawne... Moze jeszcze jest czas na L na fwig20. Mysle ze drugi tydzien stycznia pokaze nam kierunek na poczatek roku,ale tylko na poczatek. Ten rok na pewno bedzie obfitowal w bardzo duzo zwrotow akcji.
|
|
V3nom Okazji bylo wiele a bedzie jeszcze wiecej Niczego nie zaluje...no moze tego ze caly czas mam akcje OIL Tak czy inaczej nauka nie idzie w las,raczka na spuscie gotowa,kontrakty czekaja.
|
|
Oczywiscie obserwuje tez ta spolke od 20 zlotych,natomiast zaluje ze wtedy nie wzialem na nia kontraktow-nie akcji. Pamietam moment kiedy w TVN-CNBS powiedzieli ze spolka wlasnie osiagnela historyczne dno w cenie akcji a niestety nawet to nie uruchomilo w mojej glowie dzwonka na kupowanie. Dzis wylecialem z L-ki na stop-lossie zlozonym o 30 groszy za wysoko... Jeszcze wszyscy zarobimy na tej spolce-jak nie na wzrostach-to na spadkach..
|
|
W sprawie przeciwstawnych pozycji... Grałem na dwóch a nawet na trzech seriach na Wig 20 przeciwstawnie do siebie. Niestety o kant d.. to można potłuc chyba że gra sie na różnice wynikające z zamknięcia seri na koniec dnia. Zawsze w końcu trzeba się zdecydować na jakis kierunek a wtedy depozyt dopada nas ze zdwojoną siłą tym bardziej że zapomnieliśmy już jak to było.. Grałem też na Forexie na przeciwstawnych pozycjach na tej samej parze. Tu wygląda to troche inaczej bo jest to w pewnym sensie zabezpieczeniem zdobytego kapitału w przypadku kiedy wachamy się czy zamykać pozycje czy nie-może jeszcze wzrośnie lub spadnie. Z depozytem taka sama sytuacja-zerowy w tym momencie. Niestety też w pewnym momencie trzeba podjąć jakąś decyzję i różnie z tym bywa. Mimo wszystko jednak chyba najlepszym rozwiązaniem jest stop loss chociaż też potrafi pięknie wyłuskać pieniądze z kieszeni. A ja znowu na L na KGHM i w lekkim strachu. Piątkowa sesja natchnęła mnie na tą decyzję. Widać że nasi już czają się na korektę na tym papierze a od 14-15 zazwyczaj jest on kupowany i wyciągany na plus przez szeroko rozumiana zagranice.
A tak swoją drogą-wątek jest świetny i bardzo merytorycznie budujący. W zasadzie nie spotkałem w sieci tak dobrego. Bardzo dużo się tutaj uczę a też chętnie przekażę moje własne doświadczenia
|
|
Ja natomiast zamknąłem dziś L-ki na KGHM ale zabrakło mi odwagi na S. Może jutro zdążę Mamy przesilenie ale Miedziak może jeszcze opierać sie pare sesji tym bardziej że zaczynaja pracować inne spółki z Wig-20 więc sam nie trzyma całego indeksu.
|
|
Jeśli mowa o KGHM to jeszcze w poniedziałek byłem w szortach na 141.75 odkręciłem sie na L po 145,15 i co teraz Panowie? Kiedy zrealizowac zysk na tym balonie który nie zawsze spada z WIG 20? Usiaki dziś nic nie zwojowali.. EUR/USD też płynie w dół. Pakować manatki i odpalać szorty?
|
|
Temat:
CHEMOS
Nie jestem doświadczony ale to zaczyna trochę przypominać Bioton-dwa grosze w przód jeden w tył lub odwrotnie.
|
|
Temat:
KGHM
Kiedy są przyznawane prawa do dywidendy?I w jakiej wysokości ona będzie?
|
|
A tak z innej mańki... Bardzo podoba mi się to forum... Jako nowicjusz na giełdzie mogę trochę rozeznać się w terenie.. Merytorycznie bardzo dobrze ale to też zasługa naszego Watch Doga.. Korzystając z okazji chciałbym wszystkim życzyć Wesołych Świąt i żeby Rysiek nie śnił się nam podczas nich... Pozdrawiam
|
|
Temat:
CHEMOS
PP na Chemosie wystartuja w lutym (chyba 1 lutego jeśli dobrze pamietam)
|
|
Temat:
CHEMOS
mir_oslaw napisał(a):Podobno, będą. Ja słyszałem, ze będą new connect notowane nie wiem na ile to prawda. Przez jeden dzień, będą :) Ha Ha Ha
|
|
Temat:
CHEMOS
PKO BP wskażnik wynosił 4:1,4 PP za jedna akcję
|
|
Temat:
CHEMOS
|
|