Temat:
IDEON
Z tego co wyczytalem i nasluchalem sie tu i tam to kasacja ma bardzo duze szanse, poniewaz kilka innych spraw wlasciwie identycznych wygraly firmy a nie Panstwo...
|
|
Temat:
Onesano
paweupl napisał(a):Wklejam artykulik, który ukazał się wczoraj w Rzeczpospolitej: Cytat: W październiku Skotan chce ruszyć z budową fabryki drożdży paszowych
Kontrolowany przez Romana Karkosika Skotan od kilku miesięcy realizuje pomysł budowy zakładu produkcyjnego drożdży paszowych - czytamy w Rzeczpospolitej. - Przygotowujemy się teraz do złożenia kompletu dokumentów do PARP. Zrobimy to do końca września. Mam nadzieję, że już w październiku ruszymy z inwestycją pełną parą - mówi Rzeczpospolitej Marek Pawełczak, prezes Skotanu.
Rynek cały czas dyskontuje informacje o przyznaniu spółce przez Państwową Agencję Rozwoju Przedsiębiorczości blisko 14 mln zł dotacji. Budowa zakładu ma kosztować ok. 30 mln zł. Spółka kupiła już od Uniwersytetu Wrocławskiego technologię wytwarzania drożdży.
Oj coś czuje, że jutro będzie następna pompka :-) Hmmm ta informacje juz widzialem jakis czas temu. Nie wiem czy moze ona az tak wplynac na notowania.... O tej budowie wiadomo juz kilka miesiecy.
|
|
Temat:
IDEON
tomasz79 napisał(a):lszewc napisał(a):tomasz79 napisał(a):chyba dobra informacja... Chyba dobra... tylko ze dla Pronoxu... widac to od razu po kursie... gorzej z kursem centka... póki co to tak wygląda sytuacja, ale w dłuższej perspektywie liczę na poprawę wyceny CZP... Tylko pytanie jaka to perspektywa...
|
|
Temat:
IDEON
tomasz79 napisał(a):Cytat:Centrozap dokapitalizuje Pronox Technology kwotą do 50 mln zł PAP - Biznes 24 Wrz 2009, 9:50
24.9.Warszawa (PAP) - Pronox Technology podpisał list intencyjny z Centrozapem w sprawie dokapitalizowania przez Centrozap informatycznej spółki kwotą do 50 mln zł - poinformowały spółki w komunikatach.
Dokapitalizowanie Pronoksu ma na celu realizację pełnego procesu restrukturyzacji spółki.
Centrozap poinformował w komunikacie, że zarząd spółki nie wyklucza objęcia w przyszłości pakietu kontrolnego Pronoksu.
Członkowie zarządu Centrozapu: prezes Ireneusz Król oraz wiceprezes zarządu Mariusz Jabłoński zostali jednocześnie odpowiednio prezesem i wiceprezesem Pronoksu.
"Unia personalna obydwu spółek ma na celu rozpoczęcie przez obydwa podmioty współpracy w zakresie wykorzystania majątku oraz optymalizacji kosztów w obydwu spółkach, a także przeprowadzenie procesu naprawczego spółki Pronox Technology oraz zaangażowania kapitałowego Centrozap w akcje Pronox Technology po otwarciu przez tą spółkę postępowania upadłościowego z możliwością zawarcia układu" - podał Centrozap w komunikacie.
Posiedzenie sądu w sprawie wyboru ścieżki upadłości Pronoksu odbędzie się 25 września.(PAP) chyba dobra informacja... Chyba dobra... tylko ze dla Pronoxu... widac to od razu po kursie... gorzej z kursem centka...
|
|
Temat:
IDMSA
Tym74 napisał(a):lszewc napisał(a):Jak myslicie... do ilu dojdzie IDM zanim poleci na lep na szyje ?? Luka na 2,59 zamknięta, teraz jest opór na 2,90. Potem otwarta przestrzeń do 4 PLN. Nie bardzo rozumiem na co liczysz. Czy tego chcesz czy nie ktoś zarobi na tej spólce majątek a z wpisu wynika, że nie będziesz to Ty ;-) Moze jednak ja :) przynajmniej troche :) Od jakiegos czasu mam ich papiery i zastanawiam sie czy sie nie pozbyc... stad moje pytanie :)
|
|
Temat:
IDMSA
Jak myslicie... do ilu dojdzie IDM zanim poleci na lep na szyje ??
|
|